Kaynanaya "anne" demek

Eşimin annesine öyle bir anne derimki sanarsın kendi annem ama içinden gelmesi lazım bide biZim memelekette yaşlı kadınlarada anne ana deriz o yüzden garipsemedim hiç

Bir iki kere sesin içine kaçar sonra alışırsın :)

Bir kitapta okumuştum oradaki karakter kayınvalidesinin adını Anne olarak düşünüp öyle hitap etmişti

Ilk zamanlar bende çok zorlanmistim. Sonra kendimce böyle bir mantıkla anne dedim ama lafın yarisi dilimdeyken yarısını yutmak istiyordum. Bu sıfatı asla hak etmeyecek bir insandı çünkü. Sonra gel zaman git zaman ipler gerilince hiç bir hitap sözü kullanmadım. Sorduysa cevap verdim, bişey sorup söylemem gerekince de boşluğa konuşur gibi söyledim. " sen bana niye anne demiyooonn" dediğinde de "aaa hiç farkında değilim" dedim. Zaten bi zaman sonra da iletişim komple koptu. Yukarda arkadaşlar demişler ya " o kadin" ı bile haketmiyor şu anda

böyle konularda erkekler hiç kendilerini kasmadan direkt karşı tarafın annesine anne, babasına baba deyiveriyor, o yönden çok iyi :) ben neden kadınların kastığını anlamıyorum. şöyle düşün: sözlünü seviyor musun? ona aşık mısın? ne olursa olsun sen bu adamla bir aile kurma yoluna girmişsin, kendine eş olarak, çocuğuna baba olarak o adamı seçmişsin. yani milyonlarca erkek arasından sen onu seçmişsin, onunla mutlu olacaksın. peki senin sevdiğin insanın annesine anne demek neden senin için sorun olsun ki? senin bu adamı seçmende o adamı yetiştiren ailenin hiç payı yok mu? ailesi kötü yetiştirmiş olsaydı yine de onu seçer miydin? öyle düşün hatta evlenecek olan her kadın böyle düşünsün. yani bir adamı seviyorsunuz ve onunla evleneceksiniz, annesine anne demek sorun olmamalı. ne yap et ailesiyle iyi geçinmeye çalış, geçinemezsen sıkıntı yani. ben bu anne demenin bu kadar büyütülmesine hiç anlam veremiyorum bu bizlerin kültüründe var. sevdiğin adamın annesine anne demek senin kendi tercihlerine de duyduğun saygıyı ve memnuniyeti gösterir bence.

benim avusturyalı bir erkek arkadaşım vardı, 2 sene falan biz birlikteydik sonra ayrıldık tabi. ben o adamı o kadar çok sevmiştim ki ama ailesi öyle yetiştirmiş olmasaydı sevemezdim. annesinin adı helga'ydı, resmen helga anne derdim üstelik onların kültüründe bu da yok. arkadaşlarıma bile bahsederken helga annem falan derdim kadını anlatırken. çünkü bu o adama duyduğum sevgi ve saygıdan geliyor.

sevdiğiniz insanın annesine babasına ne olursa olsun saygı ve minnet duymak lazım eğer ailede çok uç problemler, hayırsızlıklar falan yoksa çünkü sevdiğiniz insanı dünyaya getirdi, baktı, büyüttü, şimdi siz o insanla mutlusunuz vs vs

Ismini basa getirerek anne diyebilirsin..ornegin adi eminedir, emine anne vb.
Aslında en güzeli böyle hitap etmek. Annem değilde onun bir anne olduğu vurgulanıyor böylelikle. Kişisel olmuyor. Keşke bende öyle hitap etseymişim, hiç aklıma gelmemişti

Kadından hoşlanmamış olabilir misin? Çünkü ben de 2 yıldır hâlâ anne demekte zorlanıyorum. Sanırım pek hoşlaşmadığımız için.

ne guzel anlatmissin

Gercekten kavga gurultu fitne fesat olmadiktan sonra niye bu kadar zor geliyor anlamiyorum.

ayy o dert bende de var bide bizimki aile dostu..yıllardır teyze demişim şimdi nsıl anne dicem bilmiyorum.. ama çekinme ufak ufak yalnızken falan öeyle.. istemiosan şarrt da değil yani nedir sanki insanın içinden gelmeli..

Ben hitap ederken, annem diyorum. Annem nasılsın, annem iyi misin? :) kurban olurum ona çok seviyorum :) gerçi neticede kaynanadır. Ne olacağı belli olmaz, tatlı tatlı konuş ama temkinli ol her daim

Biz yaslı komsulara bile anne derdik .Nişandan sonra anne dedim.Anneme gelip evlenmeden anne demesin demis kv.Annemde komsulara bile anne deriz o niyeymis demiş .

......anne yada .....teyze diyebilirsiniz .

Ben evli kaldigim surece demedim zaten bosaniyorum dememe gerek kalmadi... Gercekten iyi bir insansa denilebilir benimki bana degil annelik yapmak herseyimi kiskanip elestirdi ondan oturu icimden gelmedi demedim.. ha bidaha evlenirsem iyi biri karsima cikarsa seve seve derim

Biz dedikte ne oldu hic yerimiz ve degerimiz olmadi sen arana simdiden mesafa koy kayinvaliden iyimi kotumu bilemem .ama onla zaman gecir ve onla alisverise cik orda gercek yuzunu gosterir .sen ben mesafeni koy ..ilk basta ..

Mesafe iyidir. Kına gecemde dahi teyze dedim.Ertesi gün soyadını alınca annem oldu nikahtan sonra anne demeye başladım. İçinden gelmiyosa deme bence. Nişanlın çok erken davranmış bence bu da onun problemi

İnsanin bi annesi olur
Kvalideme ilk zamanlar annecim derdim
Snr anne demeye basladım
Snr x anne
Ve suanda siz diyorum

Sözden sonra hemen anne dedim ben . Eşimde aynen öyle hatta o benden daha önce yüzük almaya giderken anne dedi anneme . Ben kaynana lafını hiç sevmiyorum açıkcası . Kv görümce kendi Kv lerine kaynana derler ben nefret ederim. Bu işe bir anlam yüklemeye gerek yokki direk anne de tamam düşünme anlam yükleme

Ayy Bende eşimde çok zorlanmıştık söylerken kv de kp de iyi insanlar severim ama anne baba demek sanki kendi anne babama haksızlık gibi gelirdi hatta kp çok iyi bir insandır onun yanında çok ciddi oluyorum istemsiz ve siz diyordum bi ara baya bozuluyordu
herkesin fıtratı farklı bide eşimle ikimiz uzaktayız az görüncede alışılmıyor
Kendi aramızda annen baban deriz
onlarla konuşurken anne baba
Bence zaman geçirip paylaşım artıp sevgide artıkça daha kolay olur kendini zorlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…