- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
En kısa sürede bir kayınvalide edinip, bu tip konulardaki sohbetten yabancılaşma durumumu ortadan kaldıracağım.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
En kısa sürede bir kayınvalide edinip, bu tip konulardaki sohbetten yabancılaşma durumumu ortadan kaldıracağım.
bınlır bizim iditlirimiziş geline takı takıp, bohça yapmaya gelince "bınlır bizim iditlirimiz" diyen, ama iş k.validesinin evinde yediği tabağı so frays koyup- kaldırmak olunca "zorunda mıyaaam"a bağlayan gelinler, gelinlerimiz..
Allah herkese kendisi gibi gelin versin der çekilirim.. ha bir de ikiyüzlülük var ama ona da sonra gelirim artık![]()
Şart mı, hamarat olduğunu düşünmesi? Hamarat değilsin, olmadığın gibi davranmak zorunda da değilsin bence. Bu roller sonra insanı çok sıkar, bunaltır. Evlendikten sonra, evinin düzenini kurduktan sonra zaten neyin ne zaman yapılması gerektiğini öğreneceksin. Zamanla yemek yapmayı, misafir ağırlamayı, güzel menüler oluşturmayı öğrenirsin eğer hevesin varsa. Hevesin yoksa da, kimseyi ilgilendirmez. Yeter ki doğal ol, samimi ol.bu akşam k.validem bizim eve (annemin yani) yemeğe geliyor. hamarat gelin nasl olurmuş görsün
anne evinde çalışma vakti geldi![]()
egem, kızım yok ama sana yeğenlerimden birini,hatta ikisini verebilirim.çok hamaratlardır vallahi..![]()
Haşin kaynanam benim![]()
Şart mı, hamarat olduğunu düşünmesi? Hamarat değilsin, olmadığın gibi davranmak zorunda da değilsin bence. Bu roller sonra insanı çok sıkar, bunaltır. Evlendikten sonra, evinin düzenini kurduktan sonra zaten neyin ne zaman yapılması gerektiğini öğreneceksin. Zamanla yemek yapmayı, misafir ağırlamayı, güzel menüler oluşturmayı öğrenirsin eğer hevesin varsa. Hevesin yoksa da, kimseyi ilgilendirmez. Yeter ki doğal ol, samimi ol.
Ben eltime göre çok daha marifetliyim. Ve eşimin ailesini çok daha fazla ağırlarım. Kayınvalideme gittiğimde çok daha hürmetliyimdir. Ama benim yapım biraz mesafeliyim. Çok arayıp sormam, yeterince sık görüştüğümüzü düşündüğüm için. Ama bilirim kayınvalidem eltimi daha çok sever, çünkü o hiç kendini kasmaz, bazen patavatsızlığa varacak derecede doğaldır samimidir. bunu da keşke içinde tutsaydı söylemeseydi dediğimiz olur, ama kötü niyetli olmadığını biliriz. O sıcakkanlı hallerinden dolayı da daha çok seviliyor.
Ben pek yapmam,annemin evinde de yapmam.
Üşengeçlikten sanırım.
Ha havamın yerinde olduğu zamanlar yemeği yapar,sofrayı kurar kaldırır bulaşığını yıkayıp kahvesini pişirip öyle otururum ama milyonda bir
Sen de paralama kendini,her şeyi biliyorum diye ortaya çıkarsan her şey de gün gelir üstüne kalır.
aynennn benimki de öleee. pırıl pırıl yapar ne tesadüflüyüz :)ben altılı üstlü oturuyorum kvdem benim evi temizler![]()
![]()
![]()
kayınvalidemin evinde hiç iş yapmamAnnesinin evinde canı isterse tabağı mutfağa kaldıran ve genelde işleri annesi ve anneannesi tarafından görülen bir kız olduğum için k.validemin evinde de her ne kadar öyle olmak istemesem de kazık gibi kalıyorum sanırımNikahımız oldu ama henüz düğünümüzü yapmadık. Onlara birkaç kez yemeğe gittiğimizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, yemekten önce sofrayı kurmaya yardım ederim. yemekten sonra masayı mutfağa filan taşıdım mesela ama ötesini yapmadım bulaşıktır vs. Veya kahveleri ben yapayım diye atlayacak biri değilim pek. Her zaman onun evinde de bu işleri benden devralacak birileri oluyordu büyük gelin veya k.validemin kız kardeşi gibi. Ama en son beraber yemek yediğimizde işi bir adım daha ileri götüreyim, bulaşıkları makinaya dizeyim istedim, k.validem hemen elimden aldı "sen ojelerini bozma lütfen geç otur " diye. ben ısrar edince bu kez "elbisen ıslanmasın" vs dedi
beceriksizliğim bu kadar mı belli olur ya
Tanıdığım bütün kadınlar çok hamarat ve ben kendimi kazık gibi hissediyorum. Anne evinde hiçbir zaman problem olmadı bu, kendi evimde de eşimle bize aç kalmayacak kadar yemek yapabilirim sıkıntı yok
Ama k.validemin gözünde bu konuda iyice beceriksiz olmamak için neler yapmalıyım? Hakikaten beceriksizim mesela hadi bir kahveni içelim deseler yapamam. Ama bulaşığa yardım etmek istemem abartı mıydı mesela? Siz neler yaparsınız k.validenizin evinde? (Burda da herkes hamarat çıkacak gibi bir his variçimde ama hayırlısı
)
ramazan öncesi komşularla toplanıp bebek görmeye gittik.yendi,içildi herkes laflamaya başladı.kalkma zamanı geldi kimsenin kılı kıpırdamadı.gittim mutfağı topladım,bulaşıkları makineye yerleştirdim.gencecik kadınlar da keyif yaptı.biz gidince ev sahibi bebekle mi ilgilensin,mutfak mı toplasın diye düşünen olmadı.böyle böyle değerlerimiz kayboluyor işte.
bu yaşımda daha hiç bir yerde oturmuş değilim.ne annemin,ne kaynanamın,ne de başka evlerde.hizmetçi ruhlu yetiştirmiş annem beni.daha küçücükken gittiğimiz evlerde yardım etmemi söylerdi.haaa şikayetçimiyim aslaaa,ben otururken benden büyük birinin ortada dolaşıp iş yapması,servis yapması zoruma gider![]()
aynen ya bizi ailelerimiz hizmetçi ruhlu yetiştirmiş derim.değil kayınvalide evi,konu komşuda bile oturmazdık.bir dua,bir organizasyon olsun,bizler mutfağa girer.bütün herşeyleri yapardık.oz zamanlar bulaşık makinası da yoktu.dönüşümlü olarak,bütün mevlütün bulaşıklarını yıkadığımı bilirim.
şimdi yapmıyoruz .çünkü yeğenlerimizi de(kızım yok ama olsaydı böyle yetiştirirdim)aynı bçyle yetiştirdik.hepsi üniversite mezunu,okumuş,modern kızlar ama asla böyle kompleksleri yok.bize geldiklerinde bile beni yerimden kaldırmazlar.
gelinim derseniz,şimdilik tabak kaldırma,sofra kurma aşamasında,bundan sonra da öyle olacağını düşünüyorum.( 2 ay sonra düğün var,10 aylık nişanlılar)yani fazla bir iş beklemiyorum.ama evinde öyle değil,çalışmasına rağmen,gittiğimizde mutfaktan çıkmıyor.aslında ben biraz böyle seviyorum.bana gelince yapmasın.ben de kırkyılda bir onun evine gittiğimde,hanımağa gibi köşede oturayım.![]()