- 21 Ağustos 2023
- 600
- 1.303
- 33
- Konu Sahibi kafasikarisikhatun
-
Kızdan erkeğe döner mi dediğinde sağlam bi espiri ile devrelerini yakardım ben olsamŞuan imkanı olsa oğlunun beklentisini karşılamak isteyecek potansiyelde olduğunu düşündüm
Alt metinde mealen yarım bıraktığım misyonu sen yüklen diyor. Bu denir mi?
Konu sahibi doğan bebeği kayınvalidesinin çok sahiplendiğine dair güncelleme yapsa şaşırmam.
Kızdan erkeğe döner mi diye soran birinden çok da basiretli davranmasını beklemiyorum. Belki ne dediğini bilmemektendir. Ama bu kadarı bile sağlıksız geldi bana.
İzahı yapılamayana mizah derler ya. Doğru, absürlüğe karşı en temiz ve kestirme yol buKızdan erkeğe döner mi dediğinde sağlam bi espiri ile devrelerini yakardım ben olsam
Kardeşi gibi sevsin demiş bu size neden komik geldiMerhaba herkese eşim hep erkek kardeşi olsun istemiş ama kaynanam yapmamış 1 kız kardeşi var sadece. Ben hamileyim ve en başından sağ tarafa yat erkek olsun ,bebek sağ tarafta mıdır, tatlımı aşeriyosun, erkek olsun ,ilk çocuk erkek olsun, oğlum onu kardeşi gibi sevsin:))))) gibi gibi şeyler söylüyor veeeee cinsiyetimiz KIZ:) hayal kırıklığına uğradım dedi öğrendiğinde acaba erkeğe döner mi sonradan dedi birde. Çok iyi kadın çok severim ama kızım olacağına sevinemedim ya….
Çünkü saçmalıyor farkındayım bende eşim çok kızıyor sürekli tartışıyorlar saçma sapan konuşuyor. Ben çok sevinçliyim kızım olacağına sadece sinirimi bozuyor bu tarz düşünceleriyle.Kardeşi gibi sevsin demiş bu size neden komik geldi
Ben çok seviniyorum kızın olacağına sadece böyle şeyler duyduğumda sinirimle oynuyor zaten çok hassas dönemdeyim algılarım o kadar farklı çalışıyor ki..Kayınvalidenizin hayalinin sevincinize gölge etmesi konusunda atlamamak gereken önemli bir yer var.
Çocuğunuzun kendi beklediğiniz cinsiyette olmayışına üzülseydiniz de anlamaya çalışırım, yargılamam. Çünkü insanın iç dünyası karmaşıktır. Neticede annesiniz günün sonunda evladınızı benimser ve seversiniz.
Yaşanılan durumda 3. bir kişinin beklentisinden dolayı sizin sevinciniz sekteye uğradı. Yetişirkende dede ve nineleri, öğretmenleri veya toplumda genel kabul görmüş çocuk modeli beklentilerine uymayışı sizin çocuğunuzla olan ilişkinizi, onu olduğu gibi benimseyişinizi sekteye uğratabilir.
Ondan başarılı, akıllı, nazik, dürüst vs. olmasını bekleyebilirsiniz. Olur veya olmaz. Ancak onu olduğu gibi kabul etme ve sevme becerisine sahip olmalısınız Başkalarının şartlarına uygun olup olmayışı suyu bulandırmamalı.
Bende de senin kvnin kız isteyen versiyonu vardı.Merhaba herkese eşim hep erkek kardeşi olsun istemiş ama kaynanam yapmamış 1 kız kardeşi var sadece. Ben hamileyim ve en başından sağ tarafa yat erkek olsun ,bebek sağ tarafta mıdır, tatlımı aşeriyosun, erkek olsun ,ilk çocuk erkek olsun, oğlum onu kardeşi gibi sevsin:))))) gibi gibi şeyler söylüyor veeeee cinsiyetimiz KIZ:) hayal kırıklığına uğradım dedi öğrendiğinde acaba erkeğe döner mi sonradan dedi birde. Çok iyi kadın çok severim ama kızım olacağına sevinemedim ya….
Hassas bir dönemdesiniz ve kelimelerimi özenle seçmeye dikkat ettim. Farkettiyseniz sevinmediğinizi iddia etmedim. Sizin de sevinemedim demeniz üzere sevincinizin sekteye uğramasından, gölgelenmesinden bahsettim.Ben çok seviniyorum kızın olacağına sadece böyle şeyler duyduğumda sinirimle oynuyor zaten çok hassas dönemdeyim algılarım o kadar farklı çalışıyor ki..
Sinir bozmayı geç ben iğrendim. Çok çok sert uyarın birdaha derse bu yenilir yutulur bir konu değil. Size böyle salak salak konuşan yarın birgün kızınıza da konuşur.Çünkü saçmalıyor farkındayım bende eşim çok kızıyor sürekli tartışıyorlar saçma sapan konuşuyor. Ben çok sevinçliyim kızım olacağına sadece sinirimi bozuyor bu tarz düşünceleriyle.
Bunu bilmeyen o kadar çok kişi var ki.Bu millet ne zaman anlayacak erkek belirlediğini
Evet evet hala hastane kapısında bu kezde kız doğurursa diye düşünen erkeklerle dolu. Aslında sadece erkekler değil kadınların bile çoğu bilmiyor. Mesela benimde eşim bilmiyordu evlenmeden önce. Sonra ben söyledim öyle öğrendiBunu bilmeyen o kadar çok kişi var ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?