Kaynanamın erkek torun isteği

Kayınvalidenizin hayalinin sevincinize gölge etmesi konusunda atlamamak gereken önemli bir yer var.
Çocuğunuzun kendi beklediğiniz cinsiyette olmayışına üzülseydiniz de anlamaya çalışırım, yargılamam. Çünkü insanın iç dünyası karmaşıktır. Neticede annesiniz günün sonunda evladınızı benimser ve seversiniz.

Yaşanılan durumda 3. bir kişinin beklentisinden dolayı sizin sevinciniz sekteye uğradı. Yetişirkende dede ve nineleri, öğretmenleri veya toplumda genel kabul görmüş çocuk modeli beklentilerine uymayışı sizin çocuğunuzla olan ilişkinizi, onu olduğu gibi benimseyişinizi sekteye uğratabilir.
Ondan başarılı, akıllı, nazik, dürüst vs. olmasını bekleyebilirsiniz. Olur veya olmaz. Ancak onu olduğu gibi kabul etme ve sevme becerisine sahip olmalısınız Başkalarının şartlarına uygun olup olmayışı suyu bulandırmamalı.

Kızdan erkeğe döner mi dediğinde sağlam bi espiri ile devrelerini yakardım ben olsam

Kardeşi gibi sevsin demiş bu size neden komik geldi

Ben çok seviniyorum kızın olacağına sadece böyle şeyler duyduğumda sinirimle oynuyor zaten çok hassas dönemdeyim algılarım o kadar farklı çalışıyor ki..

Bende de senin kvnin kız isteyen versiyonu vardı.
Evladım erkek diye kıza döner mi acaba vs vs zirvalayip durdu.
Hiç kafanıza takmayın hamileliğinizin tadını çıkarın.
İyi sağlıklı doğumlar dilerim.

Ben çok seviniyorum kızın olacağına sadece böyle şeyler duyduğumda sinirimle oynuyor zaten çok hassas dönemdeyim algılarım o kadar farklı çalışıyor ki..
Hassas bir dönemdesiniz ve kelimelerimi özenle seçmeye dikkat ettim. Farkettiyseniz sevinmediğinizi iddia etmedim. Sizin de sevinemedim demeniz üzere sevincinizin sekteye uğramasından, gölgelenmesinden bahsettim.
Ve elbette yazdıklarınız üzerinden bir değerlendirme yapıyoruz. Bu bana doğru yansıyorsa ilerisi için dediklerimi dikkate almanızda fayda var. Ebeveynlerin üzerindeki çocuklarına dair etraf baskısı, seviyor olmaktan bağımsız o kadar farkedilmeden çocuklara yansıyor ki.
Sinirlenmekte doğal bir duygu, ancak çocuğunuzla size özel bir bağa sahipsiniz, kendi iç dünyanizda başka kimsenin oraya etki etmesine izin vermeyin.

Kızıma seviniyorum diyorsanız doğrudur. Seviyorum diyorsanız doğrudur. Bunları sorgulamıyorum. Ama siz neden böyle düşündüm, neden böyle hissettim diye sorgulayın. Kayınvalidenizin etki alanı evladınızla aranıza ulaşmasın.

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Allah. Kv niz kendi yapmadığı şeyi size yüklemesin boşuna eşiniz kendi evladını kv tabiriyle “kardeşi gibi” sevmeyecek. Ayrıca hayal kırıklığına uğrayacak kadar düşünüyorsa oğlunu buyursun kendi yapsın. Artık her yaşta mümkün malum.

Sinir bozmayı geç ben iğrendim. Çok çok sert uyarın birdaha derse bu yenilir yutulur bir konu değil. Size böyle salak salak konuşan yarın birgün kızınıza da konuşur.

Kaynana düpedüz kör cahil belli de size ne oluyor? Ne demek sevinemedim. Bebeğinizin adına çok üzüldüm. Yıl olmuş 2025 hala cinsiyet ayrımı yapan insanların arasına gelecek. Hamile kalmadan önce cinsiyet ayıranlara anlam veremezdim, hamile kaldım nefret etmeye başladım. Etrafımdan biri hele desin bakalım inş. Kız olur veya inş. Erkek olur diye. Önce sağlıklı olmasını, sonra vatana millete hayırlı bir evlat olmasını dileyecekler. Cinsiyet temennisinde bulunan bebeğimin yakını da değildir iyiliğini de istemiyordur.

Benim densiz kaynanam da kız olduğuna çok bozuldum demişti ben hamileyken Bir ortamda...yıllardır da bir tane daha doğur baskısı yapıyorlar ailecek ...benim kızım onlara çok bile ikinciyi hiç dusunmedim ..ne bilsin bidaha torunu olmayacak ...büyük konusmanin sonu...şeytan bu Kaynanalar aynı zamanda boşlar ..Kaynanalar kapatılsın

Hangi devirde yaşıyoruz, böyle kv ler yaşıyor mu halen bu evrende?? Vah vah ,cahillik tavan yapmış.Mesafe koyun şimdiden.Sacma sapan fikirlerini ulu orta söylemesin.Bu selahiyeti vermeyin lütfen.Saglikla gelsin bebeğiniz

çok biliyorsan kendin doğursaydın oğluna bir kardeş de ve geç. Ayrıca onun fikri ve zikriyle olmuyor bu işler .

Bunu bilmeyen o kadar çok kişi var ki.
Evet evet hala hastane kapısında bu kezde kız doğurursa diye düşünen erkeklerle dolu. Aslında sadece erkekler değil kadınların bile çoğu bilmiyor. Mesela benimde eşim bilmiyordu evlenmeden önce. Sonra ben söyledim öyle öğrendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…