• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Bazı aileler küçük erkek çocuk baksın kafasındalar.

yaşlılar vs.diye kendinizi manevi anlamda şartlandırmayın.
Saygı-merhamet bu gibi kavramlar yaş ile değil kişilik ile hakedilir -ki şu durumda haketmiyorlar gibi duruyor.
Eşinizle ciddi ciddi konuşun gerekirse sizin üzerinize yıkılsın konu hiç önemli değil.Zaten iyi gelin olma gibi bir şansınız yok.

Hayır bir de kışın evlat evinde kalmak nedir yaa
Yakın sobanızı oturun işte edi büdü…
İyi gelin olmak imkansiz zaten aynı evde yaşayınca illa laf vurma ufak tartışmalar da oluyor iyice rezil bir durum yani. Diğer gelinler evlatlar yağ bal oluyor, evine alan en kötü oluyor

Doktor kontrolü ne zaman?
Eşiniz size baskı yapacak muhtemelen, sakın geri adım atmayın.
Anne babasından önce aklını başına toplaması gereken o çünkü.
Akşam ettiği laflardan belli.
Kayınvalide de sizinle konuşur diye düşünüyorum, ona da açık açık söyleyin bu durumu artık istemediğinizi. Ağlar sızlarsa da oralı olmayın.
Yok yok asla karşımda ağlamaktan bayilsa da yapacak bir şey yok. Yani tek çare ben miyim neyin ağlamasi bu ya tamamen yapmacık duygu sömürüsü kendi rahatlari için ağlıyorlar başka bir şey yok gidecekleri yerlerin hepsinde çocuk var ev dolu istemiyorlar kafa dinlemek istiyorlar. Benim kafa rahatım ne olacak.. kesinlikle katılıyorum size eşim konusunda da .doktor kontrolu 1 hafta sonra dedi tam tarihini bilmiyorum umarım kontrol ultrason kan man uzatmazlar

N’aptınız konuştunuz mu herkesle gonderdınız mi
Eşimle durumu konuştum yan geldim yattım hiç iş yapmadım, surat astım göz teması kurmadım soru sordular ağız ucuyla cevapladım , ben iş yapmayınca çıldırdılar, kaynanam durumu anlayıp ağladı sesini duydum eşim de buna üzüldü yanıma geldi konuştuk bana suç atmaya basladi ne yapıyorsun sanki bi yemek bulaşık onu da yapma istemiyoruma getirdi.ben de kendimi savundum Haftaya doktor kontrolünden sonra gonderecegim dedi. Kaynanama da demis o da gidelim doktordan sonra demiş . Ne derece doğru bilmiyorum eşimle şuan küsüz dünden beri hiç konuşmadık. Ama zerre umrumda değil sonuna kadar haklıyım. Ve böyle sert davranmak ise yarıyor. Biraz bekleyeceğim doktoru eğer hala dururlarsa direk anne evine gideceğim onlar gidene kadar gelmeyecegim

Merhaba son durumu yazmak istedim, bir kaç gündür kendi içimde artık yorulduğum için iş yapmayı azaltmıştım, mutfakta bulaşıklar vs birikiyordu dokunmadım eşim topladı vs. Yavaş yavaş hissediyorlardı. Dün ise hiç bir şey yapmadım taş taş üstüne koymadım. İkindi üstü (benden habersiz)yemekli yakın akraba misafir geldi kv kb için ona da hizmet etmedim midem bulanıyor dedim. Yemek yapılırken gittim uzandım. Eşim fırın yemegi bi de çorba yaptı kendi ben karışmadim kokuyor vs.diye. yemek hazirlaninca gittim yedim bulasiga dokunmadım. Bunun üzerine eşim misafirler gittikten sonra ne oldu diye ağzımı aramaya başladı ben de bunaldığımi fiziksel ruhen vs anlattım. Sonra içeri gitti annesi de anlamis galiva annesinin ağlama sesini duydum, sonra eşim geri yanıma geldi kendinin de gözleri dolmuştu. Biraz bu konuda konuştuk, konuştukça ne var ne yok ben iyice açtım kendimi. Bu sefer ters konuşmaya başladı annemin babamın altını mi temizliyorsyn ne yapıyorsun sanki falan dedi surat aşıp içeri gidip göstermene gerek yoktu o insanlar benim için herşeyi yaptılar vsvs. Bı daha annem babam için bisey yapma akrabalarima da yapma ben yaparım vs dedi. Onlar gidicekler gondericem konuştum simdi dedi. Doktor randevusu varmış bir hafta sonra onfan sonra kardesime gondericem dedi. Ama artık bir sey yapmanı istemiyorum falan dedi. Ben de kendimi savundum hamile halimle artık biktigim vs hamile olmasam bile bunun doğru olmadugu gibi gibi.. o da kimse senden iş beklemiyor biliyorum hamile halinle yapma zaten vs dedi. Ama dün bir şey yapmadım diye ne oldu ne oldu diye üzerime geldi . Çelişkili yani.. neyse şuan eşim tavırlı ise giderken tek kelime konuşmadık. Ama haklı olduğum için aynı tavırda devam edicem iş yapmayarak. Her şeyi kendileri yapsin 2 günde yapmadım diye bile hemen kriz çıktı. Doktor kontrolüne kadar idare edicem iş yapmayacağım ama 1 hafta. Yine de gitmezlerse o zaman annemlere gitmeyi dusunuyorum
Eşiniz sizinle bir takım olmadığını ve çekirdek ailesini benimsememiş olduğunu göstermiş oldu. Zaten farklı düşünseydi olaylar bu boyuta gelmezdi.

Çalışan, hamile kadından misafir ve misafirin misafirlerini ağırlamasını beklemek vicdansızlık. Eşiniz sizi hiç sevmiyormuş demek ki.

Hiç yükleri olmasa bile siz aylarca başkalarıyla aynı evde yaşamak zorunda değilsiniz.

Umarım buradan geri adım atmazsınız. Yoksa bir kaç seneye tamamen birlikte yaşamaya başlarsınız.

Eşimle durumu konuştum yan geldim yattım hiç iş yapmadım, surat astım göz teması kurmadım soru sordular ağız ucuyla cevapladım , ben iş yapmayınca çıldırdılar, kaynanam durumu anlayıp ağladı sesini duydum eşim de buna üzüldü yanıma geldi konuştuk bana suç atmaya basladi ne yapıyorsun sanki bi yemek bulaşık onu da yapma istemiyoruma getirdi.ben de kendimi savundum Haftaya doktor kontrolünden sonra gonderecegim dedi. Kaynanama da demis o da gidelim doktordan sonra demiş . Ne derece doğru bilmiyorum eşimle şuan küsüz dünden beri hiç konuşmadık. Ama zerre umrumda değil sonuna kadar haklıyım. Ve böyle sert davranmak ise yarıyor. Biraz bekleyeceğim doktoru eğer hala dururlarsa direk anne evine gideceğim onlar gidene kadar gelmeyecegim
Millete dert olmak yerine kendınıze mı dert çıkarttınız. Hayırlısı olsun hakkınızda

Doktor kontrolü olana kadar özür dileyecrk asamaya gelmezsin inşallah. Çünkü bunu yaparsan çocuk doğunca iyice seni cepte görüp daha çok yuklenecekler . O çocuğuna da sahip çıkacaklar. Lohusayken deliren kadın konuları var burda . Eşin psikolojik baskıya başlar şimdi haberin olsun . Ana baba hakkindan tut her şeyi bahane edecek. Bir şeytan bir melek olacak manipülasyona gelme
Yok kesinlikleee özür dileyecegim bir şey yok Allah korusun. Zaten ne yemek ne ev işi bir şey yapmayacağım. Dün eşim bir sürü saydiktan sonra hepsi benim suçum özür dilerim dedi evet dedim. Sen haklısın dedi evet ben hakliyim dedim . Haksız oldugum zerre bir nokta yok dedim. bu sefer buna da sinirlendi. Ben haklıyım ve bu şekilde devam edicem hepsi önümde sinir krizi geçirse de ben haklıyım bu şekilde devam edecek.

Eşiniz sizinle bir takım olmadığını ve çekirdek ailesini benimsememiş olduğunu göstermiş oldu. Zaten farklı düşünseydi olaylar bu boyuta gelmezdi.

Çalışan, hamile kadından misafir ve misafirin misafirlerini ağırlamasını beklemek vicdansızlık. Eşiniz sizi hiç sevmiyormuş demek ki.

Hiç yükleri olmasa bile siz aylarca başkalarıyla aynı evde yaşamak zorunda değilsiniz.

Umarım buradan geri adım atmazsınız. Yoksa bir kaç seneye tamamen birlikte yaşamaya başlarsınız.
Allah korusun. Evet tarafıni açıkça belli etti. Çözüm süresini bekliyorum. Eğer yapamazsa sevmediğine ikna olup gideceğim zaten

Yok kesinlikleee özür dileyecegim bir şey yok Allah korusun. Zaten ne yemek ne ev işi bir şey yapmayacağım. Dün eşim bir sürü saydiktan sonra hepsi benim suçum özür dilerim dedi evet dedim. Sen haklısın dedi evet ben hakliyim dedim . Haksız oldugum zerre bir nokta yok dedim. bu sefer buna da sinirlendi. Ben haklıyım ve bu şekilde devam edicem hepsi önümde sinir krizi geçirse de ben haklıyım bu şekilde devam edecek.
Demiştim bir melek bir şeytan mecburen vicdanına oynayacak rezillik çıkmasın diye . Yani bu kullanma konu sahibi seni bu zamana kadar kullandı bu adam .

Gerekirse kayınvalidenin yüzüne soyle kusura bakmayın böyle dört ay olmuyor ben yapamıyorum misafirligin ben birkaç gün olanına inanıyorum fazlasında bunaliyorum diye . Zaten bundan sonra en kotu gelin sen olacaksın kimse bu kızda bizle yarım yıl yaşadı demeyecek .
Her türlü en kötü benim ilginç şekilde hakkım olanı istediğim için suçluyum.. bunu da düşünüyorum ama kayınvalidem sert mizaçlı aynı zamanda da oğluna ağlayan tiplerden onla uğraşmak istemiyorum karşımda bakışları bağırmasıyla.. Suanlik eşim çözdü çözdü yoksa her şeyi soyleyip kendim annemlere gidicem gibi duruyor bakalım bekliyorum.

Demiştim bir melek bir şeytan mecburen vicdanına oynayacak rezillik çıkmasın diye . Yani bu kullanma konu sahibi seni bu zamana kadar kullandı bu adam .
Evet kesinlikle her yolu demeyecek gibi duruyor sırf konu kapansın diye ama yemezlerr bıktım yeter

Ne alaka? Kontrolü niye bekliyorlar?
Doktor randevuları varmış onu aldık o bitsin gidelim demisler. Ne alaka ben de bilmiyroum diğer evladın yaşadığı yerde yeni randevu alsın o götürsün ne fark eder hiç bir fikrim yok

Doktor randevuları varmış onu aldık o bitsin gidelim demisler. Ne alaka ben de bilmiyroum diğer evladın yaşadığı yerde yeni randevu alsın o götürsün ne fark eder hiç bir fikrim yok
Diğer çocukları başka şehirde mi? Ne alaka randevu gerçekten. Tahlil kontrol derken uzar o iş bence

Kaç yaşındalar, ne hastalıkları var?
Benim dedem kaç kalp krizi geçirmiş 85 yaşında soba yakabiliyordu çünkü, zor getiriyordu babam bize.
Şeker tansiyon fıtık vs rahatsizliklari var. Kv 68 yaşında kb 73 diye biliyorum. Soba yakıyorlar baharda döndüklerinde soğukken yakıyorlar ama tüm kış istemiyorlar mutfak banyo her yer soğuk olduğu için hasta oluyoruz diyerek geliyorlar

Eğer tepkinize rağmen aynı tavrı sürdürüyor olsalardı gidin derdim ama zaten anlamışlar. Bu şekilde devam etmeniz daha iyi olur. Olayları çözülmeyecek hale sokmayın.

Bir yandan annenin ağlamasına, oğlunun onlara karşı mahçubiyetine çok üzüldüm. Ama böyle bir hayat istiyorlardıysa o zaman neden evlendirmişler ki oğullarını. Birlikte öylece yaşayıverin işte. İlla hizmet istiyorsanız hizmetçi tutun. Neden gelinin evliliğini zindana çeviriyorsunuz
Yaşlılığımızda inşallah böyle olmayız
Hizmetçi tutsalar üstüne para verecekler ogullari sevisemeyecek gelin dediğin öylemi hem çalışıp eve maddi katkı sağlıyor hem hizmet görüyor hem sevisiyor hemde çevreye karşı soyları yürüyecek kolay mi

Diğer çocuklar çok mu uzaktalar onların evinden doktora gidemiyorlar. Zaman kazanıp sizi ikna etmeye çalışacak eşiniz gibi hissettim. Allah kolaylık versin. Keşke geceb sene olay cikartsaydınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back