• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanaya "anne" demek

Ben sözümden sonra demiştim ilkkez demiştim "senin anne diyen dillerini yerim"olmuştu tepkisi o günden beri çıkmadı hala ağzımdan cidden korkmuştum korktuğum gibide oldu.

Ya bende elti diyemiyorum eşimin oğlan kardeşinin eşi diyorum hep bahsederken daha eltim diye bir kelime kullanmadım hiç..Annesine de anne demiş bulundum..Hay demez olaydım coohhh pismanim:olamaz:

hic bir zaman dilim anne demeye varmadi ve diyemedim
esim de hic demedi
ben de hitap sozu yok kv ve kp e yonelik
eşim ise anneme abla babama abi diyor :eğlence:

bu tamamen kisisel yapi. bu konuda etraftan gerilip aa anne desene deyip guzel laf yiyenler oldu

İyi geceler kk üyeleri. Saçma gelecek ama şu an bu konu beni aşırı strese soktu nedenini anlayamadığım şekilde.

2 hafta önce sözüm oldu. Sözden sonra ilk kez ptesi kayınvalideme gideceğim oturmaya. Henüz öyle uzun bi muhabbetim olmadı "anne" vs de demedim haliyle. Ama ptesi gidip oturcam. Haliyke hitap etmek durumunda kalcam.

Sözlüm anneme "anne" demeye başladı çoktan. Benim de demem lazım. Ama düşüncesi bile beni çok strese sokuyor. Utangaç biri değilim. Ama niye böyle oldu bilmiyorum. Ne yapıcam bilmiyorum. Akıl verseniz çok güzel olur :110:
Bence soyle gttkce zor oluyor ben 3sene diyemedm ne anne ne teyze oglum dogduktan 3 ay snra dedm zar zor kadın agliyodu nerdeyse

Ben anne diyorum çünkü eşim bu konuda benim aileme hemen anne baba demeye başlamıştı ben çok zorlandım hala birine bahsederken annem diyemiyorum mesela telimde x anne diye kayıtlı ve onu görünce acayip bozuldu senin ki de x anne demeni sevmeyebilir

Ben 6 senedir demiyorum. İlk 2 sene zorladım kendimi ama diyemedim. Hiç hitap edemedim. Sonra baktım Doğum yaptım aynı ilde yürüme mesafesine gelmedi kadın torununu görmek oğlunun yanında olmak için hastaneye. Bende saldım gitti ondan sonra :) teyze diyorum artık.

İyi geceler kk üyeleri. Saçma gelecek ama şu an bu konu beni aşırı strese soktu nedenini anlayamadığım şekilde.

2 hafta önce sözüm oldu. Sözden sonra ilk kez ptesi kayınvalideme gideceğim oturmaya. Henüz öyle uzun bi muhabbetim olmadı "anne" vs de demedim haliyle. Ama ptesi gidip oturcam. Haliyke hitap etmek durumunda kalcam.

Sözlüm anneme "anne" demeye başladı çoktan. Benim de demem lazım. Ama düşüncesi bile beni çok strese sokuyor. Utangaç biri değilim. Ama niye böyle oldu bilmiyorum. Ne yapıcam bilmiyorum. Akıl verseniz çok güzel olur :110:
Erkekler, kadinlardan daha kolay diyebiliyor. kadınlar hep zor diyen taraf oluyor bu konuda. kimse kimsenin annesi olamaz ama bizim kültürümüzde bir zorunluluk gibi. denmeyince kirginliklar oluyor. Artık etrafimdaki herkes Ayse Anne, Fatma Anne diyor. bence mantıklı..soylenmesi daha kolay.

Ben anne diyorum ama bir yandan hala sizli bizli konusuyorum. Nasilsiniz anne vs gibi. Iyice garip oldu boyle ama sizli bizliden vazgecmiyorum ki mesafemi hep koruyayım :) ama seviyorsan kayinvalideni zamanla daha dogal bir hale gelir iliskiniz ve ona hitap seklin. Zamanla alisacaksin, merak etme.

Deme.ben dedim de noldu bana anne deme ben ne gelinlik gördüm senden dedi çıktı ki hiç bi özel gününü kutlamazdi çocukları. ben kutlardim hediyemi alıp.kurban olsun anneye sonucccc gorusmuyorum hak etmemiş hiç bişeyi dusununce.ilerde ben gibi pişman olabilirsin valla hayatta bi anne var o da seni doguran:))

Maalesef ben de aynı durumdayım. 1.5 yıllık evliyim ama asla anne diyemiyorum. Bazen akrabalarla konuşurken felan annemle birlikteyim felan diyorum ama yüzüne bakıp veya bi ortamda anne diye çağıramıyorum. Utanılacak bir şey değil ama sanki anne diyince bütün herkes bana bakacak gibi tuhaf geliyor. Eşim babama baba diyemiyor ben de annesine anne diyemiyorum. öyle geçinip gidiyoruz :) Kaynanam genç olduğu için bazen bebişim çiçeğim felan diyorum ama anne diyemiyorum sonumuz ne olacak orasını ben de bilmiyorum :))

7 senelik evliyim hiç demedim eşim dedi bana da ısrar etmedi. Herkesin biyolojik bir annesi var zaten. Ben sevmiyorum siz diyorum ki kaç sene içinde seviyeli davranmama rağmen tepeme çıktı. Bir de anne desem ne olurdu bilmiyorum. İçinden gelmiyorsa deme. Anne diyip birbirinin arkasından demedigini birakmayanlar var.

Ben anne diyorum, annecigim diyorum, bebisim diyorum, minnosum diyorum :27: yani samimiyet ve yakinlik durumuna gore degisiyor ama bu anne olayi cok abartiliyor gibi geliyor bana.. kedime de annem diyorum, yegenlerime de annem diyorum.. deyin gitsin..

benim bir tanidigim kayinvalidesine ismiyle hitap ediyor.o kadar tatlilar ki anne kız gibiler.
Anne-kız gibi olabilmeleri için "anne" demeye gerek yok yani.Bu tamamen kalp samimiyeti.

Son düzenleme:
Evlenene kadar sizli konustum evlendikten sonra x anne diye hitap ettim eşim anne demeseydi demezdim.

Back