Kedi Sahiplenmek

• Konu Sahibi Konu Sahibi Aleenn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Duygusal olarakta çok sorumluluk gerektiriyor. Ben kaybedeli bir hafta oldu maalesef gözümdeki yaş dinmiyor. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Uzun zamandır sevdiğim birini kaybetmemiştim iyi ki çocuk sahibi olmamışım dedim kediyi kaybedince.

Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.
Yani uyku bana çok sıkıntı. Bu kedi sahiplenme fikri doğmadan önce uyku konusunu hiç düşünmemiştim. Ama baktığınızda nöbete uyuyup gitmem lazım. Uyumazsam artı yirmi dört saat uykusuzluğu hiç kaldıramam. Bir de insan sağlığı sonuçta ful dikkat vermek lazım uykusuzken hastaları takip edemiyorum bile. Nöbetten çıkınca uyumam lazım çünkü üstümden tır geçmiş gibi oluyor. Kedi robot değil nasıl beni uyandırmadan duracak ki üstelik bu kadar dar bir alan.
Yine mutfakta ayrı bir sıkıntı. Yani çok çok küçük orası da zaten bir şey sığmıyor bir de sürekli kediye bir şey olacak diye diken üstü olmak ayrı kötü.
Belki bu işi daha rahat bir eve çıkınca tekrar düşünmeliyim.
Yanımda bebeğim gibi seveceğim bir kedi bana iyi gelir ama şartlar bana da ona da uygun değil gibi.

Yoo poposunu silmekten bahsediyoruz
Hahahaha asla öyle birşey yapılamaz siz kedi sahiplenmeyin kediler saçma sapan yaplı bir yemeğin veya bokun sidiğin içine girmediği sürece yıkanmaz. Onlar kendi kendini temizleyen hayvanlar. Tabii ki bebekken yıkıyordum daha bokunu veya kendini yalamayı bilmiyordu minnak oğlum ve her yeri ile mamanın içine giriyordu ama 1-2 aylık kedi artık tüm hijyenini kendi sağlar durumdadır.

Ben uyurken o da elleşmeyip dolap tepesinde uyur mu yani
Kediler geceleri değil gündüzleri daha çok uyurlar. Tabii huyuna ve cinsine de bağlı ama genelde geceleri avlanma içgüdüsünden dolayı evin içinde gezinip koşturmayı severler. Gündüz evde devamlı uyurlar.

Peki o zaman size danışayım benim oğlum 5350 gram oldu yemesi gereken kadar mama verdiğimiz halde hızlı kg alımı vardı diyet mamaya başladık . Sonra baktık olmuyor eski mamaya döndük bir süre sonra hayvan hiç bir şekilde doymuyor sürekli mama derdinde fazla yese olmuyor . Anlayacağınız sürekli aç mama dolabın önünde vs . Tüy dökümü çok çok arttı stres oluyor . Elimiz kolumuz üstümüz tüy . Biz tüy dökümü bitsin demiyoruz zaten bitmez ama aşırı artık . Düzenli vitamin kullanıyor iyi mama yiyor Hergün tarıyoruz tuvaleti bazen günde 2 kere bile temizleniyor . başka bir sağlık güvenlik ilgi vs sorunu yok . Bu durumda ne yapılması lazım ?

Yaa hep ultra dikkatli olmak lazım yani
Evet camlara kapıya balkona ocağa heryere dikkat lazım . Balkonda filemiz var bizim çocuklar için . Camlarda da aynı şekilde ve kulpları yok açmıyoruz . Dışarı çıkarken anında kapıyı kapatıyoruz çünkü anında evden kaçıyor. Bir kere başıma geldi çok korktum oğlumu okula götürecektim sabah çocuk ayakkabı giyiniyor bende ayakkabı alırken arkamdan kaçmış fark etmedik görmedik yani . Çocuğu bıraktım ekmek almaya gittim birde geldim ki kapıda oturmuş anne diye ağlıyor

kedileri yıkamaz, aşırı stres yükler, ayrıca ıslaklığı geçse bile saatlerce kendini yalayacağından yıkamak , onları ekstra yoracaktır. kıyafet giydirmek mesela, doğru bir şey değil sadece temizlenmeleri aöısından değil, bu yalama ve temizleme hareketi onların rutini olduğundan hayvan kısıtlanmış oluyor, psikolojik olarak cidden olumsuz etkiler bırakır. ve kedilerın oyle bır dılı var ki, pis bir şeyi bile tertemiz yapacak bir yapı , Allah vergisi derler ya. mesela çişe alışmaları da öyle, doğan dengesinde anında kumu eşelemeyi örtmeyi dogasından gelen bırseyle, daha kucucukken yapıyorlar, harika bir gelişim yani.

dediğiniz gibi bebekken yıkıyorduk.

Sizinki kendini insan sanıyor, aynı benim oğlum. O da tuvaleti gelince kapısında bekleyecek insan arıyor
E siz izin zamanlarınızı kedi yalnız kalmasın diye eşinizden ve 1 oğlunuzdan ayrı mı geçiriyorsunuz?

Stres kaynaklıda yapabilir, ev değişikliği, doğum ya da herhangi başka birsey var mı onu strese sokacak? Kedi kısır mı?
Balık yağı kullanabilirsiniz ama kan vs bakıldı mı?

Bence gayet aklibasinda ve merhametli bir insansınız.Hayir kedi sahiplenmeyin şu sartlar altında.Size de hayvana da yazık

Stres kaynaklıda yapabilir, ev değişikliği, doğum ya da herhangi başka birsey var mı onu strese sokacak? Kedi kısır mı?
Balık yağı kullanabilirsiniz ama kan vs bakıldı mı?
Hiç bir şey değişmedi evde ya doğum vs yok . Eylülde kısır oldu . Kan bakıldı hiç bir sorun yok . Bu iştah olayını ne yapacağımızı bilmiyorum sürekli aç

Ya şuan benim oğlumun tüy dökümü fazla veterineri traş edelim dedi üzüldüm ama
Yeterli beslenıp vıtamın alıyor mu ? Benımkı uzun tüylü ona rağmen çok azaldı kanepelerde vs görmüyorum tek tuk
Ben taramıyorum cunku tarayınca bısey çıkmıyor azıcık bısey evıne haftada bır süpürüyorum ona rağmen böyle

Buna katılmıyorum yazları traslıyoruz çok rahatlıyor kedım hıc paıkolojısının bozulduğunu gormedım
Asıl uzunken rahatsız oluyor sıcaklıyor yerlere soğuk bulabılecegı köşeler arıyordu mevsımlık tuylerıne bırden gecmıyor arkadaşlar hepsını değişene kadar kedı bunalıyor sıcaktan

Evet bizim de papağan odadan çıktığımız an bağırmaya başlıyor hiç yanlız kalmak istemiyor. Yanlız kalınca tüy kalitesi bozuluyor onun da
Evde esımle ben varım tek bızde salona yanına pek gıtmıyorduk her gün sever konuşurdum o ayrı ama uzun saatlerce oturmazdım konuşan papağan asla ötmez oldu uçmaz oldu düşünün yanı
Anneme verdım bellı sure ıcın orada kalabalıkta hıc yabancılık cekmemıs hemennotmeler kafesten kendılıgınden çıkıp uçmaya baslamıs
Hayvan yalnızlık ıstemıyor

Hiç bir şey değişmedi evde ya doğum vs yok . Eylülde kısır oldu . Kan bakıldı hiç bir sorun yok . Bu iştah olayını ne yapacağımızı bilmiyorum sürekli aç
Gözü açtır onun ,benımkıde her mamadan çabuk sıkılıyor sevdıgı yemegı ver her gün ondanda sıkılır
Sıkılıncada açım dıye arkamdan ağlıyor ayrılmıyor
Ha hıc bı zaman kılo alacak kadar yemedı o ayrı 3 kılo hep ,inat edıp yemeyıp bıkac gram verdıgı oldu ama
2 ser kıloluk mama almaya başladım bakalım sıkılmasına engel olur ıns
Bayıla bayıla yesedr bu mamayada su an aynısını yapıyor çok bunalıyorum çok

aöa şöyle de dusunun, eger anne olmayı planlayan bır kadınsanız, bu uykusuzluk hep olacak belkı yıllarca yıllarca. yanı cok zor ama kendı dogurdugunuz canlı ıcın yıllarca zor olsa da dayanılan bırsey, bır baska canlı ıcın bazı gunler ya da saatlerde kabul edılemez mi.... bunu kendınıze sorun derim.

ama şu da var, tıpkı anne olma konusu gıbı dusundukce mantıgınıza uymayan cok detay cıkıp kafanız karısacak ya da hatta tamamen erteleyeceksınız

yanı guclu ve mucadelecı ve kendınıze bırseye adamaya hazır bır ınsansanız, dusunmeden sahıplenın. ve guzellıgıne, sevabına, sıze verecegı tum guzel duygulara odaklanın. benım ınanın kızma ıstegımın olacagı anlar oluyor, sonra kendıme kızıyorum , bır kac saat sonra kucagıma alıp sevdıgım anlar, ya da onun bana bırden sokuldugu anlar, bırlıkte uyurken ki o his... o kadar guzel ve kıymetlı ve şifalı ki. anne olmayan, olmak ıstemeyen kadınlar ıcın bence ayrıca bir şifa, bir hayvan sahiplenmek.

hasta olunca cok uzuluyor, vefat eden bir can videosu ızlesem, belkı 15 sene sonra bızımle olmayacaksın dıyıp sarılıp aglıyorum . cıdden buyuk bır bag, 2 gun evde olmasam aklım kalıyor ya da rahatı yerınde olsa da sankı yanlız bırakmıs gıbı sucluluk hıssedıyorum, eve gırerken kapıyı hem bıraz endıse hem de ozlemle acıyorum hemen.

Allah kımseye acısını gostermesın, dun aksam yuzu ve agız kenarındakı yaralara losyonlarını 2 kez surmem gerektıgınden gec uyudum ama ona şifa oluyorum hıssı o kadar ıyı geldı ki. bebek gıbı onlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…