- 2 Nisan 2021
- 889
- 1.350
-
- Konu Sahibi yumussweat
Ya benimki direkt toplum baskısı maalesefsizin dini inancınız yokmuş ya neden ikilime düşüyorsunuz o zaman ben pek anlayamadım yaşadığınız çelişkinin sebebini?
Gelecekte bunun özellikle ikili ilişkilerimde karşıma sorun olarak çıkabilme ihtimali sanırım. Çünkü insanlar bu konuda erkekle kadını aynı kefeye koymuyorlar. Böyle birini istemem ama ya çoğu kişi böyle düşünüyorsa diyorum. Sanırım tek sorun bu gibi.
Bunu aşmak için psikoloğa bile gidebilirim
Ben de eskiden sizin gibi düşünüyordum. Tam fikirlerim bunlardı. Sonra kimseden çok şey ummamayı kimseye o kadar değer vermemeye karar verdim. Benle evlenecek insana biledüşünceleriniz iyi hoş.yaşınıza göre gayette olgun ama hediye paketi fikrine katılmyorum. mesela ben güvensiz bir insanım herkese kolayca güvenemem yani böyle bir şeyi istesemde bu sorun sebebiyle nikahı basacak kadar beni seven sayan biriyle yaşamayı tercih ederim.
bunun yanında yaşadığımız toplum baskısı da var tabi. ne kadar eğitimli olursa olsun erkeklerin beyninde bu saçma olay var ya. ha hemen dillendirmez ama bir kavgada çaat diye yüzüne vurabilirler beklerim yani erkek milleti
Ya benimki direkt toplum baskısı maalesef
20kaç yaşındasınız?
kesinlikle haklısnız.tek değerli siz olmalısınız yaşamınızdaBen de eskiden sizin gibi düşünüyordum. Tam fikirlerim bunlardı. Sonra kimseden çok şey ummamayı kimseye o kadar değer vermemeye karar verdim. Benle evlenecek insana bile
Bence bu düşüncen çok sağlıklı nokta atışı.Bana değer verdiğini hissetmediğim, ona değer vermediğim ve belli süre geçirmediğim kısaca sevgilim olmayan biriyle cinsellik yaşamak da istemiyorum. Ama sevgiliyle de yaşanabilmesi gerektiğine inanıyorum. Zaten öyle hop diyince sevgili değiştiren bir kız da değilim. Karakterim o yönde değil. İstesem de yapamam. Yoksa öyle olan arkadaşlarım da var ama benim için cinsellik için belli koşullar sağlanmalı.
Haklısın valla birisine aşık olmak ve böyle bir hassasiyeti olduğu için onu kaybedecek olmak üzer insanı. Ama bekar misin diye de sorulmaz ya ne bileyim böyle bir meseleyi de sormadan açmayın konusunuGelecekte bunun özellikle ikili ilişkilerimde karşıma sorun olarak çıkabilme ihtimali sanırım. Çünkü insanlar bu konuda erkekle kadını aynı kefeye koymuyorlar. Böyle birini istemem ama ya çoğu kişi böyle düşünüyorsa diyorum. Sanırım tek sorun bu gibi.
Sizinki düpedüz ortalık kariştırmak.haa birde demişsiniz ya arkadaşlarımda aynı fikirde,arkadaşını bana söyle sana kim olduğunu söyleyeyim misali.Konuyu bdv ya da cinselliğe açmıyorum. Derdim var bu görüşü paylaşmak için daha uygun geldi. Ama istenirse taşınabilir tabii ki.
Benim sıkıntım evlilik öncesi cinselliği normal bulmam ama beynimin bunu yetiştirilme tarzım yüzünden kabul etmemesi. Bunu nasıl aşacağım bilmiyorum.
Burada çeşit çeşit insan var biraz tartışalım, bu konuda sohbet edelim istedim. Bunun zaten kesin bir doğrusu yok. Herkes kendininkini dile getirebilir.
//. Kısa kesmeye ve akışkan yazmaya çalışacağım. Emin olun okunabilir bir seviyede. Şimdiden teşekkürler. //
Evlenmeden cinsellik yaşanması ve o kişiyle uyuma bakılmasını doğru buluyorum ve öyle de yapacağım.
Yani gerdek gecesine bir şey saklama gibi bir düşüncem katiyen yok.
Şu anlık evlilik hayalleri kurduğum biri falan da yok. Ne zaman olur umrumda da değil. İster 25 ister 30 ister 40 da. Doğru insan gelince. Kısmet diye bakıyorum bu evlilik işlerine. Belki de hiç olmaz.
Çocuk hayalim olmadığı için biyolojik olarak geç de kalacağım bir durum yok. Ayrıca muhtemel eş adaylarımı azaltacak bir durum. Çoğu kişi çocuk istiyor.
(Değişir demeyin kendimi bu konuda emin olun çok iyi tanıyorum ve bu düşüncem sağlam temellere dayanıyor.)
Genel kişiliğimden sonra cinsellik hakkında görüşlerim aslında şu şekilde.
~Kızlık zarı hiççç umrumda değil. Hatta bazen orada öyle bir yapı olduğunu bile unutuyorum . İlk ilişkim de asla kan gelsin istemem. Hatta geleceğini düşününce moralim bozuluyor. Elimle bozsam falan zerre umrumda olmaz.
~Dini inancım yok. Günah, ayıp olarak görmüyorum. ( O yüzden dini tavsiyeye de gerek yok. )
~Karşımdaki insanın geçmişi hiçbir zaman umrumda olmadı. Çevremde de 20 yaşlarında cinsel hayatları olmuş arkadaşlarım var. (Zaten biraz onları görmek benim bakış açımı genişletti.)
~Kendimi daha bilmediğim, var mı ondan emin olmadığım bir erkek için saklamak oldukça saçma geliyor. Kendimi hediye paketi gibi hissediyorum. Sırf ilk o yapsın diye, egosu tatmin olsun diye kendi cinsel isteklerime saygı duymayacak ve yaşayamayacak olmak beni ezik ve kendime saygıdan yoksun hissettiriyor. Düşündüğüm gibi yaşayamıyorum. Birinin malı gibi hissediyorum.
~Karşımdaki insan bakir değilken bakire insan arıyorsa ondan anında soğuyorum. İsterse hayatımın aşkı olsun. Direkt saygı duyamayacağım, konuşmak dahi istemeyeceğim biri olarak görüyorum ve tiksiniyorum. (Yani böyle biriyle zaten yapamam.)
Bakir ise de kendi bilir. Bence takmamalı ama kendi içinde yetersiz hissedecekse falan saygı duyarım ve uymadığımız için üzülüp yollarımızı ayırırız.
~Bakireliği takan insanların genel olarak kadının da istekleri ve hayatı olabileceğini yok saydığı onları bir nesne olarak gördüğünü düşünüyorum. Kişiliğinden çok, ona sahip olma ve bedensel bir varlık olarak baktığını yani insan olarak görmediğini düşünüyorum.
~Bana değer verdiğini hissetmediğim, ona değer vermediğim ve belli süre geçirmediğim kısaca sevgilim olmayan biriyle cinsellik yaşamak da istemiyorum. Ama sevgiliyle de yaşanabilmesi gerektiğine inanıyorum. Zaten öyle hop diyince sevgili değiştiren bir kız da değilim. Karakterim o yönde değil. İstesem de yapamam. Yoksa öyle olan arkadaşlarım da var ama benim için cinsellik için belli koşullar sağlanmalı.
Genel fikirlerim bu yönde. Şimdi ben pişman olur muyum? Hiç sanmıyorum. Yani düşüncelerime göre olmam gibi geliyor.
Ama daha gencim yani belki de sağlıksız düşünüyorum ya da aksine oldukça olgun. Emin değilim. O yüzden deneyimleriniz ve fikirleriniz önemli.
Siz benim hakkımda ne düşünüyorsunuz? Burada evlenmeden cinsellik yaşayan kişiler siz bu aşamalardan geçtiniz mi, nasıl bir düşünceyle cinsellik yaşamaya bu gibi bir toplumda adım atabildiniz?
Fazla kafaya takmışsın diyebilirsiniz. Kk de konu açmayı ve böyle toplumsal konuları konuşmayı, kendimi gözlemlemeyi seviyorum. O yüzden bu konuyu açıyorum. Yoksa eninde sonunda kendi kararımı kendim vereceğimi biliyorum.
Fizyolojik bir savaş anlamsız.Fizyolojik bir savaş ama bakış açınızı çok beğendim. Cidden iyi bir gözlemci çıkar sizden.
Neden böyle düşündünüz? Arkadaşlarımla konusu birkaç gün önce açıldı ve onlar sohbet ederken arada öğrendim. Yoksa aklıma dahi gelmezdi ilişki geçmişleri falan ki böyle bir şey için de "arkadaşını söyle" gibi arkadaşlarıma kötü insanlar yaftalaması yapmanız hiç hoş değilSizinki düpedüz ortalık kariştırmak.haa birde demişsiniz ya arkadaşlarımda aynı fikirde,arkadaşını bana söyle sana kim olduğunu söyleyeyim misali.
Yok fizyolojik savaş demeyelim de fizyolojik istek diyelim gelirse de gelsin yani yapacak bir şey yok tabiiFizyolojik bir savaş anlamsız.
Vucut yapina gore kan gelme, gelmeme, az gelme cok gelme durumu degisir.
Nasil engelleyebilirsin ki?
Eger istegin beni ilkim oldugu icin degerli gormesinse, bu birlikte oldugun kisiye gore degisir ama o ne bulursa bulsun senin degerin bakidir.
Eger beni hic iliski yasamamis kezban gibi gormesinse bu da en nihayetinde bir baskidir.
Buna da karsi cikmalisin.
Bence sizin tek sorununuz (eski bir konunuzda da yazdığınız gibi) hayatınızdaki insanların sizden önce ilişki yaşadığı insanları kıskandığınız için onlarla kendinizi eşitlemek adına bunu yaşamak istemeniz. Yoksa "bekaret umrunuzda falan değil" değil. Hatta fazlasıyla umrunuzda. Sevgilinizin sizden önce ilişkiye girdi diye hastalık testi yaptırmak istemeniz falan bana biraz abartı geldi. Siz böyle bir bakış açısına sahip olduğunuz için insanların da aynı bakış açısına sahip olacağını düşünüyorsunuz çekinceniz bu yüzden olabilir. Ben evlilikten önce defalarca cinsel birliktelik yaşamış biri olarak, sonrasında 2 kez evlendim. Sevgililerim de oldu, kimseden bu konuda bir ima duymadım. İnsan kendine nasıl bakarsa başkası da öyle bakar. Bakış açınızı değiştirmeniz biraz zor ama bu konuda çabalayın bence.Gelecekte bunun özellikle ikili ilişkilerimde karşıma sorun olarak çıkabilme ihtimali sanırım. Çünkü insanlar bu konuda erkekle kadını aynı kefeye koymuyorlar. Böyle birini istemem ama ya çoğu kişi böyle düşünüyorsa diyorum. Sanırım tek sorun bu gibi.
Var ama bu genel bir düşüncem zaten. O olmazsa başkası olacak. Yalnız kalmıyacağım sonuçta