• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamin yaptıklarını eşimle hemen paylaşmalıpaylaşmalı miyim? Haksız olursam?

her gün gitmekten vazgeç öncelikle...
çok sinir oldum kadına yaa..
yüz verme böylelerine... seni korkutmasına izin verme...
böyle çirkefler çirkeflikten anlar.. susma sen daha çirkef ol bak o zaman sesi çıkıyor mu

Kendiniz yüz vermisiniz. Net şekilde uyuyorum bişey demeyeceksen kapatcam deyin, corbanin yanına ne yapacacaginizdan ona ne ki söylüyorsunuz. Neden haftaiçi ailesine götürüyor esiniz. Artık dur deyip haftada bir gidin ziyaretine evinizde takılın

annesi muhtemelen ağlaya sızlaya kendini acındıra acındıra oğlunu parmağında oynatıyor.
anasının yanında kuzu evde kaplan kesiliyor bunlar da :sinirli:
öncelikle evinize misafir çağırma, arkadaşınızla bir yerde görüşme, evinizde kalıp kalmayacağınıza karar verme gibi hususların sizin meseleniz olduğuna ikna olun. siz ezik ezik söylerseniz, suçlu gibi durursanız kocanız zaten anasına kurban, asla anlamaz sizi.

vurgulamanız gereken şey şu: "seni seviyorum, evde senle vakit geçirmek istiyorum, sakin sakin evimle ilgilenmek istiyorum, bizim ikimizin bir aile olduğmuzu hissetmek istiyorum. çocuk gibi azarlanmak istemiyorum. ne zaman gidip ne zaman gitmeyeceğime karar vermek istiyorum ve bir süre sadece çift olarak annene gitmek istiyorum. sen işteyken orda olmak istemiyorum. çünkü bu süreç bizim evliliğimizi kötü etkiliyor, ben senle mutlu olmak istiyorum.."

yani konuşmanın ekseni kv ve saçmalıkları değil sizin ilişkiniz ve mutluluğunuz olsun. ötekü türlü annesini savunmaktan sizi dinlemeye vakit bulamaz.

daha önce de yazdım, çoğu kişide söylemiş ama bu çok önemli: bir meslek edinin

Eşim normalde pazar günü çalışmıyor ve pazar tek tatili diye evde oluyoruz.
Ama kardeşi yok diye
bugün esim ise gitti. Hafta içi olsa esim beni annesine bırakıyor hergün. Az önce kaynanam aradı niye gelmedin diye.
Uyuyorum dedim.
Gel buraya uyu diyor.
Ben bugün arkadaşıma gidicem cuma gidememistim dedim

Kendini bozma yine arkadaş diye dedi

Size mi gelcek bide dedi.
Bende yok dedim. Bize gelmicek evime biri gelse laf ediyonuz dedm

Akşam ben yemek hazirlicam dedim çorba var yanına ek birşeyler yaparim dedim.
Yok kocan onu yemez gelin burda hazieliyim dedi.

Zaten hergün onlarda yiyip içiyoruz
.

Bende vakit gecirelim biraz dedim.
Niye vakit geçiremiyor musunuz dedi.
Bende bişey demedim
Neyse beni dinleme dedi kapatti.
Eşime haber vereyim mi hemen.
Çünkü kaynanam o isteyken arayıp onu fisekliyor.
Sonra olan bana oluyor..
Of off..
Herşeyi kendi istediği gibi olsun istiyor kaynanam.
Evimde bile rahat rahat uyuyamiyorum.
Neden bu kadar sindin canim sen.
Normalde de boyle yumusak basli misin?
Gecmis konularina goz attim neresinden tutsan elinde kaliyor.
Genc yasta evlenmissin ustelik gorucu usulu sanki acelen varmis gibi.
Sanirim bulundugunuz toplumda yasadiginiz yerde bu normal.
Kaynina da kiz bakiyorlarmis ya 16 yas civari.
Zaten burdan belli nasil dar bakisli bir cevrede oldugun.
Okuyup bir meslek sahibi olmani istemezler.
Gerek yoktur hemen cocuk yapip evinin kadini olmalisin.
Kaynanaya agiz acilmaz gelinlige aykiridir hele kayinpedere kayina gorumceye falan asla.
Kocaya zaten baglilik ve baginlilik olmazsa olmazdir.
Kocaya karsi gelmek kendi fikrini soylemek ne demek.

Bu liste uzar da gider. Onlara gore anormal bir durum yok olmasi gereken bu zaten.
Oyle yetismisler yasadiklari toplumda sureklilk kazanmis bu durum.
Bunlari aşmak icin ne kadar zaman gerekir kimbilir.
Sen de o toplumun bir parcasisin.
Cok modern bir yerden oraya dusmedin. Ondan cok da abartili gelmiyordur bu kisitlanmalar sana.
Yasindan dolayi da siniyorsun yavas yavas.
Bence bir karar vermelisim baska turlu bu yapiyi parcalayip icinden cikamazsin.
Ya topluma yayilmis bu geri yasam kosullarindan cikacaksin ya da kabulleneceksin.
Yoksa yapamam edemem nasil yapicam bilmem ki diye diye bir bakmissin yillarin gecmis ve sen birkac cocukla oylece kalakalip onlari da bu ortama bile isteye getirmis olacaksin.
Yaslari bizden buyuk diye her soyledikleri dogru diye birsey yok.
Insansin sen iradi olarak kararlarini veremeyeceksen varliginin anlami ne ki. Sen baskalarinin sana bictigi hayati yasamis olursun sadece buna yasamak denirse.
Bir kendine gelmen gerek.
Bu hayatta ne yapmak istiyorsun anacin ne bunu sorgulaman gerek.
Silkelenmen gerek kisacasi.
Ahlanip vahlanmanin sana faydasi yok.

Henuz yolun basindayken ve firsatin varken bu döngūyū kir.

O tarz insanlar kendilerine gelin değil evlerine hizmetçi alırlar ben egitirim benim istediğim gibi olsun.
Sanki insan almıyorlar.Resti çekeceksiniz tabi ki mesafeyi koyacaksınız.Ben kocamla olmak istiyorum evimde uzanmak istiyorum.Evde rahat giyinmek istiyorum.Taviz verdi mi gerisi geliyor.yol daha da yakınken öneleminizi alın.
En yakın arkadaşım da bu dertten muzdariptti.Kv ona güvenmiyor gecelere kadar orda oturmak zorıunda kalıyorlardı.Kız evimi özlüyorum diyordu.En son çekti resti iannaın kucagında bir aylık bebegiyle hem de helal olsun.
2 ay sobra adam yalvar yakar oldu.Şartını koydu tam 13 yıl oldu maşallah çok iyiyler .Hatta ayrı yerden ev bile aldılar.Daha önce altlı üstlülerdi.
Üstelik o başlarda sindiremeyen kaynana şimdi çok deger veriyor.hem laflarına hem yaptıklarına.Zamanla tabi ki.

Çok korkuyorsun yazdıklarından anlaşılıyor. Korkun eşinle kavga edecek olman mı?
Boşanmaktan mı korkuyorsun yoksa kv'nin seni dövmesinden, etrafta dedikodunu çıkarması mı? Önce bir kendini dinle burnundan nefes al ağzından nefes ver. Kapa gözlerini sevdiğin manzaraları, doğayı, denizi hayal et. Rahatlat kendini. Korkmam için hiçbir neden yok, kaybedecek olan ben olmam diye kendini telkin et. Korku dolu düşüncelerini değiştir. Sen böyle sinersen, korkarsan iyice bastırırlar kişiliğini. Sonra bir bakmışsın sen sen olmaktan çıkmış onların kuklası olmuşsun.

Eşin çalışırken seni kaynanaya bırakıyor her gün.? O zaman ev üstüne gelin olarak gitseydin .hiç mi özel hayatın .her gün oraya gidip evini nasıl temizliyorsun yemek yapmıyır musun hiç çok yüz vermişsin ilerde çocuk olunca daha da problemler artacak

Neden bu kadar sindin canim sen.
Normalde de boyle yumusak basli misin?
Gecmis konularina goz attim neresinden tutsan elinde kaliyor.
Genc yasta evlenmissin ustelik gorucu usulu sanki acelen varmis gibi.
Sanirim bulundugunuz toplumda yasadiginiz yerde bu normal.
Kaynina da kiz bakiyorlarmis ya 16 yas civari.
Zaten burdan belli nasil dar bakisli bir cevrede oldugun.
Okuyup bir meslek sahibi olmani istemezler.
Gerek yoktur hemen cocuk yapip evinin kadini olmalisin.
Kaynanaya agiz acilmaz gelinlige aykiridir hele kayinpedere kayina gorumceye falan asla.
Kocaya zaten baglilik ve baginlilik olmazsa olmazdir.
Kocaya karsi gelmek kendi fikrini soylemek ne demek.

Bu liste uzar da gider. Onlara gore anormal bir durum yok olmasi gereken bu zaten.
Oyle yetismisler yasadiklari toplumda sureklilk kazanmis bu durum.
Bunlari aşmak icin ne kadar zaman gerekir kimbilir.
Sen de o toplumun bir parcasisin.
Cok modern bir yerden oraya dusmedin. Ondan cok da abartili gelmiyordur bu kisitlanmalar sana.
Yasindan dolayi da siniyorsun yavas yavas.
Bence bir karar vermelisim baska turlu bu yapiyi parcalayip icinden cikamazsin.
Ya topluma yayilmis bu geri yasam kosullarindan cikacaksin ya da kabulleneceksin.
Yoksa yapamam edemem nasil yapicam bilmem ki diye diye bir bakmissin yillarin gecmis ve sen birkac cocukla oylece kalakalip onlari da bu ortama bile isteye getirmis olacaksin.
Yaslari bizden buyuk diye her soyledikleri dogru diye birsey yok.
Insansin sen iradi olarak kararlarini veremeyeceksen varliginin anlami ne ki. Sen baskalarinin sana bictigi hayati yasamis olursun sadece buna yasamak denirse.
Bir kendine gelmen gerek.
Bu hayatta ne yapmak istiyorsun anacin ne bunu sorgulaman gerek.
Silkelenmen gerek kisacasi.
Ahlanip vahlanmanin sana faydasi yok.

Henuz yolun basindayken ve firsatin varken bu döngūyū kir.
Aslında gelişmiş bir yerde yaşıyorum.
bu insanlarda dışardan iyi bu kultukulture uyum sağlamış gibi gözüküyorlar.
Ama tam tersi..

Çok korkuyorsun yazdıklarından anlaşılıyor. Korkun eşinle kavga edecek olman mı?
Boşanmaktan mı korkuyorsun yoksa kv'nin seni dövmesinden, etrafta dedikodunu çıkarması mı? Önce bir kendini dinle burnundan nefes al ağzından nefes ver. Kapa gözlerini sevdiğin manzaraları, doğayı, denizi hayal et. Rahatlat kendini. Korkmam için hiçbir neden yok, kaybedecek olan ben olmam diye kendini telkin et. Korku dolu düşüncelerini değiştir. Sen böyle sinersen, korkarsan iyice bastırırlar kişiliğini. Sonra bir bakmışsın sen sen olmaktan çıkmış onların kuklası olmuşsun.

Kayinvslidemin dedikodusu iftiraları.
Yalanları şidderti

O tarz insanlar kendilerine gelin değil evlerine hizmetçi alırlar ben egitirim benim istediğim gibi olsun.
Sanki insan almıyorlar.Resti çekeceksiniz tabi ki mesafeyi koyacaksınız.Ben kocamla olmak istiyorum evimde uzanmak istiyorum.Evde rahat giyinmek istiyorum.Taviz verdi mi gerisi geliyor.yol daha da yakınken öneleminizi alın.
En yakın arkadaşım da bu dertten muzdariptti.Kv ona güvenmiyor gecelere kadar orda oturmak zorıunda kalıyorlardı.Kız evimi özlüyorum diyordu.En son çekti resti iannaın kucagında bir aylık bebegiyle hem de helal olsun.
2 ay sobra adam yalvar yakar oldu.Şartını koydu tam 13 yıl oldu maşallah çok iyiyler .Hatta ayrı yerden ev bile aldılar.Daha önce altlı üstlülerdi.
Üstelik o başlarda sindiremeyen kaynana şimdi çok deger veriyor.hem laflarına hem yaptıklarına.Zamanla tabi ki.

Bende sinir oluyorum susmak istemiyorum artık.

Bugün gorumceme ilk tepkimi gösterdim.
Iki hafta is yaptı diye incileri dökülmüş.

Back