Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

altını gelin is yapsın diye takmıyoki cocuk evlendirmek kolaymı erkek evladı olan zwten daha gelin olmadan bizde bilezikleri alır koyar 10 taneden asagı olmaz ev dizilir gelinin istedigi gibi takılar alınmaz dügünde takılanlar ve gelindende is beklenmez sükür ki trakyalıyım

Kız limoncu gecen ki konunda kaynana hiç yemek hazirlamamiş yazdin o zaman oda seni el kızı oarak gördüğü için yapmiyodur niye hazirlasin elin kizina öyle değilmi

Ben olsam bende hazrlamam sana kv ye elin kadini diyen birisine

8 senedir yanlız ben elin kızıyım beni gec zaten oglu geliyo aslan gibi o ac ona yap bari yada kocası var ogulları var bekar onlara yap aksma olmus 8 ne yemek yapsak diyo oruc tut daha ii sevaba girersin düsüncesiz kadın

aslında konularından bildiğim kadarıyla "değer görmek" konusunda en son yorum yapacak üyelerden birisin limoncu.. valla ne aileden, ne de k.valideden değer görmeyip de 2 kuyumcu dolusu altınının olması da bir şey ifade etmiyormuş demek ki.. kaldı ki "iş yapmak"tan kastımız yediği tabağı kaldırıp, sofra hazırlamaktan ibaret..

insan oglu kendi kendini degerli hissedicek kimseye köle olamam ben is yapmayamı geldik dünyaya zaten bi sekıld eyapıyoruz hep derim benden 1 tane var dünyada 2 tane yok o yüzden yapıpta yaranamayan onca insan var görümcem 15 sene bakmıs kaynanasına her hafta temizlik tüm ütülüer yemek yeme sonr abi kavgada demis ben kaynananam 30 yıl yaptım yaranamadım sen 15 temi yarancam demis sen anla yani insna oglu nankör heleki kaynanan

8 senedir yanlız ben elin kızıyım beni gec zaten oglu geliyo aslan gibi o ac ona yap bari yada kocası var ogulları var bekar onlara yap aksma olmus 8 ne yemek yapsak diyo oruc tut daha ii sevaba girersin düsüncesiz kadın
Yav limoncu elin kadını niye hazirlasin o zaman sende yiycen o yemekten
Gün arkidişlerine 10 çeşit yapiyormuşsun

madem elin kadinin oglunun yemeginide goturseydin cokmu zor ordada 2 çeşit yapiverseydin apla

He tamam pardon önceki sayfada yazdin ben asla girmem elin mutfagina diye

Bir yillik evliyim ve kayinvalidem 40 li yaslarda. Yani oldukca genc. Onlara gittigim zaman mutfaga girerim yemek yapmasina yardim ederim salatayi ben yaparim. Gorumcem var 17 yasinda o da sofra kurar. Sofradan sonra gorumcemle makineye atariz bulaşigi ama yapmayin gelin oturun ben yaparim der. Simdiye kadar hicbir zaman evine temizlige cagirmadi. Alt komsunun evi yandi ev simsiyah his oldu aradim anne geleyim dedim gelme kizim ben kizimada elletmiyorum senide yormam dedi bende dedimki anne o zaman yemekle ugrasma ben yemek yapip getireyim yemek yapip goturdum ama ben dip kose temizlik yapacagim gun esim soylemis cikti geldi yardima beraber yapalimda bitsin bir an once calisiyorsun dedi ve camimi da sildi balkonda yikadi sagolsun. Bende onun bu iyiliginin altinda kalmamak icin. Bir kac gun sonra onlari yemege aldim. Bayagi hazirlik yaptim sarma sardim borek yaptim cesit cesit salatalar yaptim corba yemek pilav cay meyve tatli. Cok sukur kayinvalidemle muhabbettim iyi Rabbim bozmasin. Simdiye kadar evinde bana supurge actirmadi ama acsamda gocunmam çünkü o gelip benim camlarimi siliyor balkonlarimi yikiyor ve zerre kadar gocunmuyor.

al benden de o kadar :) ben de çok özeniyorum o tiplere inanın. herkes bayılıyor zaten. bnm k.valide de mest olurdu eminim ama gelin olarak bir kazığı aldı naparsın

Valla bende yaparım ederim ama gene de kazık sınıfındanım mesela bigün kayınvalideme eşimin arkadasıyla sözlüsü gelmişti gece orda kaldılar sabah kız kalkmış herkes uyurken çayı koymuş kahvaltıyı hazırlamış daha ilk kez geldiği evde. Ben o kadar kaldım kaynana kalkmadan kalkmam yataktan

Ben hiç misafir gelcek diye kendimi kasmam. Tamam en iyi sekilde agırlamak isterim ama ne diye herkes otursun ben hizmet edeyim kendimi kasayım ki. Hep birlikte yapılır edilir ben rahat davranıyorum biraz. Benim evime gelipte köşe yastıgı gibi kurulup ayagına hizmet bekleyen biri olsa mesela sinirim bozulur oyuzden baskasının evinde de kalkar yardım ederim.

limoncu28 Kız ilk defa zor bi kelimeyi düzgün yazmışsın ( strateji ) kelimesini o yüzden yorumunu beğendim say

kolay kelimeleri bile yazmakta zorlaniyosun bizde anlamakta tebrik ediyorum seni hep böyle devam et lutfen

kriptolu yazmana alışmışımda bu kelimeyi gorunce bi tuhaf oldum

Bende gidince masayı toplayıp bulanıklıri koyup oturuyorum ama kadının cenesi hiç durmaz onu getir bunu getir gelde yapma yanın daki çayı bile bana doldurtur resmen hizmet ci gözüyle bakıyor yalnız bana değil kendi kızına bile ne kadar işi varsa yaptirir köşede oturur gorumcem le oturup sohbet edemezsin sadece is yapar ben yapmıyorum bulasiklari makineye kör otururum ama isteyince mecbur yüzeyşel yapıyorum bu yüzden evine gitmem gidersem de onu bunu yaptırir yinede beceriksiz der bi kere gorumceme diyor elime düşse Vestiyeri temizletcem gelmiyor o işi bile benden bekliyor yapcak bişey yok

aman boşverin yapmayıverin siz de.
ben bişeyler yapmaya yelteniyorum, üstün kirlenmesin, yorgunsundur falan diyo ben de hemen bırakıyorum.
zaten her gittiğimde görümceciklerim oluyo onlar çalışıyo, ben de oturuyorum

Tatlım boşver yapma ya sen kocanı kendine bağlamaya bak işte neymiş. Ben kocamla otururken kaynanam hemen atlardı nermin çabuk kalk çay koy derdi. Eşimde annesine bağırırdı nermin kalkamaz eşek kadar kızın var o koysun derdi. Yani canım madem seni beceriksiz görüyor hiçbir işe elini vurma. Eşin sorarsada annen beni beceriksiz görüyor dersin

yemek yapılıyorsa yardım edıyorum
sofrayı kuruyorum
sofrayı kaldırıyorum bulasıkları yıkıyorum , kahve yapıyorum tamam

valla misafirler vardi dün kaynanamgilde.. alt üstteyiz. görümcemle yapıyoruz işler. görümcem benden daha becerikli ama üşengeçtir ben öğle degilim. biraz uyuşuk bir yapım var. misafirlere ayıp olmasin laf çikmasin diye işten işe koşuyordum. kaynanam zaten uyarmiştir. geneldede öle degilimdir. ne yapacagim ne edecegim diye elim ayagim inanki dolaşiyor bree.

Gider gitmez hemen tül perde yıkarım, halıları kaldırır yerler silerim, camları silerim işte toz moz, çamaşır, ütü derken zaman su gibi akar.

Şaka tabiiki. K.V ile yaşarken bile çoğu işi hallderdi Allah razı olsun. Ben çalışıyordum o emekli ve evdeydi. Zaten ev çok kirlenmezdi, çok titiz bir hatundur. Hafta sonları kendi odamı iyice dip köşe temizlerdim o odama asla girmezdi. Diğer yerlere geçeyim derdim de kızım ben süpürdüm bırak derdi. Bazen yapamazsa öyle çok derin olmadan temizlerdim her yeri o da ayda bir. Şimdi de gittiğimde bana sadece mutfak işleri kalıyor. Mesela o yemek yapar masa hazırlar ben toplar bulaşıkları hallederim. Zaten ev temiz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…