Kaza yaptım

Baktın geri geri gidemeyeceksin çek el frenini dur :) gidemiyorum ben sen çık de.
Böyle ufak tefek kazalar çok normal. Ben de geri geri giderken yapmıştım ilk kazamı. Eşimin ilk söylediği park sensörlü arabayı geri geri nasıl vurdun olmuştu

Zamanla alışıp tecrübe kazanacaksın. Allah büyük kaza vermesin.

Eşine de söyle istanbul trafiğinde manuel araba ısrarı çok anlamsız.

izmirde v storm grubu var bilir misin

Geçen yıl mayıs ayında aldım ehliyetimi ve aldığım günden beri aktif sürücüyüm. Artık sınav sistemi müthiş zor. Bence en iyisi. Ehliyeti aldığım gibi trafiğe çıkamazdım yoksa.

Umarım öyle olur. Acemıler yolda olmasın derken, bende acemı oldum ama acemiliğimi yolda atmadım. Tehlikeli bısey bu. Kurs yetersizse ekstra temel suruş egıtımınden baslayarak dıger sevıyelere kadar egıtım alırsın. Boş alanlar pratık yaparsın. Trafıkte pratık olmaz. Acemılıgı trafıkte atanlar, telefonla oynayanlar, dalgınlık yapanlar, aynaya zaten bakan yok... :\

geçmiş olsun.
Allah büyüklerinden korusun.
cesaretiniz kirilmasin kac yillik sürücüler kaza yapıyor.
keske trafikte iyi sürücü olmak kazaya engel olsa. her zaman öyle olmuyor malesef.
tekrar gecmis olsun

Pratik trafikte olur zaten. Boş alanda dur kalk dümdüz git herkes yapar.

Kız kardeşimin ehliyeti eskiydi ve tam öğrenmeden almıştı. Araba alınca kurs hocasından ders aldı ve trafikte verdiler eğitimi.

Artık ehliyet sınavları ve dersler bile normal trafikte oluyor.

Nereden bıleyım kız. Mılyon tane motosıklet grubu var. Izmırde de degılım. Grup işlerıne gurmıyoruz bız Ben bekarken grubum vardı. Evlenın eşimle grup olduk
kirk yilda bir birinin hakkinda bolm. baktim izmir yaziordu. be biliim nerdesin :) v storm grubu ile, esimin ark vesile oldu da tanistik. 2-3 kere yol yaptik keyifli gibiydi...
ama her zaman yaplacak is degil. yol egitimlerine gittiginde goreceksin grup hareketini
viraj egitimi filan... yatislarin degisecek.. bildigin seylerin bazen cok coook yanlis oldugunu allaha emanet yasadigini hissedebilirsin :)

cok gecmis olsun ciddi birsey sandim korktum.. unutun gitsin olur boyle ufak seyler cesaretiniz kirilmasin :)
oyle bir durumda kaldiginizda dar sokaksa ve gidecek yer yoksa sagda solda, durun ve karsidaki insanin geri geri gidip yol vermesini isteyin :))
kendinizi kotu hissetmeyin gulun gecin :)

Bu durumla manuel ya da otomatigin alakasi yok.
Baktin dar yol ya karsidan gelen yol verecek ya sen. Aslinda kimin tarafi bossa o verir ama uyan kim.
En garantisi boyle dar yollarda yavas git gelen olursa da dur ve ilerleme.
Yoksa ya geri geri cikman gerekir ya da boyle dar alanda kisa paslasmalar..

Senin de söylediğin gibi orası istanbul ve bu kadar basit atlattigin için dua etmelisin. Pratik lazim .."yapabilirim"e odaklan, aksi düşünceleri sil at kafandan . Benim durumum daha vahim :) yazlık yolu bomboş , arabada çocuklar ve eşim ,bir anlık dalgınlıkla komşunun bahçesine daliverdim :) hem de otomatik arabayla :) bana da Manuel lazım .. Hiç sıkma canını, kavradiktan sonra ralli yaparsın yollarda ,drift falan çok geçmiş olsun bu arada .

Ah çok dedim eşime.
Tek dedigi şey araba bunda öğrebilir.
Öğren onu da alacagım diyor.
Açıkçası bunda öğrenmeden otomatik kullandıgım arabayı kullanmaktan saymıyormuş.
Kocanız sizin öğretmeniniz filan mı? Ne saçma laflar öyle küçücük beceriksiz bir kız çocuğuyla konuşur gibi. Kendi kişiliğinizi kabul ettiremezseniz her işinize böyle burnunu sokar, buyurgan olur haliyle siz de her ufak kazada ağlayıp özgüven kaybı yaşarsınız. Çok yanlış. Ben de düz vites kullandığım dönem hiç keyif almazdım, hep kendimi tetikte olmak zorunda hissederdim, büyük şehrin trafiği kabus gibi. Kafanıza takmaya gerek yok, dar sokaklarda rampalarda minik sürtmeler olabilir herkesin başına geliyor . Uzun yıllardır araba kullanan bir kadınım inanın otomatik vitese geçtiğimden beri ben ve arabam ayrılmaz ikili olduk, o çılgın akşam trafiğinde dur kalklar artık umrumda bile değil. Şehrin yokuşları kabus olmaktan çıktı. Kesinlikle manueli de geliştirin tabiki. İhtiyaç anında kullanabilecek seviyede olsun mutlaka. Ama yani işe gelip giderken, zorlanıyorsanız ne gerek var kasmayın, alın bir otomatik vites bitsin gitsin, artık herkes onu tercih ediyor. Benim eşim hiç karışmaz, hatta kendisi diyor senin yolunda yoğun trafik oluyor senin araban rahat değişme diye. Ha bazen eşimin arabasını almam gerekiyor, arada sırada sürerim manueli ama daimi olarak para versen çekmem o eziyeti valla

Bızde dolaylı olarak motosıklet vesılesıyle tanıstık eşimle. Evet faydalı olacağına ınanıyorum. Eğitim vıdeolarını çok izlıyorum hep birçok şey değiştirdim. Eğitimde gercekten çok faydalı ve eğlenceli olacak bence. Eşimde katılmak istiyor ama önceee ben

Çok acayipsin! İnsanların hevesini kirmaya, korkutmaya gerek yok ! Evet , herkes becerecek dıye birşey var ... ben bunu yapamıyorum diyip vazgectigimiz herşey hanemize bir eksi olarak yansıyor. Toplamıda başarısızliklarla dolu mutsuz bir hayat oluyor . Sen basaramiyorsan boşver ama başkalarına engel olma ! Belki bir kaç denemeden sonra usta şoförleri cebinden çıkaracak, ne biliyoruz? Neden cesaretini kırıyoruz? Başarmanın yarısı inanmaktır! Konu sahibi ,inan ki basarasin ve böyle insanları utandirasin! !! Ve rivavira, arabanı al vitrine koy !! Hem acemi soforlerden korumuş olursun hemde kimsenin hevesini kaçırmamis olursun!!!!

Arabayla butun ol her zaman kulagin gozun vs vs. Aralardan gecerken arabanin burnuna dikkat et eger gectiyse, direksiyonu kirmadan ayni sekilde devam et. Kedi kafasini soktugu yerden gecer misali. Istanbuldayim bu arada hatta dun gece 11de beylikduzunden eyube kendim dondum. Yolda benide sikistiran oluyor, benim yaptigim ise direksiyonu hafifce onun ustune kirmak ya da cok cok mm mesafe kalacak derecede yanindan hizlica gecmek emin ol kendilerini sasiriyorlar. Ne kadardir araba kullaniyorsun bilmem ama kendini bos vakit buldugunda bu kadar panik yapiyorsan biraz calistir.

Gayet de sıkıştırıyorlar. Sahi hiç mi denkgelmediniz? Mesela tek şerit yolda çocuğumu okula bırakıp yola çıkarken virajdan dolayı görmeme imkan olmayan neredeyse 100 km hızla gelip hiç duraksamadan önündeki tumsegi de hoplayan araç sahibi, solumdan önüme geçip geri dönüp önüme kırarak sıkıştırmaya çalıştı. Artık üstüme mi yuruyecekti nedir sağolsun vazgeçti son anda. Sol şeritten giderken mesela önümde ve sagimda araba olduğu trafik de yoğun olduğu halde ön tamponunu arabanın sırtına dayayıp selektör yapan ve bunu benim bayan olduğumu farkedince yapan insanimsi varlıklar o kadar çok ki. Bu tiplerle de mi karsilasmadiniz hic?

Konu sahibi sıkmayın canınızı hele de İstanbul gibi bir yerde ara sokaklarda çok usta olmak lazım. Ben de otomatik tavsiye ederim. Hızlı karar gereken durumlarda debriyaj vites ugrasmazsiniz. Daha çok guveniniz gelir.

Gecmıs olsun ogrenenler anasının karnında ogrenmıyor ya boyle boyle ogrenıyorlar sende bır tecrube edındın bırdaha dar yola gırersen daha dıkkatlı olursun sqkın cesaretını kırma tersıne ustune gıt bıseycık olmaz sanırım ısın sırrı sakın olmakta ve fevrı davranmamakda

Eşin bu konuda inat sanirim...
manuel araba bana cok fazla gereksiz geliyor, otomatik araba her açidan rahat ve mantikli hele de istanbul gibi bir yerde...

Hizli araba kullanmayi sevenler vitesle sürekli oynamayi sevenler sollama yapmadan duramayanlar elbette otomatik arabaya gecis yapmak istemez...

kim ne derse desin "sen otomobil degil akülü araba kullaniyorsun", bisiklet kullan daha iyi " bu gibi gereksiz cümleler cok fazla ama bayanlar icin en iyisi, en risksizi otomatik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…