• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemle cok kötü kavga ettik

Her şeyi anladım da kayınvalidenizin annenizi kıskanmasını anlayamadım...

Keşke sesinizi en başta yükseltmeseymişsiniz anladığım kadarı ile olay ondan sonra iyice patlamış çünkü...

O kadar bağırması sizi kovması boşanın çocuğunuz olmasın filan demesi onu zor duruma sokmuş sizi değil.

Eşinizle aranızı düzeltmenizi tavsiye ederim çünkü psikolojik sorunları olduğu çıkarımına ulaştığım bir insan için değmez ikinizinde üzülmesine.
Bu saatten sonra görüşme zorunluluğunuz yok ne kayınvalidenizle ne kayınpederinizle bırakın sadece eşiniz gidip gelsin sizde evinize filan davet etmeyin kırgınlığınız anlaşılsın.
Ailenizi istediğiniz gibi istediğiniz kadar davet edebilirsiniz bu da eşiniz dahil kimseyi ilgilendirmez orası sizin de eviniz unutmayın.

Bu arada eşinizin babanesi ile konuşup olayı anlatmanızı doğru bulmadım. sağda solda dedikodumu yapıyor deme hakkını kayınvalidenize verdiniz haberiniz olsun

:ssz:

Yok yanlis yazdim özür:-), konuyu ilk ben anlatmadim ona, ben daha dün gittim oraya ama iki gün önce kayinvalidemle kayinpeder sikayete gitmisler beni. Babaannede sagolsun beni nasilsin diye aradi. Olsun kizim takma felan deyince esimde beni ona birakti az konusim de icim rahatlasin diye. Bende istedimki benimde agizimdan duysun. Tek tarafli olmasin diye ama babaanne zaaten kimin baslattigini anlamis, bide o benim annemi cok sever. Cok iyi biri yani taraf tutmaz sadece ögüt veriri hep iyi anlasalim onu ister. Aslinda ben kimseye söylemezdim ama onlar anlatirsa ben neyapim?Bende anlattim.Olayi bide benden duysunlar diye.

Yok yanlis yazdim özür:-), konuyu ilk ben anlatmadim ona, ben daha dün gittim oraya ama iki gün önce kayinvalidemle kayinpeder sikayete gitmisler beni. Babaannede sagolsun beni nasilsin diye aradi. Olsun kizim takma felan deyince esimde beni ona birakti az konusim de icim rahatlasin diye. Bende istedimki benimde agizimdan duysun. Tek tarafli olmasin diye ama babaanne zaaten kimin baslattigini anlamis, bide o benim annemi cok sever. Cok iyi biri yani taraf tutmaz sadece ögüt veriri hep iyi anlasalim onu ister. Aslinda ben kimseye söylemezdim ama onlar anlatirsa ben neyapim?Bende anlattim.Olayi bide benden duysunlar diye.

Şimdi anladım gidip babanesine anlattım eşimin diyince siz şikayet ettiniz gibi anlaşıldı.
çok komik kaç yaşında kadın gitmiş kayınvalidesine gelinini şikayet ediyor:53: bence kendinizde hata aramaktan vazgeçin tamamı ile haklısınız demiyorum ama kayınvalideniz de gerçekten enteresan bir kişilik:27:
boşverin görüşmeyin hem ben o benzettiğin hatuna bayılıyorum anne dizide ki en güzel hatun o deseydin sende:33: hay Allahım ya insanlar yaşlandıkça çocuklaşıyorlar lafı ne kadar doğruymuş:27:

Son düzenleme:
Kaynanan kışkançlığından azmış insanın kendi annesi gibi kimse olamaz bu yeni evliyken yerde yurda sığdıranlarıda anlamıyorum birde erkek doğurduğu için üstünmüş senin anneni aşağlık görüyor sanki seni annen büyütürken üzülmedi,acı çekmedi kalbi çok iğrençmiş kadın gerçek yüzünü göstermiş ne kadar ayıp yaşını başını almış ama insan olamamış sen mi onu idare edecektin? Birde yaşlılıktan,büyùk olmaktan bahsederler

Şimdi anladım gidip babanesine anlattım eşimin diyince siz şikayet ettiniz gibi anlaşıldı.
çok komik kaç yaşında kadın gitmiş kayınvalidesine gelinini şikayet ediyor:53: bence kendinizde hata aramaktan vazgeçin tamamı ile haklısınız demiyorum ama kayınvalideniz de gerçekten enteresan bir kişilik:27:
boşverin görüşmeyin hem ben o benzettiğin hatuna bayılıyorum anne dizide ki en güzel hatun o deseydin sende:33: hay Allahım ya insanlar yaşlandıkça çocuklaşıyorlar lafı ne kadar doğruymuş:27:

Allahim ya...Resmen simay dedi. Kafayi bozmus diziyle. Kime benzetecigini bilemedi herhalde. Allahtan Adini feriha koydumdaki sehere benzetmedi. Ozaman temelli delirirdim.
Bide haklisin zaaten bende sucluyum, susmaliydim bazi yerde, bu sözcük cok dogru KONUSMAK GÜMÜS ISE SUSMAK ALTINDIR diye. Ama iste tam yarali günüme denk geldi bide üstünüm deyince erkek annesi diye. Benim annemde iki erkek dogurdu hatta bi kardesimi 2 yasinda kaybettik allah rahmet eylesin, insallah öbür dünyada o bizi kurtaracak. Cennetlik bir erkek cocugun annesi. Evlat acisi cok kötü birsey bunu ben 4 yasindayken gözlerimle gördüm. Allah kimseye yasatmasin. Bide kendini hala üstün görüyo.

Kaynanan kışkançlığından azmış insanın kendi annesi gibi kimse olamaz bu yeni evliyken yerde yurda sığdıranlarıda anlamıyorum birde erkek doğurduğu için üstünmüş senin anneni aşağlık görüyor sanki seni annen büyütürken üzülmedi,acı çekmedi kalbi çok iğrençmiş kadın gerçek yüzünü göstermiş ne kadar ayıp yaşını başını almış ama insan olamamış sen mi onu idare edecektin? Birde yaşlılıktan,büyùk olmaktan bahsederler

bide ogün sunlarida söyledi. "emine teyzenler, sonra halalar sonra kuzenlerin felan size geliyolar zaaten zamaniniz yok bizimle bile zor görüsünüyosun diyo, bide onlar evine geliyo diyor. Gelsinler tabi ona neymis benim misafirimden. Hem gelicem diyene gelme ben kayinvalidemle bile zor görüsüyom mu diyim? Tam kiskanc yani sadece annemi degil kolu komusdan bile kiskaniyo. Bikere arkadasimin kayinvalidesini gördüm elini öptüm yasli teyze. Niye o kadinin elini öpüyon diyo, senin arkadasin benimkini öpmedi sende onunkini öpme diyo. Benim arkadasim saygisiz aklina gelmemis diye bendemi öyle olucam???

cnm esine kizma bu konuda seni ailesine karsi savunmus seni sevdigini söylemis onlara.
biraz vakit gecsin zamanla unutursunuuz. ölüm hepimize yarin öbürgün esinle tek kalicaksiniz aranizi sogutmayin olurmu

ceylin canın sıkılmasında bu ilk kavga artık bi açılış artık arkası gelir ...benim öyle olmuştu ama sen şaslısın ayrı evdesin biz beraberdik o zamanlar.....ve her fırsatta kavga vardı evimde...offf temmuz gelmesin istiyorum o zebani suratını hiiiç göresim yoook...aslında kesinlikle gitmem ama kızımıda yanlız göndermem o kadınla kızının yanına...ama gidersemde tavırlı gidecem karalıyım bi karış surat ve bitabağı bile kaldırmam bundan sonra....eh kendi yağlarıyla kavrulurlar......bunu niye yazdın diyceksin benim kaynanada kavgada beni kendi evimden kovdu bende dedimki ya ben HAMİLEYSEM sen de çocuğunda geberin işşallah....oğğlum sakın bundan çocuk yapma demişti........şimdi çocuğumu 1 yıldır göstermiyorum ..bi yalanlar atıyo yok çok seviyomuş kızımı resmini yaptırıp çerçeveletmiş...sende böyle olcan gibi

Allahim ya...Resmen simay dedi. Kafayi bozmus diziyle. Kime benzetecigini bilemedi herhalde. Allahtan Adini feriha koydumdaki sehere benzetmedi. Ozaman temelli delirirdim.
Bide haklisin zaaten bende sucluyum, susmaliydim bazi yerde, bu sözcük cok dogru KONUSMAK GÜMÜS ISE SUSMAK ALTINDIR diye. Ama iste tam yarali günüme denk geldi bide üstünüm deyince erkek annesi diye. Benim annemde iki erkek dogurdu hatta bi kardesimi 2 yasinda kaybettik allah rahmet eylesin, insallah öbür dünyada o bizi kurtaracak. Cennetlik bir erkek cocugun annesi. Evlat acisi cok kötü birsey bunu ben 4 yasindayken gözlerimle gördüm. Allah kimseye yasatmasin. Bide kendini hala üstün görüyo.

Allah rahmet eğlesin canım. Allah hiç bir kulunu diğerinden üstün yaratmamıştır temelde o yüzden ne derse desin kayınvaliden nasıl düşünürse düşünsün bu konuda onun problemli biri olduğunu gösteriri ben konuştuğun için demedim birde haksız olduğun yerler var diye. Sen hem ona göre daha tecrübesiz hem de daha küçüksün okadar üstüne gelirse konuşman yanlış değil ben keşke sesini yükseltmeseydin demek istedim yoksa ben ne söylediklerinde ne de konuşmanda hata görüyorum. Nitekim ne kadar susarsan okadar tepene çıkıyorlar bunu da unutma.Aileden biri ile konuşurken de benimde haksız olduğum yerler var deme bence bunlar çok kullanılabılır sözler çünkü.:7:Yeni evlisin tadını çıkar canım ya kayınpederine de çok güldüm bu arada kaç yaşında kıza laf yetiştirme yarışına girmişler resmen

sen anlattikca ,kayinvalidemi anlatiyorsun gibime geliyor...:-)) simdi ona bir gitmem lazim..artik eskisi gibi degil her sey ve oraya gitmek cok zor geliyor...yani insana belli bir yastan sonra hediye , altin , taki , esya degil bence sadece insan lazim .
hasta oldugunda onun yaninda olucak ,ilgilenicek, yemek yyapip önüne koyucak .bunlar hala , kimle neyin kavgasinda anlamis degilim..

Allah rahmet eğlesin canım. Allah hiç bir kulunu diğerinden üstün yaratmamıştır temelde o yüzden ne derse desin kayınvaliden nasıl düşünürse düşünsün bu konuda onun problemli biri olduğunu gösteriri ben konuştuğun için demedim birde haksız olduğun yerler var diye. Sen hem ona göre daha tecrübesiz hem de daha küçüksün okadar üstüne gelirse konuşman yanlış değil ben keşke sesini yükseltmeseydin demek istedim yoksa ben ne söylediklerinde ne de konuşmanda hata görüyorum. Nitekim ne kadar susarsan okadar tepene çıkıyorlar bunu da unutma.Aileden biri ile konuşurken de benimde haksız olduğum yerler var deme bence bunlar çok kullanılabılır sözler çünkü.:7:Yeni evlisin tadını çıkar canım ya kayınpederine de çok güldüm bu arada kaç yaşında kıza laf yetiştirme yarışına girmişler resmen

haklisin canim. Sana katiliyorum. Ama iste keske hic konusmayip cekip gitseydim. Birdahada gitmezdim oraya. Ama yinede gitmicem özür dilesin öyle. Ama cocugumda olursa insallah allah nasip ederse göstermicem. Istemedi netekimde.

sen anlattikca ,kayinvalidemi anlatiyorsun gibime geliyor...:-)) simdi ona bir gitmem lazim..artik eskisi gibi degil her sey ve oraya gitmek cok zor geliyor...yani insana belli bir yastan sonra hediye , altin , taki , esya degil bence sadece insan lazim .
hasta oldugunda onun yaninda olucak ,ilgilenicek, yemek yyapip önüne koyucak .bunlar hala , kimle neyin kavgasinda anlamis degilim..

Ya niye onlar böyle anlamiyorum. Ben bide söyle bir insanim herzaman derim kim benim hakkimda ne düsünüyorsa iyide olsa kötüde olsa on mislisini versin. Yani bana iyi davranana ben on adim yaklasirim ama, konu annem babam olursa, orda dursun. Zaaten hasretlik yasiyorum.:-( Neler olucak bilmiyorum bazen bende belki kayinvalide olucam diyorum ama insallah aklimi yerinde birakip beni böyle yapmaz. Kimseye muhtacda etmesin kimsenin yuvasinida yiktirmasin. Resmen huzurumuz kacti bi yüzük kiskancligi yüzünden. Onu bi ayakkabi ile mutlu edemedik yetmedi kadina, simdi ama beni temelli kaybetti, cocuklarimida (olursa insallah) görmicek, ogluda simdilik kizgin biraz. Olan ona oldu. Cünkü herzaman esimden fazla ben düsünürdüm onlari,dogum günü olsun, anneler günü olsun bayram olsun ne olursa olsun hastalik saglik felan iste. Arayan gidelim diyen hep bendim.Ama bundan sonra ayagimi kesdim. Esim nezaman isterse gitsin ben ama hicbir zaman git veya ara felan demem.Kendi nasil isterse

ailerle ilişkiniz biterse evliliğiniz de biter arkadaşım biraz uzak durun birbirinizden
ama kesip atmayın eşinizle savaşa başlarsınzız ilerde
herkes yaptığını düşünsün birsüre uzak durun ama hiç görüşmeden olmaz
eşinizle ilişkiniz yıpranır

yaşananlar hoş değil tabii,k.validenizde söylemiş zaten, olay çıkarmasının tek nedeni annenizi kıskanması..ama şu erkek annesi olayını anlayamıyorum bir türlü,erkek anneleri daha mı özel oluyor ya da cennete mi gidiyor acaba?bence çirkin olan şey k.validenizin bu tavrı,kendini üstün görme çabası..Allah kolaylık versin.

yaşananlar hoş değil tabii,k.validenizde söylemiş zaten, olay çıkarmasının tek nedeni annenizi kıskanması..ama şu erkek annesi olayını anlayamıyorum bir türlü,erkek anneleri daha mı özel oluyor ya da cennete mi gidiyor acaba?bence çirkin olan şey k.validenizin bu tavrı,kendini üstün görme çabası..Allah kolaylık versin.

Tskler canim zaaten olayda orda koptu.ben öncelikle geliyorum önce bana alinacak diyor.evlendim diye annemi unutup dogum günlerinde hediye almayip k.valideme tek alicak degilim.benim annecigimde beni 9 ay karninda tasidi,emzirdi bakti büyüttü.hem olayin komik tarafi esimden 2 yas yani artik evlilik cagina giricel olan görümcem var.onun basina bunlar gelse üzülmezmi?annem hayvanmi dedim ona,yok siz ailecek cok iyisiniZ biz kötüyüz diyo.kiskancliktan patlamis.hic böyle oldugunu bilmiyordum.cok fazlada görüsmüyorduk zaaten aramizda 10km var sirf hafta sonu zaman bulmaya calisiyoruz iste.neyapalim esimde bende aksama kadar calisiyoruz.ilgi istiyor olabilir ama oldugundan daha fazla ilgi gösteremem.hergün arardim aslinda ama artik bitsey yok ona.

Aksam eve geldim bugün masada tabak var, esime sordum bune, bi kocaman tabak lokma (yagli) yapmis annem gönderdi diyor. Niye simdi böyle birsey yapti anlamadim. Ama dün babaannesi gile bir torba benim (bizim)ona aldigimiz hediyeleri vermis,geri ver diye. Ben cünkü sanada hediye aldik diye anmisim. Komplexli kadin ya. Bugünde benim sevdigim lokmayi yapip göndermis. Hic birsey anlamadim simdi

Kizlar dün kayinvalidemin getirdigi börekten yesemmi yemessemi? Annem herzaman kalbinin sesini dinle derdi.endise ediyorum cünkü durup dururken benim en sevdigim ve hergün yapilmaya yagli ekmeginden niye yapip gönderssin???

valla ne güzelde vermişsin kayınvalidenin ağzının payını böyle olmasanda kıymet değer bilmiyorlar bunlar.. bundan sonra çok iyi anlaşırsınız bak gör

valla ne güzelde vermişsin kayınvalidenin ağzının payını böyle olmasanda kıymet değer bilmiyorlar bunlar.. bundan sonra çok iyi anlaşırsınız bak gör

aynen katılıyorum kim zulum ve eziyet yapana sabır ediyorsa boşuna sabır ediyor ,bunun mükafatı vardır diyenlerede sadece gülüyorum,herkes adil ve vicdanlı olmak zorunda

kayinvalidene karsi susmaman cok iyi...
sustukca ustune gelirler...
kadin seni kendi ailenden bile kiskaniyor, ruh hastasi bence...
kavga sirasinda ona soyledigin herseyde cok haklisin, hic uzulme neden soyledim diye herseyin sorumlusu kayinvaliden...
sakin barismak icin ozur falan da dileme...esin israr etse bile dileme, hakliyken haksiz duruma dusersin...
ne demek ben erkek annesiyim ben oncelikliyim...
sonra annenize aldiginiz hediyeyi kiskanmasi cok abes, ona hic bir sey almasaniz bile hic bir sey soylemeye hakki yok ister alirsiniz ister almazsiniz sizin keyfinize kalmis ona ne...
hem ona da ayakkabi almissiniz zaten...
daha ne istiyomus belasini mi?

Back