Kaza yaptım

Kuzum eşime göre manuel arabada hakimiyet sende oldukça otomatik araba artık daha kolay olurmuş.
Bunda en az 1 sene öğren, söz satacagım otomatik alacagım sana deyip duruyor.
İyi de ben bu kadar harap olduktan sonra ne önemi var artık ?
Dün gece baya kötüydüm sürekli tamam üzülme artık deyip deyip hem güldü hem sarıldı ama bildigin alay etti.

Geri geri gideyim de noption yol o kadar dar ki.
O geri gitme konusunda baya baya bir usta olmam lazımdı o an
Açıkçası tek yön olmasına da güvendim yolun aslında.
Yine de hata bende girmeyecektim o yola.

Hıhhhh etsin alay bakalımm
Ama senin şevkin cesaretin kırılacak farkında değiL...
Trafikte pratiklik cok önemli...
O an paniklememekte bir okadar önemli...
O anki paniktan vitesi değiştirmeyi unutanlar war ne yazık ki...
İnşallah bir daha yaşanmaz aynı şey...
Cunku okadar uğraşıp ehliyet alıyoruz neden cesaretimiz kırılsın ki..

Çok geçmiş olsun iyisim demi bişeyin yoktur umarım..
Sana bişi olmasında araba o kadar önemli değil..
Helede İstanbul'da araba kullanmak zorlaştı,ben bile denemeye cesaret edemiyorum hala..

yok zaten acemiyken insan düşünemiyor bile panikten ..ama işte herkesin başına gelebilen şeyler şevkini kırma sakın ..
geçmiş olsun bu arada..

2015'de aldım ehliyeti.
Toplam 4 defa uzun süreli araba kullandım.
Ehliyet zamanı sürdüklerimi saymıyorum.
Uzun yolda gayet iyiyim eşim söyledi bana göre de evet iyiyim
Köprü trafigine de girdim.
Hatta otoban trafigine de.
Ama o yol var ya o yol :)
Hep o dar yol meselesi beni mahvetti.

Çok geçmiş olsun iyisim demi bişeyin yoktur umarım..
Sana bişi olmasında araba o kadar önemli değil..
Helede İstanbul'da araba kullanmak zorlaştı,ben bile denemeye cesaret edemiyorum hala..
Abla bende bir şey yokta
Dün gerçekten çok kötüydüm.
Sabaha kadar rüyamda araba ile ugraştım.

Geçmiş olsun, Allah büyük-küçük kazadan korusun.
Çok basit bir şey başınıza gelen ama ben de hemen böyle demoralize oluyorum.
2 kere başka arabayla sürtüştük sanırım.
Birisi benim hatam biri karşı tarafın hatasıydı.
Onun dışında arabanın dört bir yanı çizik ve vuruk içinde.
Vurma pek yok da sürtme fazla fazla var.
Bir kere de arabanın kapısını göçerttim panikten, dar bir yolda sıkıştırıldım aynen, çöp kutusuna mı bi şeye tosladım.
Çok bozulmuştum, hatta ağladım, eşim teselli ederken neler anlattı, meğer neler varmış onda da anlatmamış.

Ama manuel ısrarını anlamıyorum.
Otomatik vites araba alınca geçtim direksiyona, ömrümün sonuna kadar otomatik kullanmayı düşünüyorum.
Neden manuele alışmam gereksin ki?

2013 Ekim ayında aldım ehliyetimi. Ve ilk kazamı da otoparkın yokuşundan çıkarken yaptım. Tabi duvar göçtü içine haliyle ve ben kendime gülüp dedim ki "eveett hayırlı olsun. daha ilk dakikadan kazanı yaptın. Daha kaza yapmazsın, sırtın yere gelmez. "
İstanbul'da hiçbir yeri bilmeyen biri olarak şimdi trafikte fink atıyorum girmediğim delik kalmadı gibi bir şey oldu 4 senede.
Manuel ile öğrendim kullanmayı, bir ara otomatik de kullandım. Sonra tekrar manuele geçtim, ama ne geçiş dura kalka tekrar öğrendim manueli. Ve şimdi yine
şunu belirteyim, kesinlikle manuel araç kullanmak bir başka. Gerçekten araba kullandığını anlıyor insan. Tabi eğer bir sağlık sorununuz yok ise.
Kendinize güvenin, yollar sizden korksun. Ve tabi diğer araçlar. Çünkü siz kendinize güvenmedikçe korkularınızdan kurtulamazsınız. Direksiyon başına oturmaya korkan biri olarak 4 senede süperwoman olduysam siz çok daha iyisini yapabilirsiniz. Yeter ki inanın kendinize. İstanbul trafiği de neymiş pehh

Çok geçmiş olsun İstanbul trafiğine dikkat edin özellikle erkeklere çoğu sıkıntılı.

Otomatik sizi baya bi rahatlatır diye düşünüyorum.

2005 yılında ehliyet aldım, 10 sene sonra da ilk arabamı :) Otomatik olmasına güvenip aldığım gün trafiğe çıktım. 3. gün teretuara çıkarak ön tarafını darmadağın ettim :)) sonra korktum ve bir hafta hoca tutup trafiğe tekrar çıktım. Hala bilmediğim yolda tedirgin olurum ama genel anlamda fena sayılmam.

İstanbul'da bu yaşadığınızın beceriksizlikle hiç ilgisi yok, gayet normal ve olağan. Düz vites zaten zor.. ama ben düz vitesten vazgeçmeyin derim. Ben ehliyet sınavından sonra hep otomatik kullandım, şimdi hayatta düz kullanamam. En azından siz hangisini isterseniz rahatça kullanırsınız.

dar yollardan bende tırsıyorum ama beni asıl mahfeden sey sürekli arabamı kaldırıma başka araca vs sürteceğim hissi: (

Adamın umurunda bile değildi.
Sanki hiç bu olaya sebebiyet vermemiş gibi bir de sınırlı sınırlı laf sayıp durdu
En sonunda payladim onu oracıkta hadsiz !
Ben artık çoğunun mahsus yaptığını düşünüyorum, kadın şoförlere ekstradan yapıyorlar, hele de panikleyeni görünce daha çok hoşlarına gidiyor, kaç defa şahit olduğum olaylar var, hatta eşime demiştim ben İstanbul trafiğine çıkarsam alırım bir dodge fargo kamyon, önüne arkasına çelik bariyer yaptırır üstüme gelenin üstüne giderim o düşünsün diye, öyle konularda deliyimdir, kadın şoför diye sıkıştıranı sıkıştırırım, koca kamyonu görünce azıcık ter aksın

Valla Mune bildigin üzerime geldi.
Kadın sürücülerden çok duydum sırf kadın diye sıkıştırdıklarını.
Hatta baya oldu sanırım haberlerde izleyeli.
Çocugu ile arabada olan kadını bu yeni yetme ergenler sıkıştırıyorlar bariyerlere dogdu
Sıkışan kadın artık nasıl kaza yapmışsa takla atmış ve çocuguyla beraber ölmüştü, ALLAH muhafaza
Şimdi bu kadının eşi ne yapsın.
Vah gidene diyorsun lakin geride kalanlar için daha büyük bir yıkım oluyor.
Ölür müsün öldürür müsün.

Allah muhafaza anlattığım gibi benim arkadaşın başına da gelmiş, üstelik adam ara sokakta sıkıştırıp üstüne üstüne gitmiş yetmemiş birde takip edip iyice sıkıştırmaya çalışmış, hatalı karşı taraf diyor arkadaşım, ki kendisi 10 küsür yıldır şofördür şoförlüğü de iyidir, arabaya iyi manevra yaptırıp kurtarır, kaç kadın şoför gördüm üstüne araba kırılıp sonra afedersin pis pis sırıtılan.
Trafikte zaten saygı yok fakat kadın şoförlere daha da bir taciz söz konusu İstanbul'da.

ALLAH'ın belaları diyorum artık ben onlara.
Dolmuş şöförlerine artık demedigimi bırakmıyorum adamlarda zerre kurala riayet etme hevesi yok
Taksi şöförleri de onlarla eş değer.
Hele su kamyonet ve uzun araç şöförleri.
Yol benim ulan edasında adamlar.
Kadınsan tamam zaten hak getire.
İş yerinde olayı duyan hehehhee zaten kadınlar hep böyle deyince tepemin tası iyice attı.
Ulan ölebilirdim ben !
Geçmiş olsun de.
Geçmiş olsun diyende önce bir alay edip sonra geçmiş olsun diyor demeseydin daha iyiydi dedim bu seferde bozuldular.
Eşim bile alay etti aslında elaleme çok görmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…