• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

iş geline takı takıp, bohça yapmaya gelince "bınlır bizim iditlirimiz" diyen, ama iş k.validesinin evinde yediği tabağı so frays koyup- kaldırmak olunca "zorunda mıyaaam"a bağlayan gelinler, gelinlerimiz..

Allah herkese kendisi gibi gelin versin der çekilirim.. ha bir de ikiyüzlülük var ama ona da sonra gelirim artık :KK66:
bınlır bizim iditlirimiz :KK70: ay canm sen cok yasa. Cok ciddi okumaya baslamistim koptum bi anda.

ne uzamış konu:) Anneme gidince bardak bile kaldırmıyorum doğrusu. Bazen evlendikten sonra mutfakta kendimi geliştirdiğim için, özel tariflerimden yaparım annemde. Bebeğimden önce, kayınvalidemde arı gibiydim, atom karınca ya da her neyse :) yemeğe de yardım ederdim, doğranacak bir şey varsa.. erken gitmemize rağmen o yemekleri genelde kolaylamış olur.çok da bir iş olmaz aslında. Salata, masa kurması, toplaması bulaşık çay vs bence iş değil. bazen kahvaltıya gideriz mesela.. o zaman çay bile koydurmaz bize.. sabah sabah geldik diye kıymetli oluruz:) Bebeğim doğduktan sonra her zaman çok aktif olamasam da, yine de banane deyip köşeye çekilmem. Ben genelde meyve işine karışmam. Hani ikram eder etmez kendi bileceği iş..
Bir seferinde, eltim şehir dışından yöresel bir tatlı getirmişti. Mutfak masasında duruyordu. Ben de ne bileyim çayın yanına hazırladım tabakları. Kayınvalidem "ben size tatlı yapmıştım açmasaydın keşke bunu, günde ikram edecektim" dedi. Ben de "keşke kaldırsaydın biz görmeden" dedim, çok bozuldum, tabi ki yemedim. Ondan beri çayları doldurur, sonra sorarım "bir şey var mıydı??"

bende alıştırdım malesef ama artık koyverdim sallamıyorum hiç birini önceki gibi hırpalamıyorum heleki ev temizliği vs hayatta işim olmaz bi kez çay döküyorum isteyen kalkıp alıyor sonra
ama yemek yemek felç o evde otur kalk otur kalk bende ayda falan gitmeyi tercih ediyorum

bu akşam k.validem bizim eve (annemin yani) yemeğe geliyor. hamarat gelin nasl olurmuş görsün :KK70:

anne evinde çalışma vakti geldi :KK70:
Şart mı, hamarat olduğunu düşünmesi? Hamarat değilsin, olmadığın gibi davranmak zorunda da değilsin bence. Bu roller sonra insanı çok sıkar, bunaltır. Evlendikten sonra, evinin düzenini kurduktan sonra zaten neyin ne zaman yapılması gerektiğini öğreneceksin. Zamanla yemek yapmayı, misafir ağırlamayı, güzel menüler oluşturmayı öğrenirsin eğer hevesin varsa. Hevesin yoksa da, kimseyi ilgilendirmez. Yeter ki doğal ol, samimi ol.
Ben eltime göre çok daha marifetliyim. Ve eşimin ailesini çok daha fazla ağırlarım. Kayınvalideme gittiğimde çok daha hürmetliyimdir. Ama benim yapım biraz mesafeliyim. Çok arayıp sormam, yeterince sık görüştüğümüzü düşündüğüm için. Ama bilirim kayınvalidem eltimi daha çok sever, çünkü o hiç kendini kasmaz, bazen patavatsızlığa varacak derecede doğaldır samimidir. bunu da keşke içinde tutsaydı söylemeseydi dediğimiz olur, ama kötü niyetli olmadığını biliriz. O sıcakkanlı hallerinden dolayı da daha çok seviliyor.

Ben pek yapmam,annemin evinde de yapmam.
Üşengeçlikten sanırım.
Ha havamın yerinde olduğu zamanlar yemeği yapar,sofrayı kurar kaldırır bulaşığını yıkayıp kahvesini pişirip öyle otururum ama milyonda bir :KK25:
Sen de paralama kendini,her şeyi biliyorum diye ortaya çıkarsan her şey de gün gelir üstüne kalır.

Şart mı, hamarat olduğunu düşünmesi? Hamarat değilsin, olmadığın gibi davranmak zorunda da değilsin bence. Bu roller sonra insanı çok sıkar, bunaltır. Evlendikten sonra, evinin düzenini kurduktan sonra zaten neyin ne zaman yapılması gerektiğini öğreneceksin. Zamanla yemek yapmayı, misafir ağırlamayı, güzel menüler oluşturmayı öğrenirsin eğer hevesin varsa. Hevesin yoksa da, kimseyi ilgilendirmez. Yeter ki doğal ol, samimi ol.
Ben eltime göre çok daha marifetliyim. Ve eşimin ailesini çok daha fazla ağırlarım. Kayınvalideme gittiğimde çok daha hürmetliyimdir. Ama benim yapım biraz mesafeliyim. Çok arayıp sormam, yeterince sık görüştüğümüzü düşündüğüm için. Ama bilirim kayınvalidem eltimi daha çok sever, çünkü o hiç kendini kasmaz, bazen patavatsızlığa varacak derecede doğaldır samimidir. bunu da keşke içinde tutsaydı söylemeseydi dediğimiz olur, ama kötü niyetli olmadığını biliriz. O sıcakkanlı hallerinden dolayı da daha çok seviliyor.

yok o işin şakası.elbette kimseye kendimi hamarat gibi gösterme gayretim yok. tek derdim beceriksiz gözükmemek aslında. bana devamlı büyük eltimi över durur çok şahane yemekler yapıyor vs diye (ki abartılı anlattığını biliyorum bizzat) yani sen de öyle ol gibilerinden. normalde k.validemle iyiyizdir ama nedense bana yapmacık davrandığını, aslında beni değil büyük eltimi daha çok sevdiğini hissediyorum. çünkü yeri geldikçe iğneleme fırsatını da kaçırmaz şakayla karışık.

belki de gereksiz yere kafaya takıyorum. bilemiyorum, göreceğiz artık...

Ben pek yapmam,annemin evinde de yapmam.
Üşengeçlikten sanırım.
Ha havamın yerinde olduğu zamanlar yemeği yapar,sofrayı kurar kaldırır bulaşığını yıkayıp kahvesini pişirip öyle otururum ama milyonda bir :KK25:
Sen de paralama kendini,her şeyi biliyorum diye ortaya çıkarsan her şey de gün gelir üstüne kalır.

işte benim içimden geldiğinde de k.validem ojen bozulur elbisen ıslanır vs diye hevesimi kursağımda bıraktı :D laf mı çarptı yoksa sahiden bana şimdş iki kat iş çıkarır diye düşündüğümden mi elimden aldı blmiyorum çünkü ikisi de kötü yani :/

benim annem gözü açik ol. yap bil der ben uyuşuk biriyim yapmiyorum kaynanamgildede yapmıyorum zaten bişeyde demiyolar bana. kocam yaptırmiyor hatta annemin evinede yollamiyor iş yaptırırlar diye.. düğün var bu hafta. gidicem de annem gel bize diyo. 3 günlük izin alcam da kocam yollamiyor evde otur dinlen hamilesin diye. ee nolucak hiç bi iş yapmayinca insanin cani fena sıkılıyor.. çabuk yoruluyorum kocacim hiç kıyamiyor ki :21:dün bayramda kendi istegimle yaptım misafirlerin yaninda duramam ki laf ediyolar çevrede pis dedikodu dolu ki. adi çikmasin en azindan.

Annesinin evinde canı isterse tabağı mutfağa kaldıran ve genelde işleri annesi ve anneannesi tarafından görülen bir kız olduğum için k.validemin evinde de her ne kadar öyle olmak istemesem de kazık gibi kalıyorum sanırım :KK43: Nikahımız oldu ama henüz düğünümüzü yapmadık. Onlara birkaç kez yemeğe gittiğimizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, yemekten önce sofrayı kurmaya yardım ederim. yemekten sonra masayı mutfağa filan taşıdım mesela ama ötesini yapmadım bulaşıktır vs. Veya kahveleri ben yapayım diye atlayacak biri değilim pek. Her zaman onun evinde de bu işleri benden devralacak birileri oluyordu büyük gelin veya k.validemin kız kardeşi gibi. Ama en son beraber yemek yediğimizde işi bir adım daha ileri götüreyim, bulaşıkları makinaya dizeyim istedim, k.validem hemen elimden aldı "sen ojelerini bozma lütfen geç otur " diye. ben ısrar edince bu kez "elbisen ıslanmasın" vs dedi :KK70: beceriksizliğim bu kadar mı belli olur ya :KK43: Tanıdığım bütün kadınlar çok hamarat ve ben kendimi kazık gibi hissediyorum. Anne evinde hiçbir zaman problem olmadı bu, kendi evimde de eşimle bize aç kalmayacak kadar yemek yapabilirim sıkıntı yok :KK70: Ama k.validemin gözünde bu konuda iyice beceriksiz olmamak için neler yapmalıyım? Hakikaten beceriksizim mesela hadi bir kahveni içelim deseler yapamam. Ama bulaşığa yardım etmek istemem abartı mıydı mesela? Siz neler yaparsınız k.validenizin evinde? (Burda da herkes hamarat çıkacak gibi bir his variçimde ama hayırlısı :KK70: )
kayınvalidemin evinde hiç iş yapmam
sadece kahvaltı ya da akşam sofrasını hazırlamasına yardım ederim.
ya da toplayıp bulaşık makinasına kaldırmasına
bazen wc sini sprey deterjanlarla temizlerim.
ama izin vermiyor
kendim yaparım. sen bırak diyor.

ben nişanlıyım. k.valide ile aynı şehirdeyiz, ayda bir kere falan beni arayıp özel olarak yemeğe davet eder. h.sonları nişanlımla gezeriz diye h.içi davet eder. iş çıkışı olduğu için yorgun olurum. kendisine yardım etmeyi görev olarak görmüyorum, o da görev gibi bana yüklemeye çalışmıyor. ama mutlu edecek jestler yaparım. adı üzerinde jest, her zaman değil. genelde gittiğimde masa kurulmuş, yemekler yapılmış, salata hazırlanmış olur. nadiren erken gittiysem salata yaparım. o da kendimi yabancı hissetmeyim diye, önüme geçmez. çok güzel adetleri var, masadan her kalkan kendi tabağını mutfağa götürüyor, akıtıp makineye yerleştiriyor. ben de öyle yapıyorum. yemeğe oturmadan çayı koyuyor, ben de görümcem falan evde yoksa ilk servisini yapıyorum. takip etmeyi yapmıyorum. herkes zaten kendi çayını kendi döküyor. k.validem daha önce çalıştığı için çocularını öyle alıştırmış, benden de özel beklentisi yok. hoş olsa da kendimi her beklentisine cevap vermek zorunda hissetmem. ama diklik de yapmam, jest yapıyorum ve yapmaya da devam ederim.:anneadayı:

ayrıca konu sahibi arkadaşım, neden k.validenin davranışlarına kendince anlamlar yüklüyorsun? böyle ömür mü geçer canım? öyle dedi, ne demek istedi? böyle baktı, ne ima etti? gereksiz bence:KK43:

Eğer o yemek falan yapıyorsa yardım edilecek bişey varmı diye sorarım varsa Yaparım yoksa çocuğumla ilgilenirim. Sofra kurup kaldırmaya yardım ederim o kadar. Hiiiiç evini silip süpürmem. Bu saydıklarım dışında hiç bişey yapmam. O da bende yapmaz. Böyle anlaşıp gidiyoruz

ramazan öncesi komşularla toplanıp bebek görmeye gittik.yendi,içildi herkes laflamaya başladı.kalkma zamanı geldi kimsenin kılı kıpırdamadı.gittim mutfağı topladım,bulaşıkları makineye yerleştirdim.gencecik kadınlar da keyif yaptı.biz gidince ev sahibi bebekle mi ilgilensin,mutfak mı toplasın diye düşünen olmadı.böyle böyle değerlerimiz kayboluyor işte.:KK43:
bu yaşımda daha hiç bir yerde oturmuş değilim.ne annemin,ne kaynanamın,ne de başka evlerde.hizmetçi ruhlu yetiştirmiş annem beni.daha küçücükken gittiğimiz evlerde yardım etmemi söylerdi.haaa şikayetçimiyim aslaaa,ben otururken benden büyük birinin ortada dolaşıp iş yapması,servis yapması zoruma gider:KK51:

aynen ya bizi ailelerimiz hizmetçi ruhlu yetiştirmiş derim.değil kayınvalide evi,konu komşuda bile oturmazdık.bir dua,bir organizasyon olsun,bizler mutfağa girer.bütün herşeyleri yapardık.oz zamanlar bulaşık makinası da yoktu.dönüşümlü olarak,bütün mevlütün bulaşıklarını yıkadığımı bilirim.

şimdi yapmıyoruz .çünkü yeğenlerimizi de(kızım yok ama olsaydı böyle yetiştirirdim)aynı bçyle yetiştirdik.hepsi üniversite mezunu,okumuş,modern kızlar ama asla böyle kompleksleri yok.bize geldiklerinde bile beni yerimden kaldırmazlar.

gelinim derseniz,şimdilik tabak kaldırma,sofra kurma aşamasında,bundan sonra da öyle olacağını düşünüyorum.( 2 ay sonra düğün var,10 aylık nişanlılar)yani fazla bir iş beklemiyorum.ama evinde öyle değil,çalışmasına rağmen,gittiğimizde mutfaktan çıkmıyor.aslında ben biraz böyle seviyorum.bana gelince yapmasın.ben de kırkyılda bir onun evine gittiğimde,hanımağa gibi köşede oturayım.:KK14:

siz ikiniz k.valide adayısınız galiba? bence de yardımlaşmak güzel bir şey, ama ihtiyaç varsa! kızlar başlarda aferin delisi olup, her işe atlıyorlar. sonra da k.valide benden iş bekliyor, şudur budur konuşuyorlar. ihtiyaç yoksa ufak tefek jestler iyidir, şık olur. ama cemiyetlerde emek esirgenmemeli. ama büyükler de emeğini esirgemiyor nasılsa deyip, her zaman yaptığı işi gelin hanıma yıkmamalı. gelin hanım da koskoca kadın servis yaparken elim elim üstünde oturmamalı. her işin bir yakışığı var:anneadayı:

senede sadece 10 gün görüşüyoruz kahvaltıyı hazırlarız beraber toplarız bulaşık makinasına yerleştiririz ... sonra duşu alıp foraaa dışarıııı siz gezin der .. geldiğimizde yemek hazır olur. yeriz masayı toplarım makinaya yerleştiririz sonra çay faslı bardakları hep kv toplar sonra uyuruz 10 gün hep böyle geçer ....

hııımmm ben kendim için hergün temiz ve mis kokan tuvalet isterim bu yüzden hergün tuvaleti ben yıkarım booool detarjanla bunuda kendim için yapıyorum ;))) zaten kv ve kp bizim kullandığımız tuvaleti kullanmıyor ben ve eşim kullanıyoruz....

"Annemin evinde bardak bile yıkamadım" ne zamandan beri keh keh gülünecek bi şey olmuş?
Siz okurken başkaları pamuk toplamaya mı gitti?
Hepimiz okuduk,anamızın kıymetlisi olduk. Ama sırf okuyup ders çalışıyoruz diye anamız etrafımızda hizmetçi gibi dolanmadı.
Oxford mu kazandınız anasını satayım?
Benim yeğenim 7 düşükten sonra tek çocuk. Galatasaray Lisesi'nde 'fizik perisi' olarak tanınır.
Diyarbakır'da ilkokulu bir devlet okulunda okuyup,ortaokulu özel okulda okudu. Tabi sınava girip kazanarak. Dershaneye öğrenim hayatı boyunca hiç ücret ödemedi. Çünkü 500 tam puanla sbs Türkiye 1. Sidir.
Muhtemelen seneye çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölüm okuyacak.
Peki bu kız tatillerde eve geldiğinde ne yapıyor? Hem ders çalışıp hem de anasına yardım ediyor. Yardım için baskı yok ama ablam onu 'prenses' gibi yetiştirmedi. Normal bi insan evladı gibidir hepimizin gözünde.
Hayır çok merak ediyorum böyle kızı olan bazı analar acaba napardı?
Büyük ihtimalle o annenin o kızları dötündeki b.ku bile analarına temizletirdi..

Back
X