-
- Konu Sahibi Fight4freedom1
Ben buna kızıyorum. O adam ne askere gitti ne çalıştı. Anne baba parasıyla kendine iPhone falan aldı. Eşimde şarjı dayanmayan telefonla geziyordu. Ben ayrımcılık yaptıklarını düşünüyorum. O adam askere bile gitmedi.Aile pohpohlaması ile adam ne çalışabiliyor ne bişey becerebiliyor. Şimdi hayatında bir kız var. Kız bunu çalışmasa da kabul ediyor, evlenmek istiyor. Kvlerde bir an önce bununla evlensin istiyor.Siz evlenirken size de ev alındı mı? Herkesin kendi geçimini kendi sağlaması ve evini, arabasını kendisi alması taraftarıyım. Çok şükür Rabbim imkan verdi biz her şeyimizi kendimiz yaptık. Ama kardeşler arasında ayrım yapılması ve birine yapılırken diğerine yapılmaması insanı manevi olarak üzen ve yoran bir süreç Eşiniz kredi ödeyerek o arabanın yarısına sahip olmuşken kaynınız emeksiz sahip oluyor. Ya da siz ev almak için çırpınırken o hazır eve geçip oturuyor.
Bakın herkes yani çevremdekiler bir evde sen ben olmaz diyor. Ancak eşimde para yönetimi yok.Ben şöyle düzen geliştirdim.Eşimin maaşına evi döndürüyorum.Kendi maaşımada gezme, kıyafet, kenara atmaya harcıyorum.Ama artık şu kadar altın aldım diye söylemiycem eşime.Kv bozdur ne olacak diyor. Yeni evlisiniz yaparsınız diyor. Ama ben kaç yıl bozdurcam. Ben binmiyorum arabaya falan.Zaten binmeyince de kavga çıkacak. 2 3güne kvlere araba lazım. Eşim götürecek.O zaman getirmesin geri falan. Boşuna getirme binmiyorum diyecegim.Eşime de getirme diyorum, bakarız diyor. Vermek istemiyor. Huzursuzum mutsuzum diyorum, gene başıma getiriyor onu. Bu olay sonrası geçipte içine oturup gezmem ben artık. Versinler diger kuzucuk kıza hava atsın bununla.Annesigile de bilezik kalmadı. Bozdurduk arada gitti diyecegim. Eşim bozalım dedi, kabul etmedim. Eşim rahat. Ona bozalım buna bozalım.O yüzden altınları kendi adıma attım. Artık miktar da söylemiycem.Kvlere de üstüne ekleyemedik ev dönmüyor diycemBen kasko için bilezik bozdurmasanıza şaşırdım.
Kasko ödeyecek para yok ömür boyu kirada mı oturacak diyorsunuz?
Kaskoyu ödeyemeyen evi nasıl alacak?
Ev fiyatlarından haberiniz var mı kuzum?
Bakın eşime dün daha dedim. Şunu ver, altınlarla 2.ci el alalım diyorum. Eşimde diyorki, o aldıgın nasıl çıkacak biliyor musun.Saniyeden çıkmayacak dedi. Ee o zaman ver bunu. 1 2 sene para toplayalım ya da seneye kredi çekeyim diyorum.Eşimin bunu vermeye niyeti yok. Bende binmiyorum zaten. Bu sefer kararlıyım.Arabayı benimsemiyorum. Bana ait degil. Bana ait olmayan şeyi kapımda istemiyorum dedim diye adam masayı terk etti.Ortaksa eger kaynımda biniyorsa 3 e bölünsün masraf.Arabayı kullanıyorsa tabiki kaskosunu ödeyecek
Ödemek istemiyorsa araba benim değil ben ne kullanırım nede masraflarına katılırım deme hakkına sahip. Ama adı üstünde ortak araba, araba kapımda olsun masrafları kp karşılasın, kaynımda avucunu yalasın olmuyor işte.
Daha öncede sordum konu sahibine bu yaşına kadar kendine neden araba almamışda eşinin bekarken ortak olduğu arabayı bukadar benimsediğini
Geç değil, madem altın bozacak milletin arabasının kaskosunu ödemek yerine kredi çeker kendine araba alır, onun kaskosunu öder. Ha durumum yok falan dersede ya araba kullanmayacak yada ortak arabaya tenezzül etmeye devam edecek.
Anlamadım bir de evde sen ben ne demek ki?Bakın herkes yani çevremdekiler bir evde sen ben olmaz diyor. Ancak eşimde para yönetimi yok.Ben şöyle düzen geliştirdim.Eşimin maaşına evi döndürüyorum.Kendi maaşımada gezme, kıyafet, kenara atmaya harcıyorum.Ama artık şu kadar altın aldım diye söylemiycem eşime.Kv bozdur ne olacak diyor. Yeni evlisiniz yaparsınız diyor. Ama ben kaç yıl bozdurcam. Ben binmiyorum arabaya falan.Zaten binmeyince de kavga çıkacak. 2 3güne kvlere araba lazım. Eşim götürecek.O zaman getirmesin geri falan. Boşuna getirme binmiyorum diyecegim.Eşime de getirme diyorum, bakarız diyor. Vermek istemiyor. Huzursuzum mutsuzum diyorum, gene başıma getiriyor onu. Bu olay sonrası geçipte içine oturup gezmem ben artık. Versinler diger kuzucuk kıza hava atsın bununla.Annesigile de bilezik kalmadı. Bozdurduk arada gitti diyecegim. Eşim bozalım dedi, kabul etmedim. Eşim rahat. Ona bozalım buna bozalım.O yüzden altınları kendi adıma attım. Artık miktar da söylemiycem.Kvlere de üstüne ekleyemedik ev dönmüyor diycem
Eşime diyorum ki sigorta yüksek, onu sen ödeyeceksen, babana söyle vergiyi ödesin, 1000 tl diyorum. Bizim ödediğimiz 3 katını geçecek. Bozuluyor. Ailesine ödeyin falan diyemiyor. Çekiniyor. Paraları yok diyor. İki emekliler, biz kiradayız. Ya normalde aileler evlatlarına kıyamaz. Ben bişey anlamadım bu işten. Bilezik bozayım istiyor diyorum, normal karşılıyorlar. 3 tane var zaten. Sonrada gel ailen gibi gör. Ben adım atmıyorum netim.Ortak kullaniyorlarmis, masraflarida ortak olmali o zaman. Parayi tek odedigi icin sahiplenmistir. En mantıklısi arabayi götürüp birakmak ya bunlarla ugrasilmaz
Şöyle ki. Eşimin maaşı ile ev dönmüyor.Benim biriktirdiğim gram çeyrek bozup bhnu ödeyecektik. Kv ile Allah korusun. Sokakta kalayım daha iyi.Anlamadım bir de evde sen ben ne demek ki?
Kv le mi yaşıyorsunuz?
Arabayı satın tabii zaten.
Sabır bitti zaten o gün bayaa patladım. Çünkü doldum yaşıtım ben.Dememe gerek yok.
550.000₺’lık araca haraç keser gibi 700.000₺ istiyor ve bu miktar olmadan satmam diyor ise, babasından isteyip verecek o parayı.
Ben sizin yerinizde olsam, çoktan o arabayı kayınpedere teslim etmiş, kıymetlimissss kaynına bırakmıştım.
Bu nedir yahu, sürekli bir araba konusu açıyorsunuz. Sabrınıza hayran kaldım.
Yaw siz halen ordamısınız? Takılmış plak gibiBakın eşime dün daha dedim. Şunu ver, altınlarla 2.ci el alalım diyorum. Eşimde diyorki, o aldıgın nasıl çıkacak biliyor musun.Saniyeden çıkmayacak dedi. Ee o zaman ver bunu. 1 2 sene para toplayalım ya da seneye kredi çekeyim diyorum.Eşimin bunu vermeye niyeti yok. Bende binmiyorum zaten. Bu sefer kararlıyım.Arabayı benimsemiyorum. Bana ait degil. Bana ait olmayan şeyi kapımda istemiyorum dedim diye adam masayı terk etti.Ortaksa eger kaynımda biniyorsa 3 e bölünsün masraf.
Yarın binmeyecegim. Alışveriş sonrası taksiye binecegim.Eşimde ben binmeyince verir bunu herhalde.
KiradayızPeki sizin eviniz var mı?
Ben keseler ayrılsın biz evliyiz artık dedim ailesine. Babası falanda tamam dedi. Ama kaynım satılmasın istiyor. Son söz onda.Farkınız şu ki buradaki eş kendi eşine araç sigortasını yap deyip ailesinin altın ver demesini destekliyor... Yani eş zaten çekmeye çalışmış ve konu sahibi ayrılın artık demeye çalışmış..
Ben en çok buraya takıldım. Yani sizin altınları mı takacaklarmış diğer geline?Birde eşim şey diyordu. Eee dügün falan olur altınlar ortaya konur. Hıı enayiydin bende.Ortaya falan koymam.Adam dügünü de bana yaptırsın.Mesafe degil aynı ortama girmem birdaha ben.
Zaten artık aldıgım altını eşime söylemiycem.Baya zaman geçsin kvlere, maaş alamadık iki ay bilezik sattık 2tane diyeceğim. Onlarda beklenti de olmasın.
Hayır dügün falan olmadıgı için orda kullanırlarmış. Ortaya konulurmuş.Ben vermem dedim eşime.Ben en çok buraya takıldım. Yani sizin altınları mı takacaklarmış diğer geline?
Sizi enayi görüyor bunlar kocanız da dahil. Ne saçma. Peki diğer gelinleri böyle fedakarlık yapar mıymış acaba? Siz bu altınları bir an önce birşeylere yatırın bir mal mülk edinin. Ailecek gözleri altınlarda çünkü. Sizin olarak görmüyorlar bileHayır dügün falan olmadıgı için orda kullanırlarmış. Ortaya konulurmuş.Ben vermem dedim eşime.
Araç ortak, baba oğluna kullan diyebilir para katmasa da,o yüzden hakkı var diyor, ha kayınbaba - kayınvalide kendi kullanmış ha bekar oğlu kullanmış farkı yok çünkü araç ortak. En başta ortak almayacaktınız.Ayyy evet. Şükür anlayan cıktı. Kv de dıyorkı. Arabada hakkı var. Bak ona evlenınce yaptık. O da evlenınce yaparız dıyor. 1 tl para katmadı.Kendı malı gıbı sürüyor.
Kayınpeder bekar oğluna vekaleten benim yerime sen ilgilen kullan diyebilir, kaynınızı sevmediğiniz için (sevmemekte haklısınız ama elmayla armudu karıştırmayın) para vermedi diyorsunuz ama manasız... Kayınpeder de isteyince rahatsız oluyorsunuz para katmış olmasına rağmenArabaya kv kp para kattı. Eşim kredi çekti yüklü miktar.Kaynım hıc para katmadı. Ancak kaynım sahiplenıyor. Satılmazsa satılmasın dıyor.
Altınlar kasada.Zaten zaman geçsin bozdurduk borç vardi diyecegim.Araba satılmazsa, ne bileyim hurdaya çıkar kaza olur, bir şekilde giderse eger, benden isterler altınları.Sizi enayi görüyor bunlar kocanız da dahil. Ne saçma. Peki diğer gelinleri böyle fedakarlık yapar mıymış acaba? Siz bu altınları bir an önce birşeylere yatırın bir mal mülk edinin. Ailecek gözleri altınlarda çünkü. Sizin olarak görmüyorlar bile
Eşim babasına bişey demiyor. Baba sigorta yatacak yarı yarıya yapalım demiyor.Ben binmeyecegim. Artık napar öder mi falan karışmıyorum ben.Şuan ailenin gözünde iki kardeşin arasını bozan gelinim.İstemeleri problem degil ancak içine gaz falan bir zahmet koysunlar.Normalde sorun yoktu.Hatta eskisi gibi annesinin laflarını takmıyorum. Eşimde sen gidip gelme, bayramda gelirsin diyor. Araba konusuna da son lafımı söyledim karışmıyorum ve binmiyorum.Bana sizin evlilik eninde sonunda bitecek gibi geliyor. Ortak alınan araba ortak kullanım demektir kullandıklarında istediklerinde kıyamet kopuyor sizin tarafınızdan, eşiniz sırf bu yüzden satacakdı yine tantana oldu, onlar ödemiyorsa siz de ödemeyin ya da isteyin şu kadar lazım diye kayınpederden, eşiniz halledecek bu işi babasıyla çözecek