Kaza yaptım

Kesinlikle bu ise manuel ile başlamak önemli.zor gelen vites ve debriyaj aslında arabayi gerçekten kullanmayı öğreten en önemli iki unsur.Bunlar ile refleks daha kontrollü hala geliyor.Kavrama noktasını cozdugunuz an stop etme durumu ortadan kalkacaktır.Tamamen ben bu işi öğrendim dedginizde otomatik alın derim.Kaza yapmaniz asla güveninizi kirmasin.Kaç yıllık şoförler kaza yapıyor zira ıstanbulda kaza olayı olmazsa olmazlardan ne yazıkki

Amaan ne üzülüyorsun. Eşin ısrar etmiş manuel diye al sana manuel de bişey derse vura kıra öğreniyorum manuel de dersin. Sıfır otomatik arabamı 2 gün arayla ön arka tamponu vurdum gerizekalı ilan ettim kendimi o zamanlar ama şimdi umrumda değil :) cana geleceğine mala gelsin.
Trafikte öküz, mal, gerzekte çok bugün mesela soldayım yol tek şerite düşüyor çalışma var sağa doğru geçiyorum sağdakinin biride yavaşlayımda girsin demiyor mal oğlu mallar yol tek şerite düşüyor girecem işte oraya yavaşlasana. Bende kırdım birinin üstüne geçtim sola tabi ani frenle arkamdan acı acı kornaya bastı bende ona bastım Keşke aç camı deseydi de hıyar niye yol vermiyorsun deseydim

Öyle yani bacım hiç şoförlüğüne laf etme ne aptallar araba kullanıyor trafiğe çıkıyor kaza bu olur önemli olan cana bişey gelmesin kimsenin burnu kanamasın

Bizim çalıştığımız parkur sürücü adayı çalışma parkuru ama maşallah ne ararsak var. Yol çalışmaları, bol bol çukur, kum, iş makinaları, diğer sürücü adayları, normal araçlar, dolmuşlar, otobüsler vs. kamyon, tır bile görüyorum. Bolca eğimli zaten. Bence boş alanda da pratik olmaz çünkü aslında diğer araçlara göre şekilleniyoruz, öndeki aniden durunca biz de durmalıyız. Yeri geliyor sollama yapıyoruz vs. Dur-kalk yapmak gerekiyor yani boş alanda herkes sürer, önemli olan başka araçlarla uyumlu bir şekilde kullanabilmek.

Arabayı boşver çok düşünme canına birşey olmasın yada birine çarpmadığın için şanslısın.bende dün geri geri giderken bir anlık dalgınlık iLe bahçe duvarına çarptım duvar yıkıldı arabada çok bişey Yok tam tersi olmalıydı oysa ama eşimden uyuyormusun yuh diye bir fırça yedim vallahi arabada kendimin ama kendi almış gibi bastı fırçayı bugünde sevgili eşim bana o kadar bağırdıktan sonra sol arka kapıyı hareket eden bi arabaya gömmüş ben ona bağırmadım aferin iyi yapmışsın dün bana böğürüyordun bugün kendin yapmışsın aynısını dedim

Üstüme gelenin üstüne gidiyorum ben, bi süre sonra manyak bu bulaşmayalım diolar
Aynen öyle, en doğrusunu yapıyorsun Geri çıkmayınca bak nasıl gerisin geri gidiyorlar.

Tek bir kural var, kamyonlara bulaşmıycan, kamyoncu ağır abi, o ne derse o olur. Ama kamyonetlerden kaçıcaksın, herhalde araç onların olmadığı için çok serseriler, arabaya vurup geçiyor, umrunda değil.

Benim genel düsturum; kendinden iyi arabayı arkana almamak, kendinden kötü arabanın arkasında kalmamak. Bir de her virajı dolu, her geleni deli farzetmek. Bunlar da bana dizlerime vura vura araba kullanmayı "öğretemeyen" babamdan apardığım inciler :)

Çok çok geçmiş olsun, bunla geçmiş gitmiş olsun, Allah beterinden korusun inşaallah.
İstanbul'da erkekler için bile araba kullanmak zor hele de dar sokaklarda, birde maalesef insanlar direksiyon başına geçince tüm yollar benim edasıyla diğer arabaları sıkıştırıyorlar, kadınsanız daha çok üstünüze geliyorlar, cesaretiniz kırılmasın, aksine araba kullanmaya devam edin, kabahat sizin değil, sizi bile isteye sıkıştıran kişi de, özellikle yapanlar var, bir arkadaşımda benzer durum yaşadı dar sokakta, sıkıştıran birde gülüyormuş manidar şekilde.

Manuel arabada ehliyet almadiniz mi??? Nasil manuel kullanamiyorsunuz? Ben Hollanda'da yasiyorum burda ehliyeti manuel arabada aliyoruz. Orda istersen otomatik istersen manuel mi sinav? Bende ehliyetimi almaya calisiyorum ama buralarda ehliyet cok zor aliniyor. Türkiye'de kuzenim 10 derste ehliyet aldım dedi de gozum buyudu. Diger kuzenimin ehliyeti var ama araba kullanamiyor valla Türkiye'de cok basit herhalde. Basit oldugu icinde kimse kurallara uymuyor, kural yok zaten orada. Ben burda ehliyet alsam tr de surmeye korkarim cunku dedigim gibi kimse kurallara uymuyor. Babam izinde yayaya yol verdi diye adamin teki arabasindan inip babami dovecekti. Kizkardesimin cocuguyla yaya gecidinden yarim saatte gecemedik korkumuza.

Türkiye'de kurallara uyan surucu olmak zor. Allah yardimciniz olsun.

Adamın umurunda bile değildi.
Sanki hiç bu olaya sebebiyet vermemiş gibi bir de sınırlı sınırlı laf sayıp durdu
En sonunda payladim onu oracıkta hadsiz !

Ah çok dedim eşime.
Tek dedigi şey araba bunda öğrebilir.
Öğren onu da alacagım diyor.
Açıkçası bunda öğrenmeden otomatik kullandıgım arabayı kullanmaktan saymıyormuş.
İstanbul trafiğinde manuel araba kullanmak hamallık. Benimde ilk arabam manueldi,ışıklarda stresle beklerdim ha yandı ha yanacak,kalkabilecekmiyim diye (ilk zamanlar) kalkamazsam arkadan haklı olarak dat dat korna sesleri,beni dahada panikletiyordu,zaman içinde alıştım,iyide kullanmaya başladım ama kızım doğunca ,onunla yolculukta zor gelmeye başladı,otomatik aldım. Memnunum gayet. Uzun yolda manuel çok zevkli zira frene basmıyorsun fazla,dur kalk yapmıyorsun ama İstanbul trafiğinde yorucu.
Bu arada manuelde kaza yapmadım ama otomatik kullanırken biri çarptı arkadan aracıma,kamera kayıtlarından buldum,savcılığa suç duyurusunda bulunup getırtmiştim çarpan kadını,tutanak tutturup hallettim ama uzun zaman arkama baktım,çok hızlı gelen varsa çarpacak şimdi dedim kendi kendime. Yeni yeni unuttum. Zamanla o korkuyuda aşarsınız.
İmkanınız varsa değistirin otomatikle.
Çok geçmiş olsun,Rabbim beterinden saklasın.

Led_BiR_Vele_DisTiri ben bir şeyi merak ettim eşinin tepkisi ne oldu..bende otomatik araba var ama benim eşim arabaya çok düşkün bir yere sürtsem bir şey yapsam kıyameti koparır sözde çok cesaret verir ama mesela geçen hafta kendi bir yere sürttü ve çok tepki verdi ..benim cesaretimide bu kırıyor..

birde sağlı sollu araba park ediyorlar ondan sonra aracımızı güvenle park edemiyoruz diye tepki veriyorlar..önce park edeceğin yere bir bak daracık sokağa koyuyorsan risk alıyorsun demektir zaten ..

Gecmıs olsun oncelıkle
Manuel kullanamıyorum , hatta suanda arac bakıyorum manuelmı alsam dedıgım noktada hemen vazgecıyorum cunku panıklıyorum ancak aracın otomatık olsaydı sanırım yolun ortasında en kotu beklerdın ya o gerı gerı gıderdı ya da sen dıye dusunuyorum

Canim erkekler ne hatalar yapiyorlar. Sakın sakın cesaretin kirilmasin. Bu trafikte yaptigin ufak hatadan daha buyuk hata olur. Biz ne erkekleri gorduk araba kullanmasiyla ovunen ama ne basit hatalar yaptilar. Bosver ufak tefek seyler cok normal hele İstanbulda. Benim dustugum hataya dusersen kocana bagimli kalirsin.

Geçmiş olsun.
İstanbul trafiğinde araba sürmek gerçekten zor.
Eşim kullanırken bile strese giriyorum ben.Sadece senin arabayı iyi sürmen de yetmiyor.Önündeki ,arkandaki kişi hata yapmış olsa o bile etkiliyor insanı.

Alay etti sadece.
Baktı ki gerçekten çok üzülmüşüm bu sefer üzülme senden muhim degil zaten senin araban daha dikkatli ol dedi.

Yawrum çok geçmiş olsun öncelikle..
Yeni gördüm konunu...
Ben de yeni ehliyet aldım manuel..
Ve bayanlar otomatik kullanmalı bence arabayı.
Manueli cok iyi kullananlarda vardır eyvallahta...
Maalesefff trafiktee salak insan cok, bayana pek saygı yok, oyuzden panik etmemize sebep oluyorlar ne yazık ki...
Eşin neden bu kadar ısrarcı manuel de....
Yanii sen kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle almalıydı bence arabayı...
Şu erkeklerin bu konuda baskıcı olmasını anlayamıyorum gerçekten...
Led_BiR_Vele_DisTiri

cok geçmiş olsun Rabbim beterinden esirgesin öncelikle.. bende ehliyet almaya çalışıyorum hafta sonu araba çalışırken kavşaktan hizimi yavaslatmadan döndüm son anda frene bastım Allah dan direksiyona hakimdim hemen toparladim herşeye panikleyen ben de gram panik yoktu ama eşim sanki kaza yapmışım gibi nasıl panikledi neler söyledi cesaretim kalmadı artık. Trafikte ustalaşan bayanları gördükçe çok imreniyorum bn asla öyle olamicam galiba..

çok çok geçmiş olsun öncelikle.
moral vereceğim ama hiç etik olmayacak: ))
kelin ilacı olsa başına sürer misali...: )))
bizimde araç manuel.
kullanabiliyorum.yani sürdüğümde acemi olduğum anlaşılmıyor ama trafiğe çıkamıyorum.
oturduğum muhitte dolanıyorum işte.kızımı alıyorum bazen.
ehliyeti ilk aldığımd 4 5 günlük sürücüyken dönel kavşakta dolmuş sıkıştırdı ve arabayı kavşağa sürttüm.
ondan sonra çok şevkim kırıldı.
mesela hep kaldırıma yakın parkederken sürtecekmişim gibi geliyor..
sınavım var ondan sonra yoğunlaşacağım sürme işine yeniden.

siz yeni şoför müsünüz?
ne kadar oldu trafiğe çıkalı?

Keyfimden !
Anlasılmayan nedir
Tek yönlü ara yoldan bildiginiz üzerime dogru gelen bir araba
Daracık yol ne yapmamı bekliyorsunuz kafa kafaya girelim mi ?
Tövbe ya :)

frene basıp o yada sen geri geri gidebilirdiniz. ama tabi bunu 25 yıllık şöfor olarak söylüyorum.zira 18yaşında ehliyetimi aldığımın birinci haftası ve üstelik arabayı kaçırarak aynı sizin yaptığınızı yaptım . kafa kafaya gelince panikledim sağdaki araba kurbanım oldu.. şimdi eğlenceli bir anı..sizinde öyle olacak..ve eşiniz haklı manuelde öğreninki araba kullanmayı biliyorum diyebilin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…