Ay ben de çok şaşırmıştım, konuda kocam, erim, evimin direği, nolmuş kocanın ailesi seni köle almışsa diyenler niye yok diye. Bu sefer hemcinsimizin tepe tepe kullanılmasına, değersiz görülmesine, maddi manevi sömürülmesine, kocaları tarafından beş kuruş değer verilmemelerine bizim gibi karşı durmuşlar sandım ama yanılmışım. Bu konuda bile kocayı ve kocanın ailesini haklı bulup, biz de çekiyoruz kocalarımız bizim de sırtımıza vurup lokmamızı alıyor diye koşa koşa gelmişler.
Hepimiz iş güç meslek sahibi para kazanan, ayakları üstünde duran kadınlarız, bu yüzden bunları yazıyoruz. Asıl sizler kocanız izin vermezse evden çıkamayan sokağa adım atamayan, sokakta ne olup bitiyor haberi olmayan, ben bilmem beyim bilir kafasındasınız. Başka açıklaması olamaz, kıskançlık hasetlik içindesiniz. Birinin kurtulma umudu olmasın onu da çekin aşağı, sizinle aynı ilgisizliği sevgisizliği değersizliği yaşasın. Yeter ki kocalar ve aileleri gram üzülmesin kırılmasın hadsizlik yapılmasın. Kadın çalışıyor para kazanıyor üstüne kayın aileye hizmet ediyor o da yetmiyor kayınailenin misafirlerine hizmet ediyor. Geçen sene kayınvalide kayınpeder kadının üstüne yürüyüp yatak odasında kıstırıp ağlatmışlar. Buna rağmen ailesine mık diyememiş bir koca var ortada. Karısını satsalar dövseler ona da sesi çıkmayacak. Kadının elinden kendi evinde eşya çekiştirip alıyorlar trip atıyorlar, çığlık çığlığa bağırıyorlar. Bizi çıldırtan şeyler sizleri mutlu mu ediyor, oh dayağını ye otur mu diyorsunuz anlamadım ki. Gurur haysiyet özgüven, değersizlik hayal kırıklığı kelimelerinin karşılığı yok mu sizde? Hemcinsinize bunları niye reva görüyorsunuz?
Kadın doktor randevusu ne zaman onu bile bizim ısrarlarımız sonucu sorabildi. Mesela muayene sonrası kontrol varsa 10 gün sonra da kontrole gidecekler, sen randevuya kadar tamam dedin madem demiycekler mi? Kendisine söyleyen danışan soran haber veren yok. Sanki son doktor kontrolü bu olacak ondan sonra sapasağlam taş gibi olacaklar. Hamile kadının doktor randevusunu kim takip ediyor, kese oluşmuş mu diye heyecanlanan niye yok? Siz sus otur aman saygısızlık yapma yazın bizler de sor öğren kesin kararlı ol, asla kabul etme orası senin evin yazalım. İyilikten anlamayana saygı falan duyulmaz.
eowyn123 Siz de evde odaya kapanmayı bırakın gidin terapi alın. Memurmuşsunuz vardır psikolog terapist imkanınız. Önce düşünce yapınızı değiştirin, kendinizi sevmeye önemsemeye başlayın. Bu ortamda çocuk büyütmeye hakkınız yok. Ne odasını bilecek, ne anne baba çocuk çekirdek aile ortamını. Eğer olmuyorsa da zorlamayacaksınız, bu adamdan köy kasaba olmaz it gibi korkuyor ana babasından, çocuğunuza tek başınıza bakacaksınız. Size evlenmeden önce kesinlikle gelip kalmayacaklar denmiş yalan söylenmiş. Evlerine kalorifer doğalgaz tesisat vs döşenecekse de ya hep ya hiç diyin. Ya bütün kardeşler katılır biz de payımızı veririz ya da isterse soğukta tirtir titreyip otursunlar diyin. Gidin çocuğunuz için harcayın.