• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Kesinlikle bu durumu çözeceğim başka yolu yok, yüz verdik astar istediler astar bitti daha da istiyorlar bıktım. O yüzden bu durumu halledip buraya da yazacağım iyi haberleri insallah
Cidden bak arastir o dedigim sistemleri biz ev yaptıracagiz tüp gazla calisan kombi taktiracagız en olmadı ısi pompalari var ayni mantikla calisan ondan yaptirsinlar şaka gibi ya evet dogalgazli evlere gidince sicak su her yer mis gibi tertemiz is yok kül yok benim de hosuma gidiyor ama kimsenin düzenini de bozmuyorum ne ayıp şey.Aynisini benim annem babam kardesime yapsa alir karsima konusurum gelin rahatsiz olur ne isiniz var diye.Hic mi kizi yok bu insanlarin ?

Evet eşim muhatap olsun eşime kıyamıyor bağırmaz en fazla ağlar, bana geçen yıl avazı çıktığı kadar bağırmıştı, o gün çıkıp gitseydim keşke
Her şeyi eşin söylesin onu. Anne babası ayy bendekilerde biraz sıkıntılı nefret ediyorım bu şekilde insana zorluk çıkaranlardan

Sizin adınıza çok üzüldüm. Kv de gitse bile artık sorunlarınız çözülmeyecek bunu sakın unutmayın. Eşiniz her seferinde annem gili idare edemeidm diye duratınıza vuracak her olayda kavga çıkaracak. Eltileriniz varsa görümceniz kvdeyle bir olup sizi dışlayıp dedikodunuzu yapacak. Kocanızı her sizsiz bulduklarında dolduracaklar. Her şeye hazırlıklı olun ve güçlü durun. Bunlar türkiyedeki neredeyse her ailede oluyor maalesef. Boşanmaların yüzde doksan sebebi bunlar. Kocam da artık benek var diye benden ayrılamaz kafasına girer daha eahat olur. Aman aman. Her zaman çekip gideceğini bilsinler. Gitmene izin veriyorsa kalman için çabalamıyorsa. Seni haksız buluyorsa boş ver kızım! İnan bana evli kalsan da o ömür geç mez! En azından kahırsız bir ömür geçirirsin
Öyle doğru bir noktaya değindiniz ki geçen yıl yaşanan kavgada bile benim dedikodumun yapıldığını hissettim taş olsa catlayacağı halde kendi sorumluluklarından kurtulmak için beni suçlayacaklardır hiç şaşırmam. Umarım dolduruşa gelip bana yüklenecek kadar basit biriyse eşim, bir an önce dolduruşa gelir de ben de çıkar giderim.. kesinlikle çok haklısınız yorum için çok teşekkür ederim

Bir şeyler yazacaktım ama kızlar çok mantıklı çok güzel şeyler yazmışlar. Sınır çizmen lazım. Kocanın bekarlığından gelen alışkanlığını devam ettiriyor seni de buna mecbur bırakmaya alıştırmaya çalışıyorlar.
Hamile olmasan bile ne alaka ya ne diye kalıyorlar.
Sen hiç bir şey yokmuş gibi onlara hizmet edip kocana kadınlık yaparsan tabiki yayıldıkça yayılır senin rahatsızlığını da umursamazlar
Ben olsam açıkça konuşurdum. Varsın kötü gelin desinler ne çıkar. Böyle yüzsüzlerin kötü gelin demesi daha faydalı en azından gelip kalmaya yüzleri olmaz.
Hiçbir şey yapamasam annemin evine döner kocama da siz rahat rahat takılın ben o evde rahat edemiyorum hamileyim vs derdim
Yukarıda da bir arkadaşın dediği gibi sen bu saçma sapan durumda gebe kalabiliyorsan hepiniz halinizden memnunsunuz imajı oluşuyor.

Hani soğuk diye geliyorlardı(soba yaktıkları için) öyle olsa çoktan eşinize klima alalım veya ısınma sorununu halledelim derdiniz .
Hala diğer kardeşleri gezsinler de seneye klima derim diyorsunuz.

Mesele ısınma değil o zaman eşiniz gelip kalmalarını istiyor , siz evlenmeden önce de büyük ihtimalle diğerlerinde kaldıkları için kotayı sizde dolduruyorlar.

Yemek ev işi yapmamakla çözülecek bir mesele değil bu, geçici çözümlerle günü kurtarıyorsunuz siz .
Yok şu anlamda dedim bu yıl hadi klima yaptiralim desem kimse ciddiye almaz kış şuan az kaldı yapamayız ev hamlaştı şimdi gidemeyiz derler. Bunları duydum çünkü bir dolaşmaya gidin dedim eşime haftasonu ev hamladı ne yapsak ısınmaz olmaz dedi. Klasik iç Anadolu kafasi. Seneye için demek istedim yani Yazın bu durumu halledip klima taktırıp gelmelerini engellemek istiyorum bu kadar yani.

Evet eşim muhatap olsun eşime kıyamıyor bağırmaz en fazla ağlar, bana geçen yıl avazı çıktığı kadar bağırmıştı, o gün çıkıp gitseydim keşke
Sizin bu olayı geçen sene çözmeniz lazımdı. Avazı çıktığı kadar bağıran insan hangi yüzle gelip evimde kalabilir ki bir daha? Nasıl hiçbir şey olmamış gibi devam ediliyor mesela bu kavgalardan sonra hiç anlamıyorum.

Cidden bak arastir o dedigim sistemleri biz ev yaptıracagiz tüp gazla calisan kombi taktiracagız en olmadı ısi pompalari var ayni mantikla calisan ondan yaptirsinlar şaka gibi ya evet dogalgazli evlere gidince sicak su her yer mis gibi tertemiz is yok kül yok benim de hosuma gidiyor ama kimsenin düzenini de bozmuyorum ne ayıp şey.Aynisini benim annem babam kardesime yapsa alir karsima konusurum gelin rahatsiz olur ne isiniz var diye.Hic mi kizi yok bu insanlarin ?
Kızları var hatta bir kızının kaynanası da yanında kalmış onlara ah ediyordu anlatırken rahat vermediler kızıma huzur kaciriyorlar diye. Ama dediğine göre onlar kotuymus kendilerinin kimseye zararı yokmuş gelinler şükretsinmiş ne Kaynanalar varmış, böyle bir ifade kullanmıştı bir kaç kez

Sizin bu olayı geçen sene çözmeniz lazımdı. Avazı çıktığı kadar bağıran insan hangi yüzle gelip evimde kalabilir ki bir daha? Nasıl hiçbir şey olmamış gibi devam ediliyor mesela bu kavgalardan sonra hiç anlamıyorum.
Ben de onun için pişmanım, kafayı mı yemiştim neden sustum diyorum şuan çok tuhaf. O gün gitmeyi düşündüm iş çıkışı yaşanmıştı olay ardindan eşim geldi sakinleştirdi beni annesini suçladı. O ara sakinlestim sonra ama ne olursa olsun bunlar gitmeden ben burda kalmam demeliydim büyük hata

Eşimle durumu konuştum yan geldim yattım hiç iş yapmadım, surat astım göz teması kurmadım soru sordular ağız ucuyla cevapladım , ben iş yapmayınca çıldırdılar, kaynanam durumu anlayıp ağladı sesini duydum eşim de buna üzüldü yanıma geldi konuştuk bana suç atmaya basladi ne yapıyorsun sanki bi yemek bulaşık onu da yapma istemiyoruma getirdi.ben de kendimi savundum Haftaya doktor kontrolünden sonra gonderecegim dedi. Kaynanama da demis o da gidelim doktordan sonra demiş . Ne derece doğru bilmiyorum eşimle şuan küsüz dünden beri hiç konuşmadık. Ama zerre umrumda değil sonuna kadar haklıyım. Ve böyle sert davranmak ise yarıyor. Biraz bekleyeceğim doktoru eğer hala dururlarsa direk anne evine gideceğim onlar gidene kadar gelmeyecegim
Çok güzel.
Bu tavrını devam ettir. Yumuşama vs olursa hem eşin hem de diğerleri nazarında ciddiyetin zarar görür. Tavrını korumalısın. Arada surat asıyo idare ediyoruza dönmesin iş.
Aslında geçicen salona uzatıcan ayaklarını alıcan kumandayı eline onlar yokmuş gibi yaşayacaksın. iki güne kaçarlar😅😅

Ben de bundan korkuyorum doktor diğer hafta gel kontrole dedi bilmem ne dedi. O kadar ihtimali yüksek ki. Ama oyle bir şey derlerse de gidicem annemlere hatta şuan bile acaba gitsem mi diyorum
Hayır neden siz gidesiniz orası sizin eviniz. Onlar gidecekler. Ev işlerinden elinizi çekmişsiniz birkaç gün böyle devam edin kesin bir yerde kavga patlar. O sırada da açık açık söyleyin ben hamileyim kendi evimde rahat edemiyorum el insaf yalnız kalmak rahat etmek istiyorum artık kendi evimde diyin. Mutlaka gitmeleri lazım böyle olmaz. En kötü ihtimalle ailenizi buraya çağırın onlar olaya el atsın. Zaten sonra bir daha eve hiç almazsınız bir daha gelmesinler. Çocuk doğunca da bahaneniz hazır ben çocuklu bi kadınım misafir ağırlayamam dersiniz. Kötü gelin olun vallahi diyorum. İnanın o zaman daha kıymetli oluyosunuz.

Bakın amacım sizi üzmek değil, çabanızı da anlıyorum ama dertleri ısınma değil ( ev hamlaştı ne demek onu anlayamadım)bu şekilde alışmışlar yıllardır , sizin çözüm arayışınıza da üzülüyorum , çözüm bulması gereken kişi siz değilsiniz ki , eşiniz istiyor kalmalarını ısınmaz şimdi falan bahane yani.

Yoksa bu kadar basit çözümü olan bir konu için sizi bu kadar üzüp strese sokmaz , dertleri klima değil öyle olsa yıllardır takarlardı zaten, eşiniz de birlik yaşamak istiyor ne yazık ki.
İçimden bir his ısınma problemi çözülse bile başka türlü bahanelerle yine gelecekler diyor , umarım ben yanılırım siz de bu sorundan bir an önce kurtulursunuz, bebeğiniz de hayırlı olsun bu arada.

Yahu anneniz yok mu anneniz nerde
Bakın ben kizimin sınav zamanı iki hafta üst üste hafta sonu kızıma gitti kayinvalidesi diye uyardım çünkü benim yavrum evde biri varken çalışamıyor yanlış anlamayın yemegi çayı vs zaten kayinvalide yapıyor ama yani çalışamıyor çocuk
Böyle şeyleri gelin halletmez anne halleder bir defa söyledim sınav zamanı ziyaret etmeyelim cocuklari dedim o oldu bir daha da sormadan etmeden gitmediler tatlı tatlı gidip döndüler siz niye kendinizi paspas ediyorsunuz girsin devreye anneniz geç bile kalmış
sizin kızınız üniversitede değil mi
okurken evlenmesine izin mi verdiniz

Bol sabır yüklenin , gittiklerinde de sıkıntınız anında çözülmeyecek, varsın bugün gitsinler eşiniz arkalarından halay çekmeyecek. Sizin canınızı sıkabilir sonrasında da. Biliyorum çok zor ama valla eşinize de acımayın, güzel çenenizi ve sinirlerinizi de yormayın, konuşup konuşup kendi dinlesin, kendi bulur doğru yolu, bir gitsinler. Bu aile yapısını kırmak kolay değil, keşke daha kolay ve kafa yapısı uygun bir ailede gelin olsaymışsınız ama bu aile böyle, bu ailede de büyüyen eşiniz. Kolay kırılmaz , malesef sizin emek vermeniz gerekebilir bir süre, kendi çizgilerinizi çekerken yıpranabilirsiniz. Bütün bu süreçten sonra herkes yola gelirse gelir, gelmezse zaten yol orada.

Ben de şeyi merak ettim; evlenmeden önce konuşulmuş ya artık bende kalmayacaklar demis. O ilk sene size nasıl gelip kaldılar? Sonuçta eşinizle bir şey konuşmuşsunuz. Hiç demediniz mi biz böyle konumamistik diye?
Geçen yıl da istemedim gelmesinler başka çözüm bulalım bunu konuşmuştuk istemiyorum dedim kardeşleriyle bu durumu konuşmasını istedim konuşmadi aman soğuk hasta oldular bir ay kalsin abimlere göndereyim dedi eşim oldu bittiye getirip pat diye geldiler. Sonra da gitmediler hiç bir yere tek bir gün bile. Yani insanı kaale almadan aman şöyle boyle laf kalabalığı yapan bir aile ve bunu önemsemeyen ailesini öne alan bir eş

Bol sabır yüklenin , gittiklerinde de sıkıntınız anında çözülmeyecek, varsın bugün gitsinler eşiniz arkalarından halay çekmeyecek. Sizin canınızı sıkabilir sonrasında da. Biliyorum çok zor ama valla eşinize de acımayın, güzel çenenizi ve sinirlerinizi de yormayın, konuşup konuşup kendi dinlesin, kendi bulur doğru yolu, bir gitsinler. Bu aile yapısını kırmak kolay değil, keşke daha kolay ve kafa yapısı uygun bir ailede gelin olsaymışsınız ama bu aile böyle, bu ailede de büyüyen eşiniz. Kolay kırılmaz , malesef sizin emek vermeniz gerekebilir bir süre, kendi çizgilerinizi çekerken yıpranabilirsiniz. Bütün bu süreçten sonra herkes yola gelirse gelir, gelmezse zaten yol orada.
Keşke benim ailem o kadar anlayışlı sınırlarını bilen bir aile ki gelirler otururken bile bir kaç saat durup baş başa kalın diye giderler. Bu insanlarda ne insaniyet ne empati kalmis

Geçen yıl da istemedim gelmesinler başka çözüm bulalım bunu konuşmuştuk istemiyorum dedim kardeşleriyle bu durumu konuşmasını istedim konuşmadi aman soğuk hasta oldular bir ay kalsin abimlere göndereyim dedi eşim oldu bittiye getirip pat diye geldiler. Sonra da gitmediler hiç bir yere tek bir gün bile. Yani insanı kaale almadan aman şöyle boyle laf kalabalığı yapan bir aile ve bunu önemsemeyen ailesini öne alan bir eş
Bu konusmalardan sonra ben asla randevudan sonra gidecekler lafina itibar etmezdim. Siz tekrar konusun esinizle bi hafta o sehirdeki baska cocuklarinda kalsin ya da ben aileme gidiyorum diyin.

Kızları var hatta bir kızının kaynanası da yanında kalmış onlara ah ediyordu anlatırken rahat vermediler kızıma huzur kaciriyorlar diye. Ama dediğine göre onlar kotuymus kendilerinin kimseye zararı yokmuş gelinler şükretsinmiş ne Kaynanalar varmış, böyle bir ifade kullanmıştı bir kaç kez
Bu cümleleri kuran kaynana çekilmez fettan olmama ihtimali yok şaşmaz

Bakın amacım sizi üzmek değil, çabanızı da anlıyorum ama dertleri ısınma değil ( ev hamlaştı ne demek onu anlayamadım)bu şekilde alışmışlar yıllardır , sizin çözüm arayışınıza da üzülüyorum , çözüm bulması gereken kişi siz değilsiniz ki , eşiniz istiyor kalmalarını ısınmaz şimdi falan bahane yani.

Yoksa bu kadar basit çözümü olan bir konu için sizi bu kadar üzüp strese sokmaz , dertleri klima değil öyle olsa yıllardır takarlardı zaten, eşiniz de birlik yaşamak istiyor ne yazık ki.
İçimden bir his ısınma problemi çözülse bile başka türlü bahanelerle yine gelecekler diyor , umarım ben yanılırım siz de bu sorundan bir an önce kurtulursunuz, bebeğiniz de hayırlı olsun bu arada.
Hamlaştı demek bir süredir soba ısıtıcı yanmadı artık ev duvarlar eşyalar soğuğu tamamen içine çekti demek gibi bişey gidip kalmamız için en az bir hafta soba yanması lazım ki hastalık romatizma vs tutmasin gibi bişey. İcinizdeki his gibi olmaz inşallah ya:(( oğullarına çok duskunler zaten o da onlara onlar gelince esim çok seviniyor, ama umarım ben kriz çıkardikca mecbur kalıp giderler arada kalsın banane seçim yapmak zorunda bıktım ya ömrümün 3te biri öyle gidiyro yeter:(

Back