bi derdim var sizinle paylaşmak istedim. Erkek arkadaşımla beş yıllık bir ilişkimiz vardı bu sene aralık ayında nişanlandık 0 26 yaşında ben 23... Birbirimizi çok seviyoruz sevgi konusunda hiç şüphem yok. Ama tek derdim okuduğum kadarıyla biçok insanın olduğu gibi kaynana sorunu.
Kadın benimle ilk tanıştığı andan itibaren beni hiç sevemedi. Tabiki görümcemde ama görümcemle şimdi çok iyi anlaşıyoruz. Kayınbabamda var dünya tatlısı pamuk gibi bi adam. Evde tamamen kaynanamın sözü geçiyor lakabı da komutan zaten.
Kaynanam yıllarca evine her gittiğimde beni buz gibi bi suratla karşıladı hoşgeldin demediği zamanlar oldu sabrettim. Nişan olunca gelinim diye sahiplenir değişir dedim ama değişen birşey olmadı halen aynı.
Ben annemle birlikte yaşıyorum ağabeyimi de babamı da kaybedeli çok uzun yıllar oldu. Allaha şükür annem beni okuttu bu sene mezun oldum, öğretmenim.
Nişanlım okulu tam 7 senede bitirdi. Geçen sene bitirdi bi sene boş durdu dershaneye gitti sınava hazırlandı kazanamadı. Ve hala evde boş boş yatıyor herhangi bir çabası yok.
Kaynanam nişan olmasını hiç istemedi hatta bu işin olmasını annenle sen istiyorsun sadece diye yüzüme de vurdu ama oğlu olacak diye resti çektiği için karşı çıkmaya gücü yetmedi.
Bunun acısını da nişan alışverişinde çıkardı bohça istedim bizde size yapalım dedim yapamam dedi. bizden ne aldıysak burnumuzdan getirdi bana bir elbise bir ayakkbıyla nişan yaptı. Beğendiğim alyansı almaya kuyumcuya gittik taktık beğendik isimleri söyledik adam tamam yarına hazır olur dedi kaynanam o an ben almam bu yüzüğü çok pahalı deyip kuyumcudan çıktı bizi bıraktı orada. Annem ben nişanlım yerin dibine geçtik Tabi sonrada nişan bizim bütçemizi çok sarstı diye yüzüme vurmaktan kendini alamadı ne aldıysa bana.
Anlattıklarımı okuyunca maddi durumu iyi değildir diye düşünmeyin 4 tane daireleri 1 tane dubleks bahçeli evleri arabaları var. Keşke olmasa da desemki durumları yok olsun önemli değil.
Kadın nişan oluncada beni hiç kabullenmedi. Hala aynı surat aynen devam. Haliyle annemde farkında herşeyin. Bana sürekli söylüyor kızım gel kendini ateşe atma ömür boyu bu kadın sana karşı değişmez kör değilsin topal değilsin elinde mesleğin var yapma bırak bunları, nişanlın seni çok sevse çalışır çabalar gerekirse taşın suyunu çıkarır bir şeyler yapar diye. Bu kadın ileride sana çok çektirir bana bir şey olursa ben seni onlara emanet edemem gözüm açık giderim diyor.
Biliyorum bende bilmezmiyim her şeyin farkındayım ama seviyorum... Yedi yıldır nişanlım elim ayağım oldu onunla birlikte büyüdüm korkuyorum bırakmaktan ondan sonra başka birisini sevemem kanım ısınmaz gibime geliyor. İleride çok sorunlar yaşayacağımın da farkındayım.
En son patlama bu bayramda oldu. Bizde adettir geline bayramda bi tepsi tatlı getirilir. Kaynanam almış eline üç kuruşluk çikolata gelmiş. Tüm akrabalarım bizdeydi herkese çok mahcup oldum. Nişanlıma bunu söylediğimde bana çok kızdı bizim işimiz yok sizin adetlerinizi mi takip edeceğiz, bırak artık annemle uğraşmayı dedi .Çok dokundu bu bana
Bu gün yine annemle kavga ettik göz göre göre kendini ateşe atıyorsun dedi. Bende anneme, çağırayım yüzlerine söyle bıktık bizi yemeyin artık dedim. Annem hayır asla muhattap olmam dedi. Bende annemden gizli nişanlımın annesini aradım akşama bize gelin konuşacaklarımız var dedim neymiş dedi akşam konuşuruz dedim. Nişanlım aradı dedim ne olacaksa olsun kendi sorunlarını halletsinler. Nişanlım annem yokken çıktı geldi ağladı etti biz ayrılmamalıyız ben işim olunca evlenince anneme engel olacağım seni üzemeyecek kimse bize karışamayack dedi söz verdi. Bende düşüneceğim dedim.Yani akşama gelmeyecekler bende anneme aradığımı söylemeyeceğim.
Şimdi sizden akıl istiyorum kızlar ben ne yapmalıyım. Nişanlımı seviyorum anneminde şu dünyada tek kimsesi benim onu da üzmek istemiyorum o da bitir bu işi diyor. Arada skıştım kaldım..................
Öncelikle ikinizin yaşı da evlenmek için geç değil, erken demiyorum ama nişanlın henüz çalışmıyorken neden bu acele?
Kayınvaliden seni sevmemiş belli ki, imkanları olsa da size her şeyi almak zorunda değil ikinizde okumuşsunuz çalışıp kendi başınıza yapabilirsiniz.
Yanlış anlaşılmasın ben kayınvalideni savunmuyorum, neden sizi sevmediğini istemediğini bildiğiniz halde ondan birşeyler bekliyorsunuz,
nişanlınla birbirinizi seviyorsanız biraz bekler nişanlın işe girince minnet etmezsiniz o kadına.
Ayrıca tatlı için birbirinizi üzmeye değmez, eli boş gelmemiş neden tatlı almadınız diye sormakla hata etmişsiniz.
Adetler karşılıklı isteyerek yapılırsa güzeldir, zorlamayla olmaz.
Son olarak 7 senemi verdim demişsiniz, henüz 23 yaşındasın önünde bir ömür var, o kadın sana hep sorun çıkaracak bunlara katlanabilecek kadar çok seviyor musun nişanlını, yahut nişanlın yapmaz deme çoğu yapıyor evlendikten sonra annem annem diye hep annesini savunursa arada sevgi kalacak mı?
Yaşım senden büyük, ben de eşimle 4,5 yıllık bir ilişkimiz sonunda evlendim, 1,5 yıllık evliyim, evlenirken adetleri takmadım kayınvalidemden hiçbir şey beklemedim yapmadı da zaten, hatta hep iyi oldum, beni istememe gibi bir durumları da yoktu, eşim ilkokuldan sonra hep dışarda okumuş çalışmış,
ne olduysa evlendikten sonra ailesine birden düşkün oldu ve şuanki aklım olsa nişanlıyken beni üzdüklerinde ve eşim beni savunmadığında ayrılırdım.
Sevgiymiş aşkmış hepsi geçiyor, en önemli şey huzur, o olmayınca hepsi boş.
Yeniden seversin, aşık olursun sana değer veren bir aileye gelin olursun mutlu olursun, ya da seviyorum diyip ayrılmayıp mutsuz olursun.
Ama şuanda senin bunları anlaman çok zor, şimdiden Allah sana kolaylık ve sabır versin diyorum.
İlla nişanlımla evlenicem diyorsan bari kayınvalidenden hiçbir şey bekleme daha mutlu olursun.