Kayınvalidem beni ilk günden beri istemiyormuş ama benim gözüm aşktan sevgiden kör olmuş ne ceyizimi almaya geldi nede ben evden çıkarken beni almaya geldi.
hep sorunlar yaşadık ilk günden, aynı apartmanda oturuyoruz ben çalışıyorum. Yukarı çıktığımızda kayınpederinin yanına gelirken etek giy dedi giydim eşimle işe giderken konu komşu var kol kola girme dedi sap gibi geldik gittik bizi birbirimizden uzaklaştırdı. En son hamile kaldım hemen gidip haber vermişim diye laf etti söylemediğini bırakmadı doğumuma yakın annem geldi temizlik yaptı bana diye laf etti bana çıkıştığı için bak dedim bebeğime birşey olacak, olursa olsun dedi. doğdu büyüdü ben işe başladım kızımı o bakmaya başladı ama hiç istemeyerek bıraktım ilk 5 ay iyiydi sonra tantanalar başladı benim annem güzel bakamıyormuş zayıflatıyormuş ben bile bakamıyormuşum en güzel o bakıyormuş. En son olaya geliyorum kızım henüz 14 aylık emziği bıraktırmaya çalıştı gündüz vermedi ama gece vermemek ne mümkün bir süre böyle devam etti bir sabah geldi eşimde evde bakın dedi bu çocuğa emzik verirseniz bakmıycam dedi ben keyif kadınıymışım sürekli uyutuyormuşum ben 5 yaşına kadar emzi emmişim kızımda emsin istiyormuşum benim dişlerim kazma gibiymiş kızımında öyle olsun istiyormuşum kıyamet kopuyor evde ve ben o sabah çocuğumu o kadına bırakıp gittim kendi annemde yeni safra kesesi ameliyatı oldu işyerine geldim 2 gün izin aldım çocuğumu aldım doğru anneme gittim çok mutlu ve huzurluyum çocuğuma eziyet eden yok ertesi gün doktora götürdüm 2 yaşından önce kesinlikle bıraktırma dedi emzik şuan onun için çok önemli çok büyük psikolojik sorunlar yaşar dedi şimdi cokur cokur emiyor. çocuğum ve ben neler çektik. yuvamı bozmak üzere eşimle bizi birbirimizden uzaklaştırdı ve ben evi terk ettim ve annemlerde yaşıyorum 2 haftadır eşim o apartmandan çıkmak istemiyor neyi bekliyor bilmiyorum ama ben kesin kararlıyım o eve gitmiycem.
Eşiniz seyircimi kalıyor olaylara peki.
evet bir nevi seyirci kalıyor. hangi taraf ailesi farkında değil yada
Ben anneme gideceğimi söyledim o bana gitme gidemezsin dedi gidersen seni almaya gelmem dedi ama ben gittim çocuğumu artık o insana emanet edemezdim 1 daika bile o evde kalmaya tahammülüm yoktu o kadar söyleyeyim size tabi gurur yapıyor onun sözünü dinlemeden gitmişim diye. arayıp soruyor konuşuyoruz normal bir şekilde. ne zaman geleceksin dedi bende o eve gelmeyeceğim dedim güzel o zaman sen orda ben burda yaşarız dedi sen bilirsin dedim hafta sonu geldi çocuğunu gördü dışarı çıktık ama yukarı çıkmadı o yüzden ailemde yüz yüze konuşamadı tabi neyi bekliyor bilmiyorum. bende birşey sormuyorum ne olacak diye çünkü vereceği cevap belli böyle gidecek diycek. ne yapayım ben şimdi
ayrı bi eve çıkmak neden bu kadar zor anlamıyorum ki, ikinizde çalışıyorsunuz sonuçta
tutarsınız uzakça bi yerde bi ev, gül gibi yaşarsınız, neyin inadı yani bu
zaten boşanma öncesi bi durumunuz yok, zaten görüşüyosunuz
seni yanlış yönlendirmek istemem ama ben olsam dönmem, doğru bi karar vermişsin arkasında dur bence
kaynana baskısı yetmezmiş gibi bi de mahalle baskısı, yok sizi kimse kolkola görmesin falan... hayat geçermi böyle
Evet ben çok kararlıyım kendime kızıyorum neden bu zamana kadar katlandım diye.... ortada çocuk varşuan kendi annem bakıyor ... annenim o tarafa taşınmamız gerekiyor onada yaşanmıyor... öyle olursa ailesini sileceğini düşünüyor...
Ben anneme gideceğimi söyledim o bana gitme gidemezsin dedi gidersen seni almaya gelmem dedi ama ben gittim çocuğumu artık o insana emanet edemezdim 1 daika bile o evde kalmaya tahammülüm yoktu o kadar söyleyeyim size tabi gurur yapıyor onun sözünü dinlemeden gitmişim diye. arayıp soruyor konuşuyoruz normal bir şekilde. ne zaman geleceksin dedi bende o eve gelmeyeceğim dedim güzel o zaman sen orda ben burda yaşarız dedi sen bilirsin dedim hafta sonu geldi çocuğunu gördü dışarı çıktık ama yukarı çıkmadı o yüzden ailemde yüz yüze konuşamadı tabi neyi bekliyor bilmiyorum. bende birşey sormuyorum ne olacak diye çünkü vereceği cevap belli böyle gidecek diycek. ne yapayım ben şimdi
Belki eve dönüp, maddi durumunuz el veriyorsa bir bakıcı tutmanız, ne senin annen ne benimki baksın demeniz şu aşamada iyi olabilir. Biz hepimiz çocuğun iyiliğini istiyoruz, ama annelerden biri bakınca ister istemez diğer annenin bakım yöntemleriyle kıyaslamalar oluyor, sen belki benim annemden soğuyacaksın, ben senin annenle soğuyacağım, bunlara hiç gerek yok gibi şeyler söylenebilir belki. Siz onun annesini yerip, kendi annenize yaklaştıkça eşiniz de otomatikman kendi annesini haklı görmeye başlar. Ayrı binaya geçme konusunu daha sonra, yavaş, yavaş, annesini kötülemeden, işlemeye çalışın eşinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?