• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve kayınbabam gitmiyorlar her kış bizde 4 ay kalmak istiyorlar

Aman gelince dört dönün etraflarında, hizmette kusur etmeyin. Sakın kötü gelin olmayın.
Ay bu konulardan psikolojim bozuldu. Ben zaten mecbur olmadıkça bir yerde kalmayı sevmem de. Yok kek çırptım, börek yaptım, şöyle ağırladımcılar var. Sonra lafını ediyorlar. Lafını edeceğiniz işi yapmayın, kendinizi enayi gibi hissedeceğiniz işleri yapmayın. Ay ileride bir yerde güzel ağırlanırsam içimde şüphe olacak artık, sağ olsun bdv hanımları 😄

Yerinizde olsam yapacağım tek şeyi söylüyorum.
Ne eşime ne ailesine tek açıklama yapmadan bavulumu hazırlar ailemin evine yerleşirdim.
Aradıklarında da telefonu anneme ya da babama açtırır kızım doğurana kadar burada kalacak dedirtirdim.
Baktım doğurdum evime döndüm bunlar tekrar geldi. Bu defa da aynı olayı tekrar yapardım.
Tabi ben kimseye kendini ezdirmeyen biri olarak bunu yapardım. Sizin hiçbir şey yapacağınızı sanmıyorum.
İçinizi dökmüşsünüz belki biraz rahatlamışsınızdır.

Dedikodu meselesinden bahsettim ayrıca anne babasını istemediğimi herkes biliyor bu bariz orta da hepsi farkında eşim de dahil ama yüzsüzler ne yapayım ben olsam bı daha gitmezdim istemediğim yere ama onlar öyle düşünmüyor
O evde asıl istenmeyen ama ısrarla gitmeyen tek kişi sizsiniz, farkındasınız değil mi?

Bi üye çok güzel yazmış, kendimize göre düşünmeyeceğiz. Zaten biz en başta cümbür cemaat kalmazdık ki. Kalanlar surattan falan anlayacak insan değiller. Hizmet etmemiş diye dedikodunuzu yapmışlar, ben şu an yine hizmet ettiğinizi düşünüyorum. Hiçbir şey yapmasanız o zaman tepki olur

Ayrıca ilk mesajınızda "ben eşime söylesem anne babamı istemiyor musun diye kavga ederdi" yazmışsınız. Şimdi istemediğimi biliyor diyorsunuz
Yüzümden belli istemediğim ettiğim kavgalar tartışmalar eşim gerizekalı değil ki benim istemediğimi anlamasın bazı şeyleri illa söylemek mi gerekir benim esim bariz görüyor biliyor. Söylediğim de alacağım cevaptan adım kadar eminim. Bisein degismiceni de biliyorum. İnanin bunların bende farkındayım. Ama insanin arkasında sahip çıkan olmayınca napsin çocuk var bide. Şimdi diceksiniz ki nie çocuk yaptınız o zaman benim çocuğum dünyaya gelene kadar oda yapicam dediğim de eşim de tm diyordu bişe demiodu sonradan anladım ki her şey köprüyü geçene kadarmış bundan dolayı da çok kavga ettik o zaman da söyledim banane senin ailenden die umrumda değil die dhaa ne diyim.

Eşimde biliyor istemediğimi oda istemiyor ama işte anne babası die böyle gördüğü için nötr görüyor. Ayrıca eşimden korkmuyorum. Sadece sahip cikacak bir ailem yok kucağım da bebeğimle nereye gidicem bebekle sığınma evine mi ben çocuğuma bunu reva göremem.
Bu yazdığınızla biraz önceki çelişiyor. Adama söyleyemiyormuşsunuz bile “ailemi istemiyor musun sen” diye kızıp kavga eder diye. Buna göre yorumluyorum ben de.

Bu insanlar gitmez zaten sizde pek gönderecek caserette yok gibi . Zaten hamilesiniz ve çalışiyorsunuz bebek dogdugunda da kv bakar . Böylelikle tüm yıl kalirlar bebege bakma bahanesiyle . Size taşınsınlar en iyisi

Yüzümden belli istemediğim ettiğim kavgalar tartışmalar eşim gerizekalı değil ki benim istemediğimi anlamasın bazı şeyleri illa söylemek mi gerekir benim esim bariz görüyor biliyor. Söylediğim de alacağım cevaptan adım kadar eminim. Bisein degismiceni de biliyorum. İnanin bunların bende farkındayım. Ama insanin arkasında sahip çıkan olmayınca napsin çocuk var bide. Şimdi diceksiniz ki nie çocuk yaptınız o zaman benim çocuğum dünyaya gelene kadar oda yapicam dediğim de eşim de tm diyordu bişe demiodu sonradan anladım ki her şey köprüyü geçene kadarmış bundan dolayı da çok kavga ettik o zaman da söyledim banane senin ailenden die umrumda değil die dhaa ne diyim.
Ailenizin arkanızda durmaması kötü olmuş bir an evvel bir çıkış kapısı bulursunuz inşallah.

Evet, eşiniz gibi barzolara illa söylemek gerekir.
İşte o zaman çekip gitmem gerekir. Ama ailem destek olmaz yetmez köstek olurlar üstüne bende biliyorum ne yapmam gerektiğini. Bu hep mi böyle olacak hayır bazı şeylerin zamanıni bekliyorum bende en azından bebeğim yaşına girmeli birikim yapmalıyım

Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Fazla rahat ettirmişsiniz o yüzden geliyorlar.iş çıkışı yol üstü yemeğinizi yiyin eve gelince Midem bulanıyor yemek yapamayacağınızı belşrtin gidip odanıza uyuyun.yemek yapmayın yedilerse onlar toplasın .Bu süreçte eve elinizi sürmeyin.Hizmet etmeyin bulmuşlar sizi böyle rahatlar tabi gitmezler.Siz hizmet bekleyin.Gerekirse üzün yoksa siz üzülüyorsunuz.Yok yaşlıdır yok yazıktır demeyin onlar sizi düşünüyor mu ki siz onları düşünesiniz.Ben oldum olası evime kim gelse de fazla rahat ettirmeyi sevmiyorum bi sğre sonra insanlar afedersiniz enayi yerine koyuyorlar.O verdiğiniz rahatlığı ellerinden alınız bence.Bu arada bebeğiniz hayırlı olsun 🌸

Ev sizin eviniz mi ?kira mı ? ya da satın alınırken yardım mı ettiler ?Bazıları böyle durumlarda orada kalmayı kendine hak görüyor da ilginç bir şekilde

Ben yorumları okudum. Sizde bu işi çözecek ışık göremedim. Her sene 4 ay, çocuk doğunca yazın +2 ay kalma ile devam edersiniz. Normalde ilk senenizde bu kadar kalmalarına okey diyerek kendi bacağınıza sıkmışsınız.
Eşinizin zaten umrunda değilsiniz, iş yapma demiş iki kelam pış pışlamış bitti gitti. Hamile karısı kendi evinde rahatca ayak uzatamazken “idare et, ne yapalım” denmiş bitmiş.

Ben bu tarz konularda şunuda anlamıyorum, daha bi kaç sene önce hayatınızda olmayan insanlar için neden kötü olmaktan bu denli korkuyorsunuz, çalışmasanız gücünüz olmasa neyse, kendi ayakları üstünde duran kadınların çekindiği şey ne bu kadar.
Kocayla mı geldik dünyaya bu öz saygısızlık neden anlamıyorum.

Arkadaşlar paylaşacak artık kimsem olmadığı için buraya yazmak istedim, belki sizden bir fikir olur diye :( Eşimin ailesi her kış bana kalmaya geliyorlar. Yaklaşık 4 ay kalıp gidiyorlar. Başka erkek,kız evlatları olduğu halde sadece bize geliyorlar tüm kışı bizde geçiriyor, Onlar bize geldiği için de diğer evlatları da akrabalar da kış boyu çaya yemeğe ziyarete bize geliyorlar. Ve kimse durumu umursamıyor. Biz evleneli daha 2 sene oldu . Kimse bunlar daha yeni evli başbaşa kalsınlar ya da biraz da bizde kalsınlar vs demedi aksine üzerimize yıkmaya çalışıyor gibiler çoğu şeyi. Şuan 5 haftalık yeni hamileyim bulantılarım var buna rağmen Kv kb benden sürekli hizmet bekliyorlar yemek bulaşık doğru düzgün hiç birşeye el sürmüyorlar. ben de bı de çalışıyorum hem iş hem evde bu durum maddi manevi tükenmiş durumdayım. Evde rahat giyinmek istiyorum gebelk hormonlardan dolayı ruhen daraliyorum ama yatak odasından başka rahat edecek yerim yok. Bazen belim ağrıyor oturup ayağımi uzatacak yer yok bir odada yataklari var diğer odada gün boyu TV izliyorlar uzaniyorlar. Eşimle bu durumu konuştum rahat edemediğimi dinlenmeye ihtiyacım olduğunu söyledim . Eşim anne babasına üstü kapali diğer erkek kardeşine biraz gitseler değişiklik olur hamile yoruluyor vs diye söyledi. Fakat ne kayinvalidem ne kayın babam gitmek istemiyor burda idare ederiz kış bitiyor vs demisler duymamazliktan gelmişler bir nevi onlar boyle diyince ben daha da deli oldum. Nisana kadar duruyorlar bı de. Tek sorun ev işi de değil insan kendi evinde rahat etmek istiyor yani diğer kardeşlerine de 1 ay 1 ay gitseler yine sorun değil benim için. Ama her yil 4 ay tükendim . Geçen yil da aynisini yaptılar diğer kardeşlerine tek gün bile kalmadılar. Geçen yıl tukendigim için bir konudan kavga ettik bagirmali cagirmali evde kavga oldu hatta yine de gitmediler, aksine beni aglattiktan sonra iş buyurdular ben de aile huzurum için sustum sabrettim.Kotu gelin oldum. Bu yıl da istememe rağmen yasadiklari ilçede sobalı olduğu için soğuk diye geldiler ben de dedim insanlık olsun bu yıl diğer kardeşlerine de gitmeleri için konusuruz vs. kabul ettim . Bu yıl Eşimin eşimin erkek kardeşi dil ucuyla bir kaç kez cagirdi ama bizimki kadar rahat mı edemiyorlar bilmiyorum. gidelim deseler tüm aile mecbur uymak zorunda ama tek bize yüklendiler. Yaşlı insanlar onları da üzmek istemiyorum ama neden sadece biz bunu yaşıyoruz diğer evlatlarının gayet hali vakti yerinde sıkıntıları yok hizmet ederler gayet onlarda da rahat ederler ama durum böyle. Lütfen bana akil verin eşim de konuştu etkisi olmadı ne yapacağımı bilmiyorum tükenmiş durumdayım. Özellikle gebelikten dolayı sabrim hiç kalmadı.
Bu yazdiklarinizin tum cevabi eşinizde. Direkt okutun ve cevap isteyin. Neden 4 ay bizdeler diye inanin daha az yorulursunuz. Bazen sularin durulmasi icin bulanmasi sart

Evet ben gitsem umursayacaklarini sanmiyorum hatta daha da yayilacaklardir:( Dediğiniz gibi belki de bebek doğduğunda kendi ailemi çağırıp döngüyü kirabilirim belki. Ya da bu kış açıkça konusup çözüme de kavusturabilirim umarım bir çare bulurum. Yorum için çok teşekkür ederim
Siz döngü falan kırmayacaksınız, kimin anne babasıysa o yapacak. Ne diye muhatap yüz göz olasınız ki? Sizin kocanız olan bitenden yaşanandan memnun. Kendini en vefalı evlat sanıyor. Sanki ana babası sokakta aç kalmışlar gibi. Gelip alın biraz da sizde kalsınlar diye kimseyi aramaz. Siz içinde bulunduğunuz durumu anlamıyor musunuz? Sorunun kaynağı eşiniz, o alıştırmış. İş yapma ben yaparım idare et ne demek, siz ev arkadaşı mısınız? Bütün olay ev işi yapmak mı? Adam kullandıkça kullanıyor sizi.

Çok büyük sorununuz var ve bunu çözmeden koşa koşa hamile kalmışsınız, niye? Hiç mi bir adım sonrası ne olur diye düşünmeden yaşıyorsunuz? Hiç mi "bu şekilde devam edemem, eşim bunu çözmezse boşanmayı bile düşünürüm" demediniz? 4 ay gelip kalmaları yetmiyor bir de habire misafir topluyorlar. Çocuğunuz doğunca ne olacağını düşündünüz mü? Lohusa dikişli yerinden kalkamaz halinizle eş ailesinin misafirlerine hizmet edeceksiniz. Hayırlı olsuna herkes size gelecek. Eşinizin kardeşleri ve eltileriniz bile hayırlı olsun deyip takıyı takıp evlerine gidecekler mis gibi. İki doğum yapmış biri olarak lohusayken istediğim tek şey sessizlik ve huzurdu. Bazen nerede uyuduğumu bile bilmezdim. Salonda yatak odasında çocuk odasında sızar kalırdım. Emziriyordum her yerim açıktı, ben uyuya kalınca eşim örterdi üstümü başımı. Sizi beş dakika yatırmaz bile bunlar.

Doğumdan sonra evde sadece annemi istiyorum, ailenle konuş deyin de görün kıyameti. Ya böyle zayıf karakterli, anasız babasız yaşayamayan, beş para etmeyen erkeklerin genlerinin devam etmesine sinir oluyorum. Hatta evlenmelerine bile karşıyım. Eş olmuyorlar bakıcı alıyorlar.

Back