Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

bana göre 1 .muhtemelen çevresinde senin gelin iş yapar mı yapmaz mı diye konuşuluyordur.

Eşimin tarafının ortak bir huyu var, bizde hiç görmediğim bir şeydir.
Kötü bir olay olduysa, asla kayınvalıde kardeslerıne bıle anlatmazken, iyi birşey ise, herkese abarta abarta duyrulur :)
Bazen benden mi bahsediliyor diye düşünmüyor değilim :)

kızlarr konu tasınması nasıl yapılıyor lütfen bi baksanız evliik bölümüne yazdım ama kimse cvp yazmadı konuyu nasıl tasırızz

benim annem de, bir pilav bile pişirivermeyen gelinini herkese her işimi yapar sağ olsun diye anlatır.

benim annem de, bir pilav bile pişirivermeyen gelinini herkese her işimi yapar sağ olsun diye anlatır.

Çok ilginç gelmişti bana bu durum..
Neden diye hep merak ettim ama, kötü şekilde abartıp anlatılmasından, bu daha iyi tabi :)
Kısaca kol kırılıp, yen içinde kalma durumu sanırım...

Bence kayınvalideniz size şuana kadar yapmadığınız için laf sokmuş beceriksizlikle alakalı değil. Bende kayınvalidemin tek geliniyim şuanlık ama masa toplama kurma makinaya koyma dışında bişey yapmam açıkcası

bunun cevabı kvnin karakterine, sana olan davranışlarına, aranızın nasıl olduğuna göre değişir

aynısını benim kvalide büyük gelini için yapıyor ama benim için yaptığını hiç sanmıyorum

Genelde övülen gelinin hangi özelliği övülüyorsa, aynen senden de istenen o oluyor, yani benim hissettiğim öyle :)
Sizi de arkanızdan övüyordur belki, benimki yüzüme karşı yapılan bir sey değil, akrabalardan duyuyorum sonradan :)

benim k peder benim evde elektrik süpürgesi açar vileda ile siler ay o aklıma geldi şimdi hahaha

burada kimse gelinlerden dip bucak temizlik beklemiyor ki.sadece yemeğe gittiğinde,sofra kurmaya ve toplamaya yardımcı olmak,yapacağınız iş bu kadar.onu bile yapamam diyen gelinler var,pes diyorum yani.

adaylık safhasını geçtim,şunun şurasında 2 ay sonra ciddi ciddi kayınvalideyim.işten kasıt,zaten temizlik yapmak değil.ama evine gittiğinde,bulaşıkları makineye yerleştirmek zor olmasa gerek.
bana gelince,benim oğlum nişanlı ve gelinim bana gelince sofra kurulurken tabakları masaya götürmek,sofra kaldırılırken tabakları tezgahın üzerine bırakmaktan, ötesine geçmedik,10 aydır.daha fazlasınıda beklemiyorum bu saatten sonra.

allah hayırlı etsin ne kadar az beklenti, o kadar mutluluk gelininiz çekiniyor olabilir veya çevresinden aman sakın alıştırma diye tavsiye alıyordur hatta tavsiye verenler KK üyeleri bile olabilir bana annem bir yumurta bile kırdırmadı, suyum meyvem önüme geldi şeklinde övünmeler çok. ben en iyisi anneme küseyim

aynen öyle .alıştırma dediklerini düşünüyorum(ailelerinde kadın çok fazla,ablalar,halalar,teyzeler ve hepsiyle içli dışlılar)
benimse pek kimsem yok.bir yaşlı anacığım,bir kaç kuzen ve onlardan olma yeğen.kız kardeşim yok,kızım yok.bu yüzden kendi işimi kendim görmeye alışkınım.asla geline muhtaç değilim.kaldı ki.yapmaya kalksa,ben yaptırmam ama nezaketen teklif edilmesi gerktiğini düşünüyorum.

Oğlunuza iş öğrettiniz de mi gelinden teklif bekliyorsunuz? ="hunter7, post: 41834183, member: 155023"]aynen öyle .alıştırma dediklerini düşünüyorum(ailelerinde kadın çok fazla,ablalar,halalar,teyzeler ve hepsiyle içli dışlılar)
benimse pek kimsem yok.bir yaşlı anacığım,bir kaç kuzen ve onlardan olma yeğen.kız kardeşim yok,kızım yok.bu yüzden kendi işimi kendim görmeye alışkınım.asla geline muhtaç değilim.kaldı ki.yapmaya kalksa,ben yaptırmam ama nezaketen teklif edilmesi gerktiğini düşünüyorum.[/QUOTE]
Opmunı

Biz senede iki hafta gidiyoruz.
Gecen sene biraz laf çarpti kaynanan pişiriyor sen yiyorsun diye. Duymazdan geldim ama aklima takıldı kaldi.
Yemek yapmami mi bekliyor acaba?
Sofraya bulasiklara ve gunluk temizlige yardim ediyorum oysa..

siz bunu dert etmezseniz, en azından sorun haline getirmezseniz, sizi zamanla tanıdıkça, aradaki bağ güçlendikçe, sizi ve ailenizi benimsedikçe verilen tavsiyelere göre değil, sizin ona verdiğiniz değere göre hareket edeceğini düşünüyorum

şahsen ben en başlarda mutfağına gitmeye çekinirdim, suyu bile sessizce nişanlımdan isterdim. sonra baktım k.validem rahat biri, beni benimsemiş, onun rahatlığı bana da sirayet etti. en azından büyüklü bir evde nasılsam, öyle olmaya başladım. bizde büyükler hizmet ederken, gençlerin oturması çok ayıptır. zamanla değişir. valla burda gelinleri okudukça k.validelerin de işi zor diyorumsanki karşımızda potansiyel bir düşman var gibi tavırlar, bu kadar ön yargı fazla. k.valide-gelin ilişkilerinde olMAMASI gerekenler hakkında çok şey öğrendim burda. ki annem sürekli tembihler, sakın kocaman kadına kendine hizmet ettirme, biz büyükler ufak şeylerden mutlu oluruz diye. haa çok tuhaf k.valideler de var, gelini hizmetçi gibi görenler. siz öyle birine benzemiyorsunuz, beklentiniz çok makul geldi bana. biraz zaman diyorum, bence yoluna girer. ki girmese de saygısız tavırlar olmasın. işte ne bileyim laf çarptırmak, başkasının gelinini-k.validesini övmek, surat asmak vsvsvs

Ayyyhhh ben eski kayınvalidemin evinde çok iş yapardım. Pis nanköre keşke hiç hizmet etmeseydim.

çok haklısınızz gerçekten. öle kaynanalar varki gelin tonlarca iş yapar gözünde zerre kadar değeri olmaz. şahsen bnm kayınvalide öyle. inanın 3 tezgah dolusu bulaşığı elimde yıkadığımı hatırlıyorum evini dip bucak temizledim hatta o evde yokken gizlice jest olsun mutlu olsun diye.. ama sonuç ne oldu bilio musun o dağ gibi bulaşığı yıkadı gelin saolsun demedi. aksine beceriksiz bulaşık yıkarken üstünü ıslatıyor beceremiyor oldu adım. o ev temizlemeler unutuldu adı bile geçmedi. inadına ne zaman yan yana olsak hep başka gelinleri kızları övüyor çok becerikliler diye. ve daha geçen gün misafiri gelmiş gelen kadının kızı dağğğ kadar bulaşığı çarçabuk yıkamış nası becerikli kızmış. bana bunları söyledi. inanılmaz acıdı içim elalem yapınca kıymete geçiyor biz gelinler yapınca sinek kanadı kadar değer görmüyor övgü sebebi olmuyor. ama kesinlikle bidaha orda iş yapmam diye düşünmedim düşünmemde ne derse desin. ben bu saatten sonra sadece yaptığım işi allah rızası için yaparım. ne de olsa kul kişinin hakkını veremiyor ama allah her daim hakkımızı zerresine kadar verecek ben övgüyü mükafatı artık allahtan bekliyorum bu işlerde ahiretime sermaye olsun diyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…