• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideniz size geldiğinde herhangi bir işe elini sürüyor mu?

Dslrsmv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
424
526
53
Şimdiden iyi bayramlar kk üyeleri
Konuyu çok da uzatmak istemiyorum kv ile sık görüşmüyoruz aslında ama evime geldiğinde en güzel şekilde ağırlarım hep fakat dikkatimi çeken bir şey var hiçbir işe elini sürmez, ne bileyim çayını bile doldurmaz masa hazır olana kadar koltuktan kalkıp oturmaz masaya, yani o kadar hiçbir iş yapmıyor ki gözüme battı en azından bir tabağı mutfaktan alıp masaya koyabilir veya çayı bitince kendisi doldurabilir diye düşünüyorum yoksa kalksın yemek yapsın modunda değilim. Biz onlara gittiğimizde de ‘çay istiyorsanız koyun’ der mesela hiçbir zaman önümüze bir kuruyemiş bir şey koyduğunu görmedim. Belki ana yemeği yapar, gerisini bana bırakır. Kahvaltıyı ben hazırlarım kalkar tv izler mesela bu durum canımı sıkmaya başladı. En başından beri böyle bu arada. Bayramda görüşmeye gittiğimde nasıl davranmalıyım sizce?
Benim annem mesela yengem eve geldiğinde en güzel şekilde ağırlar o sağolsun yardım etmek istese de otur kızım çalışıyorsunuz siz yoruluyorsunuz der kıymet verdiğini hissettirir hep yengem de biz onlara gittiğimizde aynı şekilde bizi çok güzel ağırlar yardım etmek istediğimizde oturtur. Normali bu bence. Şehir dışından geliyoruz biz kayınvalidemin evinde hiçbir zaman saygı gördüğümüzü hissedemiyorum böyle davrandığında gelin hizmet edecek tabi diye düşünüyor sanki

Ayy öyle olsa inadına yapmazdım hiçbi şey. Kalkınca kahvaltı hazırlamıyor mu siz de hazırlamayın. Oturun yanına birlikte tv izleyin. Kahvaltıyı hazırla derse de ben malzemelerin yerini bilmiyorum anne. Sen hazırla ben toplamaya yardım ederim deyin. Size geldiğinde de siz yemeği yaparken anne senin pilavın güzel oluyo onu da sen koyuver deyin. Atıyorum yani. Bu tarz şeylerle yaptırın. O ne öyle hizmetçi gibi kullanıyor.

Ayy öyle olsa inadına yapmazdım hiçbi şey. Kalkınca kahvaltı hazırlamıyor mu siz de hazırlamayın. Oturun yanına birlikte tv izleyin. Kahvaltıyı hazırla derse de ben malzemelerin yerini bilmiyorum anne. Sen hazırla ben toplamaya yardım ederim deyin. Size geldiğinde de siz yemeği yaparken anne senin pilavın güzel oluyo onu da sen koyuver deyin. Atıyorum yani. Bu tarz şeylerle yaptırın. O ne öyle hizmetçi gibi kullanıyor.
Bir kere eşim dedi aslında ben o arada başka bir yemekle uğraşıyordum anne pilavı da sen yapabilir misin ben salatayı yapayım o ara dedi tamam oğlum dedi sonra pilavı yaparken ‘bize iş yaptırıyorlar ehehhe’ diye gülerek söylendi

Benim kayınvalidem yemeği de yapar, yeri gelir temizlik de yapar. Onun evine gidince de beraber yaparız. Bu konuda bir sıkıntımız yok çok şükür. Ama bazı kayınvalideler 'gelinimin gününü göreyim, zaten ayda yılda bir görüyorum, o günlerde de dinleneyim, onlar çalışsın' diye düşünüyorlar. Bilemedim biz yaşlanınca nasıl olacağız..

Benim kayınvalidem yemeği de yapar, yeri gelir temizlik de yapar. Onun evine gidince de beraber yaparız. Bu konuda bir sıkıntımız yok çok şükür. Ama bazı kayınvalideler 'gelinimin gününü göreyim, zaten ayda yılda bir görüyorum, o günlerde de dinleneyim, onlar çalışsın' diye düşünüyorlar. Bilemedim biz yaşlanınca nasıl olacağız..
Bence doğrusu herkesin kendi evindeki misafirini kendine yakışır şekilde ağırlaması

Konuyu çok da uzatmak istemiyorum kv ile sık görüşmüyoruz aslında ama evime geldiğinde en güzel şekilde ağırlarım hep fakat dikkatimi çeken bir şey var hiçbir işe elini sürmez, ne bileyim çayını bile doldurmaz masa hazır olana kadar koltuktan kalkıp oturmaz masaya, yani o kadar hiçbir iş yapmıyor ki gözüme battı en azından bir tabağı mutfaktan alıp masaya koyabilir veya çayı bitince kendisi doldurabilir diye düşünüyorum yoksa kalksın yemek yapsın modunda değilim. Biz onlara gittiğimizde de ‘çay istiyorsanız koyun’ der mesela hiçbir zaman önümüze bir kuruyemiş bir şey koyduğunu görmedim. Belki ana yemeği yapar, gerisini bana bırakır. Kahvaltıyı ben hazırlarım kalkar tv izler mesela bu durum canımı sıkmaya başladı. En başından beri böyle bu arada. Bayramda görüşmeye gittiğimde nasıl davranmalıyım sizce?
Benim annem mesela yengem eve geldiğinde en güzel şekilde ağırlar o sağolsun yardım etmek istese de otur kızım çalışıyorsunuz siz yoruluyorsunuz der kıymet verdiğini hissettirir hep yengem de biz onlara gittiğimizde aynı şekilde bizi çok güzel ağırlar yardım etmek istediğimizde oturtur. Normali bu bence. Şehir dışından geliyoruz biz kayınvalidemin evinde hiçbir zaman saygı gördüğümüzü hissedemiyorum böyle davrandığında gelin hizmet edecek tabi diye düşünüyor sanki
Sen de aynısını yap ...

benimki de bana sormadan mutfağa girer, o gün yapılacak yemeğe karar verir vs 😂 bence doğru olan sizin kv yaptığı. ev sizin, düzen sizin. ben evime gelen misafirlerin de kim olursa olsun bir seyler yapmasından rahatsız oluyorum. düzenim bozuluyor. kimse benim gibi yapamaz gibi geliyor. o yüzden bence hiç kurcalamayın 😂

Sık görüşmüyoruz zaten demişsiniz, çok takılmamaya çalışın.
2-3 günde bir gelip böyle yapıyor olsa evet bir çözüm düşünün diyeceğim ama 40 yılda bir geliyorsa bırak otursun koltukta.
Her şeye karışmasından daha iyi emin ol. Çok canını sıkıyorsa şunu yapabilirsin. Mesela yemek yendi, masa toplanıyor " Anne ya şu kalanları getirebilir misin" gibi yönlendir güzelce hep.
Yemek yapılırken rica et, "Salatayı yapabilir misin" vs. Çay içinde çok içiyorsa pot gibi bir şeye koyup ver önüne sehpasına. Oradan doldurup içip dursun.

Ben geldiğinde iş beklemiyorum ama ufak tefek yardım ediyor.
Ona gittiğimde de yemek vs yapmam, ama masa toplamaya vs yardım ederim.
Bizde böyle herkes kendi misafirinden sorumlu.
Bir ara benimki de yıkmaya çalışmıştı, ona gittiğimde oğlun senin yemeklerini özler yoksa iyice unutacak bi anası olduğunu falan demiştim ahdhajsj mesajı almıştı.

benimki de bana sormadan mutfağa girer, o gün yapılacak yemeğe karar verir vs 😂 bence doğru olan sizin kv yaptığı. ev sizin, düzen sizin. ben evime gelen misafirlerin de kim olursa olsun bir seyler yapmasından rahatsız oluyorum. düzenim bozuluyor. kimse benim gibi yapamaz gibi geliyor. o yüzden bence hiç kurcalamayın 😂
Bende öyleyim. Sevmem evimde en ufak işe el sürülsün. Az ve öz gelsinler, oturup gitsinler :D
Yapılacak yemeğe mi karar verir??? :D Sen ne diyorsun?

Bende öyleyim. Sevmem evimde en ufak işe el sürülsün. Az ve öz gelsinler, oturup gitsinler :D
Yapılacak yemeğe mi karar verir??? :D Sen ne diyorsun?
ne diyim 🥲😂 bi gün esimle market alışverisine gittik bi geldim yemekleri üstüne koymus 😔 ertesi sabah bi kalktık baktım yaprak sarması için yaptakları haşladı hadi gel saralım dedi 😂 gittim sardım 😂 oydu ama bi daha nezaketen bile eve davet etmedim.

bebeğim oldu yeni geleyim edeyim lafları döndü hiç duymamış gibi yaptım 😂

evimi süpürmeme bile izin vermedi ya kadın 😂 gerek yok biz gidince süpürürsün dedi. kendi evini haftada bir el süpürgesiyle süpürüyor cünkü. elektrik süpürgesini çalıştırdığımızda kızıyor elektrik faturası çok gelecek diye 🙄😂

ne diyim 🥲😂 bi gün esimle market alışverisine gittik bi geldim yemekleri üstüne koymus 😔 ertesi sabah bi kalktık baktım yaprak sarması için yaptakları haşladı hadi gel saralım dedi 😂 gittim sardım 😂 oydu ama bi daha nezaketen bile eve davet etmedim.

bebeğim oldu yeni geleyim edeyim lafları döndü hiç duymamış gibi yaptım 😂

evimi süpürmeme bile izin vermedi ya kadın 😂 gerek yok biz gidince süpürürsün dedi. kendi evini haftada bir el süpürgesiyle süpürüyor cünkü. elektrik süpürgesini çalıştırdığımızda kızıyor elektrik faturası çok gelecek diye 🙄😂
Yemekleri yapması fln hani belki çoğu kişinin hoşuna bile gider ama sorabilir en azından "Kızım ne yemek yapalım? senin planın ne?" sorar sana sonra beraber yaparsınız hani. Olması gereken bu.

O mu ödüyor yahu elektrik faturasını sanki. :D
Herkesin temizlik düzeni ayrı. Böyle şeylere bende rahatsız olurum ama güzelce verir cevabımı oralı olmam sonra.

Yemekleri yapması fln hani belki çoğu kişinin hoşuna bile gider ama sorabilir en azından "Kızım ne yemek yapalım? senin planın ne?" sorar sana sonra beraber yaparsınız hani. Olması gereken bu.

O mu ödüyor yahu elektrik faturasını sanki. :D
Herkesin temizlik düzeni ayrı. Böyle şeylere bende rahatsız olurum ama güzelce verir cevabımı oralı olmam sonra.
ben de bi sey demeyip gece yorgan yastık kemiriyorum iste 😂 gerci tüm bunlar ilk evlendiğim zamanlardaydı. artık cevap vermesem de duymazdan gelmeyi öğrendim 😂

Bir kere eşim dedi aslında ben o arada başka bir yemekle uğraşıyordum anne pilavı da sen yapabilir misin ben salatayı yapayım o ara dedi tamam oğlum dedi sonra pilavı yaparken ‘bize iş yaptırıyorlar ehehhe’ diye gülerek söylendi
Tam eski kv kafası. Hani gelin varsa her şeyi o yapacak hizmet edecek bana. Hem benim evimde, hem kendi evinde.. O size misafir gibi geliyorsa siz de aynısını ona yapsaydınız keşke baştan. Ben evine her gittiğimde yemeği hazır olurdu, kahvaltıyı falan da öyle birlikte hazırladık aynı şehirdeyken. 2 senedir uzağız bir gelişinde 20 gün kaldı eşimle ikimiz de çalışıyoruz geldiğimde yemekler hep hazırdı. 8-5 çalışan kadının evine gelip bi de hizmet bekleseydi çekemezdim inan😂 bayramda da çok bir şeye karışma bence

Ben kayınvalidem gelmeden yemeklerimi yaparım. Ama masa kurmaya, toplamaya yardımcı olur. Kaldığı zaman salona yatak açarım, sabah ben kalkmadan onları toplar kenara alır. Çay suyu koyar kahvaltı için. Ben onlara gittiğimde yemek dahil hiçbir şeye elimi sürdürmez. Sofrayı toplamaya yardım ederim onda da istemez sen otur der genelde.

Benim babannem böyleydi hani ama o eski kadınlardandı. Yemeğini yapardı. Annemler masayı hazırlardı. Kendi kayınvaldem kalkar alır çayını. Sorar yardım ediyim mi diye gerek yok derim. Kendi evinde o hazırlar ben kaldırırım.

Evet yapar haftaici kaliyorsa yemek yaptirdigim cok oluyor oraya gittigimde de guzel agirlar bizde kenara cekilmeyiz ev fark etmez ki yasam varsa sorumluluk yapilacaklar paylasilmali

Bu arada cay konusunda hassasim genelde misafirimden istemedigim tek seydir ama diger konularda yardim etmeli

Benim kvdem kendi evinde; yemeğini kendi yapar,çayını demler. Sofrayı toplayıp bulaşığı ben hallederim. Temizlik yapılacaksa temizlik takıntısı var birlikte dip köşe gireriz,en son da oturup kahvemizi içeriz. Bana geldiği zaman yemeği yine birlikte yaparız başka da bişeye karışmaz. Çöpüm birikmişse çöpumü atar sadece🤣

Back
X