KAYNANAM

Bende benzer durum yaşamıştım seneler önce.Eşinle bu durumu konuşmalısın.Konuşurken unutma eşinin annesinin hakkında konuşuyorsun.İnsanların anneleri çok önemlidir .Düşün bu seninde annen olabilirdi.çoçuk için acele etme bence.Konuşarak sorunlar çözülür. endişelenme canım..

daha yeni evli sayılırsınız, kayınvalidem evliliğimin ilk senesinde hergün arardı eşim yoğun çalıştığı için annesinin telefonuna cevap vermezdi o da beni arardı hergün dakikalarca aynı şeyleri konuşurduk çok bunalırdım şimdi azalttı çocuk yüzünden daha sık gidiyoruz ilgisi çocuğa yöneldi :) annem iş yerime iki dk mesafede olmasına rağmen annemin çalışmadığı günlerde bile k.valideme götürüyorum çocuğu ve abartısız git gel 40 dk yol bi de akşam gidip alması ama çocuğa o kadar düşkünler ki sanki kızım gidince eve güneş doğuyor:) eşimin 80 yaş üstü bir anneannesi var kayınvalidem ev taşımaya bana yardıma geldiğinde "siz gidip çocuğu gördünüz bana getirmediniz" diye küstü bi kere, haftada 2-3 gün götürmeme rağmen "çocuğu tez tez getir" diyor bana kızamıyorum hiç tamam diyorum hemen.
Bu kadar detaydan sonra şunu söyleyeyim kayınvalidenizi yaşlılık psikolojisiyle değerlendirin, yorgunluğunuzu çok iyi anlıyorum ben de aynı hatta çocuk yüzünden daha fazla yorgunluk içindeyim ama inanın biraz daha yorulacaksınız fakat gün gelecek kadıncağız bu dünyadan göç ettiğinde vicdanen çok rahat olacaksınız. Evleriniz de yakınmış olumlu düşünün. Benim eşim annesini çocuklukta yaşadıkları sorunlar (çekip giden bir baba) yüzünden çok derin sever çok değer verir ama düşkün değildir sevgisini göstermez bazen ben iterim annesini öpsün sarılsın diye. Sizin eşiniz anneye düşkünmüş, belki de sizden biraz daha ilbu konuda olumsuz davranırsanız sizin de aranız bozulabilir. Kadının gönlünü hoş tutarsanız belki o da gerçekçi bakmaya başlar.

Eşime tamam gidelim ama yorluyorum diyorum 1 saat otururuz diyor bilmem ne diyo gene beni ikna ediyor sakin mi davranmalıyım çünkü bu sefer hıncımı eşimden çıkarıyorum ve sürekli kavga halindeyiz

aslında söylemek istediğim de buydu, gidip oturmayı pazarlığa döktüğünüzde ya da eşiniz sizin yorgunluğunuzu anlamayıp sizi zorladığında doğal olarak tepki göstermeniz normal ama erkekler hakikaten çok farklılar, kavga ettiğinizde siz emrivakiye ve anlaşılamamaya bozulmuş oluyorsunuz ama o "anneme gitmekten hoşlanmıyorsun" a getiriyor. bunu görünce daha fazla incinip inatlaşıyorsunuz. Size hak veriyorum sonuna kadar ama kendi huzurunuz için şunu öneriyorum, gidilecek mi tamam mevzu etmeyin gidin ama bunu eşinize boyun eğdiğiniz için değil kendi vicdani rahatınız için yapın. dediğim gibi daha yeni evlisiniz ilk sene güç savaşıdır, herkesin sınırlarını ilan etme yılıdır. mesele gereksiz büyümesin hatta siz organize edin eşinize bırakmayın kararı kendiniz verince çok bunaltmıyor kayınvalideyle anlaşın "anne çay içmeye geliyoruz" ya da yemekten sonra "annecim evde ütü beni bekliyor çok yorgunum bugün erken kalkalım yine geliriz"
inanın sorunlar azalarak bitecek :)

desin desin dursun sen bildiğini oku ama kırmadan. Zaman yok de, hastayım de taaa ki alışana kadar.

Cocukndusuncesini kafandan at tavrını koy baktın olmuyor Allaha sıgın herseyini yılları kaybetmeden don bu yoldan ben 6 yıldır yasıyorum ne gidebildim ne kıymete gectim bide cocuk var hayatım boyunca calışmadım ben neredeyse evliliğimin 4,5 yılı kayınvalidemlerle gecirdim evimiz ayrı olmasına ragmen bilmiyorum Allah a sığın 2 rekat namaz kıl yat bana hayırlısını göster diye dua etAllah yardım etsin ama nasıl baslarsaoyle gidiyor

desin desin dursun sen bildiğini oku ama kırmadan. Zaman yok de, hastayım de taaa ki alışana kadar.
Ben cok denedim gercekten hastayım ama buna ragmen esim zorla götürdü sonra da mecbur gittim şimdi çok çaresizim

Eşime tamam gidelim ama yorluyorum diyorum 1 saat otururuz diyor bilmem ne diyo gene beni ikna ediyor sakin mi davranmalıyım çünkü bu sefer hıncımı eşimden çıkarıyorum ve sürekli kavga halindeyiz
Yapabilirsen sakinliğini koru biz daha dün bosanmanın eşiğinden döndük sabretmek cok zor ama bilmiyorum

Esinle konustun mu bilmiyorum ama,oncelikle esinle konus..yoruldugunu,evdede yapman gereken isler oldugunu,herseye yetisemedigini soyle.isterse kendinin hergun gidebileceginide belirt.yanlis anlamasin yani seni..baktin anlamiyor.bu kez ayni seyleri ima yoluyla kaynana anlatmaya calis..mesela bugun mu gittin,onunde ki iki gun icin,evde isler birikti.adam akilli bi temizlik yapmam lazim filan.baskada,arkadaslar davet etti cuma gunu icin,evden cikacak halim yok,biraz dinlenmek istiyorum evimde filan diyebilirsin..anlayisli biriyse kendine de pay cikarir bu anlattiklarindan.

İnanın bana anlasada işine gelmediği için anlamayanlar var yeterki oğlu yanında olsun

İnanın bana anlasada işine gelmediği için anlamayanlar var yeterki oğlu yanında olsun
Dogru soyluyorsun olmaz mi tabi olur boyle bencil,anlayissiz kaynanalar..en yakini benim bi arkadasimin kaynanasi.arkadasima acikca soylemis yuzune karsi.sen kovsanda ben yine gelirim burasi benim oglumun evi diye.su yuzsuzluge baksana.allah boylelerinden korusun.

Aynı sözde ben oğlunun ayağında terik mişim elinin kiriymişim olanbana olurmuş bilmiyor ki ben çocugum için Allah için dayanıyorum

Tüm kayınvalidelerin kronik hastalığı sanırım bu çağırma olayı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…