Kayınvalideme 5 bin liralık klima alacakmış

Ben gerçekten seni tanımıyorum sizin kadar da burda vakit geçirmiyorum heralde
Sen kaç yaşındasın hayat deneyimin nedir
Geçmiş karşıma konuşuyorsun
Beğenmediğin yorumlarımı görmezden gel o zaman engelle gitsin
Her konuda yorumlarıma ay sen böylesin şöylesin diye yazanlardan bıktım
Sanki tanıyorlar beni
Sonra aldatılan kadınlara boşan gururun yok mu diye linçlersinix
E o kadının işi gücü Yoksa peki?
Değil mi?
Bunu söyledim konuda.ekonomik özgürlük çok önemli .
Orda böyle konuşup burda böyle konuşmak işte iki yüzlülük.
Arkadaşın gözünü açmak istedim .O kadar okumuş birşeyler yapabilir .

Degisk Cidden değişikler

Siz çalışmiyor musunuz? Beni doğurup büyütüp okutan anama ,düğünüm için 50 bin borc yaparken 5 binlik klima alamicaksam almicaksam nerede kaldı benim evlatligim?
Ay bunlar aç kurt gibi resmen
Nasıl hepsi atladı anasına alamaz diye
İnsanlar kredi çekip bu kızı almak için borç yapmış

Eşiniz borç için de değil demekki çok iyi durumda ki alıyor. Yani borç içinde olan birindende bu istenir mi ya..
Nasıl anne babalar var ben hayret ediyorum.

Ya öyle kızlar biliyorum ki evlenirken bir çöp almıyor hep adamdan bekliyor
Sonra bu kadar altın istiyorum şunu istiyorum sonra da borç diye ağlanıyor
Adamcağız bir klima alayım anama demiş olay oldu burda
Ne kadar aç gözlü insan var ya
Şaştım kaldım valla

Sorun alıp almamasindan ziyade borç içindeyiz diyor. Velev ki çalışmıyor kadin şuan mesleği vs yok nabilsin yani şuan ki durum gozardi mi edilsin misal. Sonuçta adam da onla o şekilde evlenmiş. Olağan durum üzerinden konuşmak daha mantlikli şuan.
Çocuğu zor durumdaysa şuan klima acilmi?
Doğru elini taşın altına atmayan ama beklentileri yüksek olan insan da çok o ayrı.

Konu sahibi altını isterken hiç kocam zor durumda kalır dememiş ama
Şu kadar altını takın demiş
Mesleği olmayıp eşine destek olan hiçbirşry istemeyen evlenirken yada gidip geçici işlerde çalışıp evine buzdolabı çamaşır makinası alan kadınlar saf heralde
Gerçek sevgi evlilik budur işte
Eşimin borcu diyor o borç ikisinin borcu
Oğullarını evlendirmek için kredi çekmiş bu insanlar yazıktır ya
Gerçekten tabiki borç olur evlenirken ama bu kadar da üstüne gidilmez!
Annesine klima almak isteyince olay olmuş
Burda da akbaba gibi atlamış herkes
Nasıl alır klima diye
Anneme valla birşey alırken kocama sormucam
O kim ya?
Beni bakmış büyütmüş bu yaşa getirmiş ailem birşey istedi diye gelip cak cak yapıcak.

Çalışın dediğiniz için linçlenmediniz..

Konu sahibi bunu çok dert etmiyorum demiş ama bence bariz bir dert bu durum. İnsan dert etmediği şey için de buraya parmak yorarak konu açmaz.

Ya zaten kredi ile bana altın filan alınacaksa alınmasın tasasi yine bana düşer çünkü.
Anne babanız herseyimiz bile olsa sknti da olabiliriz hastalık vs acil durum değilse yine de acırım evladıma al demem ben mesela. Benim anne babamda öyledir Benim bakış açım ve anne babamın da tutumu bu şekilde olduğu icin bana istekleri ne olursa olsun şuan garip geldi annesinin. He eli bol olur alsın uygun birsey. Ama maalesef annelerin de oğulları evlendikten sora bı yarişlari olabiliyor gelinlerle bu da gozardi edilmez.. mesela eşinin çalıştığı parayla annesine altın alan kocaya şahit olduğum gibi bizim toplumda garip garip şeyler yaşanıyor.
Yani sonuçta borcluysa borçludur hepimiz anne babası sıcaktan patlıyor ama klima çok zaruri birşey değil borç varsa.

Son düzenleme:

Nilay bakın alıntı yaptığınız elektra ne güzel ifade etmiş. Konu sahibine eleştirisini de belirtmiş.

Siz de aynı şeyleri söylediğinizi söylüyorsunuz ama değil işte.

Çünkü bir durumu eleştirirken kullandığınız üslup çok önemli.

Ben yorumlarınıza baktım o kadar sinirlisiniz ki hani çalışamayan tüm kadınların parası sizden alınıyor sanarsiniz.

Biraz daha sakin ve naif olsanız zaten böyle düşünen insanlar da destek verir size.

Aç kurtlar, koca parası yiyenler, hasta ama bahane bunlar.. vb şeyler çok kötü söylemler..

Bakın söylediklerinizde haklı olduğunuz yerler varken üslubunuzu biraz hafifletin. Mesela şu kısım saflık değildir. Ya da bunu yapmayanlar saf değiller. Tercih meselesi. Kimisi Didinmeyi, kimisi sömürmeyi, kimisi mağdur olmayı, kimisi mağdur rolü yapmayı seçer. Konu sahibinin o kadar altını kredi çekilmesine rağmen isteyip sonra kocamın borcu demesi ama klima söz konusu olunca bir sandalet alamadım demesi, sonra da buraya bunu dert etmedim demesi ama bunun için konu açması konu sahibinin tercihini mağdur rolü yapmaktan yana kullandığını gösteriyor. Bu da kendi tercihi. Ağlar, zırlar ama bunu Böyle sert eleştirmeniz bana göre biraz acımasızca. Başta sizi çok iyi anlayıp hak versem de ilerleyen yorumlarınızdaki nefretiniz bariz belli oluyor. Bu kadar kızacak bir şey yok oysa

Ya neden nefret edeyim ki ?
Banane ?
Ben sadece yattığı yerden konuşana kızıyorum
Borcu var eşimin demiş o borç ikisinin değil mi?
Kimseden nefret etmiyorum
Herkes zaten kendi hatalarının bedelini öder yani benlik birşey yok ki

Bence burda kızda tek suç olmaz suçlu ararsak aynen yazdığınız gibi.. sonuçta bunu da kabul etmiş tercih etmiş bı adam var.
Zaten konu da bu değil neyse :)

Çalışıyorum kocam kadar ben de kazanıyorum ama 50.000 borcumuz varken kocam anasına klima alacağım diye tuttursa ben de izin vermem. Çok ilginç bir mantığınız var

Bence burda kızda tek suç olmaz suçlu ararsak aynen yazdığınız gibi.. sonuçta bunu da kabul etmiş tercih etmiş bı adam var.
Zaten konu da bu değil neyse :)
Annesine klima almayı da kendi tercih ediyor
Anasına yedirme kendin ye mantıpı bana göre değil kusura bakmayın
5 bin tl maaş alan bir adama altın diye dayatmak nedir ya?
O zaman borcu olur
Hayır çok komik altını kredi çekip alıp ödemek
Kendi bilir adam banane

Bakın bu toplumda bazı adetleri tek kız tarafı yapmıyor anne babası da "aman biz rezil olmayalım hiç altın takmadı demesinler sen şu şekilde al öde oğlum" diyor peki burda sizce tek suçlu kızmi? Yani çok geniş bir konu siz karısı acimiyorsa anasida acimasin diyorsanız ayrı.
Şuan olayın tam detayını bilmiyoruz. Ama yaşanan seyler aşağı yukarı böyle. Yani tasasi adamın

Eşinin yaptıgı dogru degil. O kadar borc varken kayınvalidenin haberi varsa kabul etmemelilerdi. Hastalık vs olsa konu bile edilmez ama klima nedir ya hem carpar hasta eder onları
Ayakkbı olayına gelince ne yazık ki bende senin gibiyim ama yıllar gectıkce bende anlafım ıkı kasıktan birini kıracakmıssın ama hala bosver dıyerek enayılık yapıyorum.

İyi o zaman ödesin çocuk
Valla bu devirde hala adet mi kaldı?
İnsanlar borçları hacizleri yüzünden intihar ediyor hanfendi ?
Hayat toz pembe değil
O adetler eskide kaldı.

İyi o zaman ödesin çocuk
Valla bu devirde hala adet mi kaldı?
İnsanlar borçları hacizleri yüzünden intihar ediyor hanfendi ?
Hayat toz pembe değil
O adetler eskide kaldı.
Valla eskide kalan çok sizin çok ileri düzeye atlamış olmanız değiştirmiyor bu gerçeği.
Şimdi bu kişi klima alsın bı taksit daha eklesin
Sonra intihar etsin daha mı iyi mesela?
Zaten aldığı kararlarin ceremesini yine kız cekicek.. ne olursa olsun borç içinde birinden luksiyette birşey istenmez (klima şu durumda lüks) iyi günler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…