• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

Sofrayı koyarken kaldırırken yardım ederim makineye bulaşıkları dizmeye özen gösteririm zaman kalırsa öncesinde gittiğimde de yapıyordum benim yapım bu herkesin evinde böyleyim duramam muhakkak mutfakta yardımcı hizmetçi gibiyim:KK70:evime kim gelirse gelsin işte yaptırmam mutfağım amerikan olduğu halde müdahale ettirmem biri karışınca birşeyleri yerleştirince rahatsız olurum:KK59:

"Annemin evinde bardak bile yıkamadım" ne zamandan beri keh keh gülünecek bi şey olmuş?
Siz okurken başkaları pamuk toplamaya mı gitti?
Hepimiz okuduk,anamızın kıymetlisi olduk. Ama sırf okuyup ders çalışıyoruz diye anamız etrafımızda hizmetçi gibi dolanmadı.
Oxford mu kazandınız anasını satayım?
Benim yeğenim 7 düşükten sonra tek çocuk. Galatasaray Lisesi'nde 'fizik perisi' olarak tanınır.
Diyarbakır'da ilkokulu bir devlet okulunda okuyup,ortaokulu özel okulda okudu. Tabi sınava girip kazanarak. Dershaneye öğrenim hayatı boyunca hiç ücret ödemedi. Çünkü 500 tam puanla sbs Türkiye 1. Sidir.
Muhtemelen seneye çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölüm okuyacak.
Peki bu kız tatillerde eve geldiğinde ne yapıyor? Hem ders çalışıp hem de anasına yardım ediyor. Yardım için baskı yok ama ablam onu 'prenses' gibi yetiştirmedi. Normal bi insan evladı gibidir hepimizin gözünde.
Hayır çok merak ediyorum böyle kızı olan bazı analar acaba napardı?
Büyük ihtimalle o annenin o kızları dötündeki b.ku bile analarına temizletirdi..

Oxford'da değil ama Cambridge de okudum çok merak ettiysen. Ailem beni iyi ki de böyle yetiştirmiş demedim hiçbir zaman ev işleri konusunda. Bununla böbürlenen yazılar yazdığımı da hatırlamıyorum. Konumun ana fikrini iyi özümsemeni tavsiye ederim.

Kayınvalide konusuna gelince bulaşığı makineye dizmekle iş yapmış olmazsınız. Zaten yiyip içip yayılmayı insanın ğeyreti almaz.
Ha kayınvalide çıkarcı,menfaatçi bir yapıdaysa zaten kendini yıpratmana gerek yok.
Ona sofrayı topla,bulaşığı diz makineye,ortalığı topla yeter. Aklın varsa sömürülüp sömürülmediğini anlarsın.
Hiçbir kayınvalidenin gelininden "duvarımı sil,camımı sil,kapılarımı sil" demeye hakkı yok.
Herkesin cebinde üç beş kuruş var. Çağırırsın yardımcı siler..
Ben 3 yıldır daha kendi evimde bile ne cam sildim ne duvar.. Hep yardımcı abla yaptı.
Şimdi kalkıp senelik 15-20 günlük izinde kayınvalidemin evinde kendimi paralayamam zaten.
Ama bahçeyi sularım,süpürürüm,eve süpürge çekerim,bulaşıkları hallederim,ütülerim Allah'ın emri zaten çoktur herkesinkinden illla ki yaparım.
Ne oldu hizmetçi mi oldum?
Hayır pisliğimi temizledim..

siz ikiniz k.valide adayısınız galiba? bence de yardımlaşmak güzel bir şey, ama ihtiyaç varsa! kızlar başlarda aferin delisi olup, her işe atlıyorlar. sonra da k.valide benden iş bekliyor, şudur budur konuşuyorlar. ihtiyaç yoksa ufak tefek jestler iyidir, şık olur. ama cemiyetlerde emek esirgenmemeli. ama büyükler de emeğini esirgemiyor nasılsa deyip, her zaman yaptığı işi gelin hanıma yıkmamalı. gelin hanım da koskoca kadın servis yaparken elim elim üstünde oturmamalı. her işin bir yakışığı var:anneadayı:
evet kaynana aday adayıyım.:KK53:

her işini kendi yapar, gelin benim kölem olsun hizmetçim olsun her işimi yapsın zihniyetinde bi insan değil çok şükür. ben istesemde hiç bişey yaptırmıyo.bulaşık makinesi yok, bazen bulaşık yıkıyorum oda canım isteerse. o iş yaparken, ben içerde oturup tv izlemekten çok rahatsız oluyorum ama yaptırmıyo işte.
mesela salata yapıyorum, soğan beni çok ağlatıyo. sen soğan doğrama kıyamıyorum ben doğrarım der.
izin verse camlarınıda silerim temizliğinide seve seve yaparım. geçenlerde 2-3 hafta hasta vardı başında o zaman iş buyurdu şunu yap bunu yap diye.yazık gerçekten yoruldu o zaman kendi yapcak enerjisi bitmiş, normal zamanda yerimden kaldırmaz

bence içgüdüsel oluyor birçok şey..
mesela ben ilk evlendiğimde hiçbir şey yapmıyordum. yiyip içip çekiliyordum.
evin düzenini falan bilmiyordum hiç.
bi de köyde dışarda bulaşık yıkıyorlar.
evleneli 3 yıl oldu. şimdi yemek yapılırken salata yaparım, pilav yaparım, sebzeleri falan doğrarım.
sonra sofrayı kurarım , kaldırırım.
bulaşıkları da yıkarım. tabi evde görümcem de var birlikte yaparız. benim kv yaşlı biraz..

misafir gelecekse bayramda falan onlar hayvanlara falan bakarken evleri süpürürüm, toparlarım, toz alırım..
çay demlerim ikram ederim..

bunlar uzun görünüyor yazarken ama öyle değil. hemencecik yapılıyor..
yani kendiniz kasmayın zamanla sizde evi benimseyip ister istemez yardımcı olacaksınız..

ha annemin evinde kahvemi bile karıştırıp verirdi anneciğim.
çok detay bilmem, aşırı titiz ve becerikli de değilim. Allah yardım ediyor :KK70:

Peki size bir uzmanlık sorusu, çünkü ben henüz ne demek anlayamadım....
Senede 3-4 gün kayınvalie ziyaretine giden gelinin kısa sürede yapabileceği en fazla yemek ve bulaşık olduğunu varsayar isek, sonrasında tüm akrabalara kayınvalidenin : ''gelinim geldi her işimi yaptı, evi ocağı, camı pencereyi sildi süpürdü, yemek,ütü bana hiç iş bırakmadı.'' tarzı konusmaları ;
1-gelini yücelttiğinden,
2-kendini yücelttiğinden,
3- yapılan 2 parça iş bile ona göre çok önemli olduğundan,
4-olmasını istedikleri, içinden geçenler...
Sizce hangisi? :))))))))

Senede 3-4 gün kayınvalie ziyaretine giden gelinin kısa sürede yapabileceği en fazla yemek ve bulaşık olduğunu varsayar isek, sonrasında tüm akrabalara kayınvalidenin : ''gelinim geldi her işimi yaptı, evi ocağı, camı pencereyi sildi süpürdü, yemek,ütü bana hiç iş bırakmadı.'' tarzı konusmaları ;
1-gelini yücelttiğinden,

Cevap veriyorum..
4-Şıkkı diyorum :KK53::KK53:

ayyy ben yaz tatilini bekliyorum kv temizlik yapıcam halılar bile yıkanacak çünkü yapmıyor bakalım nasıl kalkıcam altından

Bayram öncesi gitmeyi deneyin derim,:KK53::KK53: yemek kısmı neki önemli olan camlar halılar yerler.

:oops::oops: Anneminde, kayınvalideminde evini temizlemeye kalksam sırf salondan 1 haftada çıkamam :KK53:
Bulduklarını dolduruyorlar eve, hele o vitrinler, gümüşlükler... of of...
Ondan sonra bayrama bel ağrısıyla giriyorlar, atın şunları diyorum, yok atmıyorlar da .....
Yılların birikimi dolu her yer :KK43::KK43:

Tamam önerinizi dikkate aliciğim :)))))

1-gelini yücelttiğinden,
bana göre 1 .muhtemelen çevresinde senin gelin iş yapar mı yapmaz mı diye konuşuluyordur.

aaaa hadi hayırlısı,sen cici kaynana oluyorsun ama kız annesisin:KK68:

Kız anneleri kayınvalide oluyormuş,erkek anneleri de kaynana oluyormuş öylediyorlar :KK60:

:oops::oops: Anneminde, kayınvalideminde evini temizlemeye kalksam sırf salondan 1 haftada çıkamam :KK53:
Bulduklarını dolduruyorlar eve, hele o vitrinler, gümüşlükler... of of...
Ondan sonra bayrama bel ağrısıyla giriyorlar, diyorum atın şunları diye, yok atmıyorlar da .....
Yılların birikimi dolu her yer :KK43::KK43:

Tamam önerinizi dikkate aliciğim :)))))

Annemin büfeside öyle kedi yavrusunu kaybetse bulamaz içinde.doldurmuş ne varsa benden çok eşyası var borcamlar dolu resmen..

Bayram öncesi gidilirse kesin bişiler çıkartırlar,gerçi birazda karekterlede ilgilidir bunlar..
Kimisi köle gibi çalış derken,kimiside el sürdürtmez mesela:))

Back
X