- 5 Nisan 2021
- 6.528
- 9.254
- 128
- 34
Ben gerçekten seni tanımıyorum sizin kadar da burda vakit geçirmiyorum heraldeCiddi bir hafıza bir probleminiz yoksa ben de bu dediğinize inanmıyorum. Bir konuya bin kişi yazmıyor zaten. Forumu aktif bir şekilde kullanan insanlar da birbirini biliyor az çok.
Ayrıca kimsenin sizi stalkladığı yok ama gereksiz tepkilerinizle burada çoğu kişinin gözüne batıyorsunuz. Dünyada çalışan ilk ve tek kadınmış gibi yaptığınız yorumlar da komik. Koca parası yemeyip sizinle aynı fikirde olmayan insanlar da var mesela yazmış üstte @Katipsondanbir .
Cidden değişiklerKayınvalide tribi diye bir şey var. Üzgünüm ama varbelki karışmaz ama içten içe kendilerini yiyorlar alışana kadar.
Benim de kv karışmaz ama ilk evlendiğimizde oğlu sık aramıyor diye trip atıyordu.
Bana ağzını açıp bir şey demedi. Surat asmadı, laf sokmadı. Kötü niyetli bir insan Asla değil.
Oğlunun gitmesine alışamadı.
Sonra oğlu benle böyle konuşma diye sınır koydu artık söylenmiyor aramıyorsun diye.
Ay bunlar aç kurt gibi resmenSiz çalışmiyor musunuz? Beni doğurup büyütüp okutan anama ,düğünüm için 50 bin borc yaparken 5 binlik klima alamicaksam almicaksam nerede kaldı benim evlatligim?
Eşiniz borç için de değil demekki çok iyi durumda ki alıyor. Yani borç içinde olan birindende bu istenir mi ya..Merhaba arkadaşlar. Ben daha yeni bir aylık evliyim. Öncelikle eşimle ve kv ile hiçbir sorunum yok. İyi anlaşıyoruz. Ama bu mesele canımı sıktı. Yeni düğün yaptık. 50 bin lira kadar borcumuz var. Kartları zor ödüyoruz. Eşimin maaşı beş bin falan. Ya yaz geldi ayakkabılarım çok sıcak 70 liraya bi sandalet gördüm sevdim ama onu bile almadım eşimin borcu var diye. O kalkmış anneme klima alacam diyor. Kayseri'de yaşıyorlar adana değil ki klima şart olsun. Çok lüks değil mi ya bu borcun içinde? Alıyorsan bari makul bir şey al diyorum anneme feda olsun diyor. Yarın bir gün annesi ölürse onu rahat ettiremedim diye üzülür diye çok üzerine de gidemiyorum. Ne yapmalıyım?
Ya öyle kızlar biliyorum ki evlenirken bir çöp almıyor hep adamdan bekliyorŞimdi konuya gelicek olursak hastalığınız için burada kimse bir şey diyemez çalışıp çalışmamakta sizin keyfinize kalmış. Lakin borç şu bu dedinizde eşimin borcu dediniz. Bu eşinizin değil ikinizin borcu eşyalarınızın borcu anladığım kadarıyla siz eşya almamışsınız yanlışta değerlendiriyor olabilirim ama bir yerde benimkiler diyerek belirttiğiniz karşı tarafın ailesinin durumunun kötü olduğunu buna rağmen kredi çekip size 80 gram altın yaptığıklarını yazmışsınız sonra millet laf edince çevirip nişanlım altın borcu ödüyor demişsiniz orayı hiç anlamadım zira lafı çevirmişsiniz adghjj Şunu diyebilirim şimdi borç harç içinde maaşı kadar bir jest yapılabilinir mi bence eli hafifleyince yapılabilinirdi. Şu an için kişiye kalmış bir şey altından kalkarım derse alınır yani sonuçta mantıklı olalım ailelerimiz bize yetişkinlik dönemine kadar her şeyi yapıyorlar. Çoluk çocuğun elinde son model cep telefonları var. Halbuki aileler o kadar maaş bile almıyor. Keşke biraz birikim yapıp daha makul bir borcunuz olsaydı. Tek bir çalışan ile borç geçim çok sıkıntı bu yönden biraz erteleseydiniz daha sağlıklı olurdu.
Sorun alıp almamasindan ziyade borç içindeyiz diyor. Velev ki çalışmıyor kadin şuan mesleği vs yok nabilsin yani şuan ki durum gozardi mi edilsin misal. Sonuçta adam da onla o şekilde evlenmiş. Olağan durum üzerinden konuşmak daha mantlikli şuan.Ya öyle kızlar biliyorum ki evlenirken bir çöp almıyor hep adamdan bekliyor
Sonra bu kadar altın istiyorum şunu istiyorum sonra da borç diye ağlanıyor
Adamcağız bir klima alayım anama demiş olay oldu burda
Ne kadar aç gözlü insan var ya
Şaştım kaldım valla
Konu sahibi altını isterken hiç kocam zor durumda kalır dememiş amaSorun alıp almamasindan ziyade borç içindeyiz diyor. Velev ki çalışmıyor kadin şuan mesleği vs yok nabilsin yani şuan ki durum gozardi mi edilsin misal. Sonuçta adam da onla o şekilde evlenmiş. Olağan durum üzerinden konuşmak daha mantlikli şuan.
Çocuğu zor durumdaysa şuan klima acilmi?
Doğru elini taşın altına atmayan ama beklentileri yüksek olan insan da çok o ayrı.
Çalışın dedik diye linçlendim sabah bir kalktım 80 tane bildiri şaka gibi
Ekonomik özgürlüğü olmayan bir kadın için hayat zor olur .Kocam şunu aldı bunu verdi bana almıyor bilmem ne bunlar hep olacaktır
Bende çalışayım destek olayım yok
Evlenmek için hasta değil çalışmak için hasta ama
5 bin tl ile o ev nasıl dönsün ?
Bu devirde.
Konu sahibi bunu çok dert etmiyorum demiş ama bence bariz bir dert bu durum. İnsan dert etmediği şey için de buraya parmak yorarak konu açmaz.Şimdi konuya gelicek olursak hastalığınız için burada kimse bir şey diyemez çalışıp çalışmamakta sizin keyfinize kalmış. Lakin borç şu bu dedinizde eşimin borcu dediniz. Bu eşinizin değil ikinizin borcu eşyalarınızın borcu anladığım kadarıyla siz eşya almamışsınız yanlışta değerlendiriyor olabilirim ama bir yerde benimkiler diyerek belirttiğiniz karşı tarafın ailesinin durumunun kötü olduğunu buna rağmen kredi çekip size 80 gram altın yaptığıklarını yazmışsınız sonra millet laf edince çevirip nişanlım altın borcu ödüyor demişsiniz orayı hiç anlamadım zira lafı çevirmişsiniz adghjj Şunu diyebilirim şimdi borç harç içinde maaşı kadar bir jest yapılabilinir mi bence eli hafifleyince yapılabilinirdi. Şu an için kişiye kalmış bir şey altından kalkarım derse alınır yani sonuçta mantıklı olalım ailelerimiz bize yetişkinlik dönemine kadar her şeyi yapıyorlar. Çoluk çocuğun elinde son model cep telefonları var. Halbuki aileler o kadar maaş bile almıyor. Keşke biraz birikim yapıp daha makul bir borcunuz olsaydı. Tek bir çalışan ile borç geçim çok sıkıntı bu yönden biraz erteleseydiniz daha sağlıklı olurdu.
Ya zaten kredi ile bana altın filan alınacaksa alınmasın tasasi yine bana düşer çünkü.Konu sahibi altını isterken hiç kocam zor durumda kalır dememiş ama
Şu kadar altını takın demiş
Mesleği olmayıp eşine destek olan hiçbirşry istemeyen evlenirken yada gidip geçici işlerde çalışıp evine buzdolabı çamaşır makinası alan kadınlar saf heralde
Gerçek sevgi evlilik budur işte
Eşimin borcu diyor o borç ikisinin borcu
Oğullarını evlendirmek için kredi çekmiş bu insanlar yazıktır ya
Gerçekten tabiki borç olur evlenirken ama bu kadar da üstüne gidilmez!
Annesine klima almak isteyince olay olmuş
Burda da akbaba gibi atlamış herkes
Nasıl alır klima diye
Anneme valla birşey alırken kocama sormucam
O kim ya?
Beni bakmış büyütmüş bu yaşa getirmiş ailem birşey istedi diye gelip cak cak yapıcak.
Ya öyle kızlar biliyorum ki evlenirken bir çöp almıyor hep adamdan bekliyor
Sonra bu kadar altın istiyorum şunu istiyorum sonra da borç diye ağlanıyor
Adamcağız bir klima alayım anama demiş olay oldu burda
Ne kadar aç gözlü insan var ya
Şaştım kaldım valla
Bakın söylediklerinizde haklı olduğunuz yerler varken üslubunuzu biraz hafifletin. Mesela şu kısım saflık değildir. Ya da bunu yapmayanlar saf değiller. Tercih meselesi. Kimisi Didinmeyi, kimisi sömürmeyi, kimisi mağdur olmayı, kimisi mağdur rolü yapmayı seçer. Konu sahibinin o kadar altını kredi çekilmesine rağmen isteyip sonra kocamın borcu demesi ama klima söz konusu olunca bir sandalet alamadım demesi, sonra da buraya bunu dert etmedim demesi ama bunun için konu açması konu sahibinin tercihini mağdur rolü yapmaktan yana kullandığını gösteriyor. Bu da kendi tercihi. Ağlar, zırlar ama bunu Böyle sert eleştirmeniz bana göre biraz acımasızca. Başta sizi çok iyi anlayıp hak versem de ilerleyen yorumlarınızdaki nefretiniz bariz belli oluyor. Bu kadar kızacak bir şey yok oysaKonu sahibi altını isterken hiç kocam zor durumda kalır dememiş ama
Şu kadar altını takın demiş
Mesleği olmayıp eşine destek olan hiçbirşry istemeyen evlenirken yada gidip geçici işlerde çalışıp evine buzdolabı çamaşır makinası alan kadınlar saf heralde
Gerçek sevgi evlilik budur işte
Eşimin borcu diyor o borç ikisinin borcu
Oğullarını evlendirmek için kredi çekmiş bu insanlar yazıktır ya
Gerçekten tabiki borç olur evlenirken ama bu kadar da üstüne gidilmez!
Annesine klima almak isteyince olay olmuş
Burda da akbaba gibi atlamış herkes
Nasıl alır klima diye
Anneme valla birşey alırken kocama sormucam
O kim ya?
Beni bakmış büyütmüş bu yaşa getirmiş ailem birşey istedi diye gelip cak cak yapıcak.
Ya neden nefret edeyim ki ?Bakın söylediklerinizde haklı olduğunuz yerler varken üslubunuzu biraz hafifletin. Mesela şu kısım saflık değildir. Ya da bunu yapmayanlar saf değiller. Tercih meselesi. Kimisi Didinmeyi, kimisi sömürmeyi, kimisi mağdur olmayı, kimisi mağdur rolü yapmayı seçer. Konu sahibinin o kadar altını kredi çekilmesine rağmen isteyip sonra kocamın borcu demesi ama klima söz konusu olunca bir sandalet alamadım demesi, sonra da buraya bunu dert etmedim demesi ama bunun için konu açması konu sahibinin tercihini mağdur rolü yapmaktan yana kullandığını gösteriyor. Bu da kendi tercihi. Ağlar, zırlar ama bunu Böyle sert eleştirmeniz bana göre biraz acımasızca. Başta sizi çok iyi anlayıp hak versem de ilerleyen yorumlarınızdaki nefretiniz bariz belli oluyor. Bu kadar kızacak bir şey yok oysa
Bence burda kızda tek suç olmaz suçlu ararsak aynen yazdığınız gibi.. sonuçta bunu da kabul etmiş tercih etmiş bı adam var.Bakın söylediklerinizde haklı olduğunuz yerler varken üslubunuzu biraz hafifletin. Mesela şu kısım saflık değildir. Ya da bunu yapmayanlar saf değiller. Tercih meselesi. Kimisi Didinmeyi, kimisi sömürmeyi, kimisi mağdur olmayı, kimisi mağdur rolü yapmayı seçer. Konu sahibinin o kadar altını kredi çekilmesine rağmen isteyip sonra kocamın borcu demesi ama klima söz konusu olunca bir sandalet alamadım demesi, sonra da buraya bunu dert etmedim demesi ama bunun için konu açması konu sahibinin tercihini mağdur rolü yapmaktan yana kullandığını gösteriyor. Bu da kendi tercihi. Ağlar, zırlar ama bunu Böyle sert eleştirmeniz bana göre biraz acımasızca. Başta sizi çok iyi anlayıp hak versem de ilerleyen yorumlarınızdaki nefretiniz bariz belli oluyor. Bu kadar kızacak bir şey yok oysa
Çalışıyorum kocam kadar ben de kazanıyorum ama 50.000 borcumuz varken kocam anasına klima alacağım diye tuttursa ben de izin vermem. Çok ilginç bir mantığınız varKardeşim çalışın ya biraz azimli olun
Alışmışsınız koca parasına
Sonra anasına şunu alıyor babasına bunu alıyor
Çalışın kazanın yani
Bi zahmet işiniz olmadan da evlenmeyin
Herkes evlenicem diye yırtınıyor
Oku meslek sahibi ol sonra evlen
Böyle sorunların olmasın
Ay banane ya gerçekten ben anlamıyorum zaten
Kimseden para almadım hayatımda babamdan bile
O yüzden ben bu mantaliteyi anlamam!
Annesine klima almayı da kendi tercih ediyorBence burda kızda tek suç olmaz suçlu ararsak aynen yazdığınız gibi.. sonuçta bunu da kabul etmiş tercih etmiş bı adam var.
Zaten konu da bu değil neyse :)
Bakın bu toplumda bazı adetleri tek kız tarafı yapmıyor anne babası da "aman biz rezil olmayalım hiç altın takmadı demesinler sen şu şekilde al öde oğlum" diyor peki burda sizce tek suçlu kızmi? Yani çok geniş bir konu siz karısı acimiyorsa anasida acimasin diyorsanız ayrı.Annesine klima almayı da kendi tercih ediyor
Anasına yedirme kendin ye mantıpı bana göre değil kusura bakmayın
5 bin tl maaş alan bir adama altın diye dayatmak nedir ya?
O zaman borcu olur
Hayır çok komik altını kredi çekip alıp ödemek
Kendi bilir adam banane
İyi o zaman ödesin çocukBakın bu toplumda bazı adetleri tek kız tarafı yapmıyor anne babası da "aman biz rezil olmayalım hiç altın takmadı demesinler sen şu şekilde al öde oğlum" diyor peki burda sizce tek suçlu kızmi? Yani çok geniş bir konu siz karısı acimiyorsa anasida acimasin diyorsanız ayrı.
Şuan olayın tam detayını bilmiyoruz. Ama yaşanan seyler aşağı yukarı böyle. Yani tasasi adamın
Valla eskide kalan çok sizin çok ileri düzeye atlamış olmanız değiştirmiyor bu gerçeği.İyi o zaman ödesin çocuk
Valla bu devirde hala adet mi kaldı?
İnsanlar borçları hacizleri yüzünden intihar ediyor hanfendi ?
Hayat toz pembe değil
O adetler eskide kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?