• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Biz doguluyu hem annemler hem de kayınvalidelerimin evi soğuk.ona rağmen 11 yıldır evliyim hiç geldiklerini hatta iki günden fazla kaldıklarını gormedim.ev soğuk diye insan başka yere gider mi soba yaksın klima yaksın bı çare bulsun.ayrica benim bildiğim çalışan kadına gidilmez zaten evde yoksunuz napiyorlar boş evde
Maalesef asıl çalışan kadina geliyorlar evde rahat ediyorlar diye
Amcaların hepsinin eşi ev hanımiydi onlara gitmezler anneme gelirlerdi

Merhaba yok bir kaç gündür kendi içimde artık yorulduğum için iş yapmayı azaltmıştım, mutfakta bulaşıklar vs birikiyordu dokunmadım eşim topladı vs. Yavaş yavaş hissediyorlardı. Dün de hiç bir şey yapmadım taş taş üstüne koymadım. İkindi üstü (benden habersiz)yemekli akraba misafir geldi kv kb için ona da hizmet etmedim midem bulanıyor dedim. Yemek yapılırken gittim uzandım. Eşim fırın yemegi bi de çorba yaptı kendi ben karışmadim kokuyor vs.diye. Bunun üzerine eşim misafirler gittikten sonra ne oldu diye ağzımı aramaya başladı ben de bunaldığımi fiziksel ruhen vs anlattım. Sonra içeri gitti annesi de anlamis galiva annesinin ağlama sesini duydum, sonra eşim geri yanıma geldi kendinin de gözleri dolmuştu. Biraz bu konuda konuştuk, konuştukça ne var ne yok ben iyice açtım kendimi. Bu sefer ters konuşmaya başladı annemin babamın altını mi temizliyorsyn ne yapıyorsun sanki falan dedi surat aşıp içeri gidip göstermene gerek yoktu o insanlar benim için herşeyi yaptılar vsvs. Bı daha annem babam için bisey yapma akrabalarima da yapma ben yaparım vs dedi. Onlar gidicekler gondericem konuştum simdi dedi. Ama artık bir sey yapmanı istemiyorum falan dedi. Ben de kendimi savundum hanile halimle artık biktigim vs hamile olmasam bile bunun doğru olmadugu gibi gibi.. şuan eşim tavırlı ise giderken tek kelime konuşmadık. Ama haklı olduğum için aynı tavırda devam edicem sakin ama evde rahat davranarak iş yapmayarak. Umarım kısa sürede çözülür. Guzellikle anlasilmadi mecbur kaldım artık yeter.
Ya işte anne babasinı evinde istemeyen adama bak hele hele ya biz bunların ciğerini biliyoruz bizim evimize habersiz kimse adım bile atamaz haberlide bibiye sorayım der adam dediğinde boyle olur o ev ikinizin sadece kocanızın değil

Son düzenleme:
Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Sanırım siz çalışıyorsunuz sabah çıkıyorsunuz akşam geliyorsunuz evde olmadığınız içinde sizin ev rahat geliyor onlara çok sinir bozucu birşey Allah yardımcınız olsun yaşını başını almış insanların anlayışsız olmalarına tahammül edemiyorum. Eşinize bu şekilde olmayacağını annenizin evine gideceğinizi söyleyin hatta gidin başka evlatları olmasına rağmen her sene 4 ay bakamayacağınızı hem kv hem eşinize açıkça söyleyin iyi gelin olmaya çalışmayın diğer gelinler ve kızlar hayatlarını yaşıyor

Bence sizin biraz hayatta bakış acinizi degistirmeye ihtiyacınız var. Mutlu olduğunuzu söylüyorsunuz diyorum ki kendi içimde saygı duy demek ki mutlu ama duyamıyorum . Çünkü kendiniz yaziyorsunuz mutlu olmadığınızı. Zaten olmanız mantıklı olmaz. Dışarı gidip işte çalışıp modern bir hayata geçiş yapıyorsunuz bunu neden yapıyorsunuz kadın ve erkek eşit hayat sürmek için ama yılın üçte birinde evde eşinizin ailesi var. Yani bir insanın mutlu olması imkansız bu noktada . Neden başka bir aileye hizmetçilik edesiniz ? Üstelik bunu iki gün yapmayınca ağlamaya başlamışlar ağır gelmiş . Siz evde , işte ,yatakta sürekli çalışmak zorunda olan bir hayat yaşıyorsunuz ve bu baya kölelik oluyor . Bir hani dışardan bakarsanız hayatı net görmek açısından .

Mutluluk , sevmek sevilmek karislikli olan kavramlardır . Siz şu an yeni hamileyken evinize habersiz misafir davet ediliyor o ev sizin bile değil . Sırf kocanız yemek yaptı diye aglasiyorlar gelin bize kölelik yapmadı artık bizi istemiyor diye falan . Hayat sizin bilemiyorum ben hiç tanımadığım bir kadına bu yapıldığı için uzaktan sinirlendim. Kendinizi bu kadar değersiz hissettiğiniz için bence bunun üzerine çalışmalısınız . Çünkü çocuğunuz dogdugunda o da kendine değer vermeyen bir insanla sahte bir mutluluğun içinde bulmasın kendini .

Bunları da niye yazıyorum biluyor musunuz bir sarsilin kendinize gelin artık daha fazla kendinizi kullandirmayin . Maddi manevi bir sömürüsünuz şu an
Kesinlikle Kadın misafiri davet bile etmiyor.
Misafir misafiri davet ediyor birde üstüne gelin hizmet etmiyor diye olay çıkarıyorlar.
Bu da onlarin burasi bizim evimiz istediğimizi çağırıriz dediklerini gösteriyor.
Koca desen iş yok
Kesinlikle konu sahibi sen kendi aileni devreye sok arkanda duracaklarsa
Hayırdır dünur biz kızımızı sokakta bulmadik desinler.

Tabi ki sadece canı istediğinde gelip zehirini akıtıp gidecek kk da hiç şaşmaz bu :) kabipe seklinde yaşamaya devam ederler kendi parasinı pulunu kazanan çalişan kadın bide valla ben utanıyorum
Yok yok şimdi yazdı, konuştum tartıştım ağzıma geleni söyledim, gitsinler .... ama sonunda asla boşanmam asla bırakmam kocamı yazdı. Adam da içinden senin ağzın dilin çok uzadı ben kesmesini bilirim, hele bir çocuk doğsun diyordur.

Kesinlikle Kadın misafiri davet bile etmiyor.
Misafir misafiri davet ediyor birde üstüne gelin hizmet etmiyor diye olay çıkarıyorlar.
Bu da onlarin burasi bizim evimiz istediğimizi çağırıriz dediklerini gösteriyor.
Koca desen iş yok
Kesinlikle konu sahibi sen kendi aileni devreye sok arkanda duracaklarsa
Hayırdır dünur biz kızımızı sokakta bulmadik desinler.
Gerçekten orası onların evi ama çünkü onlar misafir cagirabiliyor ogullari hayatlarına bir kadın dahil etti sadece . O kadının görevi de onlara suratlarini egmemek ve hizmet etmek . En çok zaten kocasi dediği kişi bunu düşünüyor . Daha çocuk doğsun ondan sonra o koca iyice değnegi eline alacak . Kendi çocuğuyla ilgili bile karar veremeyecek çünkü onu bile sahiplenecekler. Onların istediği gibi büyüyecek. Eşi de gidip gelip o değnekle bu kadını susturacqk . Geliyor gelmekte olan ama hala konu sahibi ben esimle mutluyum yazıyor . Çok değişik birşey keşke bende de şu kafadan biraz olsa

Kalsın onlarla o halde miye evlenmiş? Ya ne demek altını mı temizliyorsun? Evlenilecek en kötü en çözümsüz tiple evlenmişsiniz. Daha doğrusu siz evlendim sanmışsınız ama eşiniz ailesine gelin bulmuş getirmiş eve. Yetmemiş hamile kalmışsınız. Evlat ayrımı mı yapıyorlar, diğer çocukları için yapmamışlar mı bir şey? Onların da anne babası değil mi? Belki de bunlar gitmek gelmek istemiyorlar ama eşiniz zorluyor ısrar ediyor. Benim evime defalarca benden habersiz kim nasıl misafir çağırabilir? İmkansız bir şey bu, isterse dünyanın son erkeği olsun atarım hepsini kapının önüne. Hadi ilkinde anlamazsın şaşırırsın, ikincide yok ya devamlı olmaz heralde dersin ama üçüncüde de sorarsın hesabını. Siz bu zamana kadar niye kabul ettiniz niye sustunuz? Kocanız beş para etmez vasıfsız sünepe biri. Ya ayağa kalkar sesinizi çıkartır rest çekersiniz ya da bu sünepe adam ömrünüzü çürütür. Kalkın hemen anne babanızı arayın, onlar da gelip sizde kalsınlar. Böyle üst üste oluyor muymuş görsün eşiniz. Sak8n ama sakın doğum yapınca annem gelir kalır demesini kabul etmeyin. Bir kaç gün gelir torun görür giderler diyin.
Kesinlikle sizin dediginiz şeyleri soyledim ben de tek aileleri biz miyiz , diğerleri de gayet kbnin evine geldikleri zaman seviyorlar sayıyorlar hizmet ediyorlar vs. Ama kış gelince herkes sus pus oluyor. Neden biz ya dedim bu konu basit bir konu kış için ev kiralanacak toplu şekilde ya da herkeste bir kaç hafta kalsa bile 5 tane kardeşi var idare edilebilirdi. Bunu anlatmak suç oldu yani. Aynı bunları sürekli diyorum zaten. Eşim bence sorunlardan kaciyor istiyor ki ben de susayım ben unutsam önemsemesem bu konuyu Hah unuttu böyle devam diycek biri. Bu yüzden tavrımda devam edeceğim. Ya da açık açık diyeceğim doktor randevusunu bekliyorum tavrimdan dolayı evde her an kavga da çıkabilir bakalım hic biri sorun değil artık bıktım

bu durum cozulse bizim aramızda bir sorun yok gayet mutluyduk.
Ya bu sorun çözülmezse, eşiniz bir kaç hafta sonra sonra annem babam üzülüyor çağırdım gelecekler derse? Nasıl kendi aranızda mutlusunuz, adam açık açık ben senden çok aileme bağlıyım onlar ne derse o, kimse üzemez kıramaz diyor. Siz hayal aleminde mi yaşıyorsunuz? Kendiniz yazdınız ataerkil aile siye. Yani sizin anne babanız gelip yayılamazlar kalamazlar. Çünkü orası eşinizin ve ailesinin evi. Bibibella Bibibella gibi ben de utandım. Para kazanıyorum gelirim var muhtaç değilim ama evimdeki misafir başka misafir çağırıyor üstüne benden hizmet bekliyorlar, hizmet etmeyince de kocam hesap soruyor. Boş beleş sünepe ezik adamlardaki şansa bak.

Tabi ki sadece canı istediğinde gelip zehirini akıtıp gidecek kk da hiç şaşmaz bu :) kabipe seklinde yaşamaya devam ederler kendi parasinı pulunu kazanan çalişan kadın bide valla ben utanıyorum
Yaa hayır tavrımı bir kac gündür net koyuyordum ben zaten ama buraya fikir almak için yazdım, üst mesajda dün hiç iş yapmadigim için olanları yazdım bu tavırda bir kaç gün devam edip değişen bir şey olmazsa annemlere gidicem.

Yok yok şimdi yazdı, konuştum tartıştım ağzıma geleni söyledim, gitsinler .... ama sonunda asla boşanmam asla bırakmam kocamı yazdı. Adam da içinden senin ağzın dilin çok uzadı ben kesmesini bilirim, hele bir çocuk doğsun diyordur.
Okudumda işte çok şey yapamadım malum tecrübeliyiz az çok kim ne yapabilir öğrendik burda kendisi zaten çok naif biri maalesef buna bile maalesef der olduk bu öküzler yüzünden

Konu sahibi adam size niye kötü olacaktı ki bu zamana kadar evlenince ailesine hizmet edecek kişi gelmiş bedava seks var üzerine bir de para getiriyorsunuz farkında mısınız ?
Farkındayım o yüzden ben kötü oluyorum artık. Eşimin kardeşlerinin umrunda değil orda rahat edemiyorlar ondan gitmiyorlar galiba demisti. Ama bu sefer de ben rahat edemiyorum her sene ben neden bunu yaşayayım anlayışlı biri olduğum için mi, yüz verip astarini mi alacaklar her zaman? Bu şekilde baya bir konuştum zaten. Kotu olan ben oldum ama memnunum umrumda da değil

Yaa hayır tavrımı bir kac gündür net koyuyordum ben zaten ama buraya fikir almak için yazdım, üst mesajda dün hiç iş yapmadigim için olanları yazdım bu tavırda bir kaç gün devam edip değişen bir şey olmazsa annemlere gidicem.
Sizde bu koca varken işiniz zor,çünkü sizi suçlu ve vicdansız görüyor.Ailesine bakma sorumluluğunu almış adamın tüm planlarını bozdunuz.Bundan sonra size rahat yok .Isıtılıp ısıtılıp önünüze konacak,aile ilişkilerinde bile adam burnunuzdan getirecek.Siz onun ailesini istemeyen kötü kadın oldunuz gözünde. Sesiniz çıkmadan yaşarsanız sizden iyisi yoktu. Tüm sülale sizi düşman görecek .Size geri adım attıracak eşiniz görün bakın,çünkü zihniyet bu ;eve para getiren, hizmetçi, bedava sex,arada çocuk doğuran,anaya babaya hizmet etmek zorunda olan birisiniz eşinizin gözünde.İki surat astınız adamın tavrı değişti, boşanmakla bile tehdit eder çünkü hedeflerine giden yolda eş değil araçsınız onun gözünde......

Ev sizin eviniz mi ?kira mı ? ya da satın alınırken yardım mı ettiler ?Bazıları böyle durumlarda orada kalmayı kendine hak görüyor da ilginç bir şekilde
Ev bizim eşimin ailesi satın alırken çok az bir yardım yapmışlar ama eşim kredi çekmiş yani hepsini kendi ödedi. Hak görüyor olabilirler bunu da beklerim yani.. normal olan oğluna yardım yapıyorsan da anne baba oldugun için yapıyorsun bu şekilde üzerine cikarsan yardım da yapmayacaksın işte de eski kafalı olunca bilmiyorum..

Farkındayım o yüzden ben kötü oluyorum artık. Eşimin kardeşlerinin umrunda değil orda rahat edemiyorlar ondan gitmiyorlar galiba demisti. Ama bu sefer de ben rahat edemiyorum her sene ben neden bunu yaşayayım anlayışlı biri olduğum için mi, yüz verip astarini mi alacaklar her zaman? Bu şekilde baya bir konuştum zaten. Kotu olan ben oldum ama memnunum umrumda da değil
O kadar kocacısınız ki burada üye adamın öküzlüğünden bahsediyor, siz yine kardeşlerine ve anne babasına saydırıyorsunuz. 🤣

Sorun ailesi değil, kocanız. Anlayın artık.

Sizde bu koca varken işiniz zor,çünkü sizi suçlu ve vicdansız görüyor.Ailesine bakma sorumluluğunu almış adamın tüm planlarını bozdunuz.Bundan sonra size rahat yok .Isıtılıp ısıtılıp önünüze konacak,aile ilişkilerinde bile adam burnunuzdan getirecek.Siz onun ailesini istemeyen kötü kadın oldunuz gözünde. Sesiniz çıkmadan yaşarsanız sizden iyisi yoktu. Tüm sülale sizi düşman görecek .Size geri adım attıracak eşiniz görün bakın,çünkü zihniyet bu ;eve para getiren, hizmetçi, bedava sex,arada çocuk doğuran,anaya babaya hizmet etmek zorunda olan birisiniz eşinizin gözünde.İki surat astınız adamın tavrı değişti, boşanmakla bile tehdit eder çünkü hedeflerine giden yolda eş değil araçsınız onun gözünde..
Galiba dediğiniz gibi ,evlenmeden önce bu durumu konuştum hep senin yanında kalmışlar ama ben kışın istemiyorum demiştim o da tamam demişti klasik erkek iste uygulamadı. Ama planı devam etmeyecek boşanma durumuna getirirse de zerre umrumda olmaz. Ben o duruma getirmem ama getirene de hiç bir şey diyemeyeceğim anne babasıyla evcilik oynamaya devam edebilir

Back