• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Diyecek bir şey bulamıyorum ben de ataerkil toplum işte kayinvalidemin agzindan şunu duydum yani, ilerde elden ayaktan düşünce evlat değil gelin bakacak ondan gelinin yeri ayrı vs gibi cumleler soyledi. İcimden dedim ne alakaaa niye gelin baksın niye evlatların hepsinin anne babasına sırayla bakması gerekmez mi ya da hiç olmazsa bakıcı tutması? Yook errrkekkk evladın disinda kimse bakamaz o yüzden gelin bakacakk. Damadin evinde uzun kalınmaz gurur meselesi.. cahilce dusunceler yani. Kafa yapıları tam olarak böyle
Damadın evinde neden uzun kalınmaz çünkü damat para getiriyor eve o yüzden yük oluruz, diğer türlü oğlan evin reisi parayı o getiriyor yediriyor faturasını ödüyor vs mantığı. Bu mantıktaki insanlar hastalık durumunda gelinin işten çıkmasını bile beklerler

Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Eşinize net bir şekilde tavır koyun bir seçim yapmak zorunda onlar buradayken ben burada olmayacağım aılemin yanına gidiyorum deyin. Bu ne sacmalık kbakmayın da kocanızda iş yok. Ne kardeşlerine ne anne babaya söz geçiremiyor. Şaka gibi

Şimdide kızın ağzına bi parmak bal çalmış oyalıyolar. Aynı şehirde çocukları olmasına rağmen doktor işini bahane etmişler tee haftaya olan randevu yani.
Ben olsam eltilere haber veririm haftaya size geliyorlar diye😄
😂 Çok tatlısınız 😂 bir saat bile beklemek istemiyorum da randevu erkene alinirsa onu isticem aklıma o geldi bı sorayım eşime

😂 Çok tatlısınız 😂 bir saat bile beklemek istemiyorum da randevu erkene alinirsa onu isticem aklıma o geldi bı sorayım eşime
Önce siz bakın o bölüme başka randevu var mı diye mhrsden çıkar 😄 ki buna gerek yok aynı şehirdeki çocuğuna gitsin 1 hafta kalsın. Oradaki insanlarıda boğmadan diğer şehirdekine geçerler.
En son kardeşleriyle konuşmazsa kocanız siz hepsine söyleyin hepsi anlasın onlarada gidileceğini. Mecbur çözüm bulacaklar. Dağ başında elektriksiz köy değilse elektrikli çalıştırsınlar bi odayada klima koyun tamam işte. İglo değilse ev ısınır.
Seneye bebek küçük olacak direk emrivaki olmadan kesin önünü, yazdan çözüm bulsun kardeşler

Yahu anneniz yok mu anneniz nerde
Bakın ben kizimin sınav zamanı iki hafta üst üste hafta sonu kızıma gitti kayinvalidesi diye uyardım çünkü benim yavrum evde biri varken çalışamıyor yanlış anlamayın yemegi çayı vs zaten kayinvalide yapıyor ama yani çalışamıyor çocuk
Böyle şeyleri gelin halletmez anne halleder bir defa söyledim sınav zamanı ziyaret etmeyelim cocuklari dedim o oldu bir daha da sormadan etmeden gitmediler tatlı tatlı gidip döndüler siz niye kendinizi paspas ediyorsunuz girsin devreye anneniz geç bile kalmış

Hizmetçi tutsalar üstüne para verecekler ogullari sevisemeyecek gelin dediğin öylemi hem çalışıp eve maddi katkı sağlıyor hem hizmet görüyor hem sevisiyor hemde çevreye karşı soyları yürüyecek kolay mi
Evet işte kendi keyifleri için gelinin hayatını harcıyorlar.

Bakın ben kizimin sınav zamanı iki hafta üst üste hafta sonu kızıma gitti kayinvalidesi diye uyardım çünkü benim yavrum evde biri varken çalışamıyor yanlış anlamayın yemegi çayı vs zaten kayinvalide yapıyor ama yani çalışamıyor çocuk
Böyle şeyleri gelin halletmez anne halleder bir defa söyledim sınav zamanı ziyaret etmeyelim cocuklari dedim o oldu bir daha da sormadan etmeden gitmediler tatlı tatlı gidip döndüler siz niye kendinizi paspas ediyorsunuz girsin devreye anneniz geç bile kalmış
Benim eski eşin ailesini hatırladım da annem böyle deseydi kıyameti koparırdı pislik eski kv. Tr’de ortalama bir Türk ailesi ancak kovulmadan anlar.

Diyecek bir şey bulamıyorum ben de ataerkil toplum işte kayinvalidemin agzindan şunu duydum yani, ilerde elden ayaktan düşünce evlat değil gelin bakacak ondan gelinin yeri ayrı vs gibi cumleler soyledi. İcimden dedim ne alakaaa niye gelin baksın niye evlatların hepsinin anne babasına sırayla bakması gerekmez mi ya da hiç olmazsa bakıcı tutması? Yook errrkekkk evladın disinda kimse bakamaz o yüzden gelin bakacakk. Damadin evinde uzun kalınmaz gurur meselesi.. cahilce dusunceler yani. Kafa yapıları tam olarak böyle
bir daha böyle komuştuğunda çattt diye yapıştırın sizde lafı
yoooo ne alaka çocukları bakar ne gelin ne damat
dinen de böyle bir sorumluluk yok diyin

bu arada eşiniz gelince yemek yok olunca geriliyor mu anlamadım
hiç yapmayın ya da az yapın.. mideniz bulanıyor Allah Allah

Hr sene 4 ay ne ama ya insan gittiği yerde rahat edemez ev sahibi evinde rahat edemez ne insanlar var nasıl bu kadar genişler anlamıyorum

Önce siz bakın o bölüme başka randevu var mı diye mhrsden çıkar 😄 ki buna gerek yok aynı şehirdeki çocuğuna gitsin 1 hafta kalsın. Oradaki insanlarıda boğmadan diğer şehirdekine geçerler.
En son kardeşleriyle konuşmazsa kocanız siz hepsine söyleyin hepsi anlasın onlarada gidileceğini. Mecbur çözüm bulacaklar. Dağ başında elektriksiz köy değilse elektrikli çalıştırsınlar bi odayada klima koyun tamam işte. İglo değilse ev ısınır.
Seneye bebek küçük olacak direk emrivaki olmadan kesin önünü, yazdan çözüm bulsun kardeşler
Allah'ım insanlara biraz empati lütfen her şeyi açıklamaya çalışıyorum hiç uğraşmamam gerekirken 😣 elektrikle mesele çözülür şuan klimaları yok ama baya ısıtır bakalım bir dolassinlar diğer kardeşlerini yoksa seneye klimayı ortya aticam

Haftaya kim öle kim kala. Bence bunlar sizi oyalıyor haftaya kadar başka bir bahane bulurlar. Doktor bir daha randevu verdi derler. Bakın görün.
Ben de bundan korkuyorum doktor diğer hafta gel kontrole dedi bilmem ne dedi. O kadar ihtimali yüksek ki. Ama oyle bir şey derlerse de gidicem annemlere hatta şuan bile acaba gitsem mi diyorum

bir daha böyle komuştuğunda çattt diye yapıştırın sizde lafı
yoooo ne alaka çocukları bakar ne gelin ne damat
dinen de böyle bir sorumluluk yok diyin

bu arada eşiniz gelince yemek yok olunca geriliyor mu anlamadım
hiç yapmayın ya da az yapın.. mideniz bulanıyor Allah Allah
Normal zamanlarda oyle yemek olmayınca saat de geç olduğu için geriliyor. Ama şuan bahanem var normal şartlarda hazırliyordum bazen yorgunum diyip ona birakiyordum. Şimdi evet midem bulanıyor diyip yapmıyorum haftasonu hiç yapmadım bugün de aynısını yapicam

Annem aile içine karismayalim modunda bu konuda geçen yil ona çok dert yandım 4 atanın hakkı bir bu yıl gelmisler idare et seneye çözüm bulun demişti. Arayıp ya da yuzyuze söylemesi konusuna hiç deginmedik. Geçen gün oturmaya geldiler annemler babam gitmeye yakın rahatsız olmayın biz gidelim yaşlı insanlar dinlensinler vs dedi. Benim annem babam 50lerinde o yüzden yaşa saygıdan dolayı mı onu da bilmiyorum bir şey demiyorlar sormuyorlar hamilesin yoruluyor musun diye bile sormaya korkuyorlar galiba vereceğim cevaptan

Agustosun sonundan itibaren gelirler ne lohusalık bilirsin ne dinlenmek hatta buraya konu acarsin lohusayım kv kp evde yatamiyorum bir de hizmet bekliyorlar diye.Ya simdi konus ya da sonsuza kadar sus.4 ay oglun da olsa kimsede kalamazsın ya ben de sobalı evde yasiyorum ölmüyorum yani yazdan eşin ve kardesleri balkonlarina istif yapsinlar odunları kömürleri de posetlesinler durumlari varsa kalorifer döşetsinler kaloriferin külüyle ugrasamam diyorlarsa kombiyle calisan gaz yakan kaloriferler var her seyin cözümü var ne ne aymazliktır ya.Asıl mesele ısınmak da degil hizmeti seviyorlar belli ki bu isi cözdün cözdün yoksa lohusalık depreshonu seni bekliyor şimdiden söyleyeyim üst üste yasarsiniz ne anne olma sevinci yasarsin ne de keyifli bir alısma süreci

Her türlü en kötü benim ilginç şekilde hakkım olanı istediğim için suçluyum.. bunu da düşünüyorum ama kayınvalidem sert mizaçlı aynı zamanda da oğluna ağlayan tiplerden onla uğraşmak istemiyorum karşımda bakışları bağırmasıyla.. Suanlik eşim çözdü çözdü yoksa her şeyi soyleyip kendim annemlere gidicem gibi duruyor bakalım bekliyorum.
Sen söyleme eşin açık açık söylesin sen söylesen sen eşimle kötü olacaksın ki zaten olmuşsunuz da bir yemek bulaşıksa annesi yapsın siz zaten evde yoksunuz çalışıyormuşsunuz ki hiç biri olmasın kendi evlerinde aç sefiller mi yapıyorsa sende de yapsın

Agustosun sonundan itibaren gelirler ne lohusalık bilirsin ne dinlenmek hatta buraya konu acarsin lohusayım kv kp evde yatamiyorum bir de hizmet bekliyorlar diye.Ya simdi konus ya da sonsuza kadar sus.4 ay oglun da olsa kimsede kalamazsın ya ben de sobalı evde yasiyorum ölmüyorum yani yazdan eşin ve kardesleri balkonlarina istif yapsinlar odunları kömürleri de posetlesinler durumlari varsa kalorifer döşetsinler kaloriferin külüyle ugrasamam diyorlarsa kombiyle calisan gaz yakan kaloriferler var her seyin cözümü var ne ne aymazliktır ya.Asıl mesele ısınmak da degil hizmeti seviyorlar belli ki bu isi cözdün cözdün yoksa lohusalık depreshonu seni bekliyor şimdiden söyleyeyim üst üste yasarsiniz ne anne olma sevinci yasarsin ne de keyifli bir alısma süreci
Kesinlikle bu durumu çözeceğim başka yolu yok, yüz verdik astar istediler astar bitti daha da istiyorlar bıktım. O yüzden bu durumu halledip buraya da yazacağım iyi haberleri insallah

Kızmakta haklisiniz ben de kendime çok kızıyorum geçen yıl nasıl sustun diye, anlam veremiyorum her şeye sahibim ama buna neden evden giderek tepki göstermedim diyorum hala. Zamanı geri getiremiyorum işte. Aradan zaman geçince yaz gelince kv ile aramız yumuşadı bir şeyler düzeldi o bana sıcak davrandı ben de o öyle yapınca yazın vs umursamadim normal davrandim. Kış gelince beni yine korku sardi asla cagirmadim. Sonrasında da eşime dedim ki kardeşlerine de giderlerse olabilir. Ama yok gitmeyi istemiyorlar üstü açık da söyledi kapalı da gitme düşünceleri yoktu. Tavır koyunca şuan gidelim demisler ama ben isinsam eminimm bizi idare edin kuzum diyip konuyu kapatırlar o yüzden aslaaa yelken indirmek yok bitti yeter
Sizin adınıza çok üzüldüm. Kv de gitse bile artık sorunlarınız çözülmeyecek bunu sakın unutmayın. Eşiniz her seferinde annem gili idare edemeidm diye duratınıza vuracak her olayda kavga çıkaracak. Eltileriniz varsa görümceniz kvdeyle bir olup sizi dışlayıp dedikodunuzu yapacak. Kocanızı her sizsiz bulduklarında dolduracaklar. Her şeye hazırlıklı olun ve güçlü durun. Bunlar türkiyedeki neredeyse her ailede oluyor maalesef. Boşanmaların yüzde doksan sebebi bunlar. Kocam da artık benek var diye benden ayrılamaz kafasına girer daha eahat olur. Aman aman. Her zaman çekip gideceğini bilsinler. Gitmene izin veriyorsa kalman için çabalamıyorsa. Seni haksız buluyorsa boş ver kızım! İnan bana evli kalsan da o ömür geç mez! En azından kahırsız bir ömür geçirirsin

Hani soğuk diye geliyorlardı(soba yaktıkları için) öyle olsa çoktan eşinize klima alalım veya ısınma sorununu halledelim derdiniz .
Hala diğer kardeşleri gezsinler de seneye klima derim diyorsunuz.

Mesele ısınma değil o zaman eşiniz gelip kalmalarını istiyor , siz evlenmeden önce de büyük ihtimalle diğerlerinde kaldıkları için kotayı sizde dolduruyorlar.

Yemek ev işi yapmamakla çözülecek bir mesele değil bu, geçici çözümlerle günü kurtarıyorsunuz siz .

Sen söyleme eşin açık açık söylesin sen söylesen sen eşimle kötü olacaksın ki zaten olmuşsunuz da bir yemek bulaşıksa annesi yapsın siz zaten evde yoksunuz çalışıyormuşsunuz ki hiç biri olmasın kendi evlerinde aç sefiller mi yapıyorsa sende de yapsın
Evet eşim muhatap olsun eşime kıyamıyor bağırmaz en fazla ağlar, bana geçen yıl avazı çıktığı kadar bağırmıştı, o gün çıkıp gitseydim keşke

Back