Kayınvalidemin köpek sevgisini

Burda yine eşiniz için tek olumsuz şey söylememişsiniz. Ama kayınvalidenize carlayacağınıza minnet duymalısınız zira baktığı köpek eşinizin. O nedenle eşinize carlayın.

Kayinvalidenizin yaninda goturme sansi var mi? Esinize acik acik soyleyin buraya yazdiginiz sebepleri bir yol bulsun.
14 kiloluk bir köpekle nereye gidebilirler ? Hayvanı alıp başlarına saran oğulları ve kızları bakmazken; gittikleri yere misafir olarak mı götürsünler ?

Evcil hayvanla herhangi bir yerde konaklama şansları da yok; ne yapsın insanlar ?

Yavrucak ne kadar kayınvalidenizin ise bir o kadar da eşinizin köpeği.

Kayınvalide olacak yaşa gelmiş bir insanın tek başına kimseye yük/sorumluluk yüklemeden bakmasını beklemek kayınvalideye haksızlık.

Hepimiz seviyoruz demişsiniz, ki eminim seviyorsunuzdur ancak köpek sahiplenmek ve köpek sevmek aynı şey değil;
Örneğin bazılarımızın sıkıca kucaklayıp saatlerce sevdiği vakit geçirdiği, bayıldığı, eşimiz dostumuz için bir kaç gün bakıcılık yaptığı köpekler var ama sonrasında onları sahipleriyle bırakıp yürüyüp gidiyoruz... O sorumluluğu alamayacağımızı bildiğimizden ve sorumlu davrandığımızdan, içimiz gitse de biz sahiplenmiyoruz.

Siz değilsiniz ama eşiniz o köpeğin sahibi; bu yüzden, veterine götürmesi, şu bu.. yaptıkları lütuf değil. Yerinde olan bu.

Sizin bunalmış olduğunuzu anlamıyor değilim, bence tek sorun, sorumluluklarından kaçınan eşinize yüklenmeniz gerekirken eşinizi hoşgörüp, kayınvalideden bu konuda himmet bekleyip, hayal kırıklığına uğrayıp üzülüyor olmanız. "Eşim artık evli sorumlulukları var"ı burada söyleyemezsiniz, siz yoktunuz o köpek vardı ve eşinizin sorumluluklarına dahildi. Bugün siz sorumluluk alırsınız almazsınız, orasını paşa gönlünüz bilir kimse de size bir şey diyemez, ama eşiniz almak zorunda.

E tamam bu hayvan alıcaksın 1 2 seneye yok olmuyor ki en az 15 20 sene yasiyorlar o zaman sorumluluğu yoktu ne demek ya o zaman zamanında hayvan almayacaktı aynen aynen bir tek suçlu kv de çünkü kocişin artık evli canın istedikleri için aldığı hayvanada 20 sene kadın bakmak zorunda aman çok haklısınız

Eşiniz ilk defa çalışmıyor heralde. Çalışma şartlarının ve saatlerinin kaç olduğunu bilmiyor mu? Hiç sahiplenmeseydi o zaman yazık günah hayvana. Süs olsun diye sahiplenip sonra da hepsi annelerinin başına bırakıp gitmiş işte. Biz sizi savunuyoruz, kocanizin bencilliğini yüzünüze vurdukça siz de koca savunuculugu yapıyorsunuz. Ben dahil herkese cevaben bunu yapmissiniz. O zaman paşa paşa bakın köpeğe de hakkına girmeyin!

Fikirlerinize saygı duyuyorum ama sanırım aynı düşüncede değiliz yaşamadan da dışarıdan yorum yapmak çok kolay eşimi savunduğumda yok sadece onunla yaşayan ben olduğum için onun bu konuda ne kadar hassas olduğunu biliyorum ama benimle bir hayat tercih etti benimde hassas olduğum istemediğim noktalar var bu konuyu da konuşuyoruz ama orta noktası yok bu mevzunun konunun tamamen kapanması için benim sahiplenmem gerek. Eşim eskiden bu kadar yp
Öğün değildi ayrıca alırken annesi de babası da rızasıyla alınmış gidip zoraki eve getirmemiş böyle de bi durum var

O zaman bunu eşine söyleyeceksin uygun bir dille

Bari zamanında bile isteye bakacak birine sahiplendirselerdi minikken alip yaş aldıkça istememek gibi oluyor insanlar hayat durumunu iş güç koşuşturma bunun altından kalkabilirmiyimi düşünecek onlar sahiplenirken annede onay verdiyse o da sorumlu belki gençlerin atıyorum buna düşünmeyi o anlık bir heves gözden kaçırdılar kayınvalide de kızının oğlunun sahiplendiği canlınin iki yıllık heves olmadığını bir anne olarak söylemeliydi benim kızım kuş istiyor ama bakmayacak vakit bulamayacak sadecs sevecek sonunda kuş ve ben kalacağım biliyorum bunu ve bu isteği olmayacak.Belli olgunluğa erişene kadar sevmek kadar bakım sağlık yaşlılık canlininda bir çok ihtiyacı var maddi manevi yerine getirmek lazım sonuna kadar eşya degilki bu .Bu yüzden kayınvalidede onay verdiyse bence oda sorumlu benim fikrim.

Kayın valide ve diğerlerine, bu işin sizin yaşam şeklinize uymadığını açıkça söylemelisiniz...

Eşim hassasiyetimi biliyordu bende onun hassasiyetini biliyodum eşim her zaman sorarak hareket etti ama kayınvalidem sormadan direk bu konuda böyle davranış sergiliyor

Konuda siz de mağdursunuz köpek de mağdur.
Eşiniz ve ablası ailenin rızasını alarak eve köpek getirmiş ama ikisi de evlenirken yan çizmiş ki ne eşiniz ne ablası köpeği kendi evine götürmemiş, anne babası da hayvanı sokağa atmaya gönülleri elvermediği için sorumsuz çocuklarının sorumluluğunu üstlenip hayvana bakmaya devam etmişler.

Evciller sahipleri tarafından terk edilince psikolojileri bozuluyor, kayınvalideniz size inat değil köpeğin ard arda evden giden sahiplerinin ardından psikolojisi bozulduğu için eşinizi sık sık eve çağırmıştır, görümceniz Almanya’da yaşadığından her an gelemeyeceği için köpeğin kendini iyi hissetme görevi diğer sahibe yani eşinize düşmüş.

Kusura bakmayın ama eşiniz sorumsuz, bakamayacağı bir canlının günahına girdiği yetmemiş bir de anne babasına bırakıp gitmiş, kayınvalide kayınpederiniz de belki sadece kendilerinden sorumlu olacakları bir hayat istiyorlardı ama kızlarıyla oğulları onların hayatını ortalama 15 yıl ipotek altına almış, bu yüzden ara ara köpeği oğullarına getirmelerini garipsemedim, bunların sizinle alakası yok oğullarının sorumsuzluğuna tepkidir yaptıkları.

Kimse evlenince, ev değiştirince, çocuk olunca vs vs geride bırakacağı evcili sahiplenmemeli, kedileri köpekleri duyguları olmayan canlılar zannetmemeli, onlarda can onların da duyguları var, bizim burada yıllardır başını okşadığımız beslediğimiz sokak kedisi dahi tedavi ettirmemize rağmen kötüleşti, ölüsünü bize göstermemek için gitti bambaşka bir yerde öldü, böyle de duyguludur hayvanlar.

Kızınız evlenecek çağda mı kaç yaşında?

Ben almazdim evime. Ne munasebet ya. Hayvanlari bende severim ama disarda beslesim mamasini aliri hastaysa veteriner cagirmisligim var. Ama evime almam. Kokuyor bu kacinilmaz bir gercek. Bazilari çişte yapiyor ben iki defa denk geldim arkadasimin evinde. Hole bildigin yapmıştı. Yataklarin ustlerine cikiyorlar. Yani herkeste sevmek kabul etmek zorunda degilki ayrica. Evin sahibi istemiyorsa getiremez. Kedi kopek otelleri var birakabilirler bizim gelinimiz oyle yapiyor.

garciaas sizin kızınız 30 yaşında değildir, konudaki köpeği alıp gelen abla kardeş 30 yaşında insanlar, 3-4 yıl önce sahiplenmiş olsalar 25-26 yaşında yetişkinlerdi, anne 10 yaşındaki çocuğa konuşur gibi konuşamaz ki, konuşsa da bir kulaklarından girer diğerinden çıkar, dinlemezler.

Kendileri baştan düşünüp biz evlenip gideceğiz köpeği de götürmeye niyetimiz yok o zaman ne hayvanın günahına girelim ne ailemize yük edelim diyeceklerdi.

Bizimde köpeğimiz var, 10 yılı aşkındır evimizin çiçeği ama onu sahiplenmeye sorumluluğunu almaya eşimle ben karar verdik, sorumluluk almak zorunda bırakılmadık.

Evlenecek çağ derken herkese göre degisen bir şey o ama hayır evlenecek çağda değil tabiki .İlerde kendi basina eve çıkarsa istediği canlıyı sahiplenebilir o olgunluğa erisirse tabiki ben bakmam bana anne al ilgilen demeyecek al çok tatlı sev alış yapmayacak herkesin kendine göre bir hayat programı var.Sahsen onun o sorumluluktan sıkılacağini biliyorum ben o sadece sevmek isteyecek bakmak değil

Kv ye hırsınızdan başlığı bile doğru düzgün yazamamışsınız.

Kadın istese ( kv köpek sevgisi başlık) bu yaşına kadar sahiplenirdi zaten istediği kadar yavruyu , bencil sorumsuz çocuklara bak sen ya , ne güzel böyle her işten sıfır sorumlulukla kılçıksız sıyrılıp , bir de bakan insana tatava yapıyorlar , hayat çok ilginç gerçekten.

Evet doğru ben genç evlendilerse dedim yaşlarıda ufak tahmin ettim o zaman yapacak birşey yok abla ve konu sahibinin eşi bakmak zorunda .Hani 18 yaşında sahiplenir yaş olur 24 o zaman olurdu 25 30 falan bilinçli olunacak yaş benim kızım küçük o yaşlarda değil

Ben kedi kòpek hastasi biri olarak, rahatsiz olmazdim.

Ama tabikide seni rahatsiz etme gibi bir saygisizlik etmemeleri gerekir. Bunu Cikca monus onlarla

Yok yok abla ve eş diye bahsettikleri gayet yetişkin insanlar, konu sahibi dahi 27 yaşında.
Konu sahibi de mağdur ama eşiyle görümcesinin sorumsuzluğu yüzünden aileye haksızlık yapıyor, kimse kızının oğlunun sorumsuzluğunu üstlenmek istemez ama ortada hiç günahı olmayan ve sokağa bırakılırsa ziyan olacak bir can olunca anne baba kıyamamış bakmaya devam etmiş, yetişkin bir evcili kimse sahiplenmek istemiyor bunun da altını çizeyim ki neden başkasına vermediler sorusunun cevabı olsun, genelde herkes cins olsun, yavru olsun istiyor, bizim burada çoook tatlı bir kedi var Allahım o kadar sakin bir kedi, o kadar ki doğasına aykırı şekilde sakin sakin yatar tüm gün, bakımları kısırlaştırması yapılmış ama 3-4 yaşlarında olduğu için kimse sahiplenmek istemiyor, aynı şekilde şu sıralar bakımını üstlendiğimiz bir sokak köpeği var, akıllı hemen sahiplenip sizi korumaya geçen bir çocuk ama o da 1 yaşında o yüzden kimsenin ilgisini çekmiyor.

Kaldı ki evciller birileri tarafından sahiplenip sonra başka birilerine verilince depresyona giriyorlar, günlerce hiç bir şey yiyip içmeden ağlayan hayvanlar var onlara da günah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…