- 9 Temmuz 2021
- 5.351
- 5.185
-
- Konu Sahibi Fight4freedom1
Birde bana kv şey diyor. Ben 3 gün bir yere 3gün bir yere gidiyorum. 6 gün git diyor kedime mama alma ev yemegi ver diyor. Kadın parama laf yapıyor. Ben ödeyecegım kaynım kıza hava atacak. Bu da bana koyuyor. Ben helal etmiyorum.Gelinin parası veya altını nasıl ortak gelir oluyor? Ben altınlarımla neden eşimin üstüne bile olmayan ve doğru düzgün kullanmadığım arabanın yakıtını, sigortasını vergisini kirada otururken sadece ben niye ödeyeyim ki, eş çalışıp kazanıyor diye evimizin geçimini karşıladığımız paranın başkalarının özelliklede çalışacak durumu olup keyfi çalışmayan birinin keyfi için çarçur etmesine tabiki karışırım.
Ama kaynı 1 tl katkıda bulunmadı…Sizdeki bu enerji bu hırs bu asla pes etmeme olayını ne gördüm ne duydum. Kardeşim siz bir enerji kaynağı falan mı eklettiniz bir yerinize? Hala ben ödeyeceğim kaynım kıza hava atacak diyorsunuz. Ya bıraksanıza şu arabanın peşini. 50 sayfa yorum yapılmış, siz yine helal etmiyorum bana koyuyor bilmem ne. Ne kadar sabit fikirli küçük hesap peşindesiniz. Size hak verdik, sakın altınlarınızı kaptırmayın, bırakın ödenmesin kasko sigorta dedik, o bile fayda etmedi. Yok kaza olursa bu sefer bütün masrafı eşim öder derdine düştünüz. Evet bence de eşiniz önden koşarak ödeyecek. Ya eşinizden boşanacaksınız ya da bu araba olayına hiç karışmayacaksınız.
Bu arabayı çoğunlukla siz kullanmışsınız o yüzden de kaskosunu vergisini siz ödemişsiniz. Ama artık kaynınız da kullanmak istediğine göre kaskosu, sigortası vergisi ortak ödenecek. Yok ödemeyiz diyorlarsa kendileri bilir. Siz çekilin şu ortamdan yahu. Araba sizin değil, artık işi arsızlığa vurmaya başladınız.
Bir mucize olursa eşiniz gider bir avukat tutar, böyle böyle der kanuni yoldan hakkını arar. Ya avukat arabayı sattırır eşinize hakkı neyse verir, ya da eşinizin ailesine arabanın yarı parasını ödettirir. Kocanız kusura bakmayın ama sünepenin teki. Cebinde don alacak parası yokken, asgari ücret alıyorken araba peşinde koşmuş şimdi de başına bela etmiş o arabayı.
Şimdi binmek istemeyince onda da tartışma çıkacak, o da var.Ama kaynı 1 tl katkıda bulunmadı…
Hem kv de dediki
Şu dediklerinden birşey Anladıysam Bebek bezi olayımBuna da hakkım yok.Dün eşimin arkadaşı geldi. Noldu ilana koydun mu arabayı dedi. Gelecek ay falan dedi eşim.İşte kaynım 700 diyor ya o fiyata gitmez. O niye üst limit koyuyor. Piyasası neyse araştır yazarsınız dedi.Kabul eder mi bilmiyorum.Ailenin reisi gibi birşey görüyorlar onu. Kp eşimin dedigine göre sabaha kadar uyumamış, kafasına takıyordur diyor.
Bizde yarın ev için alışverişe gidecegiz normalde.Eşime dedim,ben haftaiçi gider, taksi ile dönerim dedim.O da yok yarın şuraya gideriz diyor, arabayla sanırım.Binmeyeceğim dedim ona.
Arkadaşı da dedi, bak eşin mutsuz bu şekilde, ver arabayı diyor. Verecek misin diyorum, yanaşmıyor vermeye.
Haftaiçi salı günü falan kvlere arabayı bırakacak.Bırakınca getirme dedim.Kalsın orada.Binmeyeceğim,çok ciddiyim.Bakalım bu şekilde ben binmeden boşuna getirecek mi eve.
Herkes bana alttan al diyor. Kaynım postasını koyup masa terk ediyor. Bana sus deniyor. Bu zamana kadar koca adamı pışpışlamışlar. Ancak ben gereksiz gaz veremem. Ne ise söylerim.Diliminde kemiği yok.Eger masada kalsaydı ona, tanıdığımdan beri çalışmıyorsun eve kaç TL kattın, aracın kaç lirasını ödedim derdim.Ha bende ödemedim ama o masrafta ödemiyor.
+1Konuyu okudum şimdi. Konu sahibi buradakiler eminim yazdığınızı anlıyordur. Siz niye aynı şeyleri tekrar ve tekrar yazıyorsunuz?
Konuyu okudum şimdi. Konu sahibi buradakiler eminim yazdığınızı anlıyordur. Siz niye aynı şeyleri tekrar ve tekrar yazıyorsunuz?
Konuyu okudum şimdi. Konu sahibi buradakiler eminim yazdığınızı anlıyordur. Siz niye aynı şeyleri tekrar ve tekrar yazıyorsunuz?
Yukarıdaki gibi işte.
Aile arabayı konu sahibi ve kocasına bir daha istememek üzere verirse rahatlar ancak.Sizdeki bu enerji bu hırs bu asla pes etmeme olayını ne gördüm ne duydum. Kardeşim siz bir enerji kaynağı falan mı eklettiniz bir yerinize? Hala ben ödeyeceğim kaynım kıza hava atacak diyorsunuz. Ya bıraksanıza şu arabanın peşini. 50 sayfa yorum yapılmış, siz yine helal etmiyorum bana koyuyor bilmem ne. Ne kadar sabit fikirli küçük hesap peşindesiniz. Size hak verdik, sakın altınlarınızı kaptırmayın, bırakın ödenmesin kasko sigorta dedik, o bile fayda etmedi. Yok kaza olursa bu sefer bütün masrafı eşim öder derdine düştünüz. Evet bence de eşiniz önden koşarak ödeyecek. Ya eşinizden boşanacaksınız ya da bu araba olayına hiç karışmayacaksınız.
Bu arabayı çoğunlukla siz kullanmışsınız o yüzden de kaskosunu vergisini siz ödemişsiniz. Ama artık kaynınız da kullanmak istediğine göre kaskosu, sigortası vergisi ortak ödenecek. Yok ödemeyiz diyorlarsa kendileri bilir. Siz çekilin şu ortamdan yahu. Araba sizin değil, artık işi arsızlığa vurmaya başladınız.
Bir mucize olursa eşiniz gider bir avukat tutar, böyle böyle der kanuni yoldan hakkını arar. Ya avukat arabayı sattırır eşinize hakkı neyse verir, ya da eşinizin ailesine arabanın yarı parasını ödettirir. Kocanız kusura bakmayın ama sünepenin teki. Cebinde don alacak parası yokken, asgari ücret alıyorken araba peşinde koşmuş şimdi de başına bela etmiş o arabayı.
Halbuki kv.nin bileziklerini bozup aldığı arabayla kocan sana hava atarken ne güzeldi di mi?Birde bana kv şey diyor. Ben 3 gün bir yere 3gün bir yere gidiyorum. 6 gün git diyor kedime mama alma ev yemegi ver diyor. Kadın parama laf yapıyor. Ben ödeyecegım kaynım kıza hava atacak. Bu da bana koyuyor. Ben helal etmiyorum.
Araba = gelin adaylarına hava atma aracıHalbuki kv.nin bileziklerini bozup aldığı arabayla kocan sana hava atarken ne güzeldi di mi?Bu araba satılırken kv kaç bilezik bozdu, kp nin eski araba kaça satıldı, kp sayesinde ne kadar engelli indirimi alındı? Niye sorup ogrenmiyorsun hâlâ? Yoksa zaten biliyor musun....
Oraları karıştırma allasen yaaaHalbuki kv.nin bileziklerini bozup aldığı arabayla kocan sana hava atarken ne güzeldi di mi?Bu araba satılırken kv kaç bilezik bozdu, kp nin eski araba kaça satıldı, kp sayesinde ne kadar engelli indirimi alındı? Niye sorup ogrenmiyorsun hâlâ? Yoksa zaten biliyor musun....
O zaman binmeyince neden tartışma çıkacak?Oraları karıştırma allasen yaaa
Zaten binmyecek daha eşide biliyor zaten…
Aşk olsun neden tartışma çıkmasın?O zaman binmeyince neden tartışma çıkacak?
Çünkü binsede binmesede kasko ve sigorta ödenmesi gerekiyor, onuda asgari ücretli kocası ödeyemeyeceğine göre…O zaman binmeyince neden tartışma çıkacak?
Ailesinin maddiyatı gerçekten iyi. Ailesine yarısını siz ödeyin diyemiyor.Eşimin aldıgı asgari ücret. Sigorta yapsa bakım yapamayacak.İllaki zorlanacak.Evet ailesine gitmeyeceğim.Tek başına gitsin gelsin.Ödeme desemde ödeyecek. Ben artık helal etmiyorum. Başka elimden bişey gelmiyor. Biz dışarıya çıkarsak pazarları birlikte çıkardık. Onun harici eşim zaten aracı kullanmıyor. Salı verdiginde bakalım getireceğim diyecek mi. Merak ediyorum.Bence sizin probleminiz surekli ayni seyleri soylemenize ragmen dinlenmiyor oluşunuz. Kredi karti olayinda da boyleydi, hala arsa satilacak borcunu kapatacak diyorsunuz. araba konusunda da eminim esiniz benzin koyacak kayniniz kullanacak, hatta esiniz araba sigortasi icin kredi bile cekebilir. Evdeki elektrik su faturasi odenmezse kesilmesin diye mecbur siz odeyeceksiniz. Arabada esinizin hakki var mi yok mu ona birsey diyemrm ama ortak kullanilan araca tek tarafli masraf yapilmasi adil degil. Ailene gitmeyecegim diyorsunuz, tamam diyor. Arabayi getirme diyorsunuz yine tamam diyor. Bu isin sonunda yine esiniz kafasina estigi gibi takilacak haberiniz olsun.
Öyle. Mimar kızı nasıl baglayacak. Kızın ailesini nasıl baglayacak kendineAraba = gelin adaylarına hava atma aracı
Kasko ödeyecek parası yok. Hadi sigorta vergi ödese. Bakım yapamaz. Özel servisi var. Yüklü para. Yıllık 20 rahat toplamda gider. Her yıl kredi çekemeyecegine göreÇünkü binsede binmesede kasko ve sigorta ödenmesi gerekiyor, onuda asgari ücretli kocası ödeyemeyeceğine göre…
Eşinin arkadaşı gelmiş, arabayı ne zaman ilana vereceklerini sormuş. Eşi de "gelecek ay ilana vereceğiz kardeşim 700 e satalım diyor" demiş. Bunun üzerine arkadaşı "o fiyata satamazsınız, piyasa fiyatını araştırın ona göre satın hem o ne karışıyor ki, bak eşinle de huzursuz mutsuz oluyoesunuz, ver arabayı onlara gitsin." gibilerinden konuşmuş. Onu anlatıyor. Konu sahibi çıldırmak üzere olduğu için sürekki aynı şeyleri tekrarlıyor, masrafları kendi altınlarından karşılamak istedikleri için ve ellerini taşın altına koymadıkları için burda için kızıyor, buraya da kendini rahatlatıp burdakilerden de destek alana kadat aynı şeyleri tekrarlıyor.Şu dediklerinden birşey Anladıysam Bebek bezi olayımhe he haklısın Vıxdırlm dldpeksn isğeoend. Pwksksnsnn...