- 20 Mayıs 2013
- 7.274
- 3.528
- 248
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
hic hatta 0 yardimim dokunur ayda bir gidiyorum artik. Mutfaginda daha tabaklarin esyalarin yerini bilmem. Alismasin hizmete her zaman benmi vardim.Annesinin evinde canı isterse tabağı mutfağa kaldıran ve genelde işleri annesi ve anneannesi tarafından görülen bir kız olduğum için k.validemin evinde de her ne kadar öyle olmak istemesem de kazık gibi kalıyorum sanırımNikahımız oldu ama henüz düğünümüzü yapmadık. Onlara birkaç kez yemeğe gittiğimizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, yemekten önce sofrayı kurmaya yardım ederim. yemekten sonra masayı mutfağa filan taşıdım mesela ama ötesini yapmadım bulaşıktır vs. Veya kahveleri ben yapayım diye atlayacak biri değilim pek. Her zaman onun evinde de bu işleri benden devralacak birileri oluyordu büyük gelin veya k.validemin kız kardeşi gibi. Ama en son beraber yemek yediğimizde işi bir adım daha ileri götüreyim, bulaşıkları makinaya dizeyim istedim, k.validem hemen elimden aldı "sen ojelerini bozma lütfen geç otur " diye. ben ısrar edince bu kez "elbisen ıslanmasın" vs dedi beceriksizliğim bu kadar mı belli olur ya Tanıdığım bütün kadınlar çok hamarat ve ben kendimi kazık gibi hissediyorum. Anne evinde hiçbir zaman problem olmadı bu, kendi evimde de eşimle bize aç kalmayacak kadar yemek yapabilirim sıkıntı yok Ama k.validemin gözünde bu konuda iyice beceriksiz olmamak için neler yapmalıyım? Hakikaten beceriksizim mesela hadi bir kahveni içelim deseler yapamam. Ama bulaşığa yardım etmek istemem abartı mıydı mesela? Siz neler yaparsınız k.validenizin evinde? (Burda da herkes hamarat çıkacak gibi bir his variçimde ama hayırlısı )
burada kimse gelinlerden dip bucak temizlik beklemiyor ki.sadece yemeğe gittiğinde,sofra kurmaya ve toplamaya yardımcı olmak,yapacağınız iş bu kadar.onu bile yapamam diyen gelinler var,pes diyorum yani.
adaylık safhasını geçtim,şunun şurasında 2 ay sonra ciddi ciddi kayınvalideyim.işten kasıt,zaten temizlik yapmak değil.ama evine gittiğinde,bulaşıkları makineye yerleştirmek zor olmasa gerek.
bana gelince,benim oğlum nişanlı ve gelinim bana gelince sofra kurulurken tabakları masaya götürmek,sofra kaldırılırken tabakları tezgahın üzerine bırakmaktan, ötesine geçmedik,10 aydır.daha fazlasınıda beklemiyorum bu saatten sonra.
bayramda kayın valideme gittik..
bi şeyler hazırlamak için mutfağa gitti,
arkasından bende gittim..
hadi birlikte yapalım ne yapacağız dedim..
ben sana bi kahve yapayım kızım sohbet edelim dedi..
hamaratmıyım dersen şahane yemek yaparım ve ev işlerinden de anlarım..
belki senin ki de kıyamıyordur sana
benim kayın validem kıyamam kıyamam diye hiç iş yaptırmaz bana
seviyorum onu.
ayy yok onu beceremiyorNe güzel,falda bakıyormu sonra
kesin bütün söylemek istediklerini fal adı altında giydirir banaBirde bilse neler döktürür herhalde
acaba bu becerıksız ıse karısmasınmı dedı :) zıra benımkıde ne zaman cetrefıllı bı ıs var bana sen otur ustun batmasın dıyorbayramda kayın valideme gittik..
bi şeyler hazırlamak için mutfağa gitti,
arkasından bende gittim..
hadi birlikte yapalım ne yapacağız dedim..
ben sana bi kahve yapayım kızım sohbet edelim dedi..
hamaratmıyım dersen şahane yemek yaparım ve ev işlerinden de anlarım..
belki senin ki de kıyamıyordur sana
benim kayın validem kıyamam kıyamam diye hiç iş yaptırmaz bana
seviyorum onu.
yok ayol benim ki güzellik meraklısı gösterişe bayılıracaba bu becerıksız ıse karısmasınmı dedı :) zıra benımkıde ne zaman cetrefıllı bı ıs var bana sen otur ustun batmasın dıyor
sovunu kendı hazırlıyor
Ben bulaşık yıkamak, makineye koymak, kurulamak, nadiren süpürüp silmek, sofra toplamak dışında bir şey yapamıyorum çünkü yaptırmıyor. Bir bakıyorum kahve yapıyor, bir bakmışım meyve soyuyor, pat pijamalarımı ütülüyor, bakmışız pasta yapmış; öyle deli bir kadın. Sırf biraz otursun diye ucundan tutmaya çalışıyorum ama yok ille hizmet edecek, yoracak kendini.
Kendi evimde de yapınca olmuyor ama, 2 dakika oturalım diyorum bakıyorum çamaşır katlıyor donlarımıza kadar ütülüyor, tezgahı topluyor. İnsan utanıyor ben dururken o neden yapıyor diye veya iş yapasım yok ama o kalktı diye mecburen yapıyorum.Ay ne güzel yaaaaaabenim kv sesini cikarmadada kp biraksana gelin yapsin der yapmasamda tabaklari canaklari masaya vurur cok sükür hic umrumda bile degil
Kendi evimde de yapınca olmuyor ama, 2 dakika oturalım diyorum bakıyorum çamaşır katlıyor donlarımıza kadar ütülüyor, tezgahı topluyor. İnsan utanıyor ben dururken o neden yapıyor diye veya iş yapasım yok ama o kalktı diye mecburen yapıyorum.
O nasıl kayınpedermiş ya terbiyesiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?