- 27 Haziran 2011
- 7.011
- 19.525
- 298
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
izmirde v storm grubu var bilir misinSupersport kullanıyordum suan naked makınam var 250cc
Scooter hıç kullanmadım vıteslıyle basladım vıteslı kullanıyorum ben. Scooter banada tehlıkelı gelıyor tekerleklerı küçük ya bırde o da sıkıntı gıbı gelıyor. Eşiminde eli kırık, beli içinde uzun sure korse kullanmıştı o da küçük motorda kaza yaptı kendısı 600cc supersport kullanıyor.
Geçen yıl mayıs ayında aldım ehliyetimi ve aldığım günden beri aktif sürücüyüm. Artık sınav sistemi müthiş zor. Bence en iyisi. Ehliyeti aldığım gibi trafiğe çıkamazdım yoksa.2016'dan önce evet çok yetersizdi ama 2016'dan sonra yeni sistemle sınavlar da, ehliyet almak da inanılmaz zorlaştırıldı. Şu anda ben bununla mücadele ediyorum işte. Gerçekten çok zor, inanın bana bu sistemden ehliyet alabilenler gerçekten bilinçli ve dikkatli sürücüler olacak.
2016'dan önce evet çok yetersizdi ama 2016'dan sonra yeni sistemle sınavlar da, ehliyet almak da inanılmaz zorlaştırıldı. Şu anda ben bununla mücadele ediyorum işte. Gerçekten çok zor, inanın bana bu sistemden ehliyet alabilenler gerçekten bilinçli ve dikkatli sürücüler olacak.
izmirde v storm grubu var bilir misin
Pratik trafikte olur zaten. Boş alanda dur kalk dümdüz git herkes yapar.Umarım öyle olur. Acemıler yolda olmasın derken, bende acemı oldum ama acemiliğimi yolda atmadım. Tehlikeli bısey bu. Kurs yetersizse ekstra temel suruş egıtımınden baslayarak dıger sevıyelere kadar egıtım alırsın. Boş alanlar pratık yaparsın. Trafıkte pratık olmaz. Acemılıgı trafıkte atanlar, telefonla oynayanlar, dalgınlık yapanlar, aynaya zaten bakan yok... :\
kirk yilda bir birinin hakkinda bolm. baktim izmir yaziordu. be biliim nerdesin :) v storm grubu ile, esimin ark vesile oldu da tanistik. 2-3 kere yol yaptik keyifli gibiydi...Nereden bıleyım kız. Mılyon tane motosıklet grubu var. Izmırde de degılım.Grup işlerıne gurmıyoruz bız Ben bekarken grubum vardı. Evlenın eşimle grup olduk
Senin de söylediğin gibi orası istanbul ve bu kadar basit atlattigin için dua etmelisin. Pratik lazim .."yapabilirim"e odaklan, aksi düşünceleri sil at kafandan . Benim durumum daha vahim :) yazlık yolu bomboş , arabada çocuklar ve eşim ,bir anlık dalgınlıkla komşunun bahçesine daliverdim :) hem de otomatik arabayla :) bana da Manuel lazım .. Hiç sıkma canını, kavradiktan sonra ralli yaparsın yollarda ,drift falanSagol canım ama inan çok berbat bir hissiyata kapıldım
Bu lanet olası arabanın ben debriyaj ve gaz mevzusunu iyi yaptıgım halde ertesi günü başlıyorum stop etmeye
Ya anlamıyorum yapamadıgım nedir.
Niye bu kadar beceriksiz bir salagım ben.
İlk kazamı yaptım.
Eşim iyisin desede ben olmadıgımı biliyorum
Burası İstanbul
Sagdan soldan araba çıkıyor
Kocanız sizin öğretmeniniz filan mı? Ne saçma laflar öyle küçücük beceriksiz bir kız çocuğuyla konuşur gibi. Kendi kişiliğinizi kabul ettiremezseniz her işinize böyle burnunu sokar, buyurgan olur haliyle siz de her ufak kazada ağlayıp özgüven kaybı yaşarsınız. Çok yanlış. Ben de düz vites kullandığım dönem hiç keyif almazdım, hep kendimi tetikte olmak zorunda hissederdim, büyük şehrin trafiği kabus gibi. Kafanıza takmaya gerek yok, dar sokaklarda rampalarda minik sürtmeler olabilir herkesin başına geliyor . Uzun yıllardır araba kullanan bir kadınım inanın otomatik vitese geçtiğimden beri ben ve arabam ayrılmaz ikili olduk, o çılgın akşam trafiğinde dur kalklar artık umrumda bile değil. Şehrin yokuşları kabus olmaktan çıktı. Kesinlikle manueli de geliştirin tabiki. İhtiyaç anında kullanabilecek seviyede olsun mutlaka. Ama yani işe gelip giderken, zorlanıyorsanız ne gerek var kasmayın, alın bir otomatik vites bitsin gitsin, artık herkes onu tercih ediyor. Benim eşim hiç karışmaz, hatta kendisi diyor senin yolunda yoğun trafik oluyor senin araban rahat değişme diye. Ha bazen eşimin arabasını almam gerekiyor, arada sırada sürerim manueli ama daimi olarak para versen çekmem o eziyeti vallaAh çok dedim eşime.
Tek dedigi şey araba bunda öğrebilir.
Öğren onu da alacagım diyor.
Açıkçası bunda öğrenmeden otomatik kullandıgım arabayı kullanmaktan saymıyormuş.
Bızde dolaylı olarak motosıklet vesılesıyle tanıstık eşimle. Evet faydalı olacağına ınanıyorum. Eğitim vıdeolarını çok izlıyorum hep birçok şey değiştirdim. Eğitimde gercekten çok faydalı ve eğlenceli olacak bence. Eşimde katılmak istiyor ama önceee benkirk yilda bir birinin hakkinda bolm. baktim izmir yaziordu. be biliim nerdesin :) v storm grubu ile, esimin ark vesile oldu da tanistik. 2-3 kere yol yaptik keyifli gibiydi...
ama her zaman yaplacak is degil. yol egitimlerine gittiginde goreceksin grup hareketini
viraj egitimi filan... yatislarin degisecek.. bildigin seylerin bazen cok coook yanlis oldugunu allaha emanet yasadigini hissedebilirsin :)
Çok acayipsin! İnsanların hevesini kirmaya, korkutmaya gerek yok ! Evet , herkes becerecek dıye birşey var ... ben bunu yapamıyorum diyip vazgectigimiz herşey hanemize bir eksi olarak yansıyor. Toplamıda başarısızliklarla dolu mutsuz bir hayat oluyor . Sen basaramiyorsan boşver ama başkalarına engel olma ! Belki bir kaç denemeden sonra usta şoförleri cebinden çıkaracak, ne biliyoruz? Neden cesaretini kırıyoruz? Başarmanın yarısı inanmaktır! Konu sahibi ,inan ki basarasin ve böyle insanları utandirasin! !! Ve rivavira, arabanı al vitrine koy !! Hem acemi soforlerden korumuş olursun hemde kimsenin hevesini kaçırmamis olursun!!!!O degılde kadınların şu " beni sıkıştırıyor" olayını ben çözemedim daha. Üstüme üstüme geldi nedir yani üstünüzden gececek hali yoktu ne dıye baska arabaya bindiriyorsunuz ki. Neyse geçmiş olsun.
Ek: Suremıyorsanız, surmeyın veya otomatık alın herkes becerecek dıye bısey. Sızın gıbı ınsanlardan dolayı park ederken gelip bırı vurur kesın dıye guvenlı yer arıyorum.
Gayet de sıkıştırıyorlar. Sahi hiç mi denkgelmediniz? Mesela tek şerit yolda çocuğumu okula bırakıp yola çıkarken virajdan dolayı görmeme imkan olmayan neredeyse 100 km hızla gelip hiç duraksamadan önündeki tumsegi de hoplayan araç sahibi, solumdan önüme geçip geri dönüp önüme kırarak sıkıştırmaya çalıştı. Artık üstüme mi yuruyecekti nedir sağolsun vazgeçti son anda. Sol şeritten giderken mesela önümde ve sagimda araba olduğu trafik de yoğun olduğu halde ön tamponunu arabanın sırtına dayayıp selektör yapan ve bunu benim bayan olduğumu farkedince yapan insanimsi varlıklar o kadar çok ki. Bu tiplerle de mi karsilasmadiniz hic?O degılde kadınların şu " beni sıkıştırıyor" olayını ben çözemedim daha. Üstüme üstüme geldi nedir yani üstünüzden gececek hali yoktu ne dıye baska arabaya bindiriyorsunuz ki. Neyse geçmiş olsun.
Ek: Suremıyorsanız, surmeyın veya otomatık alın herkes becerecek dıye bısey. Sızın gıbı ınsanlardan dolayı park ederken gelip bırı vurur kesın dıye guvenlı yer arıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?