- 14 Eylül 2010
- 811
- 32
- 298
- 38
Merhaba, benim ufak bi sorunum var belki burada yazılanlara göre çok hafif kalacak ama olsun.
6 ay önce evlendim.Altımda oturuyor kayınvalidem.Ben şuan çalışmıyorum.Başka şehre gelin geleceğimden işimden ayrıldım.Akşamları sürekli beraber yiyoruz.Çoğunlukla k.validemlerle bu durum beni rahatsız ediyo belli etmesemde.Ne biliyim ben evlenirken sürekli hayal ederdim işte eşim işten gelince şöyle yemek yapıcam böyle sunucam yemekleri falan diye.Ama olmuyo işte.2 hafta öncesine kada pazarlarıda beraber yiyoduk artık ayrı yiyoruz.Biz ayrı yiyince içlerine sinmiyomuş da vs...
Bi de misafir gelince arıyo şu geldi sende gel.Bi yere giderken hadi gidelim.Beraber gidelim ki millet aa bak geliniyle geziyo sürekli diye onu övsünler.Bi yere giderken bileziklerimi takacakmışım.Ama inanın başlarda hepsi yaşımdan bi hayli büyük insanların bulunduğu günlerine giderdim.bilezikleri takardım..Orada da anlatır işte çocuğu evlendirdik çok borç var ama olsun onları ödüyoruz işte diye ..inanın bi doğalgazı yaptırdılar gerisini ve biçok şeyi hatta onların bazı borçlarını eşim ödedi...
Patik örmüşde hiç beni giyerken görmemiş..Yüzük verdi takmıyomuşum..O öyle deyince hiç takasım giyesim gelmiyo valla sırf millete gösteriş olsun başka bişey değil...
Bende artık bi yere gitmeyeceğim zaman gitmicem diyorum..Bilezikleri takmıyorum ..İnanın her dediklerine evet derseniz başınız bir süre sonra ağrır..Ama eşim sağolsun anne bi yere gideceksen gidermisin diye sor ısrar etme diyor..ondan da şanslıyım..
acaba altlı üstlü oturan arkadaşlar siz neler yaşıyosunuz.
ahh canım benim altlı üstlü oturmaya grek yok ki.. ben kayınvalidemle 1 sokak ötede oturuyorum ama evlendiğimizin ilk dönemleri aynen anlattığın gibiydi yatmaya eve gelirdik sadece.. eşlerin de bu durum hoşlarına gidiyor maalesef.. hem evlenmiş hemde annesinden ayrılmamış oluyor.. oh ne ala memleket..
bende senin gibi başka bir şehre gelin geldim allahtan eşimin bu şehirde fazla akrabası yok da oaraya buraya gidelim diyemiyorlar..
ha yine diyorlardı baktılar ki ben istemiyorum fazla ısrar etmediler..
şimdi ben istersem gidiyorum istemezsem gitmiyorum..
sana tavsiyem tepkini koy arkadaşım yoksa çok tepemize çıkıyorlar..
birşey değil gittiğin yerde hizmet de ediyorsun yine yaranamıyorsun..
ayy neyse kendi yaşadıklaım geldi aklıma sinirlerim bozuldu.
iyisi mi ben bi çay yapem de içem..
terlik bilezik abartılı makyaj :) olmazsa olmaz cnmEvet benimkindede var :)
Ya gönlünü kırmak istemiyorum büyüğüm sonuçta hiç bişeyde demem he he derim geçerim.Bazende kızarım kendime esas benim öyle olman lazım derim kendi kendime.
En çok sinir olduğumda bileziklerini tak demeleri.Bilezikleri hep benim tarafoım taktı eşim aldı onların alacağı bilezikleri.Sanki çok bişey takmışta tak demiyormu çıldırıyorum.Benim malımla hava atıyor gibi bir durum oluyor.Bide bir komşusuna gidiyorduk.Yolda bana dediki keşke ev terliklerini alsaydın.Bende ne gerek var dedim ya yeni gelinler giyiyorya süslü topuklu dedi.İçimden öyle bir laf geçtikii aldınızda benmi giymiyorum dememe ramak kaldı.Nişan alışverişinde bile eşim ödeyecek diye herşeyin ucuzunu uyduruğunu aldım.İşte bunlar beni kızdırıyor ayranın yok içmeye tahtrevanla gidersin s..... töbe ya sabah sabah nerden çıktı bu kaynana muhabbeti
Merak ettim valla evini :)
benimde oturduğum yer tuvalet banyo mutfak yenilendi işte ama kapılar duruyoBi de ev oturma odası salon ve yatak odası şeklinde ve hiç muntazam değil yatak odası çok küçük,bi odadikdörtgen,diğer odada hemen girişte yani çocuk odası yok..Başlarda oh evimiz olacak derdim ama şimdide soğudum evden gibi..
CANIM aynısını bende yaşadım... ben annemle bile gezmiş insan değilim... ama kaynanam bana hergün emrivaki yapıp zorla götürdü 2 sene heryere... kadının 6 tane günü vardı ya.... 6 tane... dile kolay.. 2 gün arka arkaya evde kalamıyodum. evimi özlüyodum valla... sabah biçıkıyoduk 12 de eve geliyoduk. ve aynen dediğin gibi.... 50 yaş ve üstü kadınlarla beraberdim akşama kadar... ama artık uyandım. işe başladım.. kaynanamda taşındı benden uzağa... bi rahatım bi rahatım sorma..
aynısı ya.. her misafir geldiğinde gitmek zorundaydık yakındie... benim hiç akrabam yok burda.. onların akrabalrı komşuları bilmem neleri köylüleri bıkmıştımartık...hep gösteriş için aman gelini yanında gezio desinler diye valla....
ama malesef gözü hep bizim oralarda ya... yine gelecek kesin kafasına koydu... bide hamileyim şimdi torum merakına gelecek eminim... napsam ben ondan önce taşınıp başka yere mi gitsem
Bende merak ediyorum canım, hatta mahallesini, o şehri. İnşallah Mayıs ayı içerisinde görmüş olacağız. Ama senin evinden, çok daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Mutfağa masa sığmaz, dar diyor, banyoda sadece duşakabin varmış, klozete yer yok diyor. Bende tahmin ediyorumki, küçük bir ev.
Annemde ilerde çocuklarınız olunca, buraya sığamıyoruz diyerek, belki daha büyük eve geçersiniz diyor. Belki sende öyle yapabilirsin canım, buraya sığamıyoruz diyerek
evet canım bende aynı dertten muzdaribim. ama elimden başka birşey gelmiyor, sonuçta kayınvalidemede hak veriyorum, oğlu ve gelinini hep yanında istiyor. ama bir yere kadar tabi, sonuçta bizimde bir özel hayatımız olmalı. eşim biraz daha dayan diyor, henüz 6 aylık evliyiz. 1-2 yıl içinde yavaş yavaş kendi düzenimize geçeriz diyor. bencede haklı, bir anda değilde yavaş yavaş ayrılık olursa ağır gelmez diye düşünüyorum. bakalım sonumuz ne olacak:)
Niye o zamana geçesiniz ki şimdi geçin çok saçma ya..Bizimki bi de çocuk istiyo kaynanam..Ben de dedimki bigün bizim yatakodasına beşik sığarmı yok dedi.Diğer odaları çocuk odası yapabilirmiyim yok dedi.EE dedim çocuk olursa ne yapıcam ben beni evde bakarız dedi gülerek..Hiç sanmıyorum dedim..Ya yukarı çatı katına o da yapıcaz yada çocuk falan yok dedim(Allah bilir)Zaten şuan hiç düşünmüyorum..
Şimdi evine çok masraf yapmış, o yüzden şuan için başka ev, imkansız canım:44:
Senin evde çok küçükmüş, beşiğe bile yer yok diyorsun, Allah yardımcın olsun canım. Söylediğim gibi ilerde, mecburen taşınabilirsiniz, sığamazsınız zamanla çünkü
kaynanayla altlı üstlü oturmanın aynı evde yaşamaktan bı farkı yok. sadece gecelerı ayrılıyorsunuz. cevremden gorduklerım duyduklarım kadarıyla altlı üstlü çok zor.
arkadaslar benım durumum bıraz karışık sizce ne yapmalııym.
ben kayınvalıdemnın evine gelin gittim.
tek kaynanam var evde gorumce eltı kayın yok kayınpeder yok.tek kardeş eşim tek çoocuk.
kaynanamın evi var.
şimdi benım ailemden bana miras kalıcak.üstüne 10 mılyar kredi çekıp evimiz var onu alıcaz.
yalnız alacagımız ev küçük. 2 odalı. seneye evlerı ayırmayı kendı evıme cıkmayı ıstıyorum.
bana yeter şimdilik 2 oda. ev ucuza gelıcek bana cunku.çoocuk olunca orayı satıp 3 odalı bır yer alabılırım.
bunu eşimle paylaştııgmda okey demişti.
fakat şimdide annesi yanlız bır kadın (dul) oldugu ıcın bırakmak ıstemıyor.
annesinin evıyle yenı alacagımız ev yakın bırbırıne bu arada..
bu evı satarız dıgerınıde satarız yada kıraya verırız dubleks alıırz dıyor sımdıde.
gırışlerı ayrı olacak ama altlı üstlü olmuş olcaz.
önce kucuk eve gec sonra yıne tasın buyuk eve geç zor olur dıyor.
bende hazır duzenı bozmuşken kaynanadan ayrılıyorken nıe gene dibdibe olalım kı. demı.
imkanım varken bıraz uzak olıyım..
tasaınmak zor oldugu ııcn degıl annesı yanlız oldugu ııcn istemıyo fazla uzaklasmak bunu seziyorum ben.. off istemıyorum ben altlı üstlü..sesimizi duyacak bırı geldııgnde kapıyı dınleyecek hemen oda gelecek.çocuk aglasa sesını duyuyorum gece çocouk nie aglıyo felan dıyecek. uyuz edecek beni. gidişler sık sık olacak. hep asagıya evıme inecek.mısafır gelmışmı acaba dıye kapıyı dınleyıp ayakkabılara bakacak. marketten gelıcez hemen ne aldınız dıye soracak.ayy benım evım daha guzeldi daha sıcaktı burası çatı soguk oluyo deyıp ikide bırde sızlanacak. hazır ımkanım varken yıne neden dindibe oturayım ki dimi kızlar..
yanlışmııym??
Bakıldığında sen haklısın tabiki ama eşinde haklı annesi şimdiye kadar yanlız kalmamış herhalde ondan endişeli..Aşağı tükürsen sakal yukarı t bıyık..Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama ..ucuz olsun 2 odalı olsun deme içine sinen bi ev olsun aldı sattı başın ağrımasın.Kayın validen konusunda bişey diyemicemmalesef..
CNM senin durum baya bir karışık çünkü kayınvaliden dul olduğu için ister istemez uzaklaşmanızı istemez, aynı şekilde eşinde uzaklaşmak istemez çünkü annesini tek bırak istemez merak eder çünkü .gerçi sen uzağada gitsen çok sıkıp gidip gelmeler olur. inşallah kayınvaliden iyi bir insandır allah iyilik versinkaynanayla altlı üstlü oturmanın aynı evde yaşamaktan bı farkı yok. sadece gecelerı ayrılıyorsunuz. cevremden gorduklerım duyduklarım kadarıyla altlı üstlü çok zor.
arkadaslar benım durumum bıraz karışık sizce ne yapmalııym.
ben kayınvalıdemnın evine gelin gittim.
tek kaynanam var evde gorumce eltı kayın yok kayınpeder yok.tek kardeş eşim tek çoocuk.
kaynanamın evi var.
şimdi benım ailemden bana miras kalıcak.üstüne 10 mılyar kredi çekıp evimiz var onu alıcaz.
yalnız alacagımız ev küçük. 2 odalı. seneye evlerı ayırmayı kendı evıme cıkmayı ıstıyorum.
bana yeter şimdilik 2 oda. ev ucuza gelıcek bana cunku.çoocuk olunca orayı satıp 3 odalı bır yer alabılırım.
bunu eşimle paylaştııgmda okey demişti.
fakat şimdide annesi yanlız bır kadın (dul) oldugu ıcın bırakmak ıstemıyor.
annesinin evıyle yenı alacagımız ev yakın bırbırıne bu arada..
bu evı satarız dıgerınıde satarız yada kıraya verırız dubleks alıırz dıyor sımdıde.
gırışlerı ayrı olacak ama altlı üstlü olmuş olcaz.
önce kucuk eve gec sonra yıne tasın buyuk eve geç zor olur dıyor.
bende hazır duzenı bozmuşken kaynanadan ayrılıyorken nıe gene dibdibe olalım kı. demı.
imkanım varken bıraz uzak olıyım..
tasaınmak zor oldugu ııcn degıl annesı yanlız oldugu ııcn istemıyo fazla uzaklasmak bunu seziyorum ben.. off istemıyorum ben altlı üstlü..sesimizi duyacak bırı geldııgnde kapıyı dınleyecek hemen oda gelecek.çocuk aglasa sesını duyuyorum gece çocouk nie aglıyo felan dıyecek. uyuz edecek beni. gidişler sık sık olacak. hep asagıya evıme inecek.mısafır gelmışmı acaba dıye kapıyı dınleyıp ayakkabılara bakacak. marketten gelıcez hemen ne aldınız dıye soracak.ayy benım evım daha guzeldi daha sıcaktı burası çatı soguk oluyo deyıp ikide bırde sızlanacak. hazır ımkanım varken yıne neden dindibe oturayım ki dimi kızlar..
yanlışmııym??
9 aylık evlııym. kendime ait bı evımız olacak.neden kaynanamla oturayım ki.ki kayınvalidem fenadır bıraz herkes bilir. yanı kıraya cıkmıyorum kı mıllet gecinemedi de cıktı desin ev alıp çıkyıourm. ki zaten çıkarsam kımse aa dul kaynannayı bırakıp tek oglu gıttı demezler. bız demiştik bu gelın bu kadınla yapamazdi zaten derler. herkes biliyo. mıllet aynı bınada oıturmamak istıyo ben ise ayrı eve cıkmışım neden aynı bınada oturayım kı.?yakın oturucaz sonuçta.sık sık zıyaret edicez. zaten bıanda yanlız kalmıcak zaten yanlızdı hep alışık yani o. deddııgm gıbı 10 mılyar kredı cekıp 2 sene odeyıp 2 sene sonra daha buuyk bi ev alabılıırm evimi satıp peşinat yapıp.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?