• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

Valla henuz evli degilim..
Yardim edip etmicegim duruma gore degisir...
Tek bildigim dip bucak temizligi yapamayacagim.

Annesinin evinde canı isterse tabağı mutfağa kaldıran ve genelde işleri annesi ve anneannesi tarafından görülen bir kız olduğum için k.validemin evinde de her ne kadar öyle olmak istemesem de kazık gibi kalıyorum sanırım :KK43: Nikahımız oldu ama henüz düğünümüzü yapmadık. Onlara birkaç kez yemeğe gittiğimizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, yemekten önce sofrayı kurmaya yardım ederim. yemekten sonra masayı mutfağa filan taşıdım mesela ama ötesini yapmadım bulaşıktır vs. Veya kahveleri ben yapayım diye atlayacak biri değilim pek. Her zaman onun evinde de bu işleri benden devralacak birileri oluyordu büyük gelin veya k.validemin kız kardeşi gibi. Ama en son beraber yemek yediğimizde işi bir adım daha ileri götüreyim, bulaşıkları makinaya dizeyim istedim, k.validem hemen elimden aldı "sen ojelerini bozma lütfen geç otur " diye. ben ısrar edince bu kez "elbisen ıslanmasın" vs dedi :KK70: beceriksizliğim bu kadar mı belli olur ya :KK43: Tanıdığım bütün kadınlar çok hamarat ve ben kendimi kazık gibi hissediyorum. Anne evinde hiçbir zaman problem olmadı bu, kendi evimde de eşimle bize aç kalmayacak kadar yemek yapabilirim sıkıntı yok :KK70: Ama k.validemin gözünde bu konuda iyice beceriksiz olmamak için neler yapmalıyım? Hakikaten beceriksizim mesela hadi bir kahveni içelim deseler yapamam. Ama bulaşığa yardım etmek istemem abartı mıydı mesela? Siz neler yaparsınız k.validenizin evinde? (Burda da herkes hamarat çıkacak gibi bir his variçimde ama hayırlısı :KK70: )
hic hatta 0 yardimim dokunur ayda bir gidiyorum artik. Mutfaginda daha tabaklarin esyalarin yerini bilmem. Alismasin hizmete her zaman benmi vardim.

burada kimse gelinlerden dip bucak temizlik beklemiyor ki.sadece yemeğe gittiğinde,sofra kurmaya ve toplamaya yardımcı olmak,yapacağınız iş bu kadar.onu bile yapamam diyen gelinler var,pes diyorum yani.

adaylık safhasını geçtim,şunun şurasında 2 ay sonra ciddi ciddi kayınvalideyim.işten kasıt,zaten temizlik yapmak değil.ama evine gittiğinde,bulaşıkları makineye yerleştirmek zor olmasa gerek.
bana gelince,benim oğlum nişanlı ve gelinim bana gelince sofra kurulurken tabakları masaya götürmek,sofra kaldırılırken tabakları tezgahın üzerine bırakmaktan, ötesine geçmedik,10 aydır.daha fazlasınıda beklemiyorum bu saatten sonra.

Hayırlı olsun şimdiden..
Beklenti içine girmemek lazım,ama bir tabağıda makineye koyup yerleştirmek de zor olmamalı bence.
İçinden gelmiyor yada yamak istemiyor olabilir,her güzelin kusuru vardır denir ya buda öyle herhalde..

Benim annem de kvm de 50 yasindalar. Cok dinc ve dinamikler. Her islerini yaparlar. Ben her gittigim evde yaptigim gibi tabaklari kaldiririm. Evi dagitmam. Bu kadar. Evime gelene de hic iş yaptirmam.

Ameliyat oldugum zor zamanlarim oldu. Yine kimseyi cagirmadim. Eşime yaptirdim. Yani eli ayagi tutan herkes kendi işini yapmali. Ha kv 80 yasinda olur, o zaman kadin tutarim. Yine gidip iş yapamam. Calisiyorum. Kendi evime zor yetisiyorum.

Eskiden kalma adetler bunlar. Kvye gidip temizligini yapmak filan. Artik kadinlar calisiyor. Eski adetleri surdurmeye calismak mantikli gelmiyor.

gerek yok ki bence, yani şöyle. siz öyleyseniz değişmeye çalışmayın. ama mesela bir kahve yapabilirsiniz herkese.

bayramda kayın valideme gittik..
bi şeyler hazırlamak için mutfağa gitti,
arkasından bende gittim..
hadi birlikte yapalım ne yapacağız dedim..
ben sana bi kahve yapayım kızım sohbet edelim dedi..
hamaratmıyım dersen şahane yemek yaparım ve ev işlerinden de anlarım..
belki senin ki de kıyamıyordur sana :KK70:
benim kayın validem kıyamam kıyamam diye hiç iş yaptırmaz bana :nazar:
seviyorum onu.:KK15:

Ne güzel,falda bakıyormu sonra :KK53:

Kayınvalidemle altlı üstlü yaşıyoruz. Evime geldiğinde en iyi şekilde ağırlamaya çalışırım herhangi bir şey beklemem. Ona gittiğimizde de çayları doldurur getiririm, yemek yersek sofrayı kurar toplarım, bulaşığı makine yıkıyor o fasıl olmuyor. Bir kaç kez temizlik yapacağım ama gücüm yetmiyor diyerek sen yapar mısın demeye getirdi üstü kapalı. Ben de aman anne ben de yetişemiyorum eve yardımcı alacağım deyince onu da demez oldu. Ben de çalışıyorum ve evime bile yetemiyorum zaman zaman.

valla benim hem içimden hem de elimden gelmiyor.

kvalidemin iğneleme gibi bir huyu var. güya beni çok sever, kızım der. kvalide lafını da hiç sevmez annenim senin der. ama zaman zaman iğnelemekten de geri durmaz. tuhaf halleri vardır. en basitinden gene bir gün onlarda yemekteydim. eşimin teyzesi de vardı her zamanki gibi. o çok tatlı ve içtendir mesela kvalidemden daha çok severim kendisini. ben gene sıfra kurup kaldırmaya yardım ettim, ekstradan masayı filan temizledim ekmekleri içecekleri vs yerleştirdim çok bişey yapmadım yani. ama teyze bana canım sen çok yoruldun kıyamam geç otur biz de geliyoruz şimdi eşini yalnız bırakma dedi. kaynanam hemen ordan atlamasın mı ne yorulacak canım artık burası onun evi al bakalım şunu diye elime bişey tutuşturdu o an (şu an hatırlamıyorum tam ne olduunu ama basit bir iş verdi şunu şuraya koy dedi herhalde) ve kahkaha attı. espriydi ona sorarsan. ama ben bu tarz şeylerden hazzetmiyorum işte. hiç hoşuma gitmiyor. gerçekten iş beklemeyen, zorlamayan insan bunu yapmaz. he diyeceksiniz ne yaptırdı sanki ama mesele o değil ki. mesele beklenti. laf sokma. hiç takmıyormuş çok seviyormuş rahatmış gibi gözüküp aslında olmamak. ne bileyim öyle işte :KK34:

acaba bu becerıksız ıse karısmasınmı dedı :) zıra benımkıde ne zaman cetrefıllı bı ıs var bana sen otur ustun batmasın dıyor
sovunu kendı hazırlıyor :D

acaba bu becerıksız ıse karısmasınmı dedı :) zıra benımkıde ne zaman cetrefıllı bı ıs var bana sen otur ustun batmasın dıyor
sovunu kendı hazırlıyor :KK70:
yok ayol benim ki güzellik meraklısı gösterişe bayılır :KK48::KK48:
bayram günü beni pek güzel gördü kadıncağız üstüm kirlenirse misafirleri ayıplar falan neme lazım :KK70::KK70:

Ben bulaşık yıkamak, makineye koymak, kurulamak, nadiren süpürüp silmek, sofra toplamak dışında bir şey yapamıyorum çünkü yaptırmıyor. Bir bakıyorum kahve yapıyor, bir bakmışım meyve soyuyor, pat pijamalarımı ütülüyor, bakmışız pasta yapmış; öyle deli bir kadın. Sırf biraz otursun diye ucundan tutmaya çalışıyorum ama yok ille hizmet edecek, yoracak kendini.

Ben bulaşık yıkamak, makineye koymak, kurulamak, nadiren süpürüp silmek, sofra toplamak dışında bir şey yapamıyorum çünkü yaptırmıyor. Bir bakıyorum kahve yapıyor, bir bakmışım meyve soyuyor, pat pijamalarımı ütülüyor, bakmışız pasta yapmış; öyle deli bir kadın. Sırf biraz otursun diye ucundan tutmaya çalışıyorum ama yok ille hizmet edecek, yoracak kendini.

Ay ne güzel yaaaaaa :KK51: benim kv sesini cikarmadada kp biraksana gelin yapsin der :KK14: yapmasamda tabaklari canaklari masaya vurur :KK17: cok sükür hic umrumda bile degil :KK59:

Ay ne güzel yaaaaaa :KK51: benim kv sesini cikarmadada kp biraksana gelin yapsin der :KK14: yapmasamda tabaklari canaklari masaya vurur :KK17: cok sükür hic umrumda bile degil :KK59:
Kendi evimde de yapınca olmuyor ama, 2 dakika oturalım diyorum bakıyorum çamaşır katlıyor donlarımıza kadar ütülüyor, tezgahı topluyor. İnsan utanıyor ben dururken o neden yapıyor diye veya iş yapasım yok ama o kalktı diye mecburen yapıyorum.
O nasıl kayınpedermiş ya terbiyesiz

Kendi evimde de yapınca olmuyor ama, 2 dakika oturalım diyorum bakıyorum çamaşır katlıyor donlarımıza kadar ütülüyor, tezgahı topluyor. İnsan utanıyor ben dururken o neden yapıyor diye veya iş yapasım yok ama o kalktı diye mecburen yapıyorum.
O nasıl kayınpedermiş ya terbiyesiz

Allah bozmasin cnm :110:

Back
X