Kaza yaptım

manuel arabayı öğrenmek için en önemli yapmanız gereken debriyaj kavrama noktasını çözmek,bunun için hep dur kalk yapın pratiğiniz artar... sizi sıkıştaranlara sizde göz dağı verin yol vermeyin, korkup kaçmayın panik yapmayın karşı taraf kadın bu bak nasıl kaçacak mantığıyla sizi sıkıştırıyor, siz korkmadığınzda vazgeçiyorlar zaten mesela ben arkamdan gelip tamponumun dibinin yanında gidenlere ani temkinli bir fren yapıyorum onlara yetiyor yada olabildiğince yavaş gidiyorum gıcıklık değil mi

Çok geçmiş olsun

Kadın şoförlere hep bir önyargı var panikler, refleksleri zayıftır vb gibi, trafikte kadın şoför gördüklerinde tüm erkeklerin düşüncesi aynı, aslında kadın şoförler kurallara uygun araba kullanıyor, kuralsız olan erkekler bunu da iyi şoförlük sanıyorlar, birde şey var araba kullanmak erkek işi, hadi yaaaa kim koymuş bu kuralı, abi sola dönecek sinyal vermemeyi marifet sayıyor o sinyal düğmesini arabaya aksesuar olarak koymuşlar, çoğu yerini bilmez, trafik levhalarının çoğunun ne anlama geldiğini bilmiyorlar, sağdan sola döneni gördü bu gözler, erkeklermiş iyi şoförlermiş peh:))

Ben eşimden daha iyi biliyordum levhaları ciddiyim :)

Niye ?
Çünkü kullanmaya ihtiyaç duymuyorlar da ondan :))
Çok bariz ve hayati önem taşıyan kural hataları yapıyorlar ama, mesela yaya geçidi veya okul çıkışı tabelası olan yerlerde asla hız düşürmüyorlar, bir keresinde yaşlı bir amcaya yaya geçidinde çarptılar, kusurlu olan şofördü, yaya geçidinde trafik ışığı yoksa dahi geçiş önceliği yayanındır, kızım ilkokula gidiyor, trafik levhalı, okul tabelası ve yaya geçidi olan yerden karşıya geçeceğiz kızımla, arabalara kırmızı ışık yandı adamın teki basmış geliyor, geçtim önüne kaputuna vurdum ne yapıyorsun diye, öyle bakıyor, yaya geçidini görmedin, okul tabelasını görmedin ışığı da mı görmedin be kuralsız

O yüzden böyle şeylerden yılma, araba kullanmayı trafiğe çıkıp pratik yaparak öğrenirsin, cana gelmesin yeter ki, araba çizilsin boşver, tekrar çok geçmiş olsun, can sağlığı olsun

Birkaç sayfa önce ben de anlattım başıma geleni. Maalesef oyleler ablacim. Okul önünde özellikle hizlaniyorlar biri geçer de sonra arkasından herkes gelir kalırım diye. Ben de okul önünde özellikle durup durup yol veriyorum yayalara arkadan deli oluyorlar. İstedikleri kadar sinir olsunlar orada yaya önceliği var onu bırakın nezaket gereği vermek lazim ama nerdee.

Çok sagol
Allah beterinden korusun hepimizi

Ama sana vursun hele bir
suçlu seni çıkarır, o derece çirkefler

Öyle ablacım, geçen gün epey oluyor bizim gezi programlarından birini seyrettim, valla hangi ülkeye gitmişlerdi unuttum şimdi, program sunucusu daha yaya geçidine bir adım atıyor tüm arabalar duruyor, ayağını çekiyor arabalar geçiyor, yine adım attı arabalar durdu, olması gereken budur aslında ama gel gör ki bizimkiler gidecekleri yere yetişeceğim diye tüm kuralları ihlal edip insan hayatını hiçe sayıyorlar, CekiLinBenDoktorum'un yaşadığı resmen trafik terörü tacizidir, çoluk çocuk Allah korusun hayatlarından da olabilirlerdi, bunun ağır cezası olması lazım ama yok ne yazık ki.

Aklıma ilk araba kullanmaya başladığım zamanlar geldi :) gülümsedim bak şimdi kendimle dalga geçiyorum haftada bir kurulan pazar sokağını dönmek için kullanıyordum sabahları pazarcılar daha yeni tezgah açarken ben ordan dönerken ''kaçın yine aynı abla geliyo'' diye gülüşürdüler çünkü her geçişimde mutlaka birinin arabasına dokunuyordum yada adamlar ezilmekten kıl payı kurtuluyordu :) Birde haftada üç defa aynı ağaca defalarca vurmuşluğum vardır.Şimdi iğne deliğinden bile geçerim pehh :) önce sakin ol ben otomatik arabadansa manuel arabayı tercih ederim her daim kadınlar otomatik araba kullanır klişesine karşıyım çünkü manuel araç kullanabiliyorsan her türlü arabayı rahatlıkla kullanabilirsin.Ben bir ay içinde trafiğe çıktım inat ettim kimseden yardım almadan gözlemleyerek öğrendiklerimi pratikle pekiştirdim acemiliğim 2 ay sürdü.Ayrıca cesaretine hayran kaldım zaten aktif araç kullanmaya başlamışsın bundan sonrası biraz daha sakin olacaksın o kadar dar sokaklarada gireceksin yeri gelecek yanlışlıkla çıkmaz sokaklarada ama yapacaksın.Birde şu kendini kaf dağında gören erkek milletine uyuz oluyorum bir daha böylesi bir durumda eğer geçiş alanı darsa ve üstüne geliyorsa duracaksın ne yapabilir ezip geçemez ya zaten istedikleri senin panik olman bundan keyif alan erkekler var ya şaka gibi yani insanlara ciddi kazalar yaptıracak derecede taciz boyutuna vardırıyorlar çoğu zaman, şahsen başımada geldi ama hep kendimle konuştum sakin ol yapabilirsin hiç bişey yapamaz gibi, şimdi biri beni sıkıştırmaya kalksa onu pişman ediyorum onların taktiğiyle :))

İnşallah arkadaşım ya :)
Bugün cesaret edip arabayla gelemedim iş yerine :)

İnşallah arkadaşım ya :)
Bugün cesaret edip arabayla gelemedim iş yerine :)

Bence kendine haksızlık ediyorsun sakın pes etme ele güne karşı heleki yapamıyorsan bırak diyen kötü kalpli hemcinslerimize karşı, eşin yanındayken onun seni yönlendirmesine bir son ver önce kendi mantığını yürüterek hareket et.
Birde aklında bulunsun dar bir sokak karşıdan araba geliyor sa yola bak senin kenara çıkıp yer verebileceğin bir nokta varsa oraya git yoksa öncelik tanıması için sellektör yaparak uyar müsade iste hiç bir alternatif yoksa ve hala üzerine geliyorsa olduğun yerde dur, üzerinden atlayacak hali yok ya geri çıkıp yol versin hiç istifini bozma taktik bu :) Bunların hepsi geçecek zamanla düzelecek ve ne günlerdi be deyip güleceksin.Sevgiyle Kal.

Evet aynen kamyoncu abilerimize saygıda kusur olmaz olamaz düsturunuz benim de düsturum, kurallara uymak ve kendi kurallarını koymak gerekli.. hepimize trafikte bol şans

Bu işin acemilikle ilgilisi yok. Üstelik acemi şoför daha temkinlidir. En büyük kazaları ''ben oldum'' dediğimizde yaparız. 15 yıllık şoförlüğüm var. Kar yağdığında da kullandım, buzlu yolda da kullandım.

Ve fakat geçen hafta bir arabaya arkadan çarptım. Yapılacak en salak kaza... Bir yeri arıyordum. Yola gerekli dikkati vermedim. Ve ne vurma yani. Ne kadar sağlam arabam olduğunu öğrenmiş oldum. Sağolsun karşı taraf çok anlayışlı çıktı. Ama acemi dönemlerimde nefes almıyordum neredeyse. Tüm dikkatim yoldaydı. Artık tamam dediğin noktada risk daha fazla oluyor.
Boşver , sen acemiysen çıkma, bilmiyorsan sürme bla bla laflarını, araba sürtmeden şoför olunmaz :)
Sonuçta acemi şoför hız yapmaz ve büyük kaza yapma riski daha azdır.

Düz vites kullanıyorum ben de. Şunu biliyorum ki kapının önündeki her aracı kullanabilirim. Ama sadece otomatik vites kullanırsanız , düz vitesi kullanmak sizin için zor olur. Ama düz vites hamallık o ayrı. Bunun kredisi bitince otomatik vites ir araba alacağız. Malum İstanbul trafiği

Geçmiş olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…