• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana derdine bi yardım.....lütfen...

Kesinlikle anneni dinle diyenlerdenim bende,seviyorsun tamam ama bu kadar da olmaz ki,hem sana yapmadıkları kalmamış neredeyse,hem de nişanlın sana kızıyor annemle uğraşma diye..
Hakkında hayırlısı olsun canım ama tutunacak bi tek annen varmış hayatında madem,onun sözünü dinle...kolay değil biliyorum ama aşkını kalbine gömmelisin daha yaşın 23...
böyle durumlarda ailenin sözü altın gibi geliyo insana...
Bence anneni de kendini de yıpratma...
Allah kolaylıklar versin canım....

HIMMM
Canım boşuna kendını avutma Allah sana her seyı gösterıyor ama sen ben ve bızım gıbıler bıle bıle lades dıyoruz bır ınsan 7 sınde ne ıse 70 de de odur bunun yok işim yok o yuzden anneme manı olamıyorum demekle hıc bır alakası yok bu adam degısmez degısır umudu ıle ewlenen degısır umuduyla cocuka yapan bır suru tanıdıgım var ve benı asıl üzen bunların hepsının unuversıte mezunu kadınlar kızlar olması atmayın kendınızı atese istenmedıgınız bır aıleye asla gıtmeyın kaldıramıycagınız yukler altında ezılmeyın baskasını sevemem dıye hele hıc düşünme ne alaka yeterkı karsımıza cıkan ınsanlara kendılerını tanımak ıcın fırsat verelım herkes gene sever benden sana tek tavsıye annenın laflarını asla umursamamazlık etme ben ettım annem basta ne dedıse hepsi eksıksız hatta fazlasıyla cıktı ben gecte olsa kurtuldum attım sözümü ve suan gersekten mutluyum ilk aşkımın acısı sadece 1 ay sürdü yeterkı hayatta mutlu olmayı bılelım ve gördüğümüz şeyleri görmemezlıkten gelmeyelım

Ben senin yerinde olsam iş konusuna daha çok takılırdım nişanlın kendi parasını kazanmadığı sürece ailesine boyun eğmek zorunda,benim de 6 yıllık sevgilim var askerden önce çalışmamıştı askerden geldi 1 ay sonra hemen part time işe girdi 1,5 yıl çalıştı bir ay sonra şimdi yeni iş buldu iyi bir firmada bu yıl istesem düğün olacaktı ama ben çalıştığından emin olmak istedim o yüzden seneye ekim e kaldı yani evlilik işini bir yıl ertelettim çalışmayan erkek zor çalıştıgından emin olmak istiyorum,benimkinin annesi de mesafeli kadın 6 yılda bir toka al gönder ama yok yok cimrilik am yoksa arada resmi nişan olmadan almak mı istemiyor anlamadım,benimde annem seninki kadar karsı olmasada düşün diyo,babasız büyüdüm senin gibi annemi kırmak son isteğim.ama ne yardan ne serden geçiliyor...:sinifsinif:

annemde farkında herşeyin. Bana sürekli söylüyor kızım gel kendini ateşe atma ömür boyu bu kadın sana karşı değişmez kör değilsin topal değilsin elinde mesleğin var yapma bırak bunları, nişanlın seni çok sevse çalışır çabalar gerekirse taşın suyunu çıkarır bir şeyler yapar diye. Bu kadın ileride sana çok çektirir bana bir şey olursa ben seni onlara emanet edemem gözüm açık giderim diyor.

kesinlikle annen haklı annen seni tek başına bunları yaşayasın diyemi okutup büyüttü...

yapma allah aşkına göz göre göre ne güzel öğretmensin işin var gücün var yarın öbürgün tayinin çıksa annenle gidersin farklı yerlerde yaşarsınız durduk yere yakma kendini

anneni üzme yarın öbürgün pişman olursun belliki kayınvaliden çok çetin ceviz oğluda sözünden çıkmıyodur eminim....

bizim işimiz yok sizin adetlerinizi mi takip edeceğiz, bırak artık annemle uğraşmayı dedi .Çok dokundu bu bana

sana böyle dediğine göre....

bu adam içinmi yakacaksın kendini allah aşkına

bi derdim var sizinle paylaşmak istedim. Erkek arkadaşımla beş yıllık bir ilişkimiz vardı bu sene aralık ayında nişanlandık 0 26 yaşında ben 23... Birbirimizi çok seviyoruz sevgi konusunda hiç şüphem yok. Ama tek derdim okuduğum kadarıyla biçok insanın olduğu gibi kaynana sorunu.
Kadın benimle ilk tanıştığı andan itibaren beni hiç sevemedi. Tabiki görümcemde ama görümcemle şimdi çok iyi anlaşıyoruz. Kayınbabamda var dünya tatlısı pamuk gibi bi adam. Evde tamamen kaynanamın sözü geçiyor lakabı da komutan zaten.

Kaynanam yıllarca evine her gittiğimde beni buz gibi bi suratla karşıladı hoşgeldin demediği zamanlar oldu sabrettim. Nişan olunca gelinim diye sahiplenir değişir dedim ama değişen birşey olmadı halen aynı.
Ben annemle birlikte yaşıyorum ağabeyimi de babamı da kaybedeli çok uzun yıllar oldu. Allaha şükür annem beni okuttu bu sene mezun oldum, öğretmenim.
Nişanlım okulu tam 7 senede bitirdi. Geçen sene bitirdi bi sene boş durdu dershaneye gitti sınava hazırlandı kazanamadı. Ve hala evde boş boş yatıyor herhangi bir çabası yok.

Kaynanam nişan olmasını hiç istemedi hatta bu işin olmasını annenle sen istiyorsun sadece diye yüzüme de vurdu ama oğlu olacak diye resti çektiği için karşı çıkmaya gücü yetmedi.
Bunun acısını da nişan alışverişinde çıkardı bohça istedim bizde size yapalım dedim yapamam dedi. bizden ne aldıysak burnumuzdan getirdi bana bir elbise bir ayakkbıyla nişan yaptı. Beğendiğim alyansı almaya kuyumcuya gittik taktık beğendik isimleri söyledik adam tamam yarına hazır olur dedi kaynanam o an ben almam bu yüzüğü çok pahalı deyip kuyumcudan çıktı bizi bıraktı orada. Annem ben nişanlım yerin dibine geçtik Tabi sonrada nişan bizim bütçemizi çok sarstı diye yüzüme vurmaktan kendini alamadı ne aldıysa bana.
Anlattıklarımı okuyunca maddi durumu iyi değildir diye düşünmeyin 4 tane daireleri 1 tane dubleks bahçeli evleri arabaları var. Keşke olmasa da desemki durumları yok olsun önemli değil.
Kadın nişan oluncada beni hiç kabullenmedi. Hala aynı surat aynen devam. Haliyle annemde farkında herşeyin. Bana sürekli söylüyor kızım gel kendini ateşe atma ömür boyu bu kadın sana karşı değişmez kör değilsin topal değilsin elinde mesleğin var yapma bırak bunları, nişanlın seni çok sevse çalışır çabalar gerekirse taşın suyunu çıkarır bir şeyler yapar diye. Bu kadın ileride sana çok çektirir bana bir şey olursa ben seni onlara emanet edemem gözüm açık giderim diyor.
Biliyorum bende bilmezmiyim her şeyin farkındayım ama seviyorum... Yedi yıldır nişanlım elim ayağım oldu onunla birlikte büyüdüm korkuyorum bırakmaktan ondan sonra başka birisini sevemem kanım ısınmaz gibime geliyor. İleride çok sorunlar yaşayacağımın da farkındayım.
En son patlama bu bayramda oldu. Bizde adettir geline bayramda bi tepsi tatlı getirilir. Kaynanam almış eline üç kuruşluk çikolata gelmiş. Tüm akrabalarım bizdeydi herkese çok mahcup oldum. Nişanlıma bunu söylediğimde bana çok kızdı bizim işimiz yok sizin adetlerinizi mi takip edeceğiz, bırak artık annemle uğraşmayı dedi .Çok dokundu bu bana

Bu gün yine annemle kavga ettik göz göre göre kendini ateşe atıyorsun dedi. Bende anneme, çağırayım yüzlerine söyle bıktık bizi yemeyin artık dedim. Annem hayır asla muhattap olmam dedi. Bende annemden gizli nişanlımın annesini aradım akşama bize gelin konuşacaklarımız var dedim neymiş dedi akşam konuşuruz dedim. Nişanlım aradı dedim ne olacaksa olsun kendi sorunlarını halletsinler. Nişanlım annem yokken çıktı geldi ağladı etti biz ayrılmamalıyız ben işim olunca evlenince anneme engel olacağım seni üzemeyecek kimse bize karışamayack dedi söz verdi. Bende düşüneceğim dedim.Yani akşama gelmeyecekler bende anneme aradığımı söylemeyeceğim.
Şimdi sizden akıl istiyorum kızlar ben ne yapmalıyım. Nişanlımı seviyorum anneminde şu dünyada tek kimsesi benim onu da üzmek istemiyorum o da bitir bu işi diyor. Arada skıştım kaldım..................

Sevgili janav;
Takıldığım noktaları işaretledim.
Nişanlını seviyorsun anlıyorum ama nişanlın sorumsuz bir insan. 7 senede okulu bitirmiş, yan gelip yatan, ailesinin eline bakan 26 yaşında bir erkeğe 'sorumsuz' sıfatından başka hiç bir lafı yakıştıramam ben.... şakkıdı

Öncelikle neden evde oturuyor söyler misin?
Neden çabası yok?
Evlenmek isteyen insanın önce işini gücünü eline alması gerekmez mi?
Sen çalışırken o napacak hazır mal mı yiyecek? akannehir

Hazıra dağ dayanmaz, bunun farkında mısınız ikiniz birden? benneyaptımki
Ne kadar zengin olursa olsun bir erkeğin işinde gücünde olması gerekir... :olmaz:

Annene katılıyorum nişanlın kendinden çok seni sevse çalışır çabalar, ekmeğini taştan çıkarır ama böyle bir çabası yok... sengözlerimebaksanab

Şimdiden sana 'bırak annemle uğraşmayı sizin adetlerinizi mi takip edeceğim' diyecekse, vay haline... :1closedeyes:

2 gün sonra evlenince olaylar daha farklı yerlere gider altından kalkamazsın... :olmaz: :olmaz:

Olay adet mevzusu değil, senin gönlünü hoş etmeleri...
İnsan sevdiği onun yüzünden mutsuz olurken bana ne deyip çekilir mi? :umursamaz:

Sen nişanlını çok seviyor olabilirsin ama onun sevgisinin senin sevgin kadar büyük olduğunu sanmıyorum... :umursamaz:

İyi düşün ve kararını ver... Hayat senin hayatın, kimsenin sıkıntısını ömür boyu sırtlama... :umursamaz:

herkese cevaplarından dolayı çok teşekkür ederim, bende ilk adım olarak asla onun evine adım atmamayı düşünüyorum nişanlımada söyledim görmek istemiyorum onların yüzünü diye. Annem dünkü kavgamızın en sonunda anne doğrusun haklısın deyince peki kızım ne halin varsa yaşa ve gör ben artık tek kelime etmeyeceğim sonradan üzülen yine ben olacağım ama biliyorum dedi. Konu kapandı tek kelime etmedi.
O kadın yüzünden annemle aram bozuldu:oklava:
Nişanlım benim için anneesiyle aynı savaşı veriyor mu yoksa sadece ailesini kıran ben miyim ondan da emin olamıyorum...

sen hala seviyorum diyorsan sana söyleyecek tek sözüm yok dedi....

sen hala seviyorum diyorsan sana söyleyecek tek sözüm yok dedi....

Anne yüreğidir böyle der ama 1. nişanlın işe girse 2.annesi sana yakınlık gösterse emin ol annen yumuşar yerimseniben bu dediğim 2 maddenin olma ihtimali var mı peki CADIARZU

anneni dinle bitir kurtul.elinde mesleğin var..böyle bir aileye esir olman içinmi okuttu annen seni..nişanlın 7 yılda okul bitirmiş. annein dediği gibi seni sevse taşı sıksa suyunu çıkarırı ama o evde oturup iş beğenmiyor.sonra çok pişman olursun hayatını sonuna kadar etkiler.şimdi ayrılırsan sana etkisi zamanla unutulur.öyle işe girince annem bizi ezemez laflarıda boş sakın kanma..nişanlın zaten şimiden başlamış 'annemle uğraşma ' demeye..

Anne yüreğidir böyle der ama 1. nişanlın işe girse 2.annesi sana yakınlık gösterse emin ol annen yumuşar yerimseniben bu dediğim 2 maddenin olma ihtimali var mı peki CADIARZU

canım birincinin olma ihtimali var ama ikinci imkansız gibi bir şeyannesi bana bu saatten sonra asla yakınlık göstermez nişanı atacağımın sinyallerini de aldı çünkü...
kadın ne oğluna ne kızına bir kere bile sarılmaz mı yavrum diye ben 7 yıldır görmedim...
bu nasıl bi taş kalplilik anlamıyorum..
ya da kendi annem çok sıcak kanlı olduğu için bu kadar garipsiyorum...

herkese cevaplarından dolayı çok teşekkür ederim, bende ilk adım olarak asla onun evine adım atmamayı düşünüyorum nişanlımada söyledim görmek istemiyorum onların yüzünü diye. Annem dünkü kavgamızın en sonunda anne doğrusun haklısın deyince peki kızım ne halin varsa yaşa ve gör ben artık tek kelime etmeyeceğim sonradan üzülen yine ben olacağım ama biliyorum dedi. Konu kapandı tek kelime etmedi.
O kadın yüzünden annemle aram bozuldu:oklava:
Nişanlım benim için anneesiyle aynı savaşı veriyor mu yoksa sadece ailesini kıran ben miyim ondan da emin olamıyorum...

tabıkı sensın ben ayrıldıktan sonra aradım dedım aılenle aran duzeldımı güya benım yüzümden bozulmustu dedıkı çok iyi bız kızlar gıbı bır yere takılıp kalmıyoruz

nişanlın uzakta bir yerde işe girip seni ailesiyle fazla muhatap etmezse seni annesine ezdirmezse evlenince büyük sorunlar yaşamazsın
ama aynı şehirde kalırsan bu kadın evliliğini bitirebilirdeakannehir
nişanlını bir an önce işe girmesi için sıkıştır mümkünse başka bir şehirde hayatınızı kurun

az çok hikayemiz benziyo birbirine..tek farklaki bizdeki komutan kayınpederim..
demişsin ya hiç mi sarılmaz etmez taş kalpli diye..aynen bizdede durum böyle ki buna rağmen biz evlendik.
yalnız emin olman gereken tek şey sevgin ve müstakbel eşinin sevgisi..
okulu bitirdikten sonra ben çalışmaya başladım eşimse gözü yükselerde olduğundan işe
girmedi önce..sonra dedim nolcaksa olsun böyle gitmez asgari ücretlede olsa ya işe
girersin birikte savaşırız yada olduğu yerde kalır..çok şükürki eşim düşük bi maaşlada
olsa işe girdi ve yuvamızı kurduk..kayınpederimin etkisi yok mu tabiki olumsuz etkileri var
banada ailem çok söyledi yapamazsın üzülürsün diye ama ben bunu göze alarak
evlendim en azından eşimin yanımda olduğundan benimle olmak istediğinden eminim.emin olmadan asla adım atma derim...
Allah yardımcın olsun

Aynı şeyler benimde başıma geldi 6 yıl çıktık ve evlendik şimdi zoraki saygı ve sahte bir tebessüm olan sadece bizim yuvamıza oluyor huzurumuz yok tartışmaktan nişan atmaya kalktım nişanlım yalvardı barıştım ama nafile hep üzülüyorum ha sende diyosasnki onun için katlanırım devam et ama onlara tahammülüm yok nişanlım ailesini tutuyor gibi düşünüyosan yol ykınken vazgeç

bir kere kayınvaliden evlendikten sonra falan asla değişmez,,bundan ümidi kes.Evlendikten sonra dahada burnundan getirir herşeyi. İkincisi nişanlın garanti bi iş bulmadıktan sonra kesinlikle evlenme bence canım,çok büyük hata yaparsın. Evlendikten sonra boşanmak çok zor,kolay değil.Başkasını sevemem korkusuyla mantıksız bişey yapma,insan kaderinde varsa 10 sene birliktelikten sonra bile başkasını sevip onunla evlenebiliyor.

canım senin durumuna benzer şeyleri bende yaşadım. evlendim. ama çok pişmanım. sevgi de bir yere kadar. şuan sıkıntı ve tartışmalardan dolayı o sevgide kalmadı bende. hayatta hiçbir zaman keşkelere imkan vermeyeceksin derler ama keşke evlenmeseydim diyorum. üzgünüm seni teselli etmek isterdim:sinifsinif::çok üzgünüm:

Allah her şeyi en baştan alenen gösteriyor sana.
Lütfen hatta n'olur anneni dinle ve başını yakma.
Düğünden sonra değişeceğini falan da düşünme. Hatta daha da ileri gider.

biraz dominant olun. ve kesin çiginizi söyleyin asla da geri adım atmayın.
her yapılan saygısızlığı anında dile getirin.
nişan konusunda bir şey yapamadığını kabul etsinler. hakettiğiniz saygıyı gösrmediğinizi de. nişanlınız annesinin tersliklerini kabul etsin ve sizi hiç yüzgöz etmesin.

ama sizin yerinizde olsam biraz daha sabreder nişanlım verdiği sözü ne kadar tutuyor diye bekler ilk yanlışta bırakırım. ve bu süreçte de kaynanamı iyice kızdırırdım. bakalım tahammül ve düzeltme sabır sınırı neymiş.
si susuncaallttan alınca tabi huzur olur. işleri ters çevirin bakalım.

biz nişanlımla kavga ediyor huzurumuzu bozuyoruz onun yüzünden birbirimizi yiyoruz. En zoruma gidende kaynanamın hiçbir şeyden haberi yok. Saygımı bozmuyorum yanında asla bugüne kadar tek kelime etmedim. o şen kahkahalarını atmaya devam ediyor tabi bulmuş benim gibi enayi gelini niye gülmesin.
Ya kızlar keşke diyorum fakir olsalardı durumları olmasaydı inanın o zaman hiç üzülmezdim yok ne yapsınlar derdim.
Ama bu bahsettiğim insan bi markete gidişinde 100 milyondan aşağı para harcamaz. üç tane kirada evleri var.. bi insan ne kadar zengin oluyorsa o kadar aç gözlü oluyormuş işte...
İçimde o kadar çok şey biriktiriyorumki inanın rüyalarıma girip kabusum oluyor. Yüzüne karşı çatır çatır söylemek istiyorum herşeyi.. Ama büyük işte saygımı bozmak istemiyorum...........

Back