Kaza yaptım

Bu arada neden böyle dert yakindim, eşim de otomatik yanlisi degil...
manuelmis araba kullanmak...

Geçenlerde şirket araciyla geldi araci benden sakladi. Araç otomatikmiş meğer sonradan söyledi biliyordu bir kere olsun denemek isteyecegimi ve sonra otomatik diye tutturacagimi , hiç otomatik araç koltuguna oturtmadi beni cok kotu bu durum...

Rengi gecmistir once o renk arabalara bakin hangisinda sizdeki renktente cizik varsa odur

Ne bu manuel takıntısı adamlardaki anlamıyorum yahu? Yapamadığımızı görmek mi hoşlarına gidiyor nedir? Ehliyet için manuel öğrendim ve bıraktım, otomatik araç aldım. Onunla bile öğrenmek zaman alıyor, nasıl direksiyon çevrilir,nasıl dönülür,nasıl parkedilir. Biz 5 yaşında öğrenmiyoruz bunları bir anlayabilseler... ha ilk araç kesinlikle sıfır olmamalı, ona eyvallah ama manuel hele de istanbulda kesinlikle karşıyım...

Kaza yaptım ilk durum ani şok hiçbirşey duymuyorsun görmüyorsun sanki hetşey senin dışında gibi
Ardında kendine geliyorsun kim suçlu kim değil insanlar toplanıyor arabada benim çocuklarda vardı kğçüğüm ağlama kirizine girdi büğüyü sankinleştirmeye çalışıyor çarptığım münübüs şöförüne kızdım kavga gürültü oldu kısa mesafe olduğu için ehliyette evde cüzdanımda kalmış
Sonra bir müddet araba kullanamadım çok korkmuştum ya çocuklara birşey olsa yada ölümlü bir kaza olmuş olsaydı
Geçmiş olsun size birşey olmamış yeter
Ama sakım sürmeyi bırakmayın bunu atlatmanın yolu tekrar direksiyona geçmektir

depriyajla ugrasmaktan biktigim icin otomatik aldik arabalari

Olan arabaya olsun, canınız sağolsun. :)) Cana geleceğine mala gelsin. kaza yapınca girilecek psikoloji budur.

Kazalar allah vermesin yine tabi ama çok öğreticidir. Oturduğum yerin bir sürü dar sokaktan oluşmasından mütevellit çok çektim ben de dar sokaklardan. Trafik kitlenince, ya da başka araba sıkıştırınca hiçbir şey yapmıyorsunuz, bunu öğrenmiş oldunuz. Bırakın çözsünler trafiği, siz gidemiyor musunuz, bırakın karşıdaki gitsin. Acemilikten geriliyorsunuz, manevra yapma ihtiyacı hissediyorsunuz.

Ama dar sokaklar gerçekten çok öğretici. Şehirler arası gitmekten daha zor gerçekten.

İki kaza yaptım ben bir hafta arayla,ikisi de kamyonla. ikincisini eşime söylemeye bile utandım ama arka cam tamamen inmiş olduğundan söylememek gibi bir şansım olmadı, hemen sanayiye götürdük

Biraz korkasım vardı, bir müddet kullanmıyayım diyordum ama gitmek zorunda olunca ikinci günü geçtim koltuğa. Korku morku da kalmadı. Yalnızca çok büyük dikkat gerekiyor. Hiç kasmayın. Erkkeler de kaza yapıyor ama kadın yapınca üstüne kalıyor ne hikmetse.

Tabi bu vuralım kıralım demek değil. Arabayı tamirden aldıktan sonra, tek bir yerini sürtmedim artık, ara sokaklrda sinir bozucu şekilde avaş olabiliyorum ama arabamı sürtmekten daha iyidir. Zaten her an yaya veya çocuk çıkması söz konusu.

Tekrar koltuğa geçin ve kendinize güvenin. Kadınların bizi sıkıştırıyorşar dediği çoğu zaman kadınların trafikte çekimser hareketlerini gören erkeklerin üstüne gitmesi. Siz şeridinizde ve doğru hızda olduğunuz müddetçe kimse karışmaz. Yol vermek gerekirse de yol vericeksin.

İstanbul trafiği resmen uygulamalı sürüş dersi gibi, küçük şehirlerde kullanan yılların şoförşeri burada kullanamayabiliyor.

Üstüme gelenin üstüne gidiyorum ben, bi süre sonra manyak bu bulaşmayalım diolar

Cekilin ben soforummmmOncelikle gecmis olsun manuel araba zordur duse kalka öğreneceksiniz . Manuelde isin ehli olabilirsiniz cesaretiniz kırılmasın. Kaldi ki istanbul gibi insan arac kalabaligi zor dar yollari olan bir yerdeyseniz hic kirilmasin kendinize güvenin bemce basarirsiniz

Bende hep kaza yapiyodun ilk zamanlar cok sukur sindi daga iyi.. buarada 13 yillik soforlugum var.. biri hareket ediyorsa bi park yerinde ve bisey olacagini anladiysam arabayi oynatnam cunku suclu olmak istemem.. park yerlerinde bole tabii.. bu benim taktigim. Manuel arabayi severim ben otomatik uzak olsun benden.. pratik lazim hepsi bu

Hiç cesaretiniz kırılmasın,ben de manuel kullandim bir dönem sonra otomatiğe geçtim.Daha araba kullanmayı öğreneli 1 hafta olmuştu Eskisehir istanbula gidip gelmeye baslamıştım hem de hızlı şekilde.Ve hep yalniz seyahat ediyorum Izmit korfez Tem'de arkadan araba vurmuştu bana bayaa da buyuk bir kazaydi polisler falan gelmisti trafigi kesmislerdi,onun disinda hic kazam olmadı:) tek başımaydım ve hic korkmadim,korkmayin beceremiycek bisi yok,otomatiğe gecerseniz daha rahat olur sizin için,kendizini korkak alıştırmayın cesaretli olun.Araba kullanmak cok keyifli ve birilerine mecbur kalmiyorsunuz,öźgürlük..Olur böyle ufak kazalar Allah beterinden korusun.

Kendinize kızdığınız çok iyi olmuş ya çünkü sizden başka hiç kimse arabayı sağa sola sürtmüyor vurmuyor.
Sakın o ruh hali içine girmeyin. 20 yıllık usta şoförler bile gelip dann diye vuruyor bu herkesin başına gelebilir ha geliyor da. Yolda duran arabanıza da gelip çarpabilirler. Bu da gayet sıradan bir olay.
Benim arabam otomatik. Manuelde öğrendim herkes gibi, ama şu an manuel kullanamam sanırım. Manuele alışıp otomatiğe geçersen otomatikçok kolay gelir, otomatikle başlarsan zaten kolay. Eee yani manuele ne gerek vardı ki. Ama bence ona da alışırsınız. lütfen hiç kimse arabayı sürtmüyormuş da bunu birtek siz yapmışsınız gibi düşünmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…