Kayınvalideye Bayram Ziyareti Kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten kendisi de mesafeli bi kadın. Bir bahaneye ihtiyacım yok. Bana kızım demez . Kendi çocuklarına da öyle cok sevgili değil.

Bunu bahane etmeye ihtiyacim yok. Çünkü bir bahaneye ihtiyacim yok.

Hiç-bir gelini ile konuşmuyor. Yine ben arada ziyaret ediyorum kendisini.

Ben mi saçma yorumlar yaptım sonra da adımı değiştirdim. Emin misiniz . Biriyle karıştırıyor olabilir misiniz.

2 senedir üyeliğim var ama aktif olarak yorum yazmaya başlayalı 1 sene ancak olmuştur.

Evine gidip ziyaret ediyorum dedim konuda. Evine hic gitmiyorum demedim. Gidiyorum çayını içiyorum. Evime davet ediyorum(ama gekmek istemiyir ineklerine bakiyor)

Hiç-bir gelini ile görüşmüyor.

Ben arada ziyaret ediyorum.

Ve konuda sorduğum şuydu; bu ziyaretleri çoğaltmalı mıyım.
Sık sık aramalı mıyım diye sordum

Ama burdaki arkadaşlar konu sahibine gıcık olduğu için kadıni hiç ziyeret etmediğimi sanmışlar sanırım.

Bir diğer mesele.
Kimseyi taşlamaniz gerekmiyor.burda herkes birini taşlamak zorunda hissediyor kendini

Taşlamanızı istesem "bana başka bir zararı olmadı" demezdim. Bana meyve sebze verdiği icin hediye aldım. Ama kabul etmedi. Bunu da konuda anlatmak istemedim. Hicbir gelini konusmuyor onunla. Bunları söylemek istemedim ama zorluyorsunuz. Benim amacım kadını taşlamak degil. Bana dogruyu söylemenizdi. Ama siz illaki birini taşlamak istiyorsunuz

Beni eşim ya da kv evine gitmem için zorlamıyor. Istesem hiç gitmem. Bir bahaneye ihtiyacım yok yani.

Doğruyu söyledim zaten. Ama doğruyu söylemek eşittir taşlamak ise sormasaydınız keşke. Veya annemi haklı görenler yazmasın diyebilirsiniz.

Ben sizi taşlamıyorum ki. Ben kendi fikrimi söylüyorum ve anneniz haklı "bence" diyorum.

Fikriniz değişmeyecekse kendi doğrunuzda ısrar edecekseniz niye konu açtınız? Bunun ismi yandaş toplamak oluyor. Herkessize hak vermek zorunda değil ki..

Konu sahibi anladığım kadarıyla önemli gördüğü mesajları (böyle olduğunu belirterek) cevapladığı için bir daha konuya yazmamıştım ama şu fırsat olayına ben de değindiğim için cevap vermek istedim. Konunun ilk mesajında ara ara görüşüldüğü belirtilmiyor, belirtilse idi ona göre yorum yapardım malesef özel tahmin kabiliyetlerim yok. Ayrıca konu sahibine bir garezim de yok şahsen fikrim neyse açıkça söyledim böyle bir niyetiniz var mı en iyi kendiniz bilirsiniz diye, bu bir itham değil. Öyle bir niyet yoksa yoktur yani. Mesafeli bir ilişkide yılda üç dört görüşme kafi zaten ki arkadaşımız da sonuçta nasıl uygun görürse öyle davranır, kimse herşeyi unut masum kadıncağıza kendini affettir (!) demiyor.
Umarım yanlış anlaşılmadım, selamlar.

Aslında onun yaşadığı şehire gittiğim zaman ziyaret ettiğimi ilk basra ifade ettim ama
Belki de yeterince açık belirtemedim. Çünkü sizden başka böyke düşünen arkadaslar da oldu.

Evet ziyaret ediyorum. Çayını iciyorum. Bu bazen senede 2 kere oluyor. Bazen 4 kere. Bazen 1 saat oturuyorum
Bazen sabahtan akşama kadar.

Annemin demek istediği kadınla samimiyet kurmam. Evinde kalmam.

Ben de bu konuda kararsızım. Görüşmeyi sıklaştırmalı mıyım. Yoksa bu ayarda devam mı etmeli.

Bir diğer husus. Kv ya da eşim görüşmeleri sıklaştırmam icin bir talepte bulunmuyor
Bu sebepten bir bahaneye ihtiyacim yok.

Ben olsaydım bu durumda sıklaştırmazdım, hiç yüz yüze bakmıyor değilsiniz, öyle bir talep de yoksa ne gerek var. Öte yandan ben anneme bu mesafenin gerçek nedenini kesin söylerdim, huyu böyle yarın bir gün yine aynı lafları duymanın ne lüzumu var üstelik kendisi de benim için ölüp bitmiyor derdim. Şu halde anneniz sizi yok yere surat yapan gelin gibi görüyordur.

Kadin yaptığının yanlış olduğunu anlayıp özür dilemiş bence sizde uzatmayıp annenizi dinleyin

Çok teşekkür ederim. :)

Ben olsam bu kadınla bu kadar samimiyet yeterli diye düşünür, hiç bozmam.
Maalesef ilerde başka bir patavatsızlık daha büyük pişmanlık verir.
Ben o hakkı verdim diye hissettirir.
Ne gerek var?

Abarttın diyenleri anlamıyorum.
Onları diyenlerin kayınvalidesi annesine höst dese burada dünyaları yıkarlar, size gelince "abarttın" oluyor
Neyse
Ben olsam mesafeyi biraz azaltırım
Ama yine aynı şekilde yaklaşımı olursa eşime "bak işte ben yaklaştım yine aynısını yaptı" vs diye söylenirdim.
Belli ki kayınvalideniz o zaman ailesinin yoğun baskısına dayanamayıp özür dilemiş
Pişman olduğunu sanmıyorum

Size katılıyorum.
Konu sahibi ile empati yaptığımda,bana;
'baban anneni çok mu........?' Diye soran
birine ömrü billah ısınamazdım.
Cahillik,istediğini söyleme özgürlüğü vermiyor kimseye.
Gerekçe cahillikse,ben de cahil insandan
uzak durma hakkımı kullanırım.
Kocamın annesi bile olsa...

Aynı şeyi benim annem,gelinimize yapsa,
onu da hatalı bulur ve acımazsızca eleştiririm.
Bu konuda arkadaşlar pek bir anlayışlı konu sahibinin kv'sine karşı.
Ben de şaşırdım doğrusu.

Aynen öyle, bende size katılıyorum.
Cahillik bilgisizliktir, patavatsızlık yapıp karşısındakini düşüncesizce kıran insan cahil değil terbiyesizdir.
Kaldı ki kadın zorla özür dilemiş, birilerinin baskısıyla.
Yine benzer durumun yaşanması kuvvetle muhtemel.

Ben sana kayınvalidemin yaptıklarını anlatsam sizinki devede kulak kalıt.hele bu son bayramda yaşadığımız olay artık bitirdi beni neyse hala koparıp atmıyorum. Sizinkinin iyi tarafı affedilebilir yönleri var ki o da birdaha yapmamış olması ve hatasını anlayıp defalarca özür dilemesi. 2. şansı herkes hakeder umarım verirsiniz ve kv iyi değerlendirir.birdahakine koparırsınız bağları böyle bir densizlik yaparsa tekrar.

Yeri geldiğinde kaynanamın bir lafı var onu tekrar edip durur üzerimde ve benimde hiç hoşuma gitmez. Hatta düğün günü evden çıkarken bile bunu söylediği için belki de bu kadar takıldım lafına. Sizinki kadar ağır değil elbette ama bende anneme her söylediğimde yine beni sinir etti deyince ne bildiğini bilmiyor kızım napacaksın anne sonuçta idareni bil saygını eksik etme ama kendini de yayma diye telkinlerde bulunur. Bende saygı çerçevesinde o lafına karşılık vermeye başladım. Gitmelerimi azalttım bir arada olurken mesafemi korudum. İnsan bir yandan vicdan yapıyor, bana kalırsa yinede gitmenizi tavsiye ederim.

Baban seni savunacagim derken esinin kelligini ortaya dokmus, ki esin sucsuzmus.?valla insan boyle boyle soguyor hepsinden ama.. annen yapici olma derdinde..birde o hakaret annene degil sana yapildi. Sen mutsuz oluyorsan gitme bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…