- 2 Temmuz 2013
- 3.820
- 8.141
- 358
- Konu Sahibi adyaligoktas
-
O kadar haklısınız kiYok yok abla ve eş diye bahsettikleri gayet yetişkin insanlar, konu sahibi dahi 27 yaşında.
Konu sahibi de mağdur ama eşiyle görümcesinin sorumsuzluğu yüzünden aileye haksızlık yapıyor, kimse kızının oğlunun sorumsuzluğunu üstlenmek istemez ama ortada hiç günahı olmayan ve sokağa bırakılırsa ziyan olacak bir can olunca anne baba kıyamamış bakmaya devam etmiş, yetişkin bir evcili kimse sahiplenmek istemiyor bunun da altını çizeyim ki neden başkasına vermediler sorusunun cevabı olsun, genelde herkes cins olsun, yavru olsun istiyor, bizim burada çoook tatlı bir kedi var Allahım o kadar sakin bir kedi, o kadar ki doğasına aykırı şekilde sakin sakin yatar tüm gün, bakımları kısırlaştırması yapılmış ama 3-4 yaşlarında olduğu için kimse sahiplenmek istemiyor, aynı şekilde şu sıralar bakımını üstlendiğimiz bir sokak köpeği var, akıllı hemen sahiplenip sizi korumaya geçen bir çocuk ama o da 1 yaşında o yüzden kimsenin ilgisini çekmiyor.
Kaldı ki evciller birileri tarafından sahiplenip sonra başka birilerine verilince depresyona giriyorlar, günlerce hiç bir şey yiyip içmeden ağlayan hayvanlar var onlara da günah.
Doğruya doğru bir evcili sahiplenmek kolay değil, çok güzel yanlarının yanısıra zorlukları da var.O kadar haklısınız ki
Evcil hayvan sahiplenmek ömür boyu sorumluluk almak demek
Benim kedim var
Geçen hafta yurtdışına tatile gittiğimizde kayınvalideme bıraktım
Sağolsun titiz bir kadın olmasına rağmen kabul etti
Düşünüyorum da etmese etmeyebilirdi çünkü sahiplenirken ona sormadık
Ve hergün görüntülü aradım kızımı görmek için
Şimdi oğlum köpek istiyor bahçeli eve geçiyoruz diye
Çok sevmeme rağmen kabul etmedim
4-5 sene sonra ünv için gittiğinde bize kalacak
Bütün sorumluluğu bende olacak
Birine emanet edince gittiğim yerde huzur bulamıyorum acaba iyi mi iyi bakılıyor mu
Ve benim kendini sevdirmeyen kızım kucağımdan inmiyor geldiğimden beri
Onu bırakıp gideceğim sanıyor
Evlenmeden önce gerekli ayrıntıları konuşmadığınızı anlıyorum bu mesajdan. Eşinizle nişanlıyken köpeğim var dediyse 2 seçenek var: 1) ya ona uygun bir eve geçersiniz 2) ya da güvenilir birine sahiplendirirsiniz. Bu sahiplendirdiğiniz kişi aileden de olabilir ve artık sorumluluk ondadır. Ama sizin eşiniz durumu muallakta bırakmış. Köpek onun mu yoksa annesinin mi? Ha evinize kabul etmek zorunda değilsiniz, o konuda hak veriyorum.Merhaba, maalesef artık bu durumdan çıkış yolu bulamıyorum ve kendimi yalnız hissediyorum eşim ve abla evlenmeden önce köpek almışlar eve daha sonrasında ablası evlenip almanyaya yerleşti şimdi annesi ve babası bakıyor köpeğe, ara ara kayınvalidem emrivaki şekilde oğluyla konuşup köpeği bize bırakıyor veya çaya oturmaya geldiklerinde 14 kilo köpeği kucağında getiriyor. Maalesef bu durumdan çok sıkıldım hayvan sever bi insanım ama artık gerçekten bu mevzudan bayıldım. Köpek her yerde yatakta beraber yatıyorlar mutfakta yemek hazırlarken sürekli ağzına yemek veriyor sonra yemek yapmaya devam ediyor elini yıkamadan ve beraber sofrada yemek yiyoruz. Ben de eşimi kırmamak için birşey söylemiyorum oda farkında artık annesiyle babası bu durumu abarttığını ama onların yaşam tarzına saygı duyuyorum karışmıyorum ama şimdi 2 günlüğüne yazlığa gidicekler benim fikrimi almadan yine emrivaki şekilde köpeği bırakacaklarını söylüyorlar ufak bi köpek olsa neyse de salyası akıyor su içiyo ağzından sular damlıyor parke su oluyor benim hassasiyetlerimi bildikleri halde kayınvalidemin beni üzmek için yaptığını düşünüyorum sizce nasıl bu durumu çözebilirim, daha yeni bebeğimi kaybettim babam covid oldu üstüne zature sürekli yanlarına gidiyorum köpeği şimdi evde bırakırsam aklım evde kalıcak acaba nereye oturdu naptı diye daha sonrasında evdeki bütün halıları yıkmaya gönderip koltukları yıkatmak zorunda kalacağım gerçekten artık çok bunaldım bide zor bu ay geçiriyorum psikolojik olarak zorla sevdirmeye çalıştıkları için artık bende ters tepki olmaya başladı napıcam yani şuan bu problem değil ama bunu nasıl çözebilirim
Kıyamam yaaaDoğruya doğru bir evcili sahiplenmek kolay değil, çok güzel yanlarının yanısıra zorlukları da var.
Evladınız çok da istese kendi alamadığı sorumluluğu üstlenmek zorunda değilsiniz, ki köpek bakımı kediden zor zira kedi tuvaletini yapmak için evden çıkmak zorunda değil ama köpek çıkmak zorunda, her gün düzenli gezdirilmeleri gerekiyor, evde bakılıyorsa ve cinsi gereği haylaz da bir köpekse evin altını üstüne getiriyor, kediler gibi kendini yalayarak temizlemedikleri için temizlikleri bakımları hep sahibinin sorumluluğunda.
Terk edilme psikolojileri çok üzücübiz nişanlıyken eşim bana yavru köpek getirmişti evlenene kadar baba evimde baktım evlenince onu da yanımda götürdüm, ki eşime alışık ben deseniz zaten sahibi bendim buna rağmen yeni evine alışana kadar mahvolmuştu kuzucuğum, bekarken baba evinde dinlediğim bir şarkı vardı, yeni evimizde o şarkı ne zaman çalsa dikkatle dinler sonra içli içli ağlardı, büyüdüğü evi arıyordu
Bir sene yanımda götüremediğim için 1 haftalığına anneme bıraktım ne yemek yemiş ne su içmiş hep ağlamış, annem telefon etti kızım bu çocuk yemeden içmeden kesildi onu gördükçe içim parçalanıyor ne olur hemen dönün diye, hemen döndük beni görür görmez sevinçten hem ağladı hem altına kaçırdı, o yüzden lütfen kimse bakamayacağı evcili almasın.
Velhasıl anne babasının rızasıyla bekar evinde köpek bakan ve evlenirken sorumluluğunu bilip yanında götüren biri olarak konu sahibinin eşi ve ablasını kesinlikle haksız buluyorum, bu sorumluluk değil sorumsuzluk.
Jack London değil mi, ben de okudum. Köpeğin bakış açısından yazılan bir kitaba hiç denk gelmemiştim.Kıyamam yaaa
Nasıl korkmuş bırakıp gittiniz sanıp
Beyaz diş diye bir kitap var onu okuyunca çok etkilenmiştim
Bazı yerlerini ara ara okurum ve o kadar gerçek ki orda yazılan hisler
Siz yazınca bir kere daha anladım
Acaba köpek nereye oturdu diye halı koltuk yıkatmak biraz abartı. Hayvan evde bakılan temiz bakımları yapılan bir köpekse böyle düşünmek yersiz. Ha tabi sizin hassasiyetiniz vardır sevmiyorsunuzdur o sebeple böyle düşünüyorsunuzdur onu bilemem de. Ben de hayvanseverim evde kedilerim var ancak istemeyene/sevmeyene de zorla götürmem bırakmam yani. Eşinizle konuşmalısınız. Sonucta eşinizin de köpeği oldugunu düşündükleri için getiriyorlar herhalde. Eşiniz bir çözüm bulmalı
Şu konuda haklısınız, hayvanın yarattığı kirliliği temizlemek zorunda değilsiniz. Ayrıca köpeğim var, gayet bakımlı ve temiz. Sürekli yerleri, halıları kirlettiği falan yok. Sürekli kucağımda, koltukta, yatakta; ne olmuş ki? Dediğiniz gibi olsun madem, öyleyse bile temizliği eşiniz yapmalı, onun dışında köpeğin durduğu yerde size ne zarar var ki? Anladığım kadarıyla zaten korku ve alerji probleminiz yok. Ben de köpeğimle bir yerlere gidiyorum veya anneme emanet ediyorum; o da bir evlat, ardımdan evde ağlıyor.
Nasıl kurmuşsunuz kafanızda ya yazık? Kadın arada tatile çıkmak istemiş, kaç yaşına gelmiş çalışmış çocuk bakmış az biraz dinlensin yani, köpeği de en yakın bağ kurduğu muhtemelen eşinize bırakacak tabii kime bıraksın? Bakkal Mahmut Efendi’ye mi? Siz niye kaynananızı arayıp, “annecim, bir dahaki sefere benimle görüşürsen daha iyi olur, kendimi ayarlarım” demiyorsunuz mesela? Köpek, evladı gibi oluyor insanın, eşinizin de öyledir, evlenip evden gidince onun üzerinden bağı devam ettirmeye çalışmış olması gayet normal, nereden çıkardınız yani kocanızı çalma falan? Resmen benim rüyaların saçmalık seviyesiAslında var arabayla gidiyorlar götürebilirler ama maalesef beni sevmediği için veya benim rahatsız olduğumu bildiği için bu konuda bana emrivaki yapıyor ne bileyim arasa kızım böyle böyle bi durum var gidicez seninde bilgin olsa dese belki böyle hissetmem zaten sevdiğini de düşünmüyorum beni evlendikten sonra oğlunu çaldığımı düşünüyor
Malesef bu konuda haklısınız. Sevmemekten öte saygı duymamak. Konu bizim aileyle birebir aynı. Bizim gelinimiz de sizin gibi köpek evden gittikten sonra halıları yıkamaya veriyordu. Biz baktık bu mevzu kız için önemli kardeşim annemlerin evinde köpek ile ilgilenmeye başladı annemler tatildeyken. Farklı alternatifler üretti. Köpek çok fazla gelinin evine girmedi. Köpeğimiz bizim ailemizin bir parçası, babam sarılıp uyur, o derece, ama başka birisi rahatsız oluyorsa o senin “görümcen” deyip zorla evine götüremeyiz. Konuyu çözmesi gereken eşiniz.Aslında var arabayla gidiyorlar götürebilirler ama maalesef beni sevmediği için veya benim rahatsız olduğumu bildiği için bu konuda bana emrivaki yapıyor ne bileyim arasa kızım böyle böyle bi durum var gidicez seninde bilgin olsa dese belki böyle hissetmem zaten sevdiğini de düşünmüyorum beni evlendikten sonra oğlunu çaldığımı düşünüyor
Buraya çok güzel bir şekilde ifade etmişsiniz zorlandığınızı aynı şekilde eşinize de ifade edin...Hatta kv ile de konuşunMerhaba, maalesef artık bu durumdan çıkış yolu bulamıyorum ve kendimi yalnız hissediyorum eşim ve abla evlenmeden önce köpek almışlar eve daha sonrasında ablası evlenip almanyaya yerleşti şimdi annesi ve babası bakıyor köpeğe, ara ara kayınvalidem emrivaki şekilde oğluyla konuşup köpeği bize bırakıyor veya çaya oturmaya geldiklerinde 14 kilo köpeği kucağında getiriyor. Maalesef bu durumdan çok sıkıldım hayvan sever bi insanım ama artık gerçekten bu mevzudan bayıldım. Köpek her yerde yatakta beraber yatıyorlar mutfakta yemek hazırlarken sürekli ağzına yemek veriyor sonra yemek yapmaya devam ediyor elini yıkamadan ve beraber sofrada yemek yiyoruz. Ben de eşimi kırmamak için birşey söylemiyorum oda farkında artık annesiyle babası bu durumu abarttığını ama onların yaşam tarzına saygı duyuyorum karışmıyorum ama şimdi 2 günlüğüne yazlığa gidicekler benim fikrimi almadan yine emrivaki şekilde köpeği bırakacaklarını söylüyorlar ufak bi köpek olsa neyse de salyası akıyor su içiyo ağzından sular damlıyor parke su oluyor benim hassasiyetlerimi bildikleri halde kayınvalidemin beni üzmek için yaptığını düşünüyorum sizce nasıl bu durumu çözebilirim, daha yeni bebeğimi kaybettim babam covid oldu üstüne zature sürekli yanlarına gidiyorum köpeği şimdi evde bırakırsam aklım evde kalıcak acaba nereye oturdu naptı diye daha sonrasında evdeki bütün halıları yıkmaya gönderip koltukları yıkatmak zorunda kalacağım gerçekten artık çok bunaldım bide zor bu ay geçiriyorum psikolojik olarak zorla sevdirmeye çalıştıkları için artık bende ters tepki olmaya başladı napıcam yani şuan bu problem değil ama bunu nasıl çözebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?