- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Bizim çalıştığımız parkur sürücü adayı çalışma parkuru ama maşallah ne ararsak var. Yol çalışmaları, bol bol çukur, kum, iş makinaları, diğer sürücü adayları, normal araçlar, dolmuşlar, otobüsler vs. kamyon, tır bile görüyorum. Bolca eğimli zaten. Bence boş alanda da pratik olmaz çünkü aslında diğer araçlara göre şekilleniyoruz, öndeki aniden durunca biz de durmalıyız. Yeri geliyor sollama yapıyoruz vs. Dur-kalk yapmak gerekiyor yani boş alanda herkes sürer, önemli olan başka araçlarla uyumlu bir şekilde kullanabilmek.Umarım öyle olur. Acemıler yolda olmasın derken, bende acemı oldum ama acemiliğimi yolda atmadım. Tehlikeli bısey bu. Kurs yetersizse ekstra temel suruş egıtımınden baslayarak dıger sevıyelere kadar egıtım alırsın. Boş alanlar pratık yaparsın. Trafıkte pratık olmaz. Acemılıgı trafıkte atanlar, telefonla oynayanlar, dalgınlık yapanlar, aynaya zaten bakan yok... :\
Aynen öyle, en doğrusunu yapıyorsunÜstüme gelenin üstüne gidiyorum ben, bi süre sonra manyak bu bulaşmayalım diolar
Adamın umurunda bile değildi.Çok çok geçmiş olsun, bunla geçmiş gitmiş olsun, Allah beterinden korusun inşaallah.
İstanbul'da erkekler için bile araba kullanmak zor hele de dar sokaklarda, birde maalesef insanlar direksiyon başına geçince tüm yollar benim edasıyla diğer arabaları sıkıştırıyorlar, kadınsanız daha çok üstünüze geliyorlar, cesaretiniz kırılmasın, aksine araba kullanmaya devam edin, kabahat sizin değil, sizi bile isteye sıkıştıran kişi de, özellikle yapanlar var, bir arkadaşımda benzer durum yaşadı dar sokakta, sıkıştıran birde gülüyormuş manidar şekilde.
İstanbul trafiğinde manuel araba kullanmak hamallık. Benimde ilk arabam manueldi,ışıklarda stresle beklerdim ha yandı ha yanacak,kalkabilecekmiyim diye (ilk zamanlar) kalkamazsam arkadan haklı olarak dat dat korna sesleri,beni dahada panikletiyordu,zaman içinde alıştım,iyide kullanmaya başladım ama kızım doğunca ,onunla yolculukta zor gelmeye başladı,otomatik aldım. Memnunum gayet. Uzun yolda manuel çok zevkli zira frene basmıyorsun fazla,dur kalk yapmıyorsun ama İstanbul trafiğinde yorucu.Ah çok dedim eşime.
Tek dedigi şey araba bunda öğrebilir.
Öğren onu da alacagım diyor.
Açıkçası bunda öğrenmeden otomatik kullandıgım arabayı kullanmaktan saymıyormuş.
Canim erkekler ne hatalar yapiyorlar. Sakın sakın cesaretin kirilmasin. Bu trafikte yaptigin ufak hatadan daha buyuk hata olur. Biz ne erkekleri gorduk araba kullanmasiyla ovunen ama ne basit hatalar yaptilar. Bosver ufak tefek seyler cok normal hele İstanbulda. Benim dustugum hataya dusersen kocana bagimli kalirsin.Çok pis bir ruh hali içindeyim, sabah iş arkadaşımı yoldan alıp iş yerine gidecektim, çocugumu okula bıraktım ve devam ediyordum derken kaza yaptım
Bir şey olmadı bana ama cesaretim çok kırıldı.
Dar yolda (mahalle arası ) sıkıştırdı beni elemanın biri, üzerime üzerime geldi ve mecburen artık sağ taraftaki park halinde duran arabaya tosladım. benim lastik direksiyonu çevirdigim için onun tampon kısmına geldi benim ön tampon ve arabanın sag üst kaputunda hafif çizikler oldu
Arabanın camına numaramı yazdım bıraktım, görünürde onun arabasında bir şey yoktu.
Bense az bir müddet daha yol aldıktan sonra lastikte sorun oldugunu anladım.
Arkadası bekledigi yerden aldım ama lastikte sorun var sürekli sağa dogru bir çekme oluyor arabada dedim
Ben indim o bindi ve evet lastikte sorun bariz belliydi.
Lastikte aks diyorlar sanırım o degişti ve 2 saat sonra çıktık işe geldik beraber.
Kızlar gerçekten çok kötü hissediyorum suan kendimi.
Bu işi kavrayamıyor muyum, aptal mıyım neden böyleyim bilmiyorum.
Bu arada araba manuel eşim ısrarla bu arabada kullanmanı ve öğrenmeni istiyorum dedigi için manuel araba aldı.
Ama ben aşırı strese kapılıyorum.
Hata bende de vardı dar yolda işin ne senin APTAAAAAL dedim kendime.
Of deminden beri gözlerim doluyor.
Şu manuel arabayı ve özellikle İstanbul'da yaşayan hatunlar bana bir anlatın nasıl başarıyorsunuz ?
Alay etti sadece.Led_BiR_Vele_DisTiri ben bir şeyi merak ettim eşinin tepkisi ne oldu..bende otomatik araba var ama benim eşim arabaya çok düşkün bir yere sürtsem bir şey yapsam kıyameti koparır sözde çok cesaret verir ama mesela geçen hafta kendi bir yere sürttü ve çok tepki verdi ..benim cesaretimide bu kırıyor..
Keyfimden !
Anlasılmayan nedir
Tek yönlü ara yoldan bildiginiz üzerime dogru gelen bir araba
Daracık yol ne yapmamı bekliyorsunuz kafa kafaya girelim mi ?
Tövbe ya :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?