• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana kaynadı bana...

Baştan beri tavrınızı koyamamışsınız. Ne sabır varmış size.
Bu sefer kararlılığınızı gösterin.
Eğer herşeyi kabul ederek dönerseniz, eskisinden daha kötü olacaktır durum

en nefret ettigim seydir ebeveynlerin cocuklarini yetistirme sekline 3. sahislar tarafindan mudahele edilmesi.
ne anneanne ne babaanne
hickimse karismamali.
ayni seyleri ben de yasiyorum zaman zaman
kiyametler kopuyor o ayri
kopsun
siz cocugunuzu herkesten iyi bilirsiniz
gik dediginde ne demek istedigini anlarsiniz.
14 aylik bi bebege zorla biseyler ogretilmeye calisilmaz.
(bana gore)
sizin icin bisey diyemem evlilik hayatiniz ya da esinizle olan durumlar hakkinda
ama bebeginiz icin kesin ama kesin tavrinizi koyun
benim de bebegim 14 aylik
allah bizlere bagislasin evlatlarimizi
bebegimin gelisiminde sorun yaratacak insanlari hayatimdan silip atarim
bu kocam da olur kendi ailem de olur esimin ailesi de olur.

Son düzenleme:
Arkadasim ben anlamiyorum cogu erkek annesi niye bu kadar gaddar?

simdi gitsin kendisi sevinip o emzigi agzina alip dolassin ortalarda........

pardon ya sinirlerim bozuldu...el vicdan be kadin,seni gelinin düsmanin degil,sen ne kadar hata yapsan bile yetistirmede insan der kizim söyle yapsan daha iyi olur,ama esinin yaninda böyle hakaret etmesi ne kadar terbiyesizce...

cocugunuz var daha ufacik yavru yazik yaa,keske esin biraz elini vicdanina koyar ve cözü üretmeye calisir seninle.
ama demekki annesi simdi kimbilir nasil dolduruyordur,günahini almayayim ama adamin yaninda böyle yapiyorsa sana,arkandan......

Erkek annesi gaddardır, kötüdür, kıskançtır, fesattır. Neyse ne.
Eğer eş iki tarafı da ayrı tutmayı başarabiliyorsa hiç sorun yaşanmaz.
Taraf tutuyorsa da evlilikler tükeniyor işte.
Yani kilit nokta eşler.
Genelde gelinlerin anneleri müdahale edemiyorlar. Sanki onların söz hakkı yok. Sadece erkek annesinin hakkı var gibi.
Nedense bu hiç farkedilmiyor

Hiçbir zaman benim dediğimi yapmazdı şunu yedir derdim tamam derdi ama bilirimki vermezdi komşular ne derse onu verirdi kızımı 2 saatte bir çorba yediriyormuş benim kızım birde düşük doğum ağırlıklı doğdu midesi ufacık reflü yaptı çocuğumu ona sorsan ben aç bırakıyorum onu ben annesi değilim sanki bakıcısıyım meyvası var yoğurdu var onların hiçbirini vermiyordu çocuk kabız oldu en son... 10 gündür annem bakıyor hergün kakasını yapıyor bu muymuş iyi bakmak.... bir keresindede ne dedi biliyormusunuz bu çocuk yüzde 50 seninse yüzde 50 benim dedi inanabiliyormusunuz o esnada eşimde onun ne sana ne bana onun annesine ihtiyacı var dedi hiç unutmam.....

İlk önce evet davanızda haklısınız fakat!
Sizinde farkında olmadığınız bir durum var..Eşiniz annesi babası kardeşleride eşinizin ailesi bunu ilk önce bir kabul edin...Hangi taraf ailesi diye bir şey yok yani!!!
Evet bende bebeğin anneanne ve babaenne tarafından kendi kurallarına göre yetiştirilmesine karşıyım...Eğer ebevyn çalışmak zorunda ise bakan kişi annenin kurallarına göre büyütmesi lazım...
Eşinizin bu konuda sanırım suskunluğu var...Ama bunu ilk önce kendi içinizde yani eşinle çözersen eşinizin ailesiyle çözmeniz daha kolay olacaktır....

benim kizima da kaynanam bakti..6 ay boyunca sonunda onun beni basindan beri istemedigini ogrendim kendi agziyla ..evimde kaldigi muddetcede hep esimle arami acmaya calisti hergun birsey fisildadi esime..esimi doldurdu bana dogru kiskirtti en sonunda da bana iftira atip tamamen esimden ayirmaya calisti.ama basarili olamadi tabi ki de...boyle insanlardan cok korkuyorum ben artik..uzak olmak lazim.. gozleri donunce ne yapacaklarini kestirmek mumkun olmuyor ne yazik ki..sonra cocuguma balici tuttum kaynanama verdigim paraya huzura erdim..o evden ayri bi eve cikmayi dene yada bakici tut..ne kadar uzak olsan o kdara iyi..

Şimdiye kadar oğlunu hiç severek evlendiren bir kaynana görmedim zaten :52::52: Kesinlikle tavrınızı göstermelisiniz. Ayrı bir yerde oturmadan bence evinize dönmeyin. Eşinizede öncelikle sizin ve kızınızın geldiğini empoze edin çünkü siz bir ailesiniz!!!...

Şimdiye kadar oğlunu hiç severek evlendiren bir kaynana görmedim zaten :52::52: Kesinlikle tavrınızı göstermelisiniz. Ayrı bir yerde oturmadan bence evinize dönmeyin. Eşinizede öncelikle sizin ve kızınızın geldiğini empoze edin çünkü siz bir ailesiniz!!!...

Demeyin Oyle. Ben taniyorum oyle severek evlendiren birini. Cok yakin aile dostumuz, oglum kimi severse o benim gelinimdir, oglum begenmis yeter diyerek evlendirdi oglunu. Mutluluktan da havalara ucuyodu kizi isterken de nisanda da dugunde de.
Allah herkese onun gibi kaynana nasip etsin.
Benim de bi oglum var. Allah o gunleri gosterirse ben de oyle kaynana olucam insallah.

Demeyin Oyle. Ben taniyorum oyle severek evlendiren birini. Cok yakin aile dostumuz, oglum kimi severse o benim gelinimdir, oglum begenmis yeter diyerek evlendirdi oglunu. Mutluluktan da havalara ucuyodu kizi isterken de nisanda da dugunde de.
Allah herkese onun gibi kaynana nasip etsin.
Benim de bi oglum var. Allah o gunleri gosterirse ben de oyle kaynana olucam insallah.

Ben pek görmedim inşallah vardır öyleleri benimde oğlum olursa bende iyi davranırım diye düşünüyorum....

Ah su erkekler! İslerine geldigi zaman, cok güzel herseyi idare edebiliyorlar, evin erkegi, söz sahibi olabiliyorlar konu karısını korumak olunca pısıp kalıyorlar. Kayınvalidenizin dedikleri karsısında agzım acık kaldı ne demek disleri senin gibi kazma olsun istiyorsun vs. Cok sinir oldum simdi.

kesinlikle verdiğiniz kararın arkasında durun!!!
oraya geri dönerseniz kayınvalideniz dahada çekilmez olacak...
eşiniz bir şekilde ikna olacak ve siz ayrı bir eve çıkacaksınız...
ama inanın bana kayınvalideniz dahada hırslanacak ve yine oğlunu bir süre dolduracak...
eşiniz iki arada kalıcak...

sizin yanınızda olması gerektiğini bilsede bunu size asla söylemeyecek ve annesi üzülmesin diye idare etmeye çalışıcak...
ve siz yıpranıcaksınız sadece ne fark olucak siz onun yüzünü sürekli görmekten kurtulacaksınız...
umarım herşey istediğiniz gibi olur bende sizin yaşadıklarınızı yaşadım onun için bu kadar net konuştum..

4-5 ay oldu biz taşınalı ama hanımın hırsı geçmedi...ve etrafındakilere beni torunumdan ayırdı diye anlatıyor ve benim haberim olması için
elinden geleni yapıyor...ki her haftasonu oğlum oraya kalmaya gitmesine rağmen..üstelik oğluma bakmaktan bıktığınıda
herkese kendisi söylemişti ve bunun üzerine taşınmıştık...

kısacası bir insan anne olmayı çocuğunun hayatına istediği gibi müdahale etme olarak görüyorsa yapacak çok şey yok..
çünkü en çok bu durumlarda kendi çocukları yıpranıyor..çünkü annesini bir savunuyor,iki savunuyor ama annesi yaptığını yapmaya devam ettiği için
artık savunacak noktası kalmıyor...

işin komik yanı eşimin bütün akrabaları k.validemden yaka silkiyor ve hepsi en iyi kararı verdiniz o evden taşınarak diyor..ama kadın buna rağmen o insanlara saçma sapan konuşup kendini rezil ediyor..

umarım hakkınızda hayırlısı olur ve çok mutlu olursunuz...

birde bir arkadaşım eşinizin annesi babası kardeşide ailesi demiş;bizler daha ilkokulda insanlar büyür evlenir ve kendileri bir aile kurar diye öğrendik ki hala o şekilde öğretiliyor...ama bizim toplumumuzda nedense kızlar evlenir ve erkeğin ailesinin parçası olur mantığı var...

offf ya sıktı bu mikser tarzı kaynanalar çoluğun çocuğun bakımına karış,kol kola gezilecek mi karış,etek mi pantalon mu giyilecek karış ne bu ya sizi kendi halinize bıraksa belki herşey güzel olcak böyle şeyleri okudukça sinir oluyorum ama en az kaynanan kadar kocanda suçlu seni ona karşı savunmadığı için.kaynanan çocuğa emziği bıraktırmaya uğraşacağına kendisini sizin peşinizi bıraksın bence

kotu kaynana olaylari kadinlarin birbirini cekememezligi..devamli bir rekabet hali.baska da bisey degil.

canım seni çok iyi anlıyorum bendede var bi tane cadı kaynana illallah ettm artık onlar akıllı oluyo inceden işliyolar çocuklarını adamlarda anlamıyo o benim anam bi anne evladının yuvası bozulsun istermi die sözler sarfederler inkarlar başlar sonra sen yalancı gelin olursun.rabbim ıslah etsin bunlar gibileri sen yine iyisin yaa bide benm hikayemi duysan oturur aglarsın ama kocama sor ben abartıyorum.allah yardımcımız olsun.:5:

Kızlar eşim bana çok ilgi göstermeye başladı beni çok özlemiş evde konuşalım dedi :69: bende eve gelmem mazallah annen falan görür gelir dedim kendimize neden bu eziyeti ediyoruzki dedim taşınmayacakmıyız o evden bir kaç ay bu şekilde idare edip borçlarımızı hafifletelim dedim tamam dedi :) Birde arkadaşımızla konuşmuş beni haklı buluyormuş annem çekilir gibi değil kız haklı demiş ama annem ne yapabilirim demiş bunu duymak bile bana yetti

Kızlar eşim bana çok ilgi göstermeye başladı beni çok özlemiş evde konuşalım dedi :69: bende eve gelmem mazallah annen falan görür gelir dedim kendimize neden bu eziyeti ediyoruzki dedim taşınmayacakmıyız o evden bir kaç ay bu şekilde idare edip borçlarımızı hafifletelim dedim tamam dedi :) Birde arkadaşımızla konuşmuş beni haklı buluyormuş annem çekilir gibi değil kız haklı demiş ama annem ne yapabilirim demiş bunu duymak bile bana yetti

valla o arkadaşla konuşması çok iyi olmuş, demiştim sana 3. bi ağızdan dinlemesi farklı olur diye
sevindim senin adına, ama bu ayrı ev işini çok uzatmayın, olmaz öyle ayrı gayrı yatmak
:13:

sevindim cnm ama en kısa sürede kurtul o evden ve mümkün olduğuncada az görüş ailesiyle hatta imkan varsa hiç görüşme hadi bakalım son durumlardan haberdar et darısı bana artık:74:

gelişmelerden haberdar edicem sizi inşallah mutluluğumuza bir engel çıkarmazlar zamanında bu evden 1 tane eşya vermem çeker gidersiniz demişti gerçi buna babası müsade etmez aman vermesinler ben eşimle coçuğumla mutlu olayım baştan yaparım herşeyimi

Back