Kendi içimdeki eşimle olan savaşım?

Minikgirl35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2017
559
464
103
Kendimi mutsuz hissediyorum kimi zaman akadaşlar. Hayatın gerisinde kalıyorum sanki . Eşimden kaynaklı sanki birazda çok yetersiz buluyorum onu. İyi yönleride var elbette ama artık göremiyorum . Ben söylemeden hiçbir şeyi yapamıyor sanki. Akılmı etmiyor gamsızlık mı bilmiyorum. Teknik bölüm mezunu kamu kurumunda çalışıyoruz ikimizde ama diyorum ki almanca çalış hani gidelim buradan sen çalış senin yapabileceğin bir iş yok mu yurt dışında diyor. Benim bölümüm elektrik vs değilki öyle olsa ben gittiydim şimdiye kadar idealistim ben . Mesleğimde gelebileceğim en iyi seviyeye geldim Ama o hala ilk yerleştiği halinde hiç çabası yok yükselmek için.dün dedim sen niye hiç bayram namazına gitmiyorsun dedim . Sen niye hiç bayram namazı kılmıyorsun dedi. Kızlar bayram namazı mı kılıyor Dedim hemen Google baktı peygamber efendimiz diye bir yazı okurken gerildim zaten . Sonra abime de sordum annemlere geçince bayanlar kılmıyor dedi eşimde gülüyor. Anlamıyorum bu kadarda cahil olunur mu . Edebiyatı iyi ama 7x8 sorsam kalıyor. İlkokul 3 e gidiyordum tüm çarpım tablosunu ezbere bildiğimde bunları daha önce fark etmemiştim. Diksiyonu konuşması benden çok iyi. Öğlen 1 e kadar uyuyor sabaha karşı 3,4 gibi yatıyor. Sürekli bilgisayardan oyun oynuyor. Evde sigara içme diyorum hala odada sigara içiyor. Balkona bile çıkmıyor babam bile sigarasını balkonda içer hala 73 yaşında adam ama benim eşim ben yakalarsam 1 hafta balkon sonra yine odası. Mesela dolap içine raf istiyordum ölçüyü aldım sadece mobilyacıya gidip oraya bir ahşap kestirecekti 5 yıldır yapmadı hep hatırlatıyorum hala yapmıyor. Benim ailem çok ilgili ve becerikliydi babamın ve abimlerin yaptığı hiçbirşeyi yapmıyor sanki. Para biriktiremiyoruz ev alalım diyorum hala hergün dışarıdan yiyelim istiyor çünkü fastfood seviyor. Orada bende sağlık devreye giriyor balık yememiz lazım enginar vs ama onun umurunda değil. iş yeri o kadar yakınki evimize 5 dk max yürüme mesafesi arabayla gidiyor işine benim uzak ben kullanamadığım için araba otobüsle gidiyorum. Benzin parası değilde derdim yani ben olsam diyorum bisikletle giderdim hep spor olurdu. Veya yürüyüş
Yaparak giderdim.Oturduğumuz ev babamın ben korkuyorum yarın bir gün babam vefat eder bana evden çık derler diye. İyi yönleride çok var ben olumsuz olanları saydım benimde olumsuz yönlerim var o kadar stabil biri değilim mesela onun yapması gerektiğini düşündüğüm ama yapmadığını gördüğüm şeylerde patlıyorum. Tahammülüm çok az. Genel olarak da böyleyim zaten. Eşim yakışıklı ve efendi biri. Sanki tek eksiği analitik matematiksel yönü yani idealistsizliği . Kendini geliştirmiyor çabası yok . Sigara vs bunu geçiyorum . Ama kendi başına bir tatil bile ayarlayamıyor bana soracak illa seçim yapmak zorundayım gibi üzerimde yük gibi hissediyorum. Ben almasam eve bir meyve bıçağı bile eksikliğini fark edip almıyor ben dersem ağzımdan çıkarsa alır ama bunu ben diyceğim yani. Çok fazla kıyaslama yapıyorum istemeden. Babam alırdı herşeyin en iyisi teknolojiyi severdi o bize öğretirdi ne hangi ülkenin malı vs en basit süt alınacak marketten her gittiğinde arar şu marka var hangisini alayım ya al işte birini yada araştır oluyorum içimde patlama yaşıyorum . İstiyorum ki mesela şu çay çok iyi vs desin ondan öğreneyim birşeyi. Birşeyede ilgisi olur diyorum insanın. Telefon aldım yeni typs girişleri farklı ya mesela dönüştürücü falan almış babam kendine . Ben bilmiyordum geriliyorum da zaten bu anlamda eşim bana senin şarj aletlerine olmaz diye yeni sini aldırdı . Basit birşey belki ama ilgisi olması gerekmezmi benimkini kullanamazmıyım yeni almıştım bile dedim epi topu 75 TL’ye dönüştürücü gerekiyormuş bana olmaz dedi gittim 1300 belki şarj aleti aldım buradaki mevzu para değil aslında meraksızlık önce bir bakabilirdi sorabilirdi araştırabilirdi bende yapabilirdim bunu çoğu şeyi ben araştırıyorum o an öyle deyince olmadığını düşündüm ve zorlamadım cidden. Abartıyorumda olabilir ben biraz mükemmeliyetçiyimdir çünkü. Ona değer veriyorum beni sevdiğini de biliyorum. Fakat bazen bana ne katıyor ki diyorum. Bu normal mi arkadaşlar evliliklerinizde. Evlilik böyle birşey mi yani. Etrafımdakiler benim evliliğime ve eşim için çok şanslı olduğumu düşünüyor. Çünkü efendi saygılı ama eksik yönlerine çok kanalizeyim ben . Acaba kendimimi düzeltmem lazım belki de sorun bendedir diyorum. Kendimi de araba konusunda çok yetersiz buluyorum korkuyorum kaza yapmaktan kullanamıyorum mesela. İçimde kendimi veya eşimi sürekli geliştirme isteği var ben hep böyleydim oldum olası eşimde benim tamtersim zaten tüm kıyaslamam hayal kırıklığım içimdeki kavgam bu yüzden . Kısacası bazen canım sıkılıyor . Bekarda kalsam olurmuş diyebiliyorum.

Tam olarak buraya bir güncelleme getirmek istedim çünkü okuduğunu analiz edemeyen bir kesim var . Genelde takılı kalınan kısım çarpım tablosu olunmuş. Ana metinden çıkarılan sonuç bu malesef:) Eğer sizde bu metinden çarpım tablosu sonucunu çıkarttıysanız öncelikle 8. Sayfadaki yazımı okumanızı tavsiye ederim.🤭

Son düzenleme:
Aynı benim boşandığım eşimi anlatmışsın. Ben hep daha becerikliydim. Evde bir silikon bile çekmeyi beceremezdi de ben yapardım. Keyfine düşkündü. Varsa yoksa maç izlesin telefona baksın. Ben ise kişisel gelişim odaklı biriyim. Birde iddia huyu yüzünden tonla borç ödedik. Üstüne beni aldatınca boşanma davası açtım ve kazandım. Tüm gevşekliğine rağmen onun kendisini geliştirmesi için hep destekledim. Ama o kendisini geliştirmek yerine onu pohpohlayan elleri seçti. Çünkü annesi öyle yetiştirmişti.
Diyeceğim o ki, kimse için kendinizi yıpratmayın. Eğer kendi hayatınızdan memnun değilseniz ve daha iyi yerlerde olabileceğinize dair inancını varsa kendi yolunuza bakın. Şimdi çok şükür daha iyi bir hayatım var benim. Hep diyorum evli kalsaydım onlara benzemeye başlayacaktım belki de…

Bir arkadaşımın eşi de böyle
Kız kendi çabasıyla ailesini yurtdışına taşıdı
İş buldu ev buldu ehliyet aldı
Vatandaş oldu

Geçen konuşuyorduk dedim artık Avrupa tatiline çıkarsınız
Her şeyi ben yapmaktan o kadar yoruldum ki
Keşke bir tatil ayarlasa da ben de hiç düşünmeden gitsem

Ben haklı buluyorum galiba sizi

Bir arkadaşımın eşi de böyle
Kız kendi çabasıyla ailesini yurtdışına taşıdı
İş buldu ev buldu ehliyet aldı
Vatandaş oldu

Geçen konuşuyorduk dedim artık Avrupa tatiline çıkarsınız
Her şeyi ben yapmaktan o kadar yoruldum ki
Keşke bir tatil ayarlasa da ben de hiç düşünmeden gitsem

Ben haklı buluyorum galiba sizi
Evet sanırım arkadaşınla aynı durumu yaşıyorum. Tam olarak böyle bir durum yoksa iyi biri elbette . Ayarladı benim eşim tatil ama 5 yıldır ben ayarlıyordum bu yıl sensyapmazsan asla yapmıycağım dedim öyle bundada %50 katkım oldu yine. Fikir olarak. İlerleyemiyor onayım olmadan sanki . Yoruyor bu beni ama

Hakli oldugunuz yerler cok anlattiginiza gore. Bunlari bilmeden mi evlendiniz? Degismez ya boyle kabulleneceksiniz ya ayrilacaksiniz.

Hakli oldugunuz yerler cok anlattiginiza gore. Bunlari bilmeden mi evlendiniz? Degismez ya boyle kabulleneceksiniz ya ayrilacaksiniz.
Bilmiyordum, ayrılmak gibi düşüncem yok aslında sadece keşke o eksiklerini değşitirebilse. Yada ben görmemeye çalışıcam kendimi değiştiremiyorum malesef . İstiyorumki bunlarda olsa onda mükemmel olurmuş.

Ayna
Kendimi mutsuz hissediyorum kimi zaman akadaşlar . Hayatın gerisinde kalıyorum sanki . Eşimden kaynaklı sanki birazda çok yetersiz buluyorum onu. İyi yönleride var elbette ama artık göremiyorum . Ben söylemeden hiçbir şeyi yapamıyor sanki. Akılmı etmiyor gamsızlık mı bilmiyorum. Teknik bölüm mezunu kamu kurumunda çalışıyoruz ikimizde ama diyorum ki almanca çalış hani gidelim buradan sen çalış senin yapabileceğin bir iş yok mu yurt dışında diyor. Benim bölümüm elektrik vs değilki öyle olsa ben gittiydim şimdiye kadar idealistim ben . Mesleğimde gelebileceğim en iyi seviyeye geldim Ama o hala ilk yerleştiği halinde hiç çabası yok yükselmek için.dün dedim sen niye hiç bayram namazına gitmiyorsun dedim . Sen niye hiç bayram namazı kılmıyorsun dedi. Kızlar bayram namazı mı kılıyor Dedim hemen Google baktı peygamber efendimiz diye bir yazı okurken gerildim zaten . Sonra abime de sordum annemlere geçince bayanlar kılmıyor dedi eşimde gülüyor. Anlamıyorum bu kadarda cahil olunur mu . Edebiyatı iyi ama 7x8 sorsam kalıyor. İlkokul 3 e gidiyordum tüm çarpım tablosunu ezbere bildiğimde bunları daha önce fark etmemiştim. Diksiyonu konuşması benden çok iyi. Öğlen 1 e kadar uyuyor sabaha karşı 3,4 gibi yatıyor. Sürekli bilgisayardan oyun oynuyor. Evde sigara içme diyorum hala odada sigara içiyor. Balkona bile çıkmıyor babam bile sigarasını balkonda içer hala 73 yaşında adam ama benim eşim ben yakalarsam 1 hafta balkon sonra yine odası. Mesela dolap içine raf istiyordum ölçüyü aldım sadece mobilyacıya gidip oraya bir ahşap kestirecekti 5 yıldır yapmadı hep hatırlatıyorum hala yapmıyor. Benim ailem çok ilgili ve becerikliydi babamın ve abimlerin yaptığı hiçbirşeyi yapmıyor sanki. Para biriktiremiyoruz ev alalım diyorum hala hergün dışarıdan yiyelim istiyor çünkü fastfood seviyor. Orada bende sağlık devreye giriyor balık yememiz lazım enginar vs ama onun umurunda değil. iş yeri o kadar yakınki evimize 5 dk max yürüme mesafesi arabayla gidiyor işine benim uzak ben kullanamadığım için araba otobüsle gidiyorum. Benzin parası değilde derdim yani ben olsam diyorum bisikletle giderdim hem spor olurdu. Veya yürüyüş yapmış olurdum.Oturduğumuz ev babamın ben korkuyorum yarın bir gün babam vefat eder bana evden çık derler diye. İyi yönleride çok var ben olumsuz olanları saydım benimde olumsuz yönlerim var o kadar stabil biri değilim mesela onun yapması gerektiğini düşündüğüm ama yapmadığını gördüğüm şeylerde patlıyorum. Tahammülüm çok az. Genel olarak da böyleyim zaten. Eşim yakışıklı ve efendi biri. Sanki tek eksiği analitik matematiksel yönü yani idealistsizliği . Kendini geliştirmiyor çabası yok . Sigara vs bunu geçiyorum . Ama kendi başına bir tatil bile ayarlayamıyor bana soracak illa seçim yapmak zorundayım gibi üzerimde yük gibi hissediyorum. Ben almasam eve bir meyve bıçağı bile eksikliğini fark edip almıyor ben dersem ağzımdan çıkarsa alır ama bunu ben diyceğim yani. Çok fazla kıyaslama yapıyorum istemeden. Babam alırdı herşeyin en iyisi teknolojiyi severdi o bize öğretirdi ne hangi ülkenin malı vs en basit süt alınacak marketten her gittiğinde arar şu marka var hangisini alayım ya al işte birini yada araştır oluyorum içimde patlama yaşıyorum . İstiyorum ki mesela şu çay çok iyi vs desin ondan öğreneyim birşeyi. Birşeyede ilgisi olur diyorum insanın. Telefon aldım yeni typs girişleri farklı ya mesela dönüştürücü falan almış babam kendine . Ben bilmiyordum geriliyorum da zaten bu anlamda eşim bana senin şarj aletlerine olmaz diye yeni sini aldırdı . Basit birşey belki ama ilgisi olması gerekmezmi benimkini kullanamazmıyım yeni almıştım bile dedim epi topu 75 tly dönüştürücü gerekiyormuş bana olmaz dedi gittim 1300 belki şarj aleti aldım buradaki mevzu para değil aslında meraksızlık önce bir bakabilirdi sorabilirdi araştırabilirdi bende yapabilirdim bunu çoğu şeyi ben araştırıyorum o an öyle deyince olmadığını düşündüm ve zorlamadım cidden. Abartıyorumda olabilir ben biraz mükemmeliyetçiyimdir çünkü. Ona değer veriyorum beni sevdiğini de biliyorum. Fakat bazen bana ne katıyor ki diyorum. Bu normal mi arkadaşlar evliliklerinizde. Evlilik böyle birşey mi yani. Etrafımdakiler benim evliliğime ve eşim için çok şanslı olduğumu düşünüyor. Çünkü efendi saygılı ama eksik yönlerine çok kanalizeyim ben . Acaba kendimimi düzeltmem lazım belki de sorun bendedir diyorum. Kendimi de araba konusunda çok yetersiz buluyorum korkuyorum kaza yapmaktan kullanamıyorum mesela. İçimde kendimi veya eşimi sürekli geliştirme isteği var ben hep böyleydim oldum olası eşimde benim tamtersim zaten tüm kıyaslamam hayal kırıklığım içimdeki kavgam bu yüzden . Kısacası bazen canım sıkılıyor . Bekarda kalsam olurmuş diyebiliyorum..
Aynı benim kuzenimi anlamışsınız.Evşb erkeği benim aslında iste söylerinir hep. Çok becerikli biridir. Kocası bi işin ucundan tutmaz.
Geçen amcama söylenmiş biraz kuzenim amcamda demişki kızım elindeki mal bu ya şikayet etme yada ayrıl😂

Haklı oldugunuz yerler var mesela erkek işini siz yapmayin bırakın o yapana kadar söyleyin. Ne bileyim odada sigara içmesi sağlıksız beslenmesi falan. Ama kendini geliştirmiyor çarpım tablosu falan diyorsunuz, 40a merdiven dayadım çarpım tablosunu ezbere bilmiyorum 🫣 mesela siz de kendinizi geliştirip araba kullanmayı öğrenebilirsiniz.

Böyle erkekler en en son baba olacak kişilerdir. İnşallah çocuğunuz yoktur?
Bizim bir akraba kadın kurban bayramında hayvanı alıp eve getirirdi , aklınıza ne geliyorsa kendisi yapardı. Kocası hayatında eline çekiç alıp bir çivi çakıp tablo asamazdı. 2 çocukları oldu, adam maaşını kadına vermek dışında tek bir işe yaramadı. Kadın vefat etti kansersen, çocuklar da gençlerdi henüz kendi hayatlarını kurmamışlardı, baba eşi vefat edince gidip anne babasının yanında kaldı ve bir sene filan sonra oralardan bi kadınlar evlendi.20/25 yıllık evli kalmış adam baba evine döndü. 2 erkek çocuk birisi atandı evlendi,evlenirken baba asla bişeye elini sürmedi. diğeri ünv bitirdi kalacak evi bile yok arkadaşlarında filan kalıyor sürekli geziyor. babaları aile evlerini dağıttı çünkü. Maddi durumları kötü olmamasına rağmen çocuklar remsen rezil oldu anne ölünce. Ev/aile çekip çevirmek denen olay ciddi bir mesele. Kısacası ergen erkekleri baba yapmayın da siz ne yaparsanız yapın

Evin hem erkeği hem kadını olmak yorucu. Kazık kadar adamlar çocuk gbi takılıyor. Sanki 12 yaşında çocuk, her şeyi sen söylüyor, sen planlıyorsun. Çocukken bile tatile giderken, ben oraya gitmek istemiyorum diye ağlardım. Seçimlerim vardı. Ben bir kadın olarak para kazanıyorum iyi hoş, erkekte kazanıyor bu da iyi hoş, geri kalan her şey yine bende. Çok basit şeyler zihinsel yorgunluk yapıyor. Seni haklı buldum ben. Ben baskın bir karakterim aslında ama bu demek değil ki, en ufak ayrıntıyı bile ben göreyim, ben planlayayım.

Bilmiyordum, ayrılmak gibi düşüncem yok aslında sadece keşke o eksiklerini değşitirebilse. Yada ben görmemeye çalışıcam kendimi değiştiremiyorum malesef . İstiyorumki bunlarda olsa onda mükemmel olurmuş.
Siz kadınların en büyük ve en çok yaptığı hatayı yapıyorsunuz. Adamı değiştirmeye, olmadığı bir insana daha doğrusu , sizin işinize daha çok gelen, sizin hayatınızı kolaylaştıran adama çevirmeye çalışıyorsunuz. Boşanma gibi bir düşünceniz yoksa büyüklerin söylediği bir söze göre karar vereceksiniz. Ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gideceksiniz.
Babanızı abilerinizi o kadar çok övdünüz ki , keşke evlenmeyip babanızla mutlu mesut yaşamaya devam etseydiniz.

Ben eşinizin değişeceğini sanmıyorum.Erkeğin biraz daha becerikli ,iş bitirici ,kıvrak zekalı ,kendini eşine göre daha çok yetiştirmiş birisi olması taraftarıyım.Kadın eşine saygı duymalı saygı duyması için de adamın size cazip gelen yönleri olmalı.Siz mükemmeliyetçisiniz ve size göre mükemmel olma için kriterler ne olmalı onu kendi içinizde belirleyip ona göre eşinizi seçecektiniz.Eşiniz de inanın daha rahat kuralları olmayan ,Olsa da olur olmasa da olur modunda bir kadınla çok mutlu olur.Yani ker karakter kendine uygunu seçmeli.Ya kabul edeceksiniz ya da ayrılacaksınız.İkisini de yapmazsınız arada bir foruma doldukça yazarsınız yıllar geçtikçe bişey değişmez.

Kendimi mutsuz hissediyorum kimi zaman akadaşlar . Hayatın gerisinde kalıyorum sanki . Eşimden kaynaklı sanki birazda çok yetersiz buluyorum onu. İyi yönleride var elbette ama artık göremiyorum . Ben söylemeden hiçbir şeyi yapamıyor sanki. Akılmı etmiyor gamsızlık mı bilmiyorum. Teknik bölüm mezunu kamu kurumunda çalışıyoruz ikimizde ama diyorum ki almanca çalış hani gidelim buradan sen çalış senin yapabileceğin bir iş yok mu yurt dışında diyor. Benim bölümüm elektrik vs değilki öyle olsa ben gittiydim şimdiye kadar idealistim ben . Mesleğimde gelebileceğim en iyi seviyeye geldim Ama o hala ilk yerleştiği halinde hiç çabası yok yükselmek için.dün dedim sen niye hiç bayram namazına gitmiyorsun dedim . Sen niye hiç bayram namazı kılmıyorsun dedi. Kızlar bayram namazı mı kılıyor Dedim hemen Google baktı peygamber efendimiz diye bir yazı okurken gerildim zaten . Sonra abime de sordum annemlere geçince bayanlar kılmıyor dedi eşimde gülüyor. Anlamıyorum bu kadarda cahil olunur mu . Edebiyatı iyi ama 7x8 sorsam kalıyor. İlkokul 3 e gidiyordum tüm çarpım tablosunu ezbere bildiğimde bunları daha önce fark etmemiştim. Diksiyonu konuşması benden çok iyi. Öğlen 1 e kadar uyuyor sabaha karşı 3,4 gibi yatıyor. Sürekli bilgisayardan oyun oynuyor. Evde sigara içme diyorum hala odada sigara içiyor. Balkona bile çıkmıyor babam bile sigarasını balkonda içer hala 73 yaşında adam ama benim eşim ben yakalarsam 1 hafta balkon sonra yine odası. Mesela dolap içine raf istiyordum ölçüyü aldım sadece mobilyacıya gidip oraya bir ahşap kestirecekti 5 yıldır yapmadı hep hatırlatıyorum hala yapmıyor. Benim ailem çok ilgili ve becerikliydi babamın ve abimlerin yaptığı hiçbirşeyi yapmıyor sanki. Para biriktiremiyoruz ev alalım diyorum hala hergün dışarıdan yiyelim istiyor çünkü fastfood seviyor. Orada bende sağlık devreye giriyor balık yememiz lazım enginar vs ama onun umurunda değil. iş yeri o kadar yakınki evimize 5 dk max yürüme mesafesi arabayla gidiyor işine benim uzak ben kullanamadığım için araba otobüsle gidiyorum. Benzin parası değilde derdim yani ben olsam diyorum bisikletle giderdim hep spor olurdu. Veya yürüyüş
Yaparak giderdim.Oturduğumuz ev babamın ben korkuyorum yarın bir gün babam vefat eder bana evden çık derler diye. İyi yönleride çok var ben olumsuz olanları saydım benimde olumsuz yönlerim var o kadar stabil biri değilim mesela onun yapması gerektiğini düşündüğüm ama yapmadığını gördüğüm şeylerde patlıyorum. Tahammülüm çok az. Genel olarak da böyleyim zaten. Eşim yakışıklı ve efendi biri. Sanki tek eksiği analitik matematiksel yönü yani idealistsizliği . Kendini geliştirmiyor çabası yok . Sigara vs bunu geçiyorum . Ama kendi başına bir tatil bile ayarlayamıyor bana soracak illa seçim yapmak zorundayım gibi üzerimde yük gibi hissediyorum. Ben almasam eve bir meyve bıçağı bile eksikliğini fark edip almıyor ben dersem ağzımdan çıkarsa alır ama bunu ben diyceğim yani. Çok fazla kıyaslama yapıyorum istemeden. Babam alırdı herşeyin en iyisi teknolojiyi severdi o bize öğretirdi ne hangi ülkenin malı vs en basit süt alınacak marketten her gittiğinde arar şu marka var hangisini alayım ya al işte birini yada araştır oluyorum içimde patlama yaşıyorum . İstiyorum ki mesela şu çay çok iyi vs desin ondan öğreneyim birşeyi. Birşeyede ilgisi olur diyorum insanın. Telefon aldım yeni typs girişleri farklı ya mesela dönüştürücü falan almış babam kendine . Ben bilmiyordum geriliyorum da zaten bu anlamda eşim bana senin şarj aletlerine olmaz diye yeni sini aldırdı . Basit birşey belki ama ilgisi olması gerekmezmi benimkini kullanamazmıyım yeni almıştım bile dedim epi topu 75 tly dönüştürücü gerekiyormuş bana olmaz dedi gittim 1300 belki şarj aleti aldım buradaki mevzu para değil aslında meraksızlık önce bir bakabilirdi sorabilirdi araştırabilirdi bende yapabilirdim bunu çoğu şeyi ben araştırıyorum o an öyle deyince olmadığını düşündüm ve zorlamadım cidden. Abartıyorumda olabilir ben biraz mükemmeliyetçiyimdir çünkü. Ona değer veriyorum beni sevdiğini de biliyorum. Fakat bazen bana ne katıyor ki diyorum. Bu normal mi arkadaşlar evliliklerinizde. Evlilik böyle birşey mi yani. Etrafımdakiler benim evliliğime ve eşim için çok şanslı olduğumu düşünüyor. Çünkü efendi saygılı ama eksik yönlerine çok kanalizeyim ben . Acaba kendimimi düzeltmem lazım belki de sorun bendedir diyorum. Kendimi de araba konusunda çok yetersiz buluyorum korkuyorum kaza yapmaktan kullanamıyorum mesela. İçimde kendimi veya eşimi sürekli geliştirme isteği var ben hep böyleydim oldum olası eşimde benim tamtersim zaten tüm kıyaslamam hayal kırıklığım içimdeki kavgam bu yüzden . Kısacası bazen canım sıkılıyor . Bekarda kalsam olurmuş diyebiliyorum.
bazı kadınlara rahat batıyor demek ki. iyi düzgün adamlara kulp bulmak için kılı kırk yarıyorlar.
şöyle döven söven hakaretler eden bir adam olsa bu ikilemlerin hiçbirini yaşamazdın eminim.
yok şarj girişi şöyle babam böyle..
sizinki mükemmelliyetçilik idealistlik değil şımarıklık bildiğin.

adamın durumu belli. bunu bilerek evlendin.
unutmayın evlilik tarafların mükemmel olması değil bazı şeylerin hoşgörülmesiyle ilerler. böyle sürekli osuna busuna takılırsan orada mutlu evlilik olmaz.
ilgisi olması gerekir, öyle olması gerekli, böyle olmalı gibi senin genel kalıplarınla evliliğe bakamazsın ki sen farklı bir bireysin o farklı.

kendini düzeltmen gereken çok detay var zira adamın huyu suyu bu değişmez bu saatten sonra.
yoksa ayrılık kaçınılmaz.

Back
X