- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
"Annemin evinde bardak bile yıkamadım" ne zamandan beri keh keh gülünecek bi şey olmuş?
Siz okurken başkaları pamuk toplamaya mı gitti?
Hepimiz okuduk,anamızın kıymetlisi olduk. Ama sırf okuyup ders çalışıyoruz diye anamız etrafımızda hizmetçi gibi dolanmadı.
Oxford mu kazandınız anasını satayım?
Benim yeğenim 7 düşükten sonra tek çocuk. Galatasaray Lisesi'nde 'fizik perisi' olarak tanınır.
Diyarbakır'da ilkokulu bir devlet okulunda okuyup,ortaokulu özel okulda okudu. Tabi sınava girip kazanarak. Dershaneye öğrenim hayatı boyunca hiç ücret ödemedi. Çünkü 500 tam puanla sbs Türkiye 1. Sidir.
Muhtemelen seneye çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölüm okuyacak.
Peki bu kız tatillerde eve geldiğinde ne yapıyor? Hem ders çalışıp hem de anasına yardım ediyor. Yardım için baskı yok ama ablam onu 'prenses' gibi yetiştirmedi. Normal bi insan evladı gibidir hepimizin gözünde.
Hayır çok merak ediyorum böyle kızı olan bazı analar acaba napardı?
Büyük ihtimalle o annenin o kızları dötündeki b.ku bile analarına temizletirdi..
evet kaynana aday adayıyım.siz ikiniz k.valide adayısınız galiba? bence de yardımlaşmak güzel bir şey, ama ihtiyaç varsa! kızlar başlarda aferin delisi olup, her işe atlıyorlar. sonra da k.valide benden iş bekliyor, şudur budur konuşuyorlar. ihtiyaç yoksa ufak tefek jestler iyidir, şık olur. ama cemiyetlerde emek esirgenmemeli. ama büyükler de emeğini esirgemiyor nasılsa deyip, her zaman yaptığı işi gelin hanıma yıkmamalı. gelin hanım da koskoca kadın servis yaparken elim elim üstünde oturmamalı. her işin bir yakışığı var
büyüklerin ne düşündüğünü anlayabilmek, empati yapabilmek için kaynana adaylarını burda görmek ne güzelevet kaynana aday adayıyım.
Oxford'da değil ama Cambridge de okudum çok merak ettiysen. Ailem beni iyi ki de böyle yetiştirmiş demedim hiçbir zaman ev işleri konusunda. Bununla böbürlenen yazılar yazdığımı da hatırlamıyorum. Konumun ana fikrini iyi özümsemeni tavsiye ederim.
Peki size bir uzmanlık sorusu, çünkü ben henüz ne demek anlayamadım....
Senede 3-4 gün kayınvalie ziyaretine giden gelinin kısa sürede yapabileceği en fazla yemek ve bulaşık olduğunu varsayar isek, sonrasında tüm akrabalara kayınvalidenin : ''gelinim geldi her işimi yaptı, evi ocağı, camı pencereyi sildi süpürdü, yemek,ütü bana hiç iş bırakmadı.'' tarzı konusmaları ;
1-gelini yücelttiğinden,
2-kendini yücelttiğinden,
3- yapılan 2 parça iş bile ona göre çok önemli olduğundan,
4-olmasını istedikleri, içinden geçenler...
Sizce hangisi? :))))))))
Cevap veriyorum..
4-Şıkkı diyorum
öyle mi dersiniz?? Bayramlarda gidildiğinden tüm işler bitmiş sadece yemek kısmı kalıyor,farkında olmadan lafı yemişim hahah
aaaa hadi hayırlısı,sen cici kaynana oluyorsun ama kız annesisinBende kaynana oluyorum az kaldı
Bayram öncesi gitmeyi deneyin derim,yemek kısmı neki önemli olan camlar halılar yerler.
bana göre 1 .muhtemelen çevresinde senin gelin iş yapar mı yapmaz mı diye konuşuluyordur.Peki size bir uzmanlık sorusu, çünkü ben henüz ne demek anlayamadım....
Senede 3-4 gün kayınvalie ziyaretine giden gelinin kısa sürede yapabileceği en fazla yemek ve bulaşık olduğunu varsayar isek, sonrasında tüm akrabalara kayınvalidenin : ''gelinim geldi her işimi yaptı, evi ocağı, camı pencereyi sildi süpürdü, yemek,ütü bana hiç iş bırakmadı.'' tarzı konusmaları ;
1-gelini yücelttiğinden,
2-kendini yücelttiğinden,
3- yapılan 2 parça iş bile ona göre çok önemli olduğundan,
4-olmasını istedikleri, içinden geçenler...
Sizce hangisi? :))))))))
aaaa hadi hayırlısı,sen cici kaynana oluyorsun ama kız annesisin
Anneminde, kayınvalideminde evini temizlemeye kalksam sırf salondan 1 haftada çıkamam
Bulduklarını dolduruyorlar eve, hele o vitrinler, gümüşlükler... of of...
Ondan sonra bayrama bel ağrısıyla giriyorlar, diyorum atın şunları diye, yok atmıyorlar da .....
Yılların birikimi dolu her yer
Tamam önerinizi dikkate aliciğim :)))))
bana göre 1 .muhtemelen çevresinde senin gelin iş yapar mı yapmaz mı diye konuşuluyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?