• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçekten artık iş arkadaşımın dertlerini dinlemekten sıkıldım psikolojim artık kaldırmıyor.. Çok bunaldım…

Her yolu denemissiniz son çare direk söylemek. Beni hiç dinlemiyorsun birsz da ben konuşayım sen beni dinle de .Konuyu kendine çevirirse sende ben kendimi anlatıyordum konu hangi ara sana geldi de . Baktın bozuk atıyor sende fırsat bu fırsat araya mesafe koy . Partner olayını anlayamadım ben ama beraber çalışmak zorunda olduğunuz için o da sana küs kalamaz çok eninde sonunda anlar diye düşünüyorum. Eğer konuyu büyütürse de büyütsün ay çekilecek gibi değil. Sonuctq her yolu denedin başka çaren kalmadi

Aslında laf arasında sık sık iyi hissetmediğimi söylüyorum direk dinlemek istemiyorum diyemedim hiçbir zaman ama direk dediğiniz gibi söylemeyi çok denedim yapamadım.
Daha çok hareketlerimle belli etmeye çalıştım yani bir gün gerçekten tam 5 dakika boyunca karşımdaki duvara baktım asla yüzüne bakmadım ama hala konuşmaya devam ediyor ve konuşması bitene kadar da susmuyor kafamı defalarca masaya koyup başım ağrıyormuş gibi yapıp yüzüne bakmadım normal şartlarda bir insanın dinlenmek istemediğini bu şekilde anlaması lazım yani en azından ben olsam bunu anlayıp susardım ama o sadece anlatma odaklı olduğu için yüzüne bakıp bakmamın hiçbir önemi yok dediğim gibi arkadaş saf birisi de olduğunu asla düşünmüyorum kalabalık içinde sürekli prim yapıp kendini övmesinden laf sokmaya gelince beni küçük düşürmesinden alık biri olduğunu sanmıyorum gayet zeki biri..
Sizi kullaniyor. Dinlemek istemediginizi anlamamak icin deli olmak gerekir. O kim ya!? Ekmeginiz suyunuz ondanmi geliyor. Artik yeter seni dinlemeyecegim.babam öldü hala kendi dertlerinden bahsettin ayıp ya. Ben sesimi çıkarmıyorum diye tepeme ciktin deyin ve asla ama ASLA geri adim atmayin. Sizi devam kullanabilmek icin vah tuh bilmeden yaptim senin kafan dagilsin diye yaptim diye yalanlar soyleyecek yüksek ihtimalle. Inanmayın, ona acımayın. Merhamet göstermeyin. Bilerek boyle katı ve acikca soyleyin diyorum cunku boyle bir annem var. Mesafenizi korumazsaniz sürekli dert anlatmak icin ugrasacak. Anca kesin ve net olursaniz ve geri adim asla atmazsaniz işe yarar.

Yanlış anlamayın ama siz böyle oldukça sizi bu hayatta kullanan çok olur. Zararın neresinden dönercisiniz kârdır. Bu da size çok büyük bir ders olmuş olsun.
Belki yarın bir gün evliliğinizde atıyorum eşinizin ailesinden vesaire kendinizi daha çok kullandıracak bir duruma düşerecekken bu konudan ders çıkarıp ileride de kimsenin sizi kullanmasına izin vermemiş olursunuz.

Emin olun sesinizi çıkarmadığınız için bunu yapıyor. Sesini çıkardığınız anda hemen pes etmek istemeyecek. Yalandan işte iyi niyetli gibi davranacak özür dileyecek ama sonra yine devam edecek. Hep sizi yoklayacak asla yüz vermeyin. Lütfen elinize imkan varsa partnerinizi değiştirmek istediğinizi söyleyin... gerekiyorsa işten çıkartırlar o kisiyide, madem kimse memnun degil, istemiyor.

Açıkça söylemeden kurtulamazsınız.Kılıf bulun deyinki iyi hissetmiyordum psikologa gittim ve negatif herşeyden uzak durmamı söyledi degilse daha kötüye gidermişim.Lütfen sende bana bundan sonra olumsuz birşey anlatma sagliğımı düsünmek zorundayım de.Baktın anlatmaya başladı hemen yanından ayrıl yada kulağını kapatarak rica etmiştim bana anlatma lütfen de kestirip at.Birkaç kere yaparsan dahada anlatamaz.

Gerçekten artık bu konudan çok sıkıldım üç yıldır ve ne yapacağımı artık bilmiyorum her yolu denedim artık o kadar bunaldım ki kendimi buraya atmakta buldum. Arkadaşımla özel eğitim sınıfında çalışıyoruz üç yıldır beraber partneriz bir çok kişi onunla partner olmak istememesine rağmen işe ihtiyacım olduğu için girdim ilk zamanlar konuşkan ama iyi niyetli olduğunu düşünerek nezaket adı altında defalarca sabırla dinledim. Beraber dördüncü yılımızı dolduracağız iyi kötü ailemden daha çok onunla vakit geçiriyorum ama artık gerçekten çok sıkıldım sürekli aynı şeylerden bahsetmesi sürekli ailesinden kendisinden kendini övmesi herhangi bir şey söylemek istediğimde de konuyu sonra dönüp dolaşıp kendine çevirmesi ve ağzıma tıkaması bunu diğer iş arkadaşlarımla paylaştığında da herkes zaten ondan bu konuda kaçıyor kimse onunla partnerlik yapmak istemiyor ve dört yıldır bana yüklendiler bu konuda ama benim artık psikolojik olarak bunu çekecek tahammülüm kalmadı . Üstelik geçen sene babamı kaybettim babam yoğun bakımdayken bile iyi hissetmediğimi gerçekten artık bir şeyler dinlemek istemediğimi söylediğimde bile daha önemli bir konu var deyip kendi ailesinden kendi sıkıntılarından bahsedip benim ne sürekli dert yarıştırdı. Bunlara rağmen yine de neyse yine de iyi insan diye diye bir çok kez sustum ama artık gerçekten dayanamıyorum onu dinlemek istemediğimi sıkıldığımı aslında çok belli ediyorum sınıf içerisinde yüzüne bakmıyorum duvara bakıyorum telefonla ilgileniyorum başım ağrıyor diyorum iyi hissetmiyorum diyorum ama bunların hiçbiri onun umrunda değil sadece anlatma odaklı. defalarca dinleyeyim belki susar diyorum dinledikçe daha da çok bu sefer susmuyor dinlemesem bu sefer kendini anlatana kadar zorla dürtüp baktırıyor artık gerçekten o kadar çok sıkıldım ki öğretmenler arasında toplu bir şey konuştuğumuzda bile lafı ağzıma tıkıyor sürekli ön planda olmaya çalışıyor artık anladığım kadarıyla diğer öğretmenler bile bu durumdan rahatsız bakışlarından ama en çok bu duruma maalesef ki ben maruz kalıyorum üstelik ondan çok daha zor şeyler yaşamış olmama rağmen bir kere bile kimse sormadığı sürece babamın durumundan bahsetmedim babam ölüm döşeğinde iken bile onun dertleriyle uğraştım o bunu bile bile hâlâ kendini anlatacağım diye uğraştı artık şimdi en ufak şeyi bile bana batıyor işe de ihtiyacım olduğu için değiştiremiyorum herkes kendi partnerini kurmuş durumda. Artık en son çare olarak okulu bile değiştirmek istiyorum yani artık o kadar bunaldım ama sonra diyorum ki neden onun için işimden olayım kaç yıllık buradayım yani o kadar artık beynimin her düşüncesi acıyor ki beni öyle bir psikolojik baskıya soktu ki artık gerçekten onun dertlerinden çok sıkıldım kırmak istemediğim için de birebir bunu söylemedim ama hep hareketlerimle iletişime kapalı olduğumu dinlemek istemediğimi belli etmeme rağmen bile asla önemsemiyor gerçekten artık çok bunaldım kızlar ne yapmalıyım eve gidince bile onun sesi beynimin içinde… o kadar mutsuzum ki babasını yeni kaybetmiş ve depresyonda olan birisine gerçekten artık bu kadarı fazla keşke biraz insan olup bunu anlasa. Başkalarının yanında küçük düşürüp laf sokmaya gelince gayet her şeyi anlıyor yani öyle saf bir kız da değil ama gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum bir şey desen ben suçlu olacağım ben alıngan olacağım öyle de çok güzel her şeyi kendisini çok iyi göstermeyi başarıyor ki….
Bu kadar eziyeti kendinize nasıl yapıyorsunuz. Şu yazdiklarinizi sakın kafa ile okuyun ve kendinize şunu sorun bu insan sizin hayatınızda bu kadar önemli bir yere sahip mi?
Sinirinizi çizin bahsetmeye calistig her şeyde dinlemek istemiyorum artık diyin ve uzaklaşın. Kulaklık takın vb. İstemediğinizi o kadar net anlaşılır gösterin ki pes etsin.

Back