- 9 Temmuz 2021
- 5.351
- 5.185
-
- Konu Sahibi Fight4freedom1
İşte o da 700 olursa olur dedi. Kaynım bagırıyor, eşim böyle kedi gibi naif konuşuyor. Aslında olması gereken bu. Ortaklığın biri bitecek diyorsa digeri hayır dememeli.Eşimde de suç var diyorsunuzda direkt eşinizde suç var, ne kadar uymaca akıllı biri, kaynınızın ne dediğinin önemi yok dediğim gibi yapılmalı. Kocaman adamlar yahu babası niye karışsın ne kadar komik bir beklenti, tek ayak üstünde durun cezası da versin mi
Burda tek taraflı bir aile söz konusu. Madem sen ben yok herşeyi ortak olsun onlar da benzin alsın sigorta ödesinEşimin ailesinde sen ben muabbeti olmadıgı için benim ailemde bunu görmediğim için sorun yapıyormuşum. Bunu diyen yakın arkadaşı.Ya bilmiyorum herkes problem eder mi.Mesela alıyorlar ya, gaz benzin koymadıklarını anlayınca, artık 100 tl den fazla gaz koymuyorum.Su yakıyor gibi davranıyorlar. Zaten benzin koyma alışkanlıkları yok. 26 TL geçen gördüm.Ben binmeyecegim, eşimde bensiz nereye gidecek.2 3güne götürecek ailesine. İşleri varmış. Getirme kalsın diyecegim bakalım.
Sogudum sogudum gerçekten. Anası aşırı paracı. Kaynımın sevgilisinin köpeğine ne kadarlık mama yedirdigine kadar konuşuyorlar.O gün mama konusu açıldı. Kaynım kız için, köpeğine 1000 tlye alıyor mama dedi.Kv bana sen ne kadara alıyorsun dedi. 300 e de var 1000 e de dedim. Ki mama fiyatı degişken. Israrla sen ne kadara alıyorsun dedi. Onun hesabını yapacak. Bende benim kedilerin kıymetli dedim, sustu.
Eşim kendi gelme diyor.Ben kvden ne sos istiyorum ne başka şey. Hatta kendim yapacagım bu sene dedi. İki kişiyiz yetiyor zaten bize. O gün bana sos gönderdiğini falan başıma kalkıyor. Ve 1 2 3 degil bu. Söylenir mi. Ben işte yemek olsa size gönderiyorum, sos gönderiyorum, ben sizi düşünüyorum dedi. Ama ben istemiyorum sos falan. Ki reçel gönderdi, gittim eşimin arkadaşına verdım.Gönderme diyorum gene gönderiyor. Ee bana başıma kalkıyorsa, çevresine net anlatıyordu gönderiyorum diye.Sos kültürüm yok ama göndermesin diye kendim sos yapcam.
Sorun bununla başladı.Gazların fiyatı benzininkinin yarısından az.Hiç benzin alma alışkanlıkları yok. Zaten artık gaz benzin sorunu olmaz.Burda tek taraflı bir aile söz konusu. Madem sen ben yok herşeyi ortak olsun onlar da benzin alsın sigorta ödesin
Ben zaten az gidiyordum. Eşim şimdi hiç gelme, ben gidip görüp gelirim ailemi diyor. Belkide dogru olan budur. Biz ailesiyle iletişimde oldukça problem bitmiyor. Ha problemi benim çıkardığımı düşünüyorsada, gitmeyince problem çıkaramam.Bunun tek caresi acil durumlar haric hic para vermemek. Is esinizde bitiyor. Sizin yerinizde olsam.bu kadar gidip gelip muhatap bile olmam.
Ben zaten az gidiyordum. Eşim şimdi hiç gelme, ben gidip görüp gelirim ailemi diyor. Belkide dogru olan budur. Biz ailesiyle iletişimde oldukça problem bitmiyor. Ha problemi benim çıkardığımı düşünüyorsada, gitmeyince problem çıkaramam.
Herkesin bu konuya neden yazmadigini bi yerden sonra anladim simdi bende. Surekli ayni seyleri yaziyor konu sahibi..Aynı şeyleri yazıyorum döngüye girdik... Size iyi forumlar
Evet, her gitmemizde mutlaka birşey çıkıyor. O gün eşime bişey demedim.Ama annesinin gözüne kendilerinin yediği mama bile geliyor.Artık ögrenim eşime şikayet etmiyorum.Mamadan laf açıldı. Kaynımın sevgilisi 1000 tlye mama alıyormuş. Bana kv sen ne kadara alıyorsun dedi. 300 e de var 1000 e de var dedim. Israrla ne kadar veriyorsun dedi. Benim kedilerim kıymetli dedim. Ev yemegi ver, mama verme diyor.Gelde sev bu kadını. Kendi kazandığım parayı istersem sokağa saçarım. Sanki kendi hayvan bakmışta akıl veriyor. Her gittigimde bir sorun çıkıyor. Geçenlerde arada gideyim diyordum. Ama yok gitmemek hayırlısı.Bencede.uzak durun. Maddi kismini esinizle konusup halledeceksiniz. Araba zaten satilmali orasi belli. Bunlarla ne kadar az ortak nokta biraksaniz o kadar iyi
Gelinin parası veya altını nasıl ortak gelir oluyor? Ben altınlarımla neden eşimin üstüne bile olmayan ve doğru düzgün kullanmadığım arabanın yakıtını, sigortasını vergisini kirada otururken sadece ben niye ödeyeyim ki, eş çalışıp kazanıyor diye evimizin geçimini karşıladığımız paranın başkalarının özelliklede çalışacak durumu olup keyfi çalışmayan birinin keyfi için çarçur etmesine tabiki karışırım.Yoo orda da sıkıntı yok bence. Gayet ortak kullanılan bir malın amortismanı ortak gelirden yapılıyor... Ayrıca kaynı da şu anda iyi kötü bir araba sahibi olup ebeveynlerinin ihtiyacıni görebiliyor olsaydı konu sahibi hiç demeyecekti o zaman bu arabada babanın da hakkı var, niye hep bizde diye?
Hem konu sahibi kendi cebinden sigortssını vergisini neden ödesin, hakkı yoksa eğer kızdan ne bilezik ne de sigorta vergi ödemelerini beklememesi lazımYoo orda da sıkıntı yok bence. Gayet ortak kullanılan bir malın amortismanı ortak gelirden yapılıyor... Ayrıca kaynı da şu anda iyi kötü bir araba sahibi olup ebeveynlerinin ihtiyacıni görebiliyor olsaydı konu sahibi hiç demeyecekti o zaman bu arabada babanın da hakkı var, niye hep bizde diye?
İki ay sonra o döngüye "Altınları verdim.", "Altınları neden verdin deli misin?"de girecek hayırlı olsun.Aynı şeyleri yazıyorum döngüye girdik... Size iyi forumlar
2005 model getz alsın 160 170 bin e. Gayette yürür durumda. Kötü kullanır bakmını yaptırmazsan sanayiden çıkmaz tabi.300 binden aşağı yürür durumda araba bulamazsınız. 300 lukler de sanayiden çıkmıyor zaten ama...siz bilirsiniz
Arabayı kayınbaba napmış etmiş kendi üzerine almış. Ben konu sahibinin kocasının neden vermek istemediğini anlıyorum, rest çekmeye kalksa o adam satış gösterir diğer oğlunun üstüne yapar. Az geride de anlattım, konu sahibi de rest çekmekten korkuyor, çünkü o işin sonu boşanmaya giderse yapacağı hiçbir şey yok.Herkesin bu konuya neden yazmadigini bi yerden sonra anladim simdi bende. Surekli ayni seyleri yaziyor konu sahibi..
Yaw madem bu kadar problemli sigortasini niye odemeyi kabul ettinbu defada biz sigortayi odedik sizde vergiyi odeyin deniyor
Sanki konu sahibi ve kocasi oyle deyince yapacaklar. Birde alisveris yapip taksiyle doneyim diyor. Yaw cokta fifimillet takmiyor seni kocan dahil.. tavsan daga kusmus, dagin haberi olmamis.
Arabanin satilacagina ikna olmadim ama Bunlardan bi cacik olmaz, ona ikna oldumArabayı kayınbaba napmış etmiş kendi üzerine almış. Ben konu sahibinin kocasının neden vermek istemediğini anlıyorum, rest çekmeye kalksa o adam satış gösterir diğer oğlunun üstüne yapar. Az geride de anlattım, konu sahibi de rest çekmekten korkuyor, çünkü o işin sonu boşanmaya giderse yapacağı hiçbir şey yok.
Kaynı 1tl katkıda bulunmamış, o kısmıda okudunuzmu?Konuyu okudum şimdi. Konu sahibi buradakiler eminim yazdığınızı anlıyordur. Siz niye aynı şeyleri tekrar ve tekrar yazıyorsunuz?
Konuyu okudum şimdi. Konu sahibi buradakiler eminim yazdığınızı anlıyordur. Siz niye aynı şeyleri tekrar ve tekrar yazıyorsunuz?
Konuyu okudum şimdi. Konu sahibi buradakiler eminim yazdığınızı anlıyordur. Siz niye aynı şeyleri tekrar ve tekrar yazıyorsunuz?
Yukarıdaki gibi işte.
Artık ezbere biliyorum. KK'da kesinlikle hafızamda kalacak konulardan biri.Kaynı 1tl katkıda bulunmamış, o kısmıda okudunuzmu?
Altınları sattık dicek sorarlarsa.
Hem konu sahibi daha binmeyecek arabaya, eşinede dedi. Eşi artık mecbur getirecek arabayı ve bırakcak, çünkü konu sahibi binmeyecek artık. Eşinede dedi, mecbur bırakır artık çünkü binmeyecek konu sahibi kesin karar verdi, eşide getirip bırakacak mecbur daha napsın arabayı çünkü konu sahibi artık binmeyecek
Bir de pazar gunu aylık alışveriş var taksiyle dönecekKaynı 1tl katkıda bulunmamış, o kısmıda okudunuzmu?
Altınları sattık dicek sorarlarsa.
Hem konu sahibi daha binmeyecek arabaya, eşinede dedi. Eşi artık mecbur getirecek arabayı ve bırakcak, çünkü konu sahibi binmeyecek artık. Eşinede dedi, mecbur bırakır artık çünkü binmeyecek konu sahibi kesin karar verdi, eşide getirip bırakacak mecbur daha napsın arabayı çünkü konu sahibi artık binmeyecek
Ona sanki daha karar verememiş gibiydi, taksi okadar poşeti alırmı emin olamamıştı. Karar verdimi sonunda??Bir de pazar gunu aylık alışveriş var taksiyle dönecek