Kaynanamla yakın oturmak ve sevgilimin bu konulara karışmaması

Günaydınn , Evet eve gidip bu konuları konuşmak istiyorum çünkü düşüncelerini ve yapacak eylemlerini öğrenmem gerekiyor ki ilerde dönüşü olmayan hatalara sürüklenmeyeyim. Mesela para konusunu açmadan evlensem ve kadının böyle planlarıyla karşılaşsam sorun olurdu benim için. Bir de bu ev konusunu kadın açıyor. Mesela ilk dedi ki Altlı üstlü oturalım ben kibarca yok dedim şimdi de bunu söylüyor yakın yerde oturalım diye. Ama karışacak bize eminim. Çocuğu da pasifleştirmiş. Çocuk her konuda atak biri ama bu konularda susmak istiyor
Çocuk susmak istiyor.
Çünkü susmak zorunda.

iki kız çocukları var sevgilim tek erkek çocuk
Bu ne demek? 3 kardeş yazsanız olmuyor mu, erkek diye özellikle belirtmeye gerek var mı? Arsa onların, para onların fikir onların.

Bence hiç konuşmanıza gerek yok. Erkek arkadaşınız lafını baştan söylemiş ben aileci adamım anam babam öncelik demiş. Öyle biri olmasa bile annesi oğlunu evlendirme değil oğluna kız alma derdinde. Sizin hayatınız, evlenecek olan sizlersiniz demiyor.

Olmayacak duaya amin demeyin, boşuna kendinizi yakmayın. Hele, evlenince düzeltirim kendi tarafıma çekerim fikrine asla kapılmayın. Aile bu eş adayı bu.

Bu ne demek? 3 kardeş yazsanız olmuyor mu, erkek diye özellikle belirtmeye gerek var mı? Arsa onların, para onların fikir onların.

Bence hiç konuşmanıza gerek yok. Erkek arkadaşınız lafını baştan söylemiş ben aileci adamım anam babam öncelik demiş. Öyle biri olmasa bile annesi oğlunu evlendirme değil oğluna kız alma derdinde. Sizin hayatınız, evlenecek olan sizlersiniz demiyor.

Olmayacak duaya amin demeyin, boşuna kendinizi yakmayın. Hele, evlenince düzeltirim kendi tarafıma çekerim fikrine asla kapılmayın. Aile bu eş adayı bu.
Benim türkçemde 3 kardeş olarak geçerli ama kadına göre 1 erkek 2 kız çocuğu var. Irkçı değilim o ailede gördüklerimi söylüyorum ki erkek çocukları 10-0 önde. Bakın kesinlikle desteklemiyorum bir kız olarak sadece onların fikri böyle. Tek erkek olduğu için istiyorlar ki hep gözünün önünde olsun yemeği önünde olsun annesinin yanında olsun falan. Bu tüm evlatlar için geçerli ama erkek çocuğuna bir ayrı önem veriyorlar. Sevgilim 24 yaşında beni seviyor ama ev konusu onu çok sıkıyor artık. Fikirlerimi söylüyorum tamam ev bak ama ailemi ikna edersen olur diyor. Yani beni ailesiyle yüz göz ettirecek. Ben bunu istemiyorum :KK43:

Benim türkçemde 3 kardeş olarak geçerli ama kadına göre 1 erkek 2 kız çocuğu var. Irkçı değilim o ailede gördüklerimi söylüyorum ki erkek çocukları 10-0 önde. Bakın kesinlikle desteklemiyorum bir kız olarak sadece onların fikri böyle. Tek erkek olduğu için istiyorlar ki hep gözünün önünde olsun yemeği önünde olsun annesinin yanında olsun falan. Bu tüm evlatlar için geçerli ama erkek çocuğuna bir ayrı önem veriyorlar. Sevgilim 24 yaşında beni seviyor ama ev konusu onu çok sıkıyor artık. Fikirlerimi söylüyorum tamam ev bak ama ailemi ikna edersen olur diyor. Yani beni ailesiyle yüz göz ettirecek. Ben bunu istemiyorum :KK43:
Erkek çocuğuna daha çok önem veren aile zihniyetiyle zaten uzakta yaşasanız bile olmaz o_O

Kanks ben 22 yaşındayım senin gibi düşüncem vardı ama çocuğu seviyorum. Neyse artık hayırlsı. Düşüncene sevindim ama böyle devam et tüm samimiyetimle söylüyorum 🌸☺️😊

22 yaşındasın kv ye git gel yapıyorsun bahanende planlarını öğrenmek mi?
kusura bakmada komik.
22 yaşında kafanı bunlarla meşgul ettiğine değmez.
seviyorum diye 22 yaşında çektiğin eziyete bak.

şimdi diyeceksin ki ne eziyeti. büyüyünce anlarsın diyeyim. iş hayatına girmeden evlenilmesine karşıyım. hele senin gibi gencecik insanlar önce bir hayatlarını ellerine alsınlar gezsinler görsünler farklı sosyal çevrelere girip çıksınlar ondan sonra kiminle evleneceğine karar versinler. kendi hayatınızın sahibi olmadığınız için şu anda parayı veren düdüğü çalar malesef.
evi de istediği yerden alır aldığı evin içinide yönetmeye çalışır buna da git gel yaparak mani olamazsın. zaten ortada birşey yokken muhattap olmak yanlış. şimdiden plan yapmasına müsade etmiş oldun.

Kaynım yazmışım çok pardon sevgilimin babası kapanmamı espriyle söyleyen kişiyiydi. Ben yönetme hevesinde değilim evlenicem ve biraz mahremiyet istiyorum bu kadar iç içe olmak kavgadan baska bir şey getirmez diye düşünüyorum. Ben sevgilimi yönetmem asla sadece evi onaylamıyorum. Benim dediğim yer olacak demiyorum ama çok yakınlarında olmak istemiyorum orta yol her zaman iyidir diye düşünüyorum.

ama sen yönetmezsen anası yönetecek.
çünkü öyle bir çocuk sevgilin.
kendi fikri zikri yok ki.
ev bak annemi sen ikna et diyor. senin sevgili ilk sapakta seni yalnız bırakıyor. anasına biz böyle karar verdik evi şurdan almak istiyoruz bile diyemiyor.
diyor ki sen ikna et edersen bundan sonra senin hakimiyetin altına girerim edemezsen annemin boyunduruğundan çıkmam. ben aslında yokum.
şunu göremeyip hala seviyorum demeniz enteresan. onun sizi seviyor olmasının bir manası yok.

Irkçılık böyle bir şey değil zaten. Kardeşlerinin asyalı , siyahi vs olmadığını düşünüyorum. Daha kafan hiç olgunlaşmamış pembik gelincilik oynuyosun. Ne işin var senin gelip gitmelerde onların evinde daha ortada resmi bir şey yok. Parayı veren düdüğü çalar. Kimsenin size ev vs alma zorunluluğu yok. Sevgilin de aileci bir adam. Aman da benim sevgilim istemiyormuş deyip de ailesine laf edecek bir adam değil. Zaten evlenmek için hem olgun değilsin hem yaşın küçük.

Merhaba arkadaşlar 2,5 yıllık ilişkim var şuan söz nişan vs yok aileler kaynaşıyor bu dönemde.
Zaten üniversitede son senem olduğu için biraz yavaştan alıyorum bu ciddileşme sürecini.

Her neyse ben kayınvalide adayımın yanına git gel yapıyorum eşiyle ve kızlarıyla yaşıyorlar. Kadın fel fecir biri her şeyi yönetmek istiyor farkettim. Hani bazı insanlar olur ya profesyonelce manipüle eder işte bizimki de iyi diliyle ve yönlendirmesiyle istediğini yaptırır. Kadın kendi evliliğinde de her şeyi yönetmiş.. şuan canım cicim diyor ama ben kendisini sıkıntılı buluyorum.

Beni ve sevgilimi evlendirip ev almamızı kolaylaştırmak için yazlıktaki arsasını satacaklar. Mesela ev 1.5 trilyon ise 1 trilyonunu sattıkları bu arsa karşılayacak. Sevgilimle bana bu şekilde ev alacaklar ama onlarda (güç) para olduğu için bize seçim hakkı sunmuyorlar. Kaynana adayı istiyor ki bi-iki sokak ilerisinde oturalım, her zaman elim kulağım onlarda olsun. Kadının niyeti şuan iyi olabilir anlıyorum ama çok müdahale edeceğinin sinyalini alıyorum şimdiden irrite oluyorum. Sevgilim aile konusunda karışmaz. Kendisi hatta bana şöyle dedi ‘’lütfen beni kimseyle arada bırakma diye, haftada 1 gideriz eğer çok istersen ‘’
Ama çok inandırıcı bulmuyorum çünkü adam yaşadığı semtin dışına çıkmamış, sadece bir tane arkadası var yani şöyle söyleyeyim bu adam bi fanusta yaşıyor. Fanusta alışkanlık demek. Bana ne kadar yok çekse de ikna olmuyorum.

Ben istiyorum ki evimiz iki tarafa da eşit uzaklıkta olsun. Sadece onun annesine yaklaşmak istemiyorum. Benimki nasıl benim anneme yaklaşmak istemiyorsa benimde onun annesine yaklaşmak istememe hakkım var.

Evi alacak güç ailesinde olduğu için ve çocuğun böyle konularda çok dahil olmak istemediği bu ilişkide neler yapmam gerekiyor.

Not: iki kız çocukları var sevgilim tek erkek çocuk onu seviyorum ama çok yakınkarda oturmayı inanın kalpten istemiyorum. Ailesi iyi hoş ama fena.
En doğrusu o parayı da istemeyeceksiniz madem.Ben de oğluma ev alsam bu devirde o kadar para versem ben de muhite karar veririm.Ve ben gelin olarak özgürlüğüme bu kadar duskunsem esimin ailesinden para istemem.Benim evimde au an tadilat yapılacak, kp marangoz ,bedavaya yapacak buna rağmen reddettim ,para ile yaptıracağım. Neden çünkü mesafemi korumak istiyorum.Burdaki kadınların bir çoğunun sorunu bu ,ben isin keyfini süreyim ama cefası dışarıda kalsin ,oyle bir dünya yok

Irkçılık ne alaka? Siz aileyle şimdiden yüz göz olmuşsunuz zaten. Daha ne olabilir ki? Vizyonunuz bu mu yani? Biz üniversite son sınıftayken daha fazla nasıl gezeriz görürüz bunun derdindeydik. 22 yaşında sevgilinin babasıyla muhatap olup ondan kaynım/kayınpederim diye bahseden biri pekala aynı mahallede de oturabilir. 🤷🏻‍♀️

Çok mantıklı bir kız olduğunu düşünüyorum senin ama kayınvalide ne kadar iyi olursa olsun yakın yaşamayı uygun bulmuyorum hiç gereği yok zırt pırt görüşmenin kapı çalıyor Bir bakıyorsun kayınvalide iyi yanları da olur elbet ama sıkıntıları daha büyük sevgilin geçersiz eleman gibi bir şey bu arada 10 sene borç ödeyin ama kayınvalideyle yakın oturmayın derim

Tatlım o halde arkana bile bakma bırak. Anneci erkek ve oğluşçu anne. Üstüne kızkardeşleri de aynı kafadaysa yanarsın.

Günaydınn , Evet eve gidip bu konuları konuşmak istiyorum çünkü düşüncelerini ve yapacak eylemlerini öğrenmem gerekiyor ki ilerde dönüşü olmayan hatalara sürüklenmeyeyim. Mesela para konusunu açmadan evlensem ve kadının böyle planlarıyla karşılaşsam sorun olurdu benim için. Bir de bu ev konusunu kadın açıyor. Mesela ilk dedi ki Altlı üstlü oturalım ben kibarca yok dedim şimdi de bunu söylüyor yakın yerde oturalım diye. Ama karışacak bize eminim. Çocuğu da pasifleştirmiş. Çocuk her konuda atak biri ama bu konularda susmak istiyor
Ilk olarak sevgilinizin ana kuzusu olup olmadığı ayrımına varın. Ana kuzusuyla yapacak bir seyiniz zaten yok. Bana fark etmez, dedigin gibi olur tarzı cümleleri pekte bir şey ifade etmiyor aslında; politik davranıyor da olabilir. O yüzden sözlerinden çok davranışlarına bakın. ikincisi K.validenizle aranızda en az yrm saatlik bir mesafeniz olsun. Yoksa onun bir ayağı sizde sizin de bir ayaginiz onlarda olur devamlı. hatta mümkünse iki tarafa da eşit uzaklıktaki bir mesafede oturun. Ayrıca şimdiden renginizi belli edin. Muhabbet esnasında kibar bir dille k.valide ve gelin ilişkisinin vıcık vıcık olduğu birilerini örnek göstererek bu tarz ilişkilerden hiç haz etmediginizi belirtin. Misal ben "aynı apartmanda veya mahallede oturup da ilişkisinde mutlu olan birisini tanımıyorum" demiştim. Sonra da kibar bi şekilde bu cümleyi açarak ne demek istedigimi anlatmıştım :kahve:

Erken evlendim(24). Kayinvalidem var ile yok arasında , hic karismaz. Eşimle mutlu bir evliliğim var(13 yil).
Aileme yakın oturdum evlenince 😅
Tüm bunlara rağmen erken evlenme diyorum.
iyi bir kariyer yap, önceliğin bu olsun.

Benim sartlarim olsa ,yine bir nevi. Bana kimse karismadi.Ama senin şartlarında hayat nasıl olur bilemedim. Senin düşüncelerinden ötürü diyorum.

Bu arada bir yakınıma yine ailesi, kendine yakın ev aldı.tek erkek çocuk senin tabirinle. Ama yine aile hiç müdahale etmiyor. Mutlular.
Sen şimdiden karışılmaz moduna girmişsin. Asıl mesele bu.evlenince özgür olabilecek misin?

Önce okul bitsin ve mesleğini icra etmeye başla.Kaynana herseyi yönetmeye kalkıyor demişsin ama sen de daha ortada fol yumurta yokken bunları düşünüyorsun.Az değilsin yani,20'li yaslarda evliliğe sıcak bakmıyorum hiç.Ne acelen var?Bir gün evlenirsen de kimseden ev falan bekleme,parayı veren düdüğü çalar.

Merhabalar en azından durumun farkında olmanıza sevindim. Kendileri alıyorsa tabi kendilerine göre karar verirler bu durumda sizin “ ben burda oturmak istemiyorum bizim istediğim yerden almazsanız kiralık ev bakarız teşekkür ederiz düşünceniz” için diyebilirsinz.

X