Sizin evin oralara yaklasmamak lazim o vakit grizu patlamasi falan mazallahhArtık kurubaklagil ve kış sebzelerine müracaat ederim ne yapayım.
Sizin evin oralara yaklasmamak lazim o vakit grizu patlamasi falan mazallahh
Lahana nohut kurufasulye ayy dusunemiyorum
Lahananın bağımlısıyız ailecek hatta sülalecekSizin evin oralara yaklasmamak lazim o vakit grizu patlamasi falan mazallahh
Lahana nohut kurufasulye ayy dusunemiyorum
Ancak eşimi hale yollayabilirsem yapabilirim, ki turşu delisiyiz hele fasulye turşusu. Kilosunu 5 liradan alıp, nasıl turşu koyayım. Tüp bebeklerden açılmamış olsaydık, tamam yine azar azar koyardım.İyi akşamlar hanımlar bende kışlık menemen koydum eşim ve iş arkadaşları toplanıp fabrikanın bahçesine ekmişler fasulye domates biber kabak Mısır ne ararsan var ilaçsız yetiştirmişler birde gerçekten organik olan sebze meyvenin tadı kokusu gerçekten bambaşka eve getirince sanırsın hazine bulmuşcasına sevindimbirazını dondurucuya birazını yemeye ayırdım kışın daha da artar fiyatlar kesin ne kadar koyarsam kâr ama dolabım doldu neredeyse kavanoz yapmadım becerebilirsem ona girişesim var onda tadı daha taze güzel kalıyor sanki
Kolay gelsin canım, konserve kolay Zor değil. Benim buzluk ufak et tavuk anca alıyor. Bende konserve yapıyorum. Sizin iyiymiş bahçe mahsuluİyi akşamlar hanımlar bende kışlık menemen koydum eşim ve iş arkadaşları toplanıp fabrikanın bahçesine ekmişler fasulye domates biber kabak Mısır ne ararsan var ilaçsız yetiştirmişler birde gerçekten organik olan sebze meyvenin tadı kokusu gerçekten bambaşka eve getirince sanırsın hazine bulmuşcasına sevindimbirazını dondurucuya birazını yemeye ayırdım kışın daha da artar fiyatlar kesin ne kadar koyarsam kâr ama dolabım doldu neredeyse kavanoz yapmadım becerebilirsem ona girişesim var onda tadı daha taze güzel kalıyor sanki
Allah yardımcınız olsun canımAncak eşimi hale yollayabilirsem yapabilirim, ki turşu delisiyiz hele fasulye turşusu. Kilosunu 5 liradan alıp, nasıl turşu koyayım. Tüp bebeklerden açılmamış olsaydık, tamam yine azar azar koyardım.
Ama şimdi zor biraz.
Bahçe de yapamadık koşturmaktan.
Amin canım, cümlemizin yardımcısı olsun.Allah yardımcınız olsun canım
AaaaDomatesi annem yapiyor tarhanamizi da ohh bize de yapip yemesi kaliyor
Ohh ne güzel,benimde aynıDomatesi annem yapiyor tarhanamizi da ohh bize de yapip yemesi kaliyor
Sen zaten pek marifetlisin, hiç kiskanmadimAaaaben 22 yaşımda evlendim. Ne tarhanamı, ne kışlığımı, ne de turşumu anneme hiç yaptırmadım.
Aksine abimle erkek kardeşim benim turşumu severler, malzemeyi alıp çağırırlar, gider onlara da kurarım eşleri ile.
Bir geçen yaz tedavideydim, annem ve teyzem tarhanamı yaptı.
Aynisi oluyor mu peki tutuyor mu onlara yaptigin. Annem mesela bana yapiyo olmuyor..Aaaaben 22 yaşımda evlendim. Ne tarhanamı, ne kışlığımı, ne de turşumu anneme hiç yaptırmadım.
Aksine abimle erkek kardeşim benim turşumu severler, malzemeyi alıp çağırırlar, gider onlara da kurarım eşleri ile.
Bir geçen yaz tedavideydim, annem ve teyzem tarhanamı yaptı.
Oluyor, hatta bazen daha güzel oluyor. Kardeşim bitince telefon açıyor, abla turşun var mı? diye.Aynisi oluyor mu peki tutuyor mu onlara yaptigin. Annem mesela bana yapiyo olmuyor..
Iki senedir fasulyemi ben yapiyorum barbunya da ayiklayip koymustum. Calisiyorum.. sagolsun kizima bakiyor evdeyken cogu seyi hallediyor.
Tabi sen beceriklisin bir de masallahh.Ben de sizle takila takila piserim heralde
doğru canım bahçe yapmasalar bende alıp koyamazdım anca yemelik alınır çok arttı fiyatlar birde düğünler de var hangi birine yetireceğiz ki Allah yine bundan aşağı etmesin. Allah inşallah tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsinAncak eşimi hale yollayabilirsem yapabilirim, ki turşu delisiyiz hele fasulye turşusu. Kilosunu 5 liradan alıp, nasıl turşu koyayım. Tüp bebeklerden açılmamış olsaydık, tamam yine azar azar koyardım.
Ama şimdi zor biraz.
Bahçe de yapamadık koşturmaktan.
Aslında evet kolay niyetim var ona da girişeceğim inşallah :) bahçe olmasa zor stoklardım dolabı eskiden ne güzeldi valla almayanı dövüyorlardı şimdi Allah kolaylık versin herkese yuvalarımıza bolluk bereket versinKolay gelsin canım, konserve kolay Zor değil. Benim buzluk ufak et tavuk anca alıyor. Bende konserve yapıyorum. Sizin iyiymiş bahçe mahsulufasulye 5 liraydi, 4 buçuga verdi. Domates sivri domates kilosu 2 lira, kabak 3 lira,patlıcan 2 lira, biber 5 lira kilosu kışın daha pahali oluyor. Birde ben dolaba biber doğrayıp koyuyorum. Iyi oluyor
Iste onun icin diyorum zamanin var sana bile yetmiyordur bir de bizi dusun bu calisanlari.. valla nereye yetisecegimi sasiyorum. bugun bi yoruldum, cayi koydum sadece, kahvalti yaptik.Oluyor, hatta bazen daha güzel oluyor. Kardeşim bitince telefon açıyor, abla turşun var mı? diye.
Beceriklilikten değilde, uğraşmayı seviyorum.
Sen zaten pek marifetlisin, hiç kiskanmadim
Ama ben çalışırken daha çok yapıyordum, evim konserve doluyordu. Hazır yemeğim olsun diye, ki her yere ve herşeye yetişiyordum.Iste onun icin diyorum zamanin var sana bile yetmiyordur bir de bizi dusun bu calisanlari.. valla nereye yetisecegimi sasiyorum. bugun bi yoruldum, cayi koydum sadece, kahvalti yaptik.
Amin canımdoğru canım bahçe yapmasalar bende alıp koyamazdım anca yemelik alınır çok arttı fiyatlar birde düğünler de var hangi birine yetireceğiz ki Allah yine bundan aşağı etmesin. Allah inşallah tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
Aslında evet kolay niyetim var ona da girişeceğim inşallah :) bahçe olmasa zor stoklardım dolabı eskiden ne güzeldi valla almayanı dövüyorlardı şimdi Allah kolaylık versin herkese yuvalarımıza bolluk bereket versin
Bende turşu dan anlamıyorum, bozuluyor. Bu sene yaparsam bana yardımcı olursun artık. Turşu tarifleri senden