• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Geçen yıl da istemedim gelmesinler başka çözüm bulalım bunu konuşmuştuk istemiyorum dedim kardeşleriyle bu durumu konuşmasını istedim konuşmadi aman soğuk hasta oldular bir ay kalsin abimlere göndereyim dedi eşim oldu bittiye getirip pat diye geldiler. Sonra da gitmediler hiç bir yere tek bir gün bile. Yani insanı kaale almadan aman şöyle boyle laf kalabalığı yapan bir aile ve bunu önemsemeyen ailesini öne alan bir eş
Şimdi siz böyle yazınca şimdiki yaptıkları ağlamalar, gönderecez demeler de oyalama taktiği gibi geldi🤔 peki diyelim ki gitmediler o durumda ne yapacaksınız? Ailenize gideceksiniz orası tamam ama sonrası? Yani zor valla ben böyle birinden çocuğum olsun istemezdim.

Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Kalorifer peteğini gotlerine sok

Şimdi siz böyle yazınca şimdiki yaptıkları ağlamalar, gönderecez demeler de oyalama taktiği gibi geldi🤔 peki diyelim ki gitmediler o durumda ne yapacaksınız? Ailenize gideceksiniz orası tamam ama sonrası? Yani zor valla ben böyle birinden çocuğum olsun istemezdim.
Buna rağmen ise yaramazsa yerlerinden kipirdamazlarsa zaten ne eşim ne ailesi zerre değer vermiuor demektir, böyle bi durumda da evli kalmam zaten. Herkes yoluna gider.

Eşin gercekten istese bu olayı çözer bence.Sadece seni idare ediyor bende istemiyorum diye.Alacak kardeslerini karsisina ailemin tek cocugu ben degilim ortak sokacagiz elimizi tasin altina deyip harekete gecirecek.Ailesini alip karsisina isin böyle olamayacagini onunda artik bir ailesi oldugunu anlatacak.Sana gerek bile kalmamalı ama işte.Eşine bu isi çozmezse ortada bir yuva kalmayacagini hatirlat.Ricadan daha tesirli yöntemlere başvursun.

Eşin gercekten istese bu olayı çözer bence.Sadece seni idare ediyor bende istemiyorum diye.Alacak kardeslerini karsisina ailemin tek cocugu ben degilim ortak sokacagiz elimizi tasin altina deyip harekete gecirecek.Ailesini alip karsisina isin böyle olamayacagini onunda artik bir ailesi oldugunu anlatacak.Sana gerek bile kalmamalı ama işte.Eşine bu isi çozmezse ortada bir yuva kalmayacagini hatirlat.Ricadan daha tesirli yöntemlere başvursun.
Olmaz ,çünkü koca kişisi sözde olmasada eylemlerinde ailesinin sorumluluğunu almayı kabul etmiş.Aile arasında verilen ahd gibi birşey olmuş.Adam yeminini bozmaz , bozamaz serde erkeklik var anca köprüyü geçene kadar olayı geçerli.Konu sahibi manipüle edilirse eski hayata devam.Herkes mutlu .....

Diyecek bir şey bulamıyorum ben de ataerkil toplum işte kayinvalidemin agzindan şunu duydum yani, ilerde elden ayaktan düşünce evlat değil gelin bakacak ondan gelinin yeri ayrı vs gibi cumleler soyledi. İcimden dedim ne alakaaa niye gelin baksın niye evlatların hepsinin anne babasına sırayla bakması gerekmez mi ya da hiç olmazsa bakıcı tutması? Yook errrkekkk evladın disinda kimse bakamaz o yüzden gelin bakacakk. Damadin evinde uzun kalınmaz gurur meselesi.. cahilce dusunceler yani. Kafa yapıları tam olarak böyle
Valla onlar gidince siz eşinizi genelnolarak bir hizaya sokun. Çok şımarmış.

Canım bak ne yaptın, altından mı aldın sözleri tamamen düşüncesizliğim eseri. Hiçbir şey yapmasan bile, 4 ay eş ailesi ile yaşamak zorunda değil kimse. İnsan kendi evinde rahat ve huzur arar. Kv ev işlerine yardım ediyor, yemek yapıyor olabilirdi ve sen yine istemeyebilirdin. Bu senin en doğal hakkın. Eş ailesi ile yaşamaya zorlama sebebi boşanmada eşini kusurlu çıkarıyor. İnsanlar kendi aileleri ile yaşayamıyor evini ayırdıktan sonra. İnsan öz anne babası ile rahat edemiyor. Eşin bunu anlamalı. Anlayana kadar anlat ve pes etme. Bu işin elden ayaktan düşme kısmı var daha. Tüm bakımı sana yıkarlar. Mutlu olamazsın böyle uzun vadede.

Abartan ben miyim sizce? 4 ay evine coreklenilmis kizcagizin, esi umursamıyor kv/kp keyfinde umurlarinda degil, git diyen yok bu insanlara. Baska turlu esine isin ciddiyetini nasil anlatacak? Ayrica sevismek icin cidden rahat olunmasi gerekiyor, bunu kayin ailesi de oldukca iyi biliyor, eee ev sahibi rahat rahat sevisebiliyorsa neden rahatsiz olduklarini dusunsunler ve dahi bunu idrak etsinler ki?
Kız ben kocamla her yerde sevişirim onlar utansın eheheehe 😂😂😂😂

Annem aile içine karismayalim modunda bu konuda geçen yil ona çok dert yandım 4 atanın hakkı bir bu yıl gelmisler idare et seneye çözüm bulun demişti. Arayıp ya da yuzyuze söylemesi konusuna hiç deginmedik. Geçen gün oturmaya geldiler annemler babam gitmeye yakın rahatsız olmayın biz gidelim yaşlı insanlar dinlensinler vs dedi. Benim annem babam 50lerinde o yüzden yaşa saygıdan dolayı mı onu da bilmiyorum bir şey demiyorlar sormuyorlar hamilesin yoruluyor musun diye bile sormaya korkuyorlar galiba vereceğim cevaptan
Kesin Ankara nın köyleri de mi?Çok duydum 4 atanın hakkı bir lafını çünkü.Ne münasebet beni dogurana sorumlulugum var 4ataya niye olsun saçmalık

Kızları var hatta bir kızının kaynanası da yanında kalmış onlara ah ediyordu anlatırken rahat vermediler kızıma huzur kaciriyorlar diye. Ama dediğine göre onlar kotuymus kendilerinin kimseye zararı yokmuş gelinler şükretsinmiş ne Kaynanalar varmış, böyle bir ifade kullanmıştı bir kaç kez
Hatta anan seni kadir gecesinde doğurmuş dedi mi kaynanan Allahaşkına🤣Benimkinin meşhur lafıdır,oğlu evliya ya hani o bakımdan

Canım bak ne yaptın, altından mı aldın sözleri tamamen düşüncesizliğim eseri. Hiçbir şey yapmasan bile, 4 ay eş ailesi ile yaşamak zorunda değil kimse. İnsan kendi evinde rahat ve huzur arar. Kv ev işlerine yardım ediyor, yemek yapıyor olabilirdi ve sen yine istemeyebilirdin. Bu senin en doğal hakkın. Eş ailesi ile yaşamaya zorlama sebebi boşanmada eşini kusurlu çıkarıyor. İnsanlar kendi aileleri ile yaşayamıyor evini ayırdıktan sonra. İnsan öz anne babası ile rahat edemiyor. Eşin bunu anlamalı. Anlayana kadar anlat ve pes etme. Bu işin elden ayaktan düşme kısmı var daha. Tüm bakımı sana yıkarlar. Mutlu olamazsın böyle uzun vadede.
Olmaz ,çünkü koca kişisi sözde olmasada eylemlerinde ailesinin sorumluluğunu almayı kabul etmiş.Aile arasında verilen ahd gibi birşey olmuş.Adam yeminini bozmaz , bozamaz serde erkeklik var anca köprüyü geçene kadar olayı geçerli.Konu sahibi manipüle edilirse eski hayata devam.Herkes mutlu .....
Eşim ailesinin varlığından memnun o da alışkın çünkü ama bir yandan da başbaşa kalmak istediğini de söylüyor. Ama icraate gelince kardeşleriyle konuşma durumunu yapamıyor laf ederler vs diyor etsinler diyorum annem babamin yanında sizi kovdular biz aldık vs derler annem babam üzülür falan diyor.. her neyse ben yelkenleri indirmiyorum gidene kadar da bugün de hiç iş yapmadım akşam kayınvalidem yemek koymuş, kayın baba yardım etmiş ikisi de ben eve gelince bana gülüp konuşmaya calisti yüz vermedim cunku biliyorum ben de gulsem sohbet etsem yine aynı tas aynı hamam devam edecek. Akşam da bulaşığı yikamadim gittim yattım onu da kv toplamış hiç umursamadim yaptıklarıma ve sabrıma saysinlar.
1 haftaya da gideceğiz dediler bakalım bekliyorum

Bacım eşine ağlamayı denedin mi? Yani kavgadan bağırmaktan ziyade, duygu sömürüsü yapmayı mesela karnım ağrıyor dayanamıyorum, koltukta uzanmak istiyorum uzanamıyorum, daralıyorum, seninle bağıra bağıra sevişmek istiyorum çok kötüyüm falan desen? Yani biraz bunalımda taklidi yapsan, evde olduğun bütün gün uyusan, eşin ne oldu diye bakmaya gelince ağlasan falan. Kullan işte gözyaşlarını Firdevs hanımın da dediği gibi, bir kadının en güçlü silahı gözyaşıdır 🙈

Kesin Ankara nın köyleri de mi?Çok duydum 4 atanın hakkı bir lafını çünkü.Ne münasebet beni dogurana sorumlulugum var 4ataya niye olsun saçmalık
Yok Sivas ama klasik iç Anadolu işte yaygin bi tabir 😑 herkesin kendi atasının hakkı ayrı ne alaka yani, ya da eşimin diğer kardeşlerinin atası değil mi tek benim mi atam dicem bir daha derlerse 😂

Bacım eşine ağlamayı denedin mi? Yani kavgadan bağırmaktan ziyade, duygu sömürüsü yapmayı mesela karnım ağrıyor dayanamıyorum, koltukta uzanmak istiyorum uzanamıyorum, daralıyorum, seninle bağıra bağıra sevişmek istiyorum çok kötüyüm falan desen? Yani biraz bunalımda taklidi yapsan, evde olduğun bütün gün uyusan, eşin ne oldu diye bakmaya gelince ağlasan falan. Kullan işte gözyaşlarını Firdevs hanımın da dediği gibi, bir kadının en güçlü silahı gözyaşıdır 🙈
😂 Geçen yıl da bu yıl da ağladım ozellikle hamilelik belli olduktan sonra daha çok agladim gece yatamadigimi soyledim içeri oturma odasina gidemiyorum ikisi ayrı odada yatıyor kvnin uyku düzeni iyi değil ondan ayri odalarda daha rahat ediyorlar. Mutfak ve yatak odası arasında mekik dokudugumu belimin agridigini istediğimi giyip istediğim yerde dinlenmek istediğimi vs hepsini sayıp ağladım ,öyle teselli etmeye çalıştı göndermeye calisicam vs demişti . Esime ağlamak ise yaramıyor kv de ağlıyor çünkü o yaşlı diye ona hiç kiyamiyo ondan sert olmak lazım ohle yaptım ise de yaradı 😁

😂 Geçen yıl da bu yıl da ağladım ozellikle hamilelik belli olduktan sonra daha çok agladim gece yatamadigimi soyledim içeri oturma odasina gidemiyorum ikisi ayrı odada yatıyor kvnin uyku düzeni iyi değil ondan ayri odalarda daha rahat ediyorlar. Mutfak ve yatak odası arasında mekik dokudugumu belimin agridigini istediğimi giyip istediğim yerde dinlenmek istediğimi vs hepsini sayıp ağladım ,öyle teselli etmeye çalıştı göndermeye calisicam vs demişti . Esime ağlamak ise yaramıyor kv de ağlıyor çünkü o yaşlı diye ona hiç kiyamiyo ondan sert olmak lazım ohle yaptım ise de yaradı 😁
Bir gün değil 1 hafta ağla bacım 😂 yani evde huzur kaçacak şekilde ağla. Hatta geceleri kabus görme taklidi yapıp bağıra bağıra herkesi uyandır. Yani işin dozunu biraz kaçır, psikolojim bozuldu gibisinden. Yani öyle çok abart ki kimse dayanamayacak hale gelsin özellikle de eşin.

Back