- 9 Şubat 2010
- 17.835
- 39.768
- Konu Sahibi birgaripkul347
Yok ki öyle bir birikim, can sıkıcı olan o zaten. Başkasının parasıyla, ya da şöyle demek daha doğru, başkasının da söz hakkı olan ve yeri belli parayla kendi ailene kıyak geçme (istenen para düğün takıları ve onlar hakkında karar vermek eşlerin ortak yapması gereken bir şeydir). Bu adam polis, yeni atanmış değil, polislere toplu taşıma ücretsizdir mesela, başka avantajları da var bu mesleğin, kantin, ev arkadaşlığı, doğu görevinde alınan yüksek maaş. Neden birikimi yok, çünkü ya zaten annesine harcadı ya da har vurup harman savurdu. Şimdi de parası kıymetli diye kadına sarıyor, az yeseydi de anasına araba alsaydı. Neden bu erkek milleti çalışan ve birikimi olan bir kadınla evlenince hem altınlara hem de karısının birikimene çökmek ailesine yedirmek için yırtınıyor. Ya insan utanır kendine yatırım yapacakken ailesine bu birikimden verip kendi işini ertelediği için. Bunlarda yok öyle bir şey. Adam utanmadan altınların yarısı zaten benim diyor. İyi o zaman kalan yarısı ve birikimim de benim, neden araba alıyorum sanaAma bu olaya kadar, zaten konu sahibi elini taşın altına atmaktan çekinmemiş ki.
Benim çıkarımım, konu sahibini eşinin annesinin para istemesi ve ödeme planı sunmaması rahatsız etmişti. Belirsizlik bazı insanları daha fazla rahatsız eder bu arada.
Şimdi konu sahibi o kadar çalışmış ve para biriktirmiş, araba almayı planlıyor ama birisi gelip o paradan borç istiyor. İster istemez insan rahatsız olur.
Eşi bu dönemde annesine para verecekse, kendi birikiminden vermeliydi.
Konu uzadıkça sinirleniyorum ben, sana denk geldi kusura bakma, aslında sözler sana değil, konuyu okuyan herkese. Adam annesine borç vermiş neden vermesinmiş. Ya kadın zaten şimdiye kadar oğlundan yeterince kullanmış ki adamın kredi kartı halâ dipte öde öde bitiremiyor. Ha adam kendi yediyse de yemeyip alsaydı anasına araba neden düğün altınları yani