- 30 Aralık 2009
- 23.190
- 91.238
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Hayatta sıfır almaz bu sebebten bizimki.amaaann önce kendine baksın
benim üç kazada da benim zerre suçum yoktu. ilk kazada kırmızı ışıkta bekliyordum gece saat on bomboş yolda kocaman zırhlı bir araç vurdu arka dağıldı.
ikinci kazada belki 5 km hızla avm otoparkından çıkarken park halindeki araçlardan biri aniden geri vitese taktı vurdu. kapım değişti.
üçüncü kazada kavşaktan dönerken önüme araç kırdı zaten çok çok yavaştım trafikten dolayı. durdum arkamdaki yakın takipteymiş o vurdu.
kısacası hiç suçum olmamasına rağmen sıfır arabayı haşat ettin deyip dalga geçiyo eşim. ben de amaann sefam olsun deyip geçiyorum
Madem yaşıyorsunuz o halde " kadınların sıkıştırılıyorum lafını anlamıyorum vs " demeyeceksiniz. Evet öyle şeyler oluyor ama şöyle şöyle yapın deyip daha yeni kaza yapmış birine daha yapıcı olabilirsiniz. Hatanın konu sahibesinde olduğunu düşünüyorsanız da iyice öğrenmediysen trafiğe çıkmamalısın diye tavsiye verebilirsiniz. Aynı şeyleri yaşayıp da sanki olmuyormuş gibi yazmanız garip doğrusu.İstanbulda motor kullanıp sıkıştırılmayan varsa "hiç sıkıştırılmamışımdır herhalde" bilmiyorumdur haklısınız
En son kazamı söyliyim o zaman da gül biraz
Sol tarafta kafam kadar olan kocaman direği göremedim ve arabanın solunu dönerken ona sürttüm
Bej araba oldu yeşil kapılı araba
Halbuki gözümün önündeydi ve koccamannndı. Görmemem için kör olmalıydım ama ben çarptığımda fark ettim orada bir şey olduğunh.
Olabiliyor. İnsan bir anda tıkanabiliyor. Üzülme.
Degil mi ?
Ama tipik erkek mantıgı mıdır yoksa sadece benimkine özgü müdür
Bunda öğrenmek en dogru olanı diyor .
Al dogru ! diyecegim bu akşam.
Labfaresi teker teker not alıyorum dikkat edilmesi gereken mevzular diye :)ahaha aynı ben arabayı aldığımızın ikinci haftasında direğe tosladım ben de park ederkenLed_BiR_Vele_DisTiri bak bi de bu var bunu unutmuşum
Anadolu yakasındaysa alırım bir dal.Eşinize katılıyorum.İki oğluma da manuelde öğrettim.İkicisi 3 ay sonra arabayı pert ettiama çok şükür onda
birşey yok.İleri sürüş eğitimleri veren bir hoca buldum ondan ders aldırdım.Tavsiye ederim.Bir derste yokuşta sürekli
istop eden çocuk yağ gibi arabayı kaldırmaya başladı.Şu an otomatik kullanıyorlar ama manuel kullanmaktada
hiç sıkıntıları yok.Adı üzerinde kaza olur.Ama zorlanacağınızı hissettiğiniz yerde durun.Arabaya çarpmak yerine
dursaydınız ben acemiyim deseydiniz o bir şekilde yolu açacaktı.(isterseniz hocanın numarasını özelden atarım)
Çok geçmiş olsun
Yahu insanlık hali bu tür kazaları usta sürücüler de yapar sanki sol şeritte 20yle gidiyordum demiş.
Benim beybaba iyi şofördür min 30 yıldır araba kullanır sağolsun herşeyi de eleştirir geçenlerde benim arabayla bi yere gidiyorduk o günün eleştiri teması benim şoförlüğümdü (halbuki hamdolsun hiç kaza yapmadım inşallah yapmam da) allahın sopası yok bana söylenirken freni ayarlayamadı güm önündeki minibüse vurdu. Şükür bi şey olmadı adamla el sıkışıp yola devam ettik.
Olur böyle şeyler yani
Anadolu yakasındaysa alırım bir dal.
Teşekkür ederim.
Acemi sürücülerde sizin gibiler yüzünden panik yapıp kaza yapabiliyor. Kimse doğuştan şöför değil maalesef.Sızın gıbı ınsanlardan dolayı park ederken gelip bırı vurur kesın dıye guvenlı yer arıyorum.
Labfaresi teker teker not alıyorum dikkat edilmesi gereken mevzular diye :)
Ya öyle demeyin gerçekten bazen benim eşimde yapıyor karşıdan geliyor adam diyorum su tarafa geç geçmeyip üstüne üstüne gidiyor adamın ki benim kocam 15 yıllık şoför kazası yok hiç ama direksiyona geçince biseyler oluyor adamaO degılde kadınların şu " beni sıkıştırıyor" olayını ben çözemedim daha. Üstüme üstüme geldi nedir yani üstünüzden gececek hali yoktu ne dıye baska arabaya bindiriyorsunuz ki. Neyse geçmiş olsun.
Ek: Suremıyorsanız, surmeyın veya otomatık alın herkes becerecek dıye bısey. Sızın gıbı ınsanlardan dolayı park ederken gelip bırı vurur kesın dıye guvenlı yer arıyorum.
Çözemeyecek ne var ki? Gerçekten bu sıkıştırma işini yapıyorlar. Ben mesela sürücü adayıyım, beni bile 2 kez sıkıştırdılar hem de ders çalışma parkurunda. Bi tanesi aynı yöne gittiğimiz kocaman bir tırdı, resmen sıkıştırdı, üstüme düşecek sandım. Yanımdaki hocam da sıkıştırıyor dedi. Diğeri de ben ana yolda gidiyorum, tali yoldan bir belediye otobüsü geliyordu, geçiş hakkı benim olmasına rağmen ısrarla ana yola girdi, sinyal bile vermedi ben durup bekler diye düşünüyordum ya da en azından biraz yavaşlamalıydı, yapmadı. Koca otobüs, içinde yolcular var, bense sürücü adayıyım. Orası da benim çalışma parkurum, neden geçiş hakkımı elimden almak ister ki? Herkes yol kendisinin sanıyor o yüzden millet birbirini sıkıştırıyor. Önce ben geçeyim kaygısı. Verdim yolu geçti, geçmese kaza yapacaktık. Başı göğe ermiştir artık. Sizin bu dediğinize göre yeni sürücülerin de hiç trafikte olmaması lazım çünkü yeniler de acemi. Ama bir yerden öğrenmek, bir yerlerde kullanmak zorundayız. Sıkıştırma muhabbeti trafik kuralları hiçe sayıldığı için oluyor, tamamen terbiyesizlik yani. Önce ben geçeyim, hayır önce ben geçicem deyince herkes, böyle oluyor.O degılde kadınların şu " beni sıkıştırıyor" olayını ben çözemedim daha. Üstüme üstüme geldi nedir yani üstünüzden gececek hali yoktu ne dıye baska arabaya bindiriyorsunuz ki. Neyse geçmiş olsun.
Ek: Suremıyorsanız, surmeyın veya otomatık alın herkes becerecek dıye bısey. Sızın gıbı ınsanlardan dolayı park ederken gelip bırı vurur kesın dıye guvenlı yer arıyorum.
2016'dan önce evet çok yetersizdi ama 2016'dan sonra yeni sistemle sınavlar da, ehliyet almak da inanılmaz zorlaştırıldı. Şu anda ben bununla mücadele ediyorum işte. Gerçekten çok zor, inanın bana bu sistemden ehliyet alabilenler gerçekten bilinçli ve dikkatli sürücüler olacak.Arabamız yok motosikletlerımız var. Motosiklet kullanmak erkek içinde bir kadın içinde trafıkte çok daha sıkıntılı oluyor. Özellikle İstanbuldayken. Her sıkıştırıldıgımda sıkıştırıyorlar dıye sağa sola toslasam suan burada olmazdım herhalde. Ehliyet sınavları ve eğitim fazlasıyla yetersiz ülkemde. Yaşını alan B ehlıyet alıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?