• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesiyle altlı üstlü oturan varmı?

kaynanayı napmalı
kaynar kazana atmalı
yandım gelin dedikçe de
altına odun atmalıııı

baston bacaklı
görümcekleri de unutmamalı....

KAYNANAM bozuntusu 1 haftada 2 kere laf soktu. annem gelmişti..saolsun ben işteyken camlarımı silmiş.. aksam çay içiyoduk ohoo o camlar 6 aydır silinmiyo dedi kaynanam şok oldum bişey demedim.halbuki yalan haftasonları temızlıgımı yapıuyorum hangı hafta hangısını yapmasamda hangısı kalsa dıye dusunuyorum.sabah bı girişiyorum aksama kadar..
kendısı bir pistiki sormayın mıllet evıne gelmıyodu pisliklten halılarının ustu bı karış toz.. vitrin toz içinde rengı gozukmuyo. bıde temizlikten çok iyi anlıyomuş gıbı konusmazmı deli ediyo beni..
sonra dedım anne ask olsun annemın yanında nie oyle soyledın dedim.. annen yabancımı ben şaka yaptım dedi.eşime söyledim tabi yaptığını.
neyse gecen sabah eşim kaynanam ben kahvaltıdayız.kaynanmın akrabalrından biri var çok pis bi kadın. evlendıkten sonra gelmedi hiç bana.onun evı aynı bıızm ev gibi dedi.eşimde yaznımdaydı oda duydu yani.. ask olsun anne ne demek ıstıyosun sen dedim.e ben şaka yaptım dedi hey lalahım yaaa..
gırtlakla beni diyo karı yaaa..ayy dellendim gene..

Cevabını vereceksiniz kızlarr..Benimkinin hiç adeti değildir böyle temizle vs açık çıkarmak ama..Ben iş yapıyodum o da dedi ben de çamaşırları toplıyım..Bi keresinde eşimin çoraplarının lekesi çıkmamış..Bunları ben yıkıyım bari dedi bundan sonra..Niye dedim ben yıkayamıyomuyum..Yıkıyosun dedi ee o zaman dedim sustu..yok önceden çitiliyomuşda sonra makineye atıyomuşş..

nasıl yapcam kız numarayı:61:.kasıklarım çok sancıyo aralıksız iş yapamıyorum inanmıyoki karı naz yapıyorum sanıyo:96: uyuz oluyorum.surat yapıyo. onun suratını çekene kadar yapayım bitsinde öyle dinleniyim diyorum bende napim.

Bayanlar kendi haklarını savunmayı bilmiyor kesinlikle.. Elbetteki bağırıp çağırmak, kötü konuşmak, arkasından dedikodu yapmaktan çok iyidir , hakkını savunmak..

İş yapamadığınızı, bundan rahatsız olduğunuzu açık açık söyleyin NET bir tavırla.. Kayınvalidenizde hayır yapmak zorundasın demicektir zaten..Sadece yüzünü asacaktır, o kadarıda olsun..

İş eşinizde bitiyor.. ''İki evin yükü sana çok fazla , haftada bir bir kadın gelsin yardımcı olsun sana'' demeli, demek zorunda..

Ha demiyor mu , güzel ve ikna edici şekilde konuşup dedirtin.

Hala olmuyorsa , çalışmıyorsanız harçlıklarınızdan arttırdığınızla kayınvalidenizin temizlik günü gelince , tutun bir yardımcı beraber gidin..Artık temizlik yapamıyorum, ağırlaştım, bu bayan yardımcı olacak sana deyin..Çekilin köşeye çayınızı yapın, keyifle yudunlayın.. Duymayıni görmeyin..

kızlar evet haklısınız ilk başta iyi niyetli yardımcı olayım dedim düğünden sonra görümcelerim vardı ortak yaptık birçok işi onlar nasıl çekildi gitti kaynanam benden bekledi ben yapmazsam evi pis kalacak gelen giden de oluyodu ben mahcup oluyodum her neyse temizledim. ve şimdi hep yapıyorum. eşim diyor ama anası anlamıyor aman bizde hamile olduk gördüğü işte ne var diyor.eşimin dediği şey sabret doğumdan bebekten sonra bu düzeni değiştereceğim dedi bakalım inşallah. kadın işi yapılmayınca çok surat yapıyo başkalarının yanında laf sokuyo lafı çekene kadar yapıyorum işi napim. biliyorum hata benim ama napim işte

kaynananın hangisi iyi bende bu soruya cevap bulamadan ölcem, ben yeni evliyken onun evini siliyordum bitmeye yakın baktım arkamdan tekrar siliyor eşimi çağırdım bak annene bana saygısızlık yapıyor dedim,eşimde birdaha annemin evini temizleme dedi

AYNEN YAA çamaşır asıyorum oyle değil böyle as. bulaşık yıkıyorum su sıçramasın oyle yıka. inanırmıısnız köpüklü bardagı kapamam üstüste koyarım ona bile karıştı geldi içerden bu bardağı boyle koyma ters çevir dedi. bir bir soyleıdm bunları eşime. eşim saolsun benı hıç ezdirmedi.annesının huyunu biliyo.
kışın çamasırları içeri asarım arkamdan gelir ters cevırır değiştirir.
çay demlerim altını kısarım arkamı bi dönüyorum altını açmış sonuna kadar kaynayan suyun..
ben yinede hadi kısmıyım altını inat yapıyo diye düşünmesin diye kısmıyodum tekrardan ama o benı üzme pahasına hıç düşünmuyodu.
tabi bunlar 1 aylık gelınken oldu.fakat şimdi neye kızıp kızmadıgımı bılıyo anlıyo dile getiriyorum artık..
şimdi bulasık yıkarken mutfaga bıle gırmıyo.. çamaşırları yanlız asıyorum gelmıyo yanıma..
dişini göztermessen olmuyo...

Okul dediğine göre öğretmensin cnm..Çocukların ne suçu var kaynanana belli et bence gelirse de dediğim gibi iş yap yat...Senin gene kayınvalidene bağlı bizim ki cumartesi pazara :)..

Belli etsem de anlamıyor ki:) neker belli ettim ama:) valla rahat olsam da cumartesi pazara bağlı olsa kadın ha geldi ha gelecek diye konsantre olamıyorum:P

uzuldum sızlere tek evin temizligi yetmıyormus gıbı 2 evın temızlıgı Allah yardımcınız olsun

ayy aklıma geldi şimdi bak..
yeni gelinim ilk hafta pazara gittik.
anammm gitmez olaydım meğersem pazarda mimliymiş.
herkes onu tanıyo..deli karı gene geldi diye bakıyolar resmen..butun pazarcılara bak bu benım gelin diye tanıttı bağıra bağıra
bütün pazar duydu bizi...:17: rezilliğin daniskası.
bişeyin fıyatını soracak mesela tezgahın yanına gidip sormaktansa karşı tezgahtan bağırıyo bu ne kadar diye..pazarda bağıran adamlardan daha çok sesi çıkıyo valla :53: ayyy ben bir şok bir şok daha üstüne...çarpıldım resmen trafoya döndüm.. :52:
önündekileri ittirmeler çekil şurdan bende seçicem falan demeler.. allahım dedim..
bir dahada onla pazara gitmedim hiç...

herkes onu tanıyo..deli karı gene geldi diye bakıyolar resmen..butun pazarcılara bak bu benım gelin diye tanıttı bağıra bağıra
bişeyin fıyatını soracak mesela tezgahın yanına gidip sormaktansa karşı tezgahtan bağırıyo bu ne kadar diye..pazarda bağıran adamlardan daha çok sesi çıkıyo valla :53: ayyy ben bir şok bir şok daha üstüne...çarpıldım resmen trafoya döndüm.. :52:
önündekileri ittirmeler çekil şurdan bende seçicem falan demeler.. allahım dedim..
bir dahada onla pazara gitmedim hiç...:6: evde oturup el işi yaptım:6:

bir dahada onla pazara gitmedim hiç...:6: evde oturup el işi yaptım:6:

Biz de pazara gittiğimizde aa gelininmi sorularından 3 saat gelememiştik:52::52:

Merhaba, benim ufak bi sorunum var belki burada yazılanlara göre çok hafif kalacak ama olsun.

6 ay önce evlendim.Altımda oturuyor kayınvalidem.Ben şuan çalışmıyorum.Başka şehre gelin geleceğimden işimden ayrıldım.Akşamları sürekli beraber yiyoruz.Çoğunlukla k.validemlerle bu durum beni rahatsız ediyo belli etmesemde.Ne biliyim ben evlenirken sürekli hayal ederdim işte eşim işten gelince şöyle yemek yapıcam böyle sunucam yemekleri falan diye.Ama olmuyo işte.2 hafta öncesine kada pazarlarıda beraber yiyoduk artık ayrı yiyoruz.Biz ayrı yiyince içlerine sinmiyomuş da vs...

Bi de misafir gelince arıyo şu geldi sende gel.Bi yere giderken hadi gidelim.Beraber gidelim ki millet aa bak geliniyle geziyo sürekli diye onu övsünler.Bi yere giderken bileziklerimi takacakmışım.Ama inanın başlarda hepsi yaşımdan bi hayli büyük insanların bulunduğu günlerine giderdim.bilezikleri takardım..Orada da anlatır işte çocuğu evlendirdik çok borç var ama olsun onları ödüyoruz işte diye ..inanın bi doğalgazı yaptırdılar gerisini ve biçok şeyi hatta onların bazı borçlarını eşim ödedi...

Patik örmüşde hiç beni giyerken görmemiş..Yüzük verdi takmıyomuşum..O öyle deyince hiç takasım giyesim gelmiyo valla sırf millete gösteriş olsun başka bişey değil...

Bende artık bi yere gitmeyeceğim zaman gitmicem diyorum..Bilezikleri takmıyorum ..İnanın her dediklerine evet derseniz başınız bir süre sonra ağrır..Ama eşim sağolsun anne bi yere gideceksen gidermisin diye sor ısrar etme diyor..ondan da şanslıyım..

acaba altlı üstlü oturan arkadaşlar siz neler yaşıyosunuz.
bi an ben kendimmi açtım acaba bu konuyu dedim.......yazdıkların birebir aynı biliyomusun.........yatmadan yatmaya evime iniyorum...sabah kalk oğlumu alıp yukarı çık akşam eve in.....bi yerlere günlere gidilir inanın kendimden büyükler en genci 35 yaşında:(( mutlaka beraber gideriz gitmezsem ısrar eder zorlar....gittiğim yerdende çok sıkılırım şimdi bi avantajım var oğlum gittiğim yerde durmuyo yaramaz biraz gitsemde oğlan durmuyor der gelirim eve..ama çocukla in çık çok zor..eşim 2.bebek olsun artık evimize geçeriz diyo... yeter bee 2 bebeyle in çık in çık
offf evim otel oldu sankim eşyalarımı kullanmak istiyorum bende özlüyorum evimiii.......ayy n kadar doluymuşum bee:))

Son düzenleme:
bi an ben kendimmi açtım acaba bu konuyu dedim.......yazdıkların birebir aynı biliyomusun.........yatmadan yatmaya evime iniyorum...sabah kalk oğlumu alıp yukarı çık akşam eve in.....bi yerlere günlere gidilir inanın kendimden büyükler en genci 35 yaşında:(( mutlaka beraber gideriz gitmezsem ısrar eder zorlar....gittiğim yerdende çok sıkılırım şimdi bi avantajım var oğlum gittiğim yerde durmuyo yaramaz biraz gitsemde oğlan durmuyor der gelirim eve..ama çocukla in çık çok zor..eşim 2.bebek olsun artık evimize geçeriz diyo... yeter bee 2 bebeyle in çık in çık
offf evim otel oldu sankim eşyalarımı kullanmak istiyorum bende özlüyorum evimiii.......ayy n kadar doluymuşum bee:))

Cnm benim avantajım genelde eşim geldiğiyle inerim aşağı(kvalidem) ..Benimki bi yere giderken zorlamaz,pek de ısrar etmez:46::46::46:

Cnm benim avantajım genelde eşim geldiğiyle inerim aşağı(kvalidem) ..Benimki bi yere giderken zorlamaz,pek de ısrar etmez:46::46::46:

bizde artık yemek ve bulaşık faslından sonra iniyoruz eve oğlumdan saolsun anne eve gidelim diye ağlıyoo:)))

Kayınvalidem beni kocama şikayet etmiş ben annemdeyken
Artık benim gittiğim yerlere(akrabaralarına vs. hepsi yaşlı)gelmiyor önceden geliyordu demiş
Eşimde ben bilmem anlamam demiş
Ağzına sağlık canım kocacım
Önceden gidiyordum ama zorla yani gel dediğinde gelmicem diyemediğimden
Hepsi yaşlı 50 yaş üstü kadınlar patlıyorum orda
Bende artık gitmiyorum o da vazgeçti bana sende gel demekten
OOOhhhhhh Beeee!

Kayınvalidem beni kocama şikayet etmiş ben annemdeyken
Artık benim gittiğim yerlere(akrabaralarına vs. hepsi yaşlı)gelmiyor önceden geliyordu demiş
Eşimde ben bilmem anlamam demiş
Ağzına sağlık canım kocacım
Önceden gidiyordum ama zorla yani gel dediğinde gelmicem diyemediğimden
Hepsi yaşlı 50 yaş üstü kadınlar patlıyorum orda
Bende artık gitmiyorum o da vazgeçti bana sende gel demekten
OOOhhhhhh Beeee!

Benim ki de çok istiyordu eskiden 1 sene 3 aylık evliyim :D ilk zamanlar bende keyif alıyordum gezmekten ama hepsi 40 yaş üzeri olunca sıkıyor tabi :D şimdi gün var gençleri de zorla katılmasına ikna ettim şimdi keyif alarak gidiyorum çünkü artık yalnız kalmıyorum :66::66::66::66:

evliliğimin ilk yıllarını hatırladım okuduklarımdan sonra 10 yıl önce bende yaşadım bunları eşim saolsun herzaman o destek çıktı bana şuan ayrı eve çıktık 3 yıl oldutabi birsürü olayla birlikte size şunu diyebilirimki hiç umursamayın sizin için nekadar önemli olursa olsun umursamayın ve yaşamaya bakın:66:

Back