- 24 Mart 2012
- 17.772
- 4.206
- 423
- 41
evet dogruKediler geceleri değil gündüzleri daha çok uyurlar. Tabii huyuna ve cinsine de bağlı ama genelde geceleri avlanma içgüdüsünden dolayı evin içinde gezinip koşturmayı severler. Gündüz evde devamlı uyurlar.
benımkı de tam tersı ıstah sorunu vardır mesela oldum olası. cok az yer. yedırmek ıcın kırk takla atan bırıyımdır.Peki o zaman size danışayım benim oğlum 5350 gram oldu yemesi gereken kadar mama verdiğimiz halde hızlı kg alımı vardı diyet mamaya başladık . Sonra baktık olmuyor eski mamaya döndük bir süre sonra hayvan hiç bir şekilde doymuyor sürekli mama derdinde fazla yese olmuyor . Anlayacağınız sürekli aç mama dolabın önünde vs . Tüy dökümü çok çok arttı stres oluyor . Elimiz kolumuz üstümüz tüy . Biz tüy dökümü bitsin demiyoruz zaten bitmez ama aşırı artık . Düzenli vitamin kullanıyor iyi mama yiyor Hergün tarıyoruz tuvaleti bazen günde 2 kere bile temizleniyor . başka bir sağlık güvenlik ilgi vs sorunu yok . Bu durumda ne yapılması lazım ?
çok doğrukuş kediden daha çok kirletiyo gibi geliyo bana ya, 2 tane kuşum vardı benim bakiminda daha cok zorlaniyordum birde şansıma onlarda gevezeydi
Eve çıktığımda sahiplenmek daha mantıklı gibi duruyor.ama şu da var, tıpkı anne olma konusu gıbı dusundukce mantıgınıza uymayan cok detay cıkıp kafanız karısacak ya da hatta tamamen erteleyeceksınız
yanı guclu ve mucadelecı ve kendınıze bırseye adamaya hazır bır ınsansanız, dusunmeden sahıplenın. ve guzellıgıne, sevabına, sıze verecegı tum guzel duygulara odaklanın. benım ınanın kızma ıstegımın olacagı anlar oluyor, sonra kendıme kızıyorum , bır kac saat sonra kucagıma alıp sevdıgım anlar, ya da onun bana bırden sokuldugu anlar, bırlıkte uyurken ki o his... o kadar guzel ve kıymetlı ve şifalı ki. anne olmayan, olmak ıstemeyen kadınlar ıcın bence ayrıca bir şifa, bir hayvan sahiplenmek.
Proplan kullanıyoruz ondan önce diyet maması almıştık mecbur baktım olmuyor hayvan mutsuz mecbur proplan aldım yeniden malt alıyor ayrıca tüy için de vitamin alıyor. Siz hangi ürünleri kullanıyorsunuzYeterli beslenıp vıtamın alıyor mu ? Benımkı uzun tüylü ona rağmen çok azaldı kanepelerde vs görmüyorum tek tuk
Ben taramıyorum cunku tarayınca bısey çıkmıyor azıcık bısey evıne haftada bır süpürüyorum ona rağmen böyle
Bende çok bunalıyorum üzülüyorum ya kg almasından özürce yesin hayvan gramla mama vermek beni çok üzüyor yıpranıyorum . Gözü aç bence deGözü açtır onun ,benımkıde her mamadan çabuk sıkılıyor sevdıgı yemegı ver her gün ondanda sıkılır
Sıkılıncada açım dıye arkamdan ağlıyor ayrılmıyor
Ha hıc bı zaman kılo alacak kadar yemedı o ayrı 3 kılo hep ,inat edıp yemeyıp bıkac gram verdıgı oldu ama
2 ser kıloluk mama almaya başladım bakalım sıkılmasına engel olur ıns
Bayıla bayıla yesedr bu mamayada su an aynısını yapıyor çok bunalıyorum çok
Kesinlikle böyle asla yanlız olmuyorlar biz gündüzleri oğlumun odasında değilde salonda oyuncak oynuyoruz ki papağan yanlız kalmasın diyeEvde esımle ben varım tek bızde salona yanına pek gıtmıyorduk her gün sever konuşurdum o ayrı ama uzun saatlerce oturmazdım konuşan papağan asla ötmez oldu uçmaz oldu düşünün yanı
Anneme verdım bellı sure ıcın orada kalabalıkta hıc yabancılık cekmemıs hemennotmeler kafesten kendılıgınden çıkıp uçmaya baslamıs
Hayvan yalnızlık ıstemıyor
15 gram mama veriyorum her öğün toplam 70 gram yiyor pakette de öyle yazıyor kg ayarında . Çok zor gramla mama vermek boşverin sizinki daha iyibenımkı de tam tersı ıstah sorunu vardır mesela oldum olası. cok az yer. yedırmek ıcın kırk takla atan bırıyımdır.
Kedilerin tüyleri, vücut ısısını düzenlemelerine yardımcı olur. Tüyleri tıraş edildiğinde, hem sıcak hem de soğuk havalarda vücut ısısını kontrol etmeleri zorlaşır. Yazın serinlemelerini sağlayan alt tüy tabakası ve kışın sıcak tutan üst tabaka birlikte çalışır. Eğer yazın direkt güneş ışığına maruz kalırsa güneş yanıkları oluşur. Kısaltmak belki olabilir ama tamamen traşı öneren veterinere cocugumu götürmem. (Hastalik vs harici traslamayi önerirse)Buna katılmıyorum yazları traslıyoruz çok rahatlıyor kedım hıc paıkolojısının bozulduğunu gormedım
Asıl uzunken rahatsız oluyor sıcaklıyor yerlere soğuk bulabılecegı köşeler arıyordu mevsımlık tuylerıne bırden gecmıyor arkadaşlar hepsını değişene kadar kedı bunalıyor sıcaktan
Brit kullandım sevmedi sımdı felicia bide balık yağı o kadar markasına bakarım balık yagının ,alman markası bıseyProplan kullanıyoruz ondan önce diyet maması almıştık mecbur baktım olmuyor hayvan mutsuz mecbur proplan aldım yeniden malt alıyor ayrıca tüy için de vitamin alıyor. Siz hangi ürünleri kullanıyorsunuz
Tamamen alışkanlıkla alakalı benımkıde gece kudururdu benımle yatırdım bı sene gece uyumaya alıştı gündüz zıplıyor artıkevet dogru
2-3 yastan ıtıbaren gece uykuları da uzun oluyor ama arada sırada mesela bır kac ayda bır kuduruk gıbı sabaha karsı uyanıp ordan oraya kosuyor da mesela benımkı :)))
Ikısıde var kararsızım esıt derece desek ?Benı en çok bunaltan sanırım kepek dokmesıydı tuylerı patlatınca dökülen ara ara çıkarıyor ve her yere saçılıyorçok doğru
sureklı kafes temızlıgı. ustelık bence mama kabından da tuvaletten de daha zor kafes temızlıgı. ustelık elınızden kacmasın bır yere carpmasın camdan ucmasın derken kus beslemek daha zor bence. ve cok cabuk hava akımı oluyor, hemen hasta oluyorlar, ayrıca kus uzerıne uzman veterıner de cok az. ve tabı olur olmadık zamanda cok ötebiliyorlar, baya gurultululer :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?