Kayınvalidemin köpek sevgisini

Sizde okb var sanırım. Hem sizin hem çevreniz için zor olmalı. Bu hastalık varken bence köpeği kabul etmeyin. Ciddi takıntı yapacaksınız belli ki.

O kadar haklısınız ki

Evcil hayvan sahiplenmek ömür boyu sorumluluk almak demek

Benim kedim var
Geçen hafta yurtdışına tatile gittiğimizde kayınvalideme bıraktım
Sağolsun titiz bir kadın olmasına rağmen kabul etti
Düşünüyorum da etmese etmeyebilirdi çünkü sahiplenirken ona sormadık
Ve hergün görüntülü aradım kızımı görmek için

Şimdi oğlum köpek istiyor bahçeli eve geçiyoruz diye
Çok sevmeme rağmen kabul etmedim
4-5 sene sonra ünv için gittiğinde bize kalacak
Bütün sorumluluğu bende olacak
Birine emanet edince gittiğim yerde huzur bulamıyorum acaba iyi mi iyi bakılıyor mu

Ve benim kendini sevdirmeyen kızım kucağımdan inmiyor geldiğimden beri
Onu bırakıp gideceğim sanıyor

Evet olan her durumda masum olan cana oluyor tasmalı bile atiliyorlar sokaklara birde evde bakılan can için sokakta olmak demek tam felaket hoş hiçbiri sokaklara uygun değil kendine bu kadar ultra lüks plazalar inşaa eden insanoğlu dili ağzı olmayan hiçbir kötülüğü olmayan canlıları bir türlü layıkıyla koruyamiyor yaşam alanı bırakmıyor halbuki bu dünyada onlarda var onlarında hakları var tabiki bunu hayata geçirmek mesele.En kötü canlı bile insan kadar kötü olmayı beceremez zaten yinede ne suçlular içerde besleniyor da bu canlılar dert oluyor mesela insanlara l.Katil derken çocuk sapiklarina bile yemek veriliyorda hapishanede canlılara bir kap mama su vermek sorun oluyor misal

Doğruya doğru bir evcili sahiplenmek kolay değil, çok güzel yanlarının yanısıra zorlukları da var.
Evladınız çok da istese kendi alamadığı sorumluluğu üstlenmek zorunda değilsiniz, ki köpek bakımı kediden zor zira kedi tuvaletini yapmak için evden çıkmak zorunda değil ama köpek çıkmak zorunda, her gün düzenli gezdirilmeleri gerekiyor, evde bakılıyorsa ve cinsi gereği haylaz da bir köpekse evin altını üstüne getiriyor, kediler gibi kendini yalayarak temizlemedikleri için temizlikleri bakımları hep sahibinin sorumluluğunda.

Terk edilme psikolojileri çok üzücü biz nişanlıyken eşim bana yavru köpek getirmişti evlenene kadar baba evimde baktım evlenince onu da yanımda götürdüm, ki eşime alışık ben deseniz zaten sahibi bendim buna rağmen yeni evine alışana kadar mahvolmuştu kuzucuğum, bekarken baba evinde dinlediğim bir şarkı vardı, yeni evimizde o şarkı ne zaman çalsa dikkatle dinler sonra içli içli ağlardı, büyüdüğü evi arıyordu

Bir sene yanımda götüremediğim için 1 haftalığına anneme bıraktım ne yemek yemiş ne su içmiş hep ağlamış, annem telefon etti kızım bu çocuk yemeden içmeden kesildi onu gördükçe içim parçalanıyor ne olur hemen dönün diye, hemen döndük beni görür görmez sevinçten hem ağladı hem altına kaçırdı, o yüzden lütfen kimse bakamayacağı evcili almasın.

Velhasıl anne babasının rızasıyla bekar evinde köpek bakan ve evlenirken sorumluluğunu bilip yanında götüren biri olarak konu sahibinin eşi ve ablasını kesinlikle haksız buluyorum, bu sorumluluk değil sorumsuzluk.

Evlenmeden önce gerekli ayrıntıları konuşmadığınızı anlıyorum bu mesajdan. Eşinizle nişanlıyken köpeğim var dediyse 2 seçenek var: 1) ya ona uygun bir eve geçersiniz 2) ya da güvenilir birine sahiplendirirsiniz. Bu sahiplendirdiğiniz kişi aileden de olabilir ve artık sorumluluk ondadır. Ama sizin eşiniz durumu muallakta bırakmış. Köpek onun mu yoksa annesinin mi? Ha evinize kabul etmek zorunda değilsiniz, o konuda hak veriyorum.

Kıyamam yaaa
Nasıl korkmuş bırakıp gittiniz sanıp

Beyaz diş diye bir kitap var onu okuyunca çok etkilenmiştim
Bazı yerlerini ara ara okurum ve o kadar gerçek ki orda yazılan hisler
Siz yazınca bir kere daha anladım

Jack London değil mi, ben de okudum. Köpeğin bakış açısından yazılan bir kitaba hiç denk gelmemiştim.

Koca suçlu bulununca hemen üyelik iptali, hiç şaşmaz. Eşim beni, benimle evlenmeyi tercih etti ne demek? O canı tercih etmedi ona bakmak ilgilenmek zorunda değil mi diyorsunuz? İstememekte haklısınız, kimsenin alıp sonra da yüz üstü bıraktığı canlıdan siz sorumlu değilsiniz ama laf ettirmediğiniz kocanız mecbur. Evim evim tamam da kocanızın da evi orası, koltuklar eşyalar kocanızın da eşyası. Bunların bir üst versiyonu da yeniden evlenince çocuğunu atıyor bakmıyor. Kayınvalide mecbur mu köpeğe bakmaya, o mu almış getirmiş eve? Böyle şahsiyetsiz sorumsuz umursamaz adamlarla evlenilmemeli. Çok basit bir köpek sorununda bile belli oluyor karakter yapıları.

Yaşadığınız ortamda köpek istememe hakkınız var ama köpek sahibi adamla evlenince o köpeğin ortamınıza gireceğini de bilmeniz gerek. Almanya'da köpekler her yerde özgür. Toplu taşımaya bile köpek bileti alıp binebiliyorsunuz. Bunun çözümü pasaport çıkartıp, istenen aşıları yaptıracakasınız ve Almanya 'ya sahibinin yanına göndereceksiniz. Kocam kusursuz kocam en masumu asıl kötü kayınvalide diyorsunuz da o kadın da mağdur. İki çocuk büyütmüş evden göndermiş rahatlayacakken köpeği atmışlar başına.

Hayvanlardan böylesine iğrenen hiç kimsenin iyi bir insan olduğuna rastlamadım. Söyleyeceklerim bu kadar.

Nasıl kurmuşsunuz kafanızda ya yazık? Kadın arada tatile çıkmak istemiş, kaç yaşına gelmiş çalışmış çocuk bakmış az biraz dinlensin yani, köpeği de en yakın bağ kurduğu muhtemelen eşinize bırakacak tabii kime bıraksın? Bakkal Mahmut Efendi’ye mi? Siz niye kaynananızı arayıp, “annecim, bir dahaki sefere benimle görüşürsen daha iyi olur, kendimi ayarlarım” demiyorsunuz mesela? Köpek, evladı gibi oluyor insanın, eşinizin de öyledir, evlenip evden gidince onun üzerinden bağı devam ettirmeye çalışmış olması gayet normal, nereden çıkardınız yani kocanızı çalma falan? Resmen benim rüyaların saçmalık seviyesi

Halbuki yeni bir çocuk kaybetmişsiniz, Allah yardımcınız olsun, belki inanmayacaksınız ama o köpeciğin sevgisine kendinizi bir bıraksanız, tüyü müyü düşünmeden, size ilaç gibi gelecek. Allah bazen bize garip şekillerde yardımcı oluyor. Bir düşünün ve terapi alın bence.

Malesef bu konuda haklısınız. Sevmemekten öte saygı duymamak. Konu bizim aileyle birebir aynı. Bizim gelinimiz de sizin gibi köpek evden gittikten sonra halıları yıkamaya veriyordu. Biz baktık bu mevzu kız için önemli kardeşim annemlerin evinde köpek ile ilgilenmeye başladı annemler tatildeyken. Farklı alternatifler üretti. Köpek çok fazla gelinin evine girmedi. Köpeğimiz bizim ailemizin bir parçası, babam sarılıp uyur, o derece, ama başka birisi rahatsız oluyorsa o senin “görümcen” deyip zorla evine götüremeyiz. Konuyu çözmesi gereken eşiniz.

Buraya çok güzel bir şekilde ifade etmişsiniz zorlandığınızı aynı şekilde eşinize de ifade edin...Hatta kv ile de konuşun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…