• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanaya "anne" demek

Demeyin valla sonrA kaynanaya gıcık oldukça dediğine bile pişman oluyorsun geri dönüş de yok. Bence çok gerekli zamanlarda adıyla beraber diyin her dakka anne demeye gerek yok. Benimki de elini uzatır öpeyim diye hep sanki mecburum öpmüyorum ıyyy ne gıcık durum.

böyle konularda erkekler hiç kendilerini kasmadan direkt karşı tarafın annesine anne, babasına baba deyiveriyor, o yönden çok iyi :) ben neden kadınların kastığını anlamıyorum. şöyle düşün: sözlünü seviyor musun? ona aşık mısın? ne olursa olsun sen bu adamla bir aile kurma yoluna girmişsin, kendine eş olarak, çocuğuna baba olarak o adamı seçmişsin. yani milyonlarca erkek arasından sen onu seçmişsin, onunla mutlu olacaksın. peki senin sevdiğin insanın annesine anne demek neden senin için sorun olsun ki? senin bu adamı seçmende o adamı yetiştiren ailenin hiç payı yok mu? ailesi kötü yetiştirmiş olsaydı yine de onu seçer miydin? öyle düşün hatta evlenecek olan her kadın böyle düşünsün. yani bir adamı seviyorsunuz ve onunla evleneceksiniz, annesine anne demek sorun olmamalı. ne yap et ailesiyle iyi geçinmeye çalış, geçinemezsen sıkıntı yani. ben bu anne demenin bu kadar büyütülmesine hiç anlam veremiyorum bu bizlerin kültüründe var. sevdiğin adamın annesine anne demek senin kendi tercihlerine de duyduğun saygıyı ve memnuniyeti gösterir bence.

benim avusturyalı bir erkek arkadaşım vardı, 2 sene falan biz birlikteydik sonra ayrıldık tabi. ben o adamı o kadar çok sevmiştim ki ama ailesi öyle yetiştirmiş olmasaydı sevemezdim. annesinin adı helga'ydı, resmen helga anne derdim üstelik onların kültüründe bu da yok. arkadaşlarıma bile bahsederken helga annem falan derdim kadını anlatırken. çünkü bu o adama duyduğum sevgi ve saygıdan geliyor.

sevdiğiniz insanın annesine babasına ne olursa olsun saygı ve minnet duymak lazım eğer ailede çok uç problemler, hayırsızlıklar falan yoksa çünkü sevdiğiniz insanı dünyaya getirdi, baktı, büyüttü, şimdi siz o insanla mutlusunuz vs vs
Ağzına sağlık :KK9:

İyi geceler kk üyeleri. Saçma gelecek ama şu an bu konu beni aşırı strese soktu nedenini anlayamadığım şekilde.

2 hafta önce sözüm oldu. Sözden sonra ilk kez ptesi kayınvalideme gideceğim oturmaya. Henüz öyle uzun bi muhabbetim olmadı "anne" vs de demedim haliyle. Ama ptesi gidip oturcam. Haliyke hitap etmek durumunda kalcam.

Sözlüm anneme "anne" demeye başladı çoktan. Benim de demem lazım. Ama düşüncesi bile beni çok strese sokuyor. Utangaç biri değilim. Ama niye böyle oldu bilmiyorum. Ne yapıcam bilmiyorum. Akıl verseniz çok güzel olur :110:

Ben 5 sene evlilikte anca demeye başladım ama kv kp bunu meğerse acayip sorun yapmış arkamdan konuşulunca duydum.

Şimdiki aklım olsa baştan zorlar söylerdim sonradan çok sorun yaşadım çünkü. Eğer kv söylemedin diye sorun yaratacak bir tipse hemen alış derim, değilse (ki hiç zannetmiyorum ) de yine alış :) Toplumumuzda çok önem veriliyor bu hususa çünkü. Ben aslında nefret ediyorum anne demekten eşimin annesine mesela ama el mecbur :(

İyi geceler kk üyeleri. Saçma gelecek ama şu an bu konu beni aşırı strese soktu nedenini anlayamadığım şekilde.

2 hafta önce sözüm oldu. Sözden sonra ilk kez ptesi kayınvalideme gideceğim oturmaya. Henüz öyle uzun bi muhabbetim olmadı "anne" vs de demedim haliyle. Ama ptesi gidip oturcam. Haliyke hitap etmek durumunda kalcam.

Sözlüm anneme "anne" demeye başladı çoktan. Benim de demem lazım. Ama düşüncesi bile beni çok strese sokuyor. Utangaç biri değilim. Ama niye böyle oldu bilmiyorum. Ne yapıcam bilmiyorum. Akıl verseniz çok güzel olur :110:
Eş annesine neden "anne" denildiğini ben ciddi ciddi anlamıyorum. Kardeş miyiz biz? Bu nasıl bir sapık bakış açısı? (Ben de mecbur kaldıkça söylüyorum öyle alışılmış bir kere ama cidden mantığı yok bu işin bence) Kayın valide daha mantıklı bir seçenek ama o da onun hakkında konuşurken kullanılabilecek bir seçenek. Hitap konusu muamma

ben evlendikten sonra anne demeye başladım
onun öncesinde hep siz diye hitap ediyordum
siz de hazır hissettiğiniz zaman söyleyin sıkmayın kendinizi

Anne demeyeni öldürmüyorlar yahu ,demeyiver çok sıkıntıysa .. ben 9 yıldır bir kere anne demedim ,başta biraz sıkıntı çektiler :) ama sonra alıştılar .. istemediğim birseyi neden yapayım ?!

1 yıldan fazladır evliyim. Kv çok severim ama bi türlü anne diyemedim. Ilk 4 5 ay kimse zorlamadı. Sonra eşim annem kırılır hep siz diyorsun dedi. Düşundüm ne diye hitap edebilirim diye. Sizde baya resmi çünkü. Sonralardan x anne dedim. Bu da tabi bi 6 7 ayımı aldı. Hala daha anne annecim diyip bağrıma basamam o resmiyet hep var. Genelde siz derim aradığında falan ama toplum içinde akrabalarda x anne.

Sizde zorlamayın kendinizi içinizden nasıl geliyorsa öyle hitap edkn bence.

Back