• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Bir gün değil 1 hafta ağla bacım 😂 yani evde huzur kaçacak şekilde ağla. Hatta geceleri kabus görme taklidi yapıp bağıra bağıra herkesi uyandır. Yani işin dozunu biraz kaçır, psikolojim bozuldu gibisinden. Yani öyle çok abart ki kimse dayanamayacak hale gelsin özellikle de eşin.
😂😂 Özellikle geceleri zaten aşırı afakan basiyor onun üzerinden giderek bir seyler yapabilirim haklısınız

😂😂 Özellikle geceleri zaten aşırı afakan basiyor onun üzerinden giderek bir seyler yapabilirim haklısınız
Yap yap bak uzun vadede işe yarayacağından eminim. Bir de doktora gitmeden önce doktorla konuşma şansın var mı bacım? Doktor herkesin yanında bu kadının dinlenmesi lazım falan desin. Bak ben doktoruma tembihliyorum, eşim varken hep bu kadını yormayacaksın diyor.

Ben olsam olayın hamilelik ekseninde yürütmem. Yarın bir gün doğursun sonra yine geliriz zihniyetine girmesinler. Yeni evlilik olarak da yurutmem. Biz aile olduk ve çekirdek ailemle yaşamak istiyorum, diger herkesi sadece birkaç gün misafir ederim gibi artık size ne kadar uygunsa o kadarını belirterek konuşun derim.

Arkadaşım konuna daha yazmayayım dedim ama duramadım yani eşiniz artık bizimle kalamazsiniz eşim istemiyor dedi sizde tavrınızı belli ediyorsunuz onlarda hala daha bir hafta daha diyorlar öyle mi birde size şirinlik yapıyorlar bir haftaya başka çözüm bulurlar kalmak için azıcık gururları olsaydı (hakaret olsun diye demiyorum) hadi rahatsızlık verdiklerini düşünmediler anlamadılar artık bu konuşmaya başkası olsa gider o köydeki evde kalirlardi

Hizmet bekledikleri için sanmıyorum. Gelin evden gittiği an tutuşurlar.
Ogullari bekarken de gelip kaliyorlarmis ya aslında konu sahibi onların düzenine gelmiş gibi olmuş aslında en çok suç esinde kiz eşiyle nisanlilik zamanı konuşmuş gelmezler kalmazlar demiş ama esi ailesi ile konuşmuş mu hiç sanmam her iki tarafa ayrı oynamış gibi

Ben olsam olayın hamilelik ekseninde yürütmem. Yarın bir gün doğursun sonra yine geliriz zihniyetine girmesinler. Yeni evlilik olarak da yurutmem. Biz aile olduk ve çekirdek ailemle yaşamak istiyorum, diger herkesi sadece birkaç gün misafir ederim gibi artık size ne kadar uygunsa o kadarını belirterek konuşun derim.
Elinde kullanabileceği başka da pek bir şey yok ki, eşi pasif, laftan anlamıyorlar. Mecburen huzur kalmadığını göstermesi lazım ki onlar da sebep olduklarını farketsinler. Tabi farkederlerse.

Gelin veya damat için eşinin anne babasının hakkı ile kendi anne babasının hakkının eşit olduğunu ifade etmek için kullanıyorlar
[/QUOTE
Gelin veya damat için eşinin anne babasının hakkı ile kendi anne babasının hakkının eşit olduğunu ifade etmek için kullanıyorlar
Lafta iyi hoş, pratikte olmayan bi şey yani

Evet eşim muhatap olsun eşime kıyamıyor bağırmaz en fazla ağlar, bana geçen yıl avazı çıktığı kadar bağırmıştı, o gün çıkıp gitseydim keşke
Şunu okuduktan sonra ağladı diye üzülmüyorum. Pes. O kadar bağırdığı kızın evinde kalıyor hizmet ettiriyor yüzsüz

Şunu okuduktan sonra ağladı diye üzülmüyorum. Pes. O kadar bağırdığı kızın evinde kalıyor hizmet ettiriyor yüzsüz
Bir de o zaman ne olmuştu ki bağırdı? Böyle her şeyi güzel güzel anlatan detay veren üyelere bayılıyorum. Anlat canım ben dinliyorum seni

Doğurunca gelmezler. Çocuklu eve gotmiyorlarmış

Bu akşam da yemek yapmadınız sanırım, oldu mu bir olay? :KK14:
Yok yapmadım bulaşık da yıkamadim hiç bir şey yapmadım cay demlediler şimdi ona da bakmadım öyle yatıyorum suanlik olay olmadı ortamı yumuşatmaya çalışıyor gibiler yüzüme bakıp konuşmaya falan calisiyorlar da kısa kesiyorum yüzlerine bakmıyorum odama geçip dinleniyorum suanlık , olay çıkarmak istemiyor gibiler umarım gitmek niyetiyle böyle davraniyorlardir

Eşiniz net bir sınır belirlese, bu durumda olmazdınız; iş eşinizde bitiyor. Ha madem eşiniz becerememiş o sınırı çizmeyi, açık açık söyleyeceksiniz. Şahsen ben gelemem böyle bir şeye, kocayı da alırım önüme, anası, babası üçü birden ulusa sesleniş gibi pat pat konuşurum, kalp de kırarım. Çalışıp yorulan, üstelik hamile de olan bir kadından ayağına kadar hizmet bekleyen vicdansızdır. Dört ay evinize serilen insanlar kalkar "Çalışıyor gelinim" der en azından evin yemeğini pişirir, ucundan ucundan tozunu filan alır. Dört ay bir de, ya nasıl rahat edilebilir başka bir evde, düzende onu da anlayamıyorum. Gençlerin düzenini bozar mıyız endişesi de sıfır... Böyleleri uzun yaşar valla, gamsız, düşüncesiz, efil efil iki kulak arası hava cereyan yapıyordur bunlarda.

Konuşmaktan da anlamazlarsa, evin orta yerine annenizi babanızı yatılı çağırın, doldurun eve sülalenizi, evin her m2sini sülalenizle kaplayın. "Sıra bizimkilerde artık böyle bi gelenek başlatıyorum, 4 ay annemler, 4 ay dayımlar kalacak" filan deyin.

Son düzenleme:
Yok yapmadım bulaşık da yıkamadim hiç bir şey yapmadım cay demlediler şimdi ona da bakmadım öyle yatıyorum suanlik olay olmadı ortamı yumuşatmaya çalışıyor gibiler yüzüme bakıp konuşmaya falan calisiyorlar da kısa kesiyorum yüzlerine bakmıyorum odama geçip dinleniyorum suanlık , olay çıkarmak istemiyor gibiler umarım gitmek niyetiyle böyle davraniyorlardir
Baktılar ki gelin rahatsızlığını belli ediyor, biz her şeyi yapalım yüzümüz de gülsün de göndermesin bizi diye düşünüyorlar muhtemelen.
Bu zamana kadar boşuna hizmet etmişsiniz. Bakın siz yapmayınca evde kalmak pahasına onlar size hizmet edecek duruma gelmiş.

Bir de o zaman ne olmuştu ki bağırdı? Böyle her şeyi güzel güzel anlatan detay veren üyelere bayılıyorum. Anlat canım ben dinliyorum seni
Saçma sapan bir meseleden başladı ama anlatıyım🥹İş çıkışı eve gelmiştim ekilmesi gereken solmaya başlayan suda bir çiçek vardi onu ekiyim diye plastik bir kabı yıkıyordum toprağı falan hazırladım sonra kv geldi bu kap bana lazım dedi elimdeyken hisimla çekti. İcine bir şey koyacakmis. İşten geldiğim için ben de yorgun arginim zaten her şey hazir başka kap buluruz ona ekiyim şimdi de dedim o da yook olmaz diye boyle eli ayağı titreyerek hisimla gitti götürdü ben de o an sinirlendim ben niye bu tarz insanlarla ugrasiyorum diye. bi de evde ıvır zıvır bir sürü seye karışan biri yemeği şöyle yap şunu şuraya koy sunu kaldır vs diye yorumlayan biri o an müdahale edince moralim dustu enerjim sıfırlandı. İceri gittim çıkmadim zaten yorgundum. O gün de benden habersiz eşimin kardeşlerinden biri geldi yemekli, yemek hazirlamadim eşimin kardeşinin sevdiği bir şeyi kv kendi hazırlamış benim haberim yoktu. Sonra içerdeyken eşim ne oldu niye yardim etmedin vs diye sorguladı ben de öyle sinirim bozuldu diye anlattım. Neyse yemeğe gel sonra konuşuruz dedi. Mutfakta sofrayı kurarken kv ile tek kelime konuşmadık sonra eşim bunu fark edip sinirlendi dolap kapaklarını falan çarptı kv de bunun üzerine aglamaya başladı. Bana bakarak ben ne yaptım sana sen bizi istemedin hiç zaten bilmiyor muyum sanıyorsun gidicem istemiyorum hicbiseyinizi diyerek ağladı bunun üzerine konuyu nasıl acitasyona cevirebildi diye şok içerisinde kaldim eşim de oturdu annesini teselli etmeye başladı ben öyle kaldim sonra o akşam kv ile hiç konuşmadım misafirler gidene kadar da yüzüne bakmadım sonra gittim uyudum. Ertesi gün işteyken eşim aradı annem agladi sabaha kadar uyuyamamış o hasta sen cevap vermeyince çok üzülmüş gidince konuş vs dedi. Ben de ben haklıyım orası benim evim bir seylerle uğraşırken bana karışmaması lazım dedim konuşmak istemiyorum dedim. Eve gidince ortam gergindi hissettim bu durumdan da rahatsızlık duydum gidip en azından anne birseylerle uğraşırken bana müdahale etme vs diyeyim dedim. Kadının yanına gittim gitmez olaydım. Kendini dün çok sıkmış galiba ben susunca anne dedigim an seen nasıl böyle davranirsin senin yuzunden bir damla uyku uymadim ben gece boyu ağladım vs diye bağırmaya başladı ben de yeter konuşmak istemiyorum dedim odama geçtim peşimden bağırarak koştu seeen cahilsin ben senin cahilliğini kabul ettim ama o yaptığın nasıl bir saygisizlukti nasıl susarsın biz sana ne yaptık sen gitmemizi istiyorsun diyerek avazı çıktığı kadar bagirdi. Ben de odada köşeye sıkıştım resmen aglamaya başladım bu ne siz bana böyle davranamazsiniz yeter ya yeterrr diye çığlık attım gitmek istiyorum yeterrr dedim sonra kayınbaba geldi kvyu tuttu kolundan çekip zorla götürdü hala giderken bana saygısız bu nasıl insan falan diye saydirdi. Ben eşim gelene kadar çıkmadım biraz ağladım sonra eşim gelince geldi durumu anlattım ağladım vs beni haklı buldu gitti annesiyle konuştu annesi demiş ben haklıyım bilmem ne yine de annesine kızdı ama kadın hemen ağlamaya müsait istemiyorsaniz gideriz diye ona da ağlamış. Sonrasinda eşim sen sonuna kadar haklısın idare falan dedi gel yemege geçelim dedi. Neyse yine de geçtim orda da kv hiç bı şey olmamış gibi bana iş buyurdu tabakları ver kızım şunu koy sofraya vs. O gün öyle yaşandı. İşte şimdi diyorum ben neden o gün çıkıp gitmedim büyük bir hataydi:((

Saçma sapan bir meseleden başladı ama anlatıyım🥹İş çıkışı eve gelmiştim ekilmesi gereken solmaya başlayan suda bir çiçek vardi onu ekiyim diye plastik bir kabı yıkıyordum toprağı falan hazırladım sonra kv geldi bu kap bana lazım dedi elimdeyken hisimla çekti. İcine bir şey koyacakmis. İşten geldiğim için ben de yorgun arginim zaten her şey hazir başka kap buluruz ona ekiyim şimdi de dedim o da yook olmaz diye boyle eli ayağı titreyerek hisimla gitti götürdü ben de o an sinirlendim ben niye bu tarz insanlarla ugrasiyorum diye. bi de evde ıvır zıvır bir sürü seye karışan biri yemeği şöyle yap şunu şuraya koy sunu kaldır vs diye yorumlayan biri o an müdahale edince moralim dustu enerjim sıfırlandı. İceri gittim çıkmadim zaten yorgundum. O gün de benden habersiz eşimin kardeşlerinden biri geldi yemekli, yemek hazirlamadim eşimin kardeşinin sevdiği bir şeyi kv kendi hazırlamış benim haberim yoktu. Sonra içerdeyken eşim ne oldu niye yardim etmedin vs diye sorguladı ben de öyle sinirim bozuldu diye anlattım. Neyse yemeğe gel sonra konuşuruz dedi. Mutfakta sofrayı kurarken kv ile tek kelime konuşmadık sonra eşim bunu fark edip sinirlendi dolap kapaklarını falan çarptı kv de bunun üzerine aglamaya başladı. Bana bakarak ben ne yaptım sana sen bizi istemedin hiç zaten bilmiyor muyum sanıyorsun gidicem istemiyorum hicbiseyinizi diyerek ağladı bunun üzerine konuyu nasıl acitasyona cevirebildi diye şok içerisinde kaldim eşim de oturdu annesini teselli etmeye başladı ben öyle kaldim sonra o akşam kv ile hiç konuşmadım misafirler gidene kadar da yüzüne bakmadım sonra gittim uyudum. Ertesi gün işteyken eşim aradı annem agladi sabaha kadar uyuyamamış o hasta sen cevap vermeyince çok üzülmüş gidince konuş vs dedi. Ben de ben haklıyım orası benim evim bir seylerle uğraşırken bana karışmaması lazım dedim konuşmak istemiyorum dedim. Eve gidince ortam gergindi hissettim bu durumdan da rahatsızlık duydum gidip en azından anne birseylerle uğraşırken bana müdahale etme vs diyeyim dedim. Kadının yanına gittim gitmez olaydım. Kendini dün çok sıkmış galiba ben susunca anne dedigim an seen nasıl böyle davranirsin senin yuzunden bir damla uyku uymadim ben gece boyu ağladım vs diye bağırmaya başladı ben de yeter konuşmak istemiyorum dedim odama geçtim peşimden bağırarak koştu seeen cahilsin ben senin cahilliğini kabul ettim ama o yaptığın nasıl bir saygisizlukti nasıl susarsın biz sana ne yaptık sen gitmemizi istiyorsun diyerek avazı çıktığı kadar bagirdi. Ben de odada köşeye sıkıştım resmen aglamaya başladım bu ne siz bana böyle davranamazsiniz yeter ya yeterrr diye çığlık attım gitmek istiyorum yeterrr dedim sonra kayınbaba geldi kvyu tuttu kolundan çekip zorla götürdü hala giderken bana saygısız bu nasıl insan falan diye saydirdi. Ben eşim gelene kadar çıkmadım biraz ağladım sonra eşim gelince geldi durumu anlattım ağladım vs beni haklı buldu gitti annesiyle konuştu annesi demiş ben haklıyım bilmem ne yine de annesine kızdı ama kadın hemen ağlamaya müsait istemiyorsaniz gideriz diye ona da ağlamış. Sonrasinda eşim sen sonuna kadar haklısın idare falan dedi gel yemege geçelim dedi. Neyse yine de geçtim orda da kv hiç bı şey olmamış gibi bana iş buyurdu tabakları ver kızım şunu koy sofraya vs. O gün öyle yaşandı. İşte şimdi diyorum ben neden o gün çıkıp gitmedim büyük bir hataydi:((
Tüylerim diken diken oldu sinirden yemin ederim. Böyle kaynanayı eve sokmam. Kapıyı açmam. Bir dakika evimde tutmam, kovarım. Ne münasebet sen kimin evinde kime bağırıyorsun, hadsiz?

Kendini acındırıyor, manipüle ediyor oğlunu.

İnşallah bu sorun çözülür, takipteyim.

O gün çıkıp gitmedim diye hayıflanma canım o gün evet ev ev üstüne olmaz kendi evimde rahat edemiyorum gitmenizi istiyorum demeliydin... Hala daha kendi evinden çıkıp gitmeni mantıklı bulmuyorum. Çok istiyorsa eşin anne babasını alıp gidebilir. Kendi alanını korumaya çalışıyorsun ama aynı zamanda gitmeyi düşünerek alanını onlara elinle veriyorsun. Ben eşinin tartışmanızdaki tavrından sen gidince gel diye onları göndereceği hissiyatını almadım. Bence bunun yerine yüzlerine direk olarak eve geliyorum yatak odasından başka özel alanım kalmıyor. Şu koltuğa geldiğimizden beri bi rahatça oturamadım. Geçen sene de aynısını yaptınız. Ben bundan sonra bunu kabul etmek istemiyorum. Burası benim evim ve ben sırf anne babasınız diye kırmak istemesem de benim evimmiş gibi hissetmiyorum. Falan gibi alanınızı işgal ettikleri mesajını vermenin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Yine de sen bilirsin tabi.

Evde birileri varken nasıl hamile kalabildiniz bu durumda olucam ve bu işe ses çıkarmayan kocamın gönlünü eylicem. Ananlar gidene kadar yanıma yanaşma derdim. Hamileyim der hiçbir iş yapmazdım baktım hala yüzsüzlük yapıyorlar. Ev sizin ben anama gidiyorum der çıkar giderdim onlar evine dönene kadar. Eşiniz çok rahat anası yanında yemeği hazır, evi temiz, gece gönlüde hoş tutuluyor, yakında bebeğide olacak anasının bakacağı neden anamı yollayayım ki, karım iki iş yapıyor zaten hizmetçi diye aldık niye başımı ağrıtıp birtanecik anamı kırayım elin kadını için diye düşünüyordur. Kendi değerin varsa gözünde çık git o evden..

Allahımmmmm Allahım sinirden dişlerimi sıkıyorum. Keşke o gün buraya konu açmış olsaydın da biraz kendine getirseydik seni. Yazık günah kendi evinde ne hale gelmişsin :sinirli:

Bi gün akşam otururken kendi annem babam gelecek tüm yazı kışı bende geçirecekler de.
Böyle bir durumda olduğumu bilse annem benden önce kaynanaya ağzının payını verirdi. Ben hamilelikte babamın evinde 1 buçuk ay kaldım rahat edemedim (yemeğim önüme geldi temizlik yapmadım) evimin kıymetini anladım. Bu nasıl bir zihniyet ya ben dayanamam kimseye evimde. Fazla hoşgörülüsün konu sahibi okurken sinirlendim.

Back